Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 99
    Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Jam dakort Akil,fjala e grekut ne parlamentin europian ka me shume kredibilitet,pasi greku eshte anetar
    dhe merret parasysh ne marrjen e ndonje vendimi,krahasuar me fjalimet e perfaqsuesve politikane shqiptare,
    apo materialet e krijuara per bashkimin Europian nga politikane shqiptare.
    Ne europe nuk futesh dot me propagande, pasi propaganda asnjehere nuk eshte pasqyrim
    i te vertetes,por eshte miks i te drejtes,teorise se si duhet te jete drejt dhe zbukuron realitetin
    politik social ne nje shtet,llustron dhe maskon problemet,i fsheh difektet,nuk eshte transparence dhe sinqeritet.
    Ne qofte se ti si politikan shqiptar reflekton mungese transparence dhe llustron situatat, atehere
    do ulet besimi nga partneret europiane pasi ti si politikan nuk tregon realisht se si eshte e verteta por zbukuron realitetin
    politik dhe social dhe fsheh problemet,qe te pranohesh anetar ne BE,nuk eshte ndershmeri,len pershtypje negative te partneret europiane
    dhe kjo do ndikoje negativisht ne vonesen ne kohe te pranimit ne europe..
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 13-12-2012 më 21:30
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Grekët sulmojnë Berishën në Strazburg

-Greqia ka qenë pengesa kryesore për marrjen e Statusit kandidat për anëtarë në BE. Deputetë dhe përfaqësues të lartë të Greqisë në Parlamentin Evropian, si rrallë herë kanë shfryrë gjithë mllefin e tyre duke gjetur papritmas probleme të mëdha në qeverisje, shoqërinë shqiptare dhe bashkëpunimin e partive politike me njëra –tjetrën. Gjatë fjalës të tyre eurodeputetë grekë si Nicolaos Chountis dhe Marietta Giannakou, kanë bërë presion të hapur kundër Shqipërisë duke nënvizuar faktin se vendi fqinjë duhet të mos flasë më për pretendime territoriale, nacionalizma, të mos i referohet më historisë dhe padrejtësive që i janë bërë, apo edhe të mos përmendë më se ka shqiptarë çamë apo arvanitas në Greqi, pasi nuk ekzistojnë. Kryetarja e eurodeputetëve grekë të partisë ‘Demokracia e Re’, Marietta Giannakou, ka deklaruar se Shqipëria nuk i ka plotësuar ende të gjitha parakushtet e 12 rekomandimeve prioritare, të cilat Komisioni i BE-s kishte përcaktuar dhe për këtë arsye Këshilli i Ministrave të BE-së nuk do të japë Statusin e vendit kandidat. Vëmendje të veçantë kërkoi znj.Giannakou në mbrojtjen e të drejtave të njeriut, veçanërisht për pakica të tilla si minoriteti grek i njohur ndërkombëtarisht.
    http://shekulli.com.al/web/p.php?id=11105&kat=87

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Per diskriminim te pakicave greke ne Shqiperi,Janaku ka te drejte dhe eshte realitet qe greket,minoritare ne Shqiperi
    jane diskriminuar nga shqiptare vetem per faktin qe jane greke,jane perbuzur dhe ne shume raste u jane shkelur te drejtat.
    Pyet,intervisto minoritaret e jugut dhe do degjosh histori diskriminimi.Janaku ka informacion
    per raste diskriminimi,mbase raport nga ambasada greke ne Shqiperi.
    Shqiptaret diskriminojne krahinisht njeri tjetrin,atehere si i del,me llogjike,kur shqiptari diskriminon shqiptarin e nje krahine tjeter,
    atehere edhe minoritarin do e diskriminoje fare pa u skuqur pa u zverdhur,pa djersitur,pa problem fare.
    Janaku shprehet qe korrupsioni ne pushtet dhe krimi i organizuar jane nje shkak i mospranimit te Shqiperise ne bashkimin europian.
    Po greqia po italia nuk kane korrupsion dhe krim te organizuar keshtu?Ato kane mbase me shume se ne Shqiperi dhe jane vende anetare.
    Eshte padrejtesi te mos pranohet Shqiperia bazuar ne korrupsionin dhe krimin,perderisa edhe vendet anetare te BE-se i kane prezent keto fenomene.
    Nuk ka vend te Europes, ku nuk urrehen dhe diskriminohen pakicat, krahinat etj...

Por, ka dallim ne mes te diskriminimit sistematik institucional, nencmimit dhe urrejtjes se zakionshme nderetnike, nderfetare apo diskriminimeve indivíduale.
    Urrejtja ndonjehere, edhe pse rralle dhe vetem per nje kohe te caktuar, mund te jete se paku e bazuar dhe e arsyetueshme. Shembull: Urrejtja e shqipetareve te Kosoves ndaj serbeve.
    Ne shtetet e medha dhe ekonomikisht te forta, por jo vetem atje, urrejtja dhe diskriminimet jane me te theksuara ne rajone dhe krahina rurale ose me te pazhvilluara, gje qe tregon se urrejtja dhe diskriminimi ne baza nacionale dhe fetare jane te lidhura ngushte me menyren e jeteses, gjendjen sociale-ekonomike dhe ambientin ne pergjithesi.
    Gjithashtu, ka forma te ndryshme te diskriminimit dhe te urrejtjes.
    Nencmimi dhe Percmimi ne baza etnike ose fetare p.sh. eshte nder format me te shpeshta dhe me te uleta te urrejtjes dhe diskriminimit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 14-12-2012 më 08:57

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Në fakt kjo "curva" është në rregull, ajo bën detyrën si greke në shërbim të interesave të shtetit të sajë Greqisë.
    Nga ana tjetër ç'far bën shteti Shqiptar për të propoganduar me të madhe të kundërtën e asaj që thotë curva?? Asgjë, zero me xhufkë.
    Shkurt dhe shkoqur faji është i yni dhe i askujt tjetër.
    Nuk eshte problemi se shteti Shqiptar nuk e ngrit zerin, por problemi eshte qe europianet e njohin shume mire shtetin grek dhe e dine qe popullsi me kombesi shqiptare ekziston ne kete shtet, madje eshte i madh numri i tyre, por Europa ia aprovon fjalet ne heshtje kesaj eurodeputetes greke..! Shiko ne Shqiperi, sa pak jane pakicat me kombesi jo shqiptare, por ne Europe jane regjistruar dhe kerkohet me ngulm dhe duke bere presion europa mbi shtetin shqiptar qe te rrespektoj sa me shume te drejtat e atyre minoriteteve 'buburreca' qe ekzistojne ne Shqiperi. Madje ata 'buburreca' nuk kane aspak frike qe t'i kundervihen kryeministrit te shtetit shqiptar, sepse e kane perkrahjen e po kesaj Europe. Me nje fjale, Europa nuk eshte e interesuar per shqiptaret ne pergjithesi, ndersa per greket e falimenton edhe veten vetem e vetem qe t'i kete prane vetit keta greker... A nuk ju duket juve kjo nje padrejtesi?! Kjo eshte njeanesi e madhe qe po tregohet kjo Europe ne raport me Shqiptaret, serbet, maqedonasit dhe greket... Ne jemi me te pavleret per per Europen!! Athua valle perse??!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 14-12-2012 më 09:15

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Nuk eshte problemi se shteti Shqiptar nuk e ngrit zerin, por problemi eshte qe europianet e njohin shume mire shtetin grek dhe e dine qe popullsi me kombesi shqiptare ekziston ne kete shtet, madje eshte i madh numri i tyre, por Europa ia aprovon fjalet ne heshtje kesaj eurodeputetes greke..! Shiko ne Shqiperi, sa pak jane pakicat me kombesi jo shqiptare, por ne Europe jane regjistruar dhe kerkohet me ngulm dhe duke bere presion europa mbi shtetin shqiptar qe te rrespektoj sa me shume te drejtat e atyre minoriteteve 'buburreca' qe ekzistojne ne Shqiperi. Madje ata 'buburreca' nuk kane aspak frike qe t'i kundervihen kryeministrit te shtetit shqiptar, sepse e kane perkrahjen e po kesaj Europe. Me nje fjale, Europa nuk eshte e interesuar per shqiptaret ne pergjithesi, ndersa per greket e falimenton edhe veten vetem e vetem qe t'i kete prane vetit keta greker... A nuk ju duket juve kjo nje padrejtesi?! Kjo eshte njeanesi e madhe qe po tregohet kjo Europe ne raport me Shqiptaret, serbet, maqedonasit dhe greket... Ne jemi me te pavleret per per Europen!! Athua valle perse??!!
    Plotesisht dakord me ty. Europa eshte me standarde te dyfishta.
    Eshte si ajo shprehja...

Fshati digjet e Europa krihet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Plotesisht dakord me ty. Europa eshte me standarde te dyfishta.
    Eshte si ajo shprehja...

Fshati digjet e Europa krihet.
    hahhaahhahah ,me mend nuk ka!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    hahhaahhahah ,me mend nuk ka!!
    U shfaqe ti?!

i/e regjistruar Maska e ACEE
    Anëtarësuar
    13-11-2012
    Postime
    39
    po pse cuditeni kaq shume o njerez,,, po greket perhere kete kane bere... kur kane mbajtur ndonjhere qendrim pro-shqiptar??
    Rrezik kjo Marjetka, edhe gjak shqiptar mund te kete, se gjithmone greket te njejten politike kane ndjekur,, "t'i mbysim shqiptaret me duart e tyre" ,.. sic bejne edhe ata nacionalistet e "Agimit te Kalbur " ...
    Evropa, nuk ka nevoje t'u thote Marjeta se ka pasur apo jo pakica shqiptare ne greqi,, se Evropa vete ja dha tokat... keshtu qe ky lloj teatri nuk shikohet ....

ah.. i marrte lumi politikanet tane... Vete Sala ben deklarata nacionaliste mu tani perpara ... po si s'vuri mend njhere xhanem... (ndoshta i kane hyre zekthat prej AK se e sheh qe ka shume perkrahes... edhe o burra t'i mbaj per vete votat..)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22
    Po ta mendosh thelle thelle, deklarata e deputetes greke eshte e sakte. Shume shqiptare, fale propagandes komuniste ne lidhje me historine tone, mbrojne si te vertete faktin se "shqiptaret jane pasardhesit e ilireve e epiroteve". Kete e marrim si teoreme te vertete qe nuk ka nevoje per vertetim, pasi keshtu ia donte puna prograndes nacionaliste komuniste qe rregjimi shpiku. E verteta eshte qe "identiteti shqiptar" eshte nje identitet i ri i ngjizur nga rilindasit tane. Ai nuk eshte me i vjeter se 150 vjet. Identiteti shqiptar nuk eshte as identiteti i lashte i trasheguar i shqiptareve si popull. Ky identitet u ngjiz, u shpik nga rilindasit tane, per te adresuar problemin e asimilimit ne mase te popullsise shqiptare nga pushtuesi osman. Asimilimi ishte fetar e kulturor dhe per nje kohe aq te gjate, sa shqiptaret e shekullit te XIX nuk ndryshonin aspak nga popullsia osmane ne cdo cep te perandorise. Dallimi i vetem ishte prezenca e minoriteteve te krishtera mes shqiptareve, orthodhokseve e romano-katolikeve. Rilindasit te ndergjegjshem per kete situate, e shihnin kete asimilim si pengesen kryesore te shpalljes se pavaresise, sic bene edhe fqinjet tane ne shekullin e XIX. Duhej qe rilindasit te ndertonin nje identitet te ri, ndryshe nga identiteti osman qe pushtuesit kishin kultivuar mes shqiptareve per 500 vjet, para se shqiptaret mund ti shpallnin fqinjeve dhe botes se ata ishin po aq autoktone dhe aq liridashes si ta. Kjo ishte menyra e vetme per te bere divorcin e identitetit osman "arnavud" nga ai "shqiptar". Per te ndertuar kete identitet te ri, rilindasit u bazuan ne historine e mesjetes sone dhe ne historine e Gjergj Kastriotit. Ishte e rendesishme per ta qe ti mesonin popullit te tyre qe ne nuk ishim turq, ne ishim pasardhes se Gjergj Arianitit dhe Kastriotit qe ndalen hordhite osmane ne marshin e tyre drejt Evropes.

Lind pyetja: perse rilindasit nuk rizgjuan identitetin e vertete te mesjetes se popullit tone por zgjodhen te shpikin nje identitet te ri "shqiptar"? Historia e citon Gjergj Kastriotin te kete thene se: "...sipas kronikave tona te lashta historike, te paret tane jane epirotet". Perse rilindasit nuk zgjodhen qe te rindertonin "identitetin epirot" te mesjetes shqiptare duke u kthyer keshtu ne pasardhes se denje te Skenderbeut? Arsyeja per kete ishte e thjeshte: vetem 18% e popullsise shqiptare ne vilajetet osmane kish mbijetuar e mbante ende fene e traditen e lashte orthodhokse bizantine te mesjetes shqiptare. 82% e gjithe popullsise shqiptare, ishin asimiluar ne fene e traditen osmane apo asimiluar politikisht sic ishte rasti i romano-katolikeve ne Malesi nga ana e italianeve e austriakeve. Te perballeshe me asimilimin osman mes shqiptareve ishte problem i madh per rilindasit, por te mundoheshe te rizgjoje identitetin e mesjetes te cilen osmanet e fshine nga kujtesa kolektive e shqiptareve per 500 vjet, ishte nje mision i pamundur, nje eksperiment i destinuar per te deshtuar. Kjo eshte arsyeja perse rilindasit shpiken "identitetin shqiptar" duke e bazuar mbi simbolin e shkabonjes bizantine te flamurit te Gjergj Arianitit e Gjergj Kastriotit. Identiteti shqiptar duhej ti tregonte shqiptareve dhe botes se "ne jemi pasardhes se fisnikerise epirote te mesjetes, packa se sot mund te jemi te asimiluar e kemi humbur traditen e zakonet e mesjetes". Kjo eshte edhe arsyeja perse ndryshe nga popujt e tjere fqinje, shqiptaret nuk kane "nje komb", kane "nje ceshtje kombetare".

Dhe dalim tani tek dy grupet e epiroteve te lashte qe gjejme te vendosur ne Itali e Greqi, ata qe njihen si arbereshe e arvanitas. Te dyja keto fjale jane fjale qe te huajt, italianet e greket, u kane vene ketyre popullsive qe emigruan ne keto vende ne mesjete 6 shekuj me pare, per ti shpetuar pushtimit osman te vendit. Identiteti me te cilin keto komunitete njohin njeri-tjetrin eshte identiteti epirot, identiteti i trasheguar qe nga koha e Kastriotit. Identiteti shqiptar eshte i huaj e i panjohur per ta. Dhe kjo eshte arsyeja perse deputja greke me lart perfiton nga kjo gje duke thene "keta nuk jane minoritet shqiptar, jane minoritet epirot". Ose me fjale te tjera, ajo po thote: kjo popullsi me identitet epirot ka me shume gjera te perbashketa me identitetin modern grek, se sa me identitetin modern shqiptar. Dhe kjo eshte perseri e vertete. Arvanitasit ne Greqi dhane nje kontribut te jashtezakonshem ne clirimin e Greqise dhe ndertimin e shtetit modern grek, me shprese se nje dite shteti grek do te ndihmonte ne clirimin e trojeve te te pareve te tyre te pushtuar nga turqia.

Shtetas shqiptare u bene te gjithe ata qe zuri nata ne Shqiperi ne 1912. Identiteti epirot i trasheguar nga mesjeta, nuk eshte nje identitet i lidhur vetem me gjuhen apo trojet shqiptare, ka si berthame te vete fene orthodhokse dhe traditen mijeravjecare te kesaj feje mes shqiptareve, per te cilen te paret tane bene dhe luften dhe ishin gati te vdisnin si martire ne lufte me perandorine me te madhe dhe me te frikshme te mesjetes, Perandorine Otomane.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 14-12-2012 më 11:14

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    me antishqiptar se ty Albo nuk kam pa,lexova dhe ca gjera rreth teje ne internet por nuk dua ti besoj...........sa per ata qe shkruajte me lart:

του Θεοδωρου Παγκαλου:
    «Ως προς τον ετερον Βαλκανικον γειτονα ειναι πασιγνωστον και μαρτυρουν περι αυτου τα εν τω υπουργειω των Εξωτερικων αρχεια,οτι αι σχεσεις ημων εφθασαν μεχρι πληρους ομοσπονδιας το 1925 και 1926.

Απο της εποχης του Εσατ πασα και του Αχμετ Ζωγου ο εγκαρδιωτερος φιλος της Αλβανιας ειμαι εγω.

Απο της βρεφικης ηλικιας μου ωμιλουν την Αλβανικην,διοτι η μακαριτισσα μαμη μου,που με ανεθρεψε,δεν εγνωριζε την Ελληνικην.(Ητο θυγατηρ του πλουσιωτερου προυχοντος της Μεγαριδος Αντωνιου Βιρβιλη,εις την οικιαν του οποιου εν Σαλαμινι εξεπνευσεν ο στενος φιλος του αειμνηστος στραταρχης της Ρουμελης ,Καραισκακης).

Εχω συνεπως εις τας φλεβας μου αιμα κατα το ημισυ Αλβανικον και ειμαι υπερηφανος δια τουτο.Ο ναυαρχος Κουντουριωτης,οι τρεις Νικολαιδαι (παππος,πατηρ και εγγονος),ο αειμνηστος στρατηγος Κοντουλης,ο ναυαρχος Σακελλαριου,ο ηρως του υποβρυχιου «Λ.Κατσωνης» Β. Λασκος και πλεισται αλλοι εκλεκτοι Ελληνες ειναι ολοι Αλβανικης καταγωγης και ειναι γνωσται προς την πατριδα υπηρεσιαι των.Ο Παπαρρηγοπουλος γραφει οτι απο ολας τας φυλας που ηλθαν εις την Ελλαδα,η αναμιξις με το Αλβανικον αιμα παρηγαγε ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΑΜΑΛΓΑΜΑ.Οι Υδραιοι,οι Σπετσιωται,ο Μιαουλης,ο Σαχτουρης και αι χιλιαδες των αγωνιστων απο του 1821 μεχρι σημερον,αποδεικνυουν την αληθεια της γνωμης του Παπαρρηγοπουλου.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ’Gjysma e gjakut tim është shqiptar dhe jam krenar për këtë, admiral Kundurioti, admiral Seqellariu, gjeneral Kunduli dhe shumë grekë të tjerë të zgjedhur janë të gjithë me origjinë shqiptare’’.( gjeneral Teodor Pangallo president i Greqisë më 1925-1926)
    Për sa i përket fqinjit tonë Ballkanik, është më se e njohur dhe për këtë dëshmojnë arkivat e ministrisë së jashtme, se marrëdhëniet tona arritën gati-gati nivelin e një Konfederate, më 1925 dhe 1926.

Që nga koha e Esat Pashës dhe Ahmet Zogut, miku më i përzemërt i Shqipërisë jam unë.

Që nga mosha e foshnjërisë flas gjuhën shqipe, pse e ndjera nëna ime, që më rriti, nuk dinte greqisht. Ajo ishte vajza e më të madhit pasanik të Megaridës, Andon Birbilit, në shtëpinë e të cilit në Salaminë, la frymën e fundit mareshalli i paharruar Gjeorgjio Karaiskaqi.

Rrjedhimisht, gjysma e gjakut tim është shqiptar dhe jam krenar për këtë. Admiral Kundurioti, tre Nikolaidhët, gjyshi biri dhe nipi, gjeneral Konduli, admiral Saqellariu, heroi i nëndetëses “L.Kconi“ V.Lasko dhe shumë grekë të tjerë të përzgjedhur, janë që të gjithë me origjinë shqiptare dhe janë të njohura shërbimet që ata i bënë atdheut. Paparigopulos shkruan se nga të gjitha racat që erdhën në Greqi, përzierja me gjakun shqiptar prodhoi AMALGAMËN E SHKËLQYER. Hidriotët, Speciotët, Miaulët, Sahturi dhe mijërat e luftëtarëve të 1821-shit e deri më sot, dëshmojnë vërtetësinë e mendimit të Paparigopulit

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •