Si do behet kjo matja?
Apo kush hyn brenda ne kishe?
Jo per gje,por i gjithe komuniteti rom ne kisha ka per tu perplas me keto festat me dhene Prifti dicka
Shume do i shtohet listes te deklaruar ortodoksa![]()
Si do behet kjo matja?
Apo kush hyn brenda ne kishe?
Jo per gje,por i gjithe komuniteti rom ne kisha ka per tu perplas me keto festat me dhene Prifti dicka
Shume do i shtohet listes te deklaruar ortodoksa![]()
Per fat te keq KOASH po perdoret nga qarqet shoviniste greke per qellimet e tyre.
Mos pranimi i censusit eshte sepse nuk i shkon per shtat fqinjit tone te etur per trojet tona.
Nje nga shembujt se sa anti-shqiptar jane qarqet shoviniste greke ne KOASH eshte edhe politizimi i vrasjese se atij cunit nga himara. U vra per ceshtje banale, ndersa ne Greqi kumboji qe e vrane se foli greqisht.
Perkujtimorja e 40'tave u be ne greqishte edhe thane se vdiq si martir i krishterimit. Edhe i vune nje bust te kisha "Gjithe Shenjtoret" ne Himar.
I djeg kokave lart ne KOASH censusi se eshte si puna e dardhes qe e ka bishtin nga mbrapa...
Me duket se nuk e ke kuptuar tamam.
Titulli i temes se hapur nga Albo eshte ky;
dhe jo ''Kisha ortodokse po organizon nje ankete'' sic e ke kuptuar ti.Kisha Ortodokse nis regjistrimin fetar për Krishlindje
E zeme se eshte nje ''ankete'' pse pikerisht diten e Krishtlindjeve!?
Ka shume arsye qe kjo ankete te mos nxjere rezultate te krahasueshme me censusin.Nje nga keto arsye shume domethenese eshte qe meqenese eshte feste dhe ne te gjithe Europen ka pushime shume emigrante vijne ne Shqiperi te festojne Krishtlindjet dhe Vitin e Ri, pra prezent ne ankete por jo prezent ne census dhe kjo eshte shume domethenese per te mos thene e qellimshme.
Gjithashtu ne kisha per Krishtlindje hyjne dhe shume persona te cilet nuk i perkasin komunitetit ortodoks.
Po beheni me keq se Edi Rama me kutite e votimeve.
MOS I NDY TEMAT no name
qellimi i greqise eshte te paraqise te gjithe ortodoksit shqiptare si greke. te tjeret ata i quajne turq.
keshtu flitej ne nje proteste te grekeve ne australi per censusin shqiptar. ata thoshin qe turqit ne shqiperi kerkojne te ulin numrin e grekeve.
ortodoksit shqiptare duhet te zgjohen nga gjumi te ngrihen kunder greqise qe kerkon ti assimiloje ne token e vet. bujqit e korces, beratit, elbasanit nuk duhet shiten per nje pale kepuce.
"besimtaret" fetare ne shqiperi jane nje rrumpalle e madhe. jane aq rrumpalle saqe as vete nuk e dine sa cfare feje i perkasin. nje pjes e madhe e shqiptareve nuk praktikojne asnje fe deklarojn njeren apo tjeteren vetem sepse kane paraardhesit e tyre te asaj perkatesie fetare(ku ne te shumten e rasteve edhe parardhesit vete nuk kane qene fetar shume te devotshem). ka nga ata qe sot shkojne ne kishe neser i gjen ne ndonje maje mali te shenjte(zakonisht teqe myslimane bektashie) e bejne kurban. ka nga ata qe jane te pezier, me prinder te feve te ndrysheme dhe ku nuk mund ta percaktoj as vete personi se cfare feje i perket pasi zakonisht ne keto familje ose nuk eshte praktikuar feja ose eshte bere nje miks festash fetare te ndryshme(aty festohen pashket aty festohet edhe bajrami etj). " specie" te tilla fetare apo "besimtare" te tille ne shqiperi mund te gjejme sa te duam shume me shume raste nga keto qe permenda une me larte.
une jam shqiptare jam lindur e rritur aty pak vite kam qe jam larguar dhe mund te them me siguri se 90% e besimtareve shqiptare jane si keta qe pershkrova une pak me larte. kete cdokush nga ne e kupton sespe cdo dite ka te bej me nejrez dhe e ka pare vete se sa besimtare jane keta njerez, se sa nga keta njerez praktikojne fene. realisht subjektet fetare bejne sherr vetem per pjesen e mbetur sepse ky 90% nese deklaron nje fe e ben saper te deklaruar dicka meqe u kerkohet apo sespe u duket e cuditshme te mos kesh nej fe. edhe une keshtu bej kur me pyesin se cfare feje i perkas them menjeher mysliman edhe pse e di shume mire qe une sjam mysliman pasi une nuk kam lezuar asnjeher kuran, nuk kam shkuar asnjehere ne xhami, nuk kam kryer asnjeher asnje lutje fetare me pak fjale une ne jeten time skam bere asnjeher asnje gje qe te me bej mua te quhem mysliman. pervecese kur eshte barjam kemi mare ndonje qinjgj apo mish qinjgji dhe kemi bere nje darke(darke qe vetem me fene nuk ka lidhje) por ne te njejeten kohe festoj vitin e ri me peme krishlindjesh. keshtu si puna ime shqiptaret jane me shumic kete skam nevoj te ma thoje as censusi as anketa e kishes autoqefale shqiptaro-greke. eshte e kote qe mundohen ti indentifikojne shqiptaret me nje fe apo me nje tjeter ti ndajne si me thike. shqiptaret ose do ti quajm te pa fe ose po shpik nje fjale te re dhe po i quaj multifetar.
Ndryshuar për herë të fundit nga Kanina : 27-12-2012 më 19:05
hahaha kto jane anketime vari shelat.Beri njeher" fiks fare" nje sondazh para zgjedhjeve.Pyetja ishte kush i fiton zgjedhjet dhe zhvillohej te dera e PS.Nga sondazhi doli qe ps fitonte me 99% zgjedhjet.E bene perseri po kte here te dera e pd dhe doli qe fitonte pd 99%.Dhe kto anketimet e bera ne kishe do japin rezultate te sakta per fiks fare.
Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria
Krijoni Kontakt