Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 131
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,281
    Postimet në Bllog
    22

Për: Kisha Ortodokse nis regjistrimin fetar për Krishlindje

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Duhet te sjellin dhe prove per secilin nga emrat qe ka qene ne shtepi ne kohen kur kane ardhur regjistruesit por, nuk u eshte trokitur ne dere.
    Eshte me e thjeshte se ajo qe kerkon ti. Shteti dhe INSTAT ka nje formular te firmosur per cdo qytetar me te dhenat e dhena prej tij. Ne gjykate, eshte detyra e shtetit qe te beje publike gjithe formularet e firmosur nga qytetaret qe kane renditur emrat ne ate anketim dhe te behen verifikimet perkatese. Gjykatesi verifikon dy deklaratat e shtetasit, e therret edhe shtetasin te beje deponimin ne gjyq se si eshte e verteta, therret edhe anketuesin e shtetit qe e ka marre e mbushur ate formular, dhe merr gjykimin e drejte nese ka patur shkelje apo jo.

Ose genjen qytetari, ose genjen shteti. Por kur ke te besh me mijera qytetare qe na dalkerkan "genjeshtare", llogjika te shtyn te besosh se eshte shteti ne kundravajtje me ligjin.

Uaaaaa c'veteeeeee,Kisha do hedhi shtetin ne gjygj?
    Bukuria e ketij procesi transparent qe KOASH ka marre nuk eshte tek "mbrojtja e shifrave". Bukuria eshte se edhe ti nga ky proces do mesosh se shteti punon per ty si qytetar i lire i atij vendi, e jo ti per shtetin. Edhe pse kane kaluar 20 vjet republike parlamentare, shume shqiptare si puna tende vazhdojne me mentalitetin komunist te "frikes" ndaj shtetit, dhe nuk arrini te kuptoni qe secili prej jush si qytetare te lire te atij vendi gezoni te drejten te hidhni ne gjyq shtetin, sa here qe ju preket e drejta juaj ligjore. E jo me kur preket e drejta e mijera qytetareve te lire shqiptare.

Bukuria tjeter e ketij procesi eshte se politikaneve shqiptare dhe atyre shtetareve qe jane mesuar qe te "bejne llogarite pa hanxhine", do marrin leksionin tjeter te madh qe sa here qe do te prekin te drejtat e qytetareve, do ta gjejne veten te akuzuar jo vetem para opinionit publik shqiptar e boteror, por edhe para gjykatave te atij vendi. Ka perenduar njehere e pergjithmone koha e diktatit te dhunshem te shtetit mbi qytetaret e lire shqiptare.

Albo

i/e regjistruar Maska e KORCARI 2
    Anëtarësuar
    26-12-2012
    Vendndodhja
    Thesaloniqi
    Postime
    360

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Eshte me e thjeshte se ajo qe kerkon ti. Shteti dhe INSTAT ka nje formular te firmosur per cdo qytetar me te dhenat e dhena prej tij. Ne gjykate, eshte detyra e shtetit qe te beje publike gjithe formularet e firmosur nga qytetaret qe kane renditur emrat ne ate anketim dhe te behen verifikimet perkatese. Gjykatesi verifikon dy deklaratat e shtetasit, e therret edhe shtetasin te beje deponimin ne gjyq se si eshte e verteta, therret edhe anketuesin e shtetit qe e ka marre e mbushur ate formular, dhe merr gjykimin e drejte nese ka patur shkelje apo jo.

Ose genjen qytetari, ose genjen shteti. Por kur ke te besh me mijera qytetare qe na dalkerkan "genjeshtare", llogjika te shtyn te besosh se eshte shteti ne kundravajtje me ligjin.

Bukuria e ketij procesi transparent qe KOASH ka marre nuk eshte tek "mbrojtja e shifrave". Bukuria eshte se edhe ti nga ky proces do mesosh se shteti punon per ty si qytetar i lire i atij vendi, e jo ti per shtetin. Edhe pse kane kaluar 20 vjet republike parlamentare, shume shqiptare si puna tende vazhdojne me mentalitetin komunist te "frikes" ndaj shtetit, dhe nuk arrini te kuptoni qe secili prej jush si qytetare te lire te atij vendi gezoni te drejten te hidhni ne gjyq shtetin, sa here qe ju preket e drejta juaj ligjore. E jo me kur preket e drejta e mijera qytetareve te lire shqiptare.

Bukuria tjeter e ketij procesi eshte se politikaneve shqiptare dhe atyre shtetareve qe jane mesuar qe te "bejne llogarite pa hanxhine", do marrin leksionin tjeter te madh qe sa here qe do te prekin te drejtat e qytetareve, do ta gjejne veten te akuzuar jo vetem para opinionit publik shqiptar e boteror, por edhe para gjykatave te atij vendi. Ka perenduar njehere e pergjithmone koha e diktatit te dhunshem te shtetit mbi qytetaret e lire shqiptare.

Albo
    Ashtu qofte si thu ti o Albo,pavaresisht qe kjo do jete nje flluske sapuni.Ne e dime se sa ortodoks jemi,por problemi qendron pse kaq buje?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,281
    Postimet në Bllog
    22

Citim Postuar më parë nga KORCARI 2 Lexo Postimin
    Ashtu qofte si thu ti o Albo,pavaresisht qe kjo do jete nje flluske sapuni.Ne e dime se sa ortodoks jemi,por problemi qendron pse kaq buje?
    Nga e di ti se sa orthodhokse jemi? Une di qe nga 1967 e deri ne 1991 sipas te dhenave zyrtare te shtetit shqiptar, ne Shqiperi kish 0% besimtare te gjitha besimeve fetare dhe besimet fetare te cdo forme apo lloji ishin te ndaluara me ligj. Nese ne do ta dinim se sa ishim, atehere perse duhet mbajtur censusi?

Censusi mbahet qe te mesojme numrat reale te dala nga goja e cdo shqiptari. Shifrat e censusit jane shifrat zyrtare te shtetit shqiptar mbi popullsine e vete.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 28-12-2012 më 18:48

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Nga e di ti se sa orthodhokse jemi? Une di qe nga 1967 e deri ne 1991 sipas te dhenave zyrtare te shtetit shqiptar, ne Shqiperi kish 0% besimtare te gjitha besimeve fetare dhe besimet fetare te cdo forme apo lloji ishin te ndaluara me ligj. Nese ne do ta dinim se sa ishim, atehere perse duhet mbajtur censusi?

Censusi mbahet qe te mesojme numrat reale te dala nga goja e cdo shqiptari. Shifrat e censusit jane shifrat zyrtare te shtetit shqiptar mbi popullsine e vete.

Albo
    albo hiq dore nga deformimi i gjuhes shqipe. thuhet ortodoks jo orthodhox
    rezultati qe i pa pritur per te gjithe sepse greqia per vite me radhe kishte bere propagande per 30% ortodoks dhe 10% grek. as un nuk mund ta besoja. por censusi i 2011-es ishte shume i sakte dhe nuk pati kritika nga asnje vend tjeter pervec greqise. perendimi eshte i kenaqur qe ka rene numri i myslimaneve. kjo ka me shume rendesi se sa fryrja e shifrave per ortodokset.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    albo hiq dore nga deformimi i gjuhes shqipe. thuhet ortodoks jo orthodhox
    Ortodoks eshte ne gjuhen shqipe..orthodhoks eshte ne gjuhen e bekuar greke...
    Pastaj edhe Hiresia e tij thote orthodhoks...kush ka me vlere shqipja apo greqishtja??

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anëtarësuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Për: Kisha Ortodokse nis anketimin fetar të besimtarëve të vetë

nga e di ti se sa orthodhokse jemi? Une di qe nga 1967 e deri ne 1991 sipas te dhenave zyrtare te shtetit shqiptar, ne shqiperi kish 0% besimtare te gjitha besimeve fetare dhe besimet fetare te cdo forme apo lloji ishin te ndaluara me ligj. Nese ne do ta dinim se sa ishim, atehere perse duhet mbajtur censusi?

Albo
    albo kan dhen prova qe shiptaret thon jemi ortodoks per nje grusht parash ashtu sic edhe shiten eshtrat e familjarve per eshtra heronjesh grek dhe ngriten varre ne emr te ushtarve grek dhe me ne fund te thon qe ketu jan troje greke dhe se ran per te cliruar vendin e tyre .duke menduar qe do e nderrojne historine sic e kan zanat greket dhe te kerkojn marrje trosjesh shqiptare si troje greke .albo sa i sigurt je ti per ndershmerin e kishes greke ne kete rast me varrezat
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Ndryshe nga INSTAT dhe shteti, KOASH do te beje publike gjithe informacionin e mbledhur nga qytetaret shqiptare besimtare te saj, te cilet ne ate ankete vendosin, emrin, mbiemrin, adresen e shtepise, ...

Albo
    Eshte absolutisht e ndaluar me Kushtetuten dhe ligjet e Shqiperise dhe te cdo shteti demokratik.

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Ortodoks eshte ne gjuhen shqipe..orthodhoks eshte ne gjuhen e bekuar greke...
    Pastaj edhe Hiresia e tij thote orthodhoks...kush ka me vlere shqipja apo greqishtja??
    Ky krahasimi se ortodoks eshte shqip ndersa orthodhoks greqisht nuk qendron.Te dyja fjalet jane greqisht dhe eshte nje emertim qe perdoret ne te gjitha gjuhet e botes,psh ne anglisht orthodox.Sipas regullave te drejtshkrimit te 1971 duhet ortodoks por perdoret orthodhoks sepse kjo ka qene emertimi qe ka perdorur kisha shqiptare qe ne fillimet e saj,pra me shume nje tradite dhe te kerkohej ndryshimi do te ishte njelloj si ti thuash nje personi qe ka lindur para 1971 dhe e ka emrin psh Thanas qe ta ndyshoje emrin e ta beje Tanas.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Eshte absolutisht e ndaluar me Kushtetuten dhe ligjet e Shqiperise dhe te cdo shteti demokratik.
    Me kete definicion qe ke dhene ketu, ke dale ne kundershtim me te gjitha kartat e te drejtave te njeriut,...na kujton Shqiperine e para viteve `90 ose Korene e Veriut, Kuben dhe Kinen, ..etj., sot.
    Ku ka vend demokratik ne bote qe t`i ndaloje qytetarit ankesen ne organet e drejtesise, dhe kudo, kur i shkelen te drejtat,!
    Perderia shteti mori persiper te rregjistroje besimet e ndryshme fetare, ka pergjegjesine dhe detyrimin, e regjistrimit te drejte dhe duhet te mbaje pergjegjesi per te gjithe parregullsite e verejtura,...ne te kundert nuk kemi shtet demokratik, por diktatorial,...
    Nese e ke fjalen qe s`ja vlen sepse sistemi i drejtesise eshte i korruptuar ne Shqiperi, ketu po, jam dakord me ty...
    Te qe per mua KOASH-i duhet ta ngreje ceshtjen drejtperdrejt ne organizmat nderkombetare..
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 29-12-2012 më 05:03
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar Maska e Gentian_gr
    Anëtarësuar
    30-08-2007
    Postime
    2,520

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Me kete definicion qe ke dhene ketu, ke dale ne kundershtim me te gjitha kartat e te drejtave te njeriut,...na kujton Shqiperine e para viteve `90 ose Korene e Veriut, Kuben dhe Kinen, ..etj., sot.
    Ku ka vend demokratik ne bote qe t`i ndaloje qytetarit ankesen ne organet e drejtesise, dhe kudo, kur i shkelen te drejtat,!
    Perderia shteti mori persiper te rregjistroje besimet e ndryshme fetare, ka pergjegjesine dhe detyrimin, e regjistrimit te drejte dhe duhet te mbaje pergjegjesi per te gjithe parregullsite e verejtura,...ne te kundert nuk kemi shtet demokratik, por diktatorial,...
    Nese e ke fjalen qe s`ja vlen sepse sistemi i drejtesise eshte i korruptuar ne Shqiperi, ketu po, jam dakord me ty...
    Te qe per mua KOASH-i duhet ta ngreje ceshtjen drejtperdrejt ne organizmat nderkombetare..
    Perderisa eshte e ndaluar,sepse quhet shkelje te Kushtetutes shqiptare pse qan hall ti??

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •