Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 123
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Himara dhe ndonje fshat tjeter me greke andej nga jugu
    jane fshatra ne territorin e republikes shqiptare
    dhe ne shqiperi arsimi eshte shqip.
    Nqs ste pelqen shqipja shko ne greqi dhe ua
    meson femijeve ne shkollat greke gjuhen dhe te tjerat.
    ose coji femijet ne ndonje kurs privat te mesojne greqishten
    me gramatike,por ta besh greqishten gjuhe te dyte
    nuk ka llogjike,pasi popullsia greke eshte shume e vogel.
    Bej nje ankete(sondazh) ne Shqiperi a don ta mesoje
    greqishten ndonjeri apo jo dhe jam 100% i bindur qe
    mbi 90 % do thone jo.
    Pse ne Zvicer ekzistojne 3 gjuhe zyrtare ,gjermanisht,frengjisht dhe italisht.
    jane 3 gjuhe zyrtare pasi popullsia gjermane franceze dhe italiane
    jane popullsi te medha,ka rajone kantone ku nje mase e madhe e popullsise flasin gjermanisht.
    Ka rajone te tjera te medha ku flitet frengjisht dhe rajone te tjera me popullate te madhe italianesh ku flitet italisht.
    Kusht i vetem dhe kryesor qe nje gjuhe te fitoje statusin zyrtar
    si gjuhe e dyte eshte popullsia e madhe qe e flet ate gjuhe ne territorin e nje shteti.
    ====
    Dyshoj ne saktesine ne statistikat e dhena per censusin pasi ne fshatra si Himara mund te kete shume shqiptare
    qe ne familje flasin greqisht vetem pasi jane me origjine greke(gjyshi lindur ne greqi),por keto femije ne Himare etj
    kane lindur ne shqiperi dhe meqenese kane lindur ne shqiperi jane shqiptare,pamvarsisht se gjyshi i tyre ka qene grek.
    Cfare ndodh,grupi qe shkon ben numerimet neper shtepia,pyet ato te shtepise,jeni shqiptare apo greke pasi do plotesojne te dhenat ne formularet e regjistrimeve.Ato te shtepise thone te gjithe qe jemi greke.Dhe grupi e shenon ne formular anash emrave qe jane greke.Ne fakt komplet anetaret e asaj familjeje me baba nene dhe kalamaj kane lindur ne Shqiperi(dmth jane shqiptare),por keto ecin gjithmone me ate mentalitetin e origjines e tyre dhe nuk e quajne veten asnjehere shqiptare por greke.
    Ne fakt jane shqiptare pasi kane lindur e jane rritur ne shqiperi.Ato thone jemi greke pasi flasin vetem greqisht ne shtepi dhe kane prejardhjen greke (gjyshi/gjyshja) kane lindur ne greqi.
    Si perfundim ,kush ka lindur ne shqiperi eshte shqiptar,pavarsisht nga prejardhja.
    Nje grek mund te vije me gruan per te jetuar ne shqiperi dhe gruaja i lind djale ne Tirane.
    Femija merr statusin shqiptar,eshte shqiptar dhe jo grek pasi ka lindur ne shqiperi,pavarsisht se prinderit jane grek.
    Nje cift kosovaresh vijne per te jetuar ne Durres.Gruaja lind vajze ne maternitetin e Durresit.
    Vajza e lindur ne kete rast nuk eshte kosovare,por eshte durrsake pasi lindi ne durres.E thjeshte fare.
    E ke ekzagjeruar pak problematiken e varesise se vendlindjes me ate te percaktimit etnik, benseeven,..
    Nese lind ne Durres femija, rri nje muaj dhe iken ne Kosove, eshte kosovar, ...nuk ka rendesine themelore vendi i lindjes, ...
    Per himariotet, ashtu eshte sic e ke pershkruar ti, prandaj dhe kerkesa e Kryebashkiakut eshte greqishtja si gjuhe e dyte, pasi ka perzjerje etnish dhe bilinguistike, ka vecanti Himara, pra, ..Per mendimin tim duhet ti japin edhe statusin e minoritetit deri sa deklarohen greke,... megjithate, z. J.Goro, me shume maturi dhe objektivitet, po e kerkon greqishten vetem si gjuhe e dyte,...duke treguar keshtu nje njohje te mire te zones ku jeton...
    Duaje te afermin tend si veten

Reciprocitet dhe vetem kaq.mjafton te hysh ne youtube te shohesh 1 video qe ka lidhje me shqipetaret dhe nuk do gjesh nje koment te vleresoj shqipetaret sharje dhe kercenime nga te gjitha llojet kjo tregon sesa na duan dhe vleresojne gjitonet dhe ne do mesojme gjuhe te dyte greqishten?!!!!!!para pak kohesh krisi avgi hyri ne 1 kopesht femijesh ne zakintho dhe grisi flamurin tone qe kishin vizatuar 4-5 vjecaret deri ketu ariten.as mos e permendeni greqishten si fjale.mendimi im.qofshi mire ku do qe jeni!

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga mallakastriot77 Lexo Postimin
    Reciprocitet dhe vetem kaq.mjafton te hysh ne youtube te shohesh 1 video qe ka lidhje me shqipetaret dhe nuk do gjesh nje koment te vleresoj shqipetaret sharje dhe kercenime nga te gjitha llojet kjo tregon sesa na duan dhe vleresojne gjitonet dhe ne do mesojme gjuhe te dyte greqishten?!!!!!!para pak kohesh krisi avgi hyri ne 1 kopesht femijesh ne zakintho dhe grisi flamurin tone qe kishin vizatuar 4-5 vjecaret deri ketu ariten.as mos e permendeni greqishten si fjale.mendimi im.qofshi mire ku do qe jeni!
    Ketu nuk mund te kete reciprocitet, pasi himariotet jane qytetare shqiptare autoktone, jo si emigrantet tane ne Greqi,..dhe kane te drejten e tyre si komunitet,..,..nga ana tjeter nuk ka lidhje veprimi i nje organizate fashiste ne Greqi, me te drejtat e grekeve te Shqiperise, sipas te gjithe konventave nderkombetare...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    E ke ekzagjeruar pak problematiken e varesise se vendlindjes me ate te percaktimit etnik, benseeven,..
    Nese lind ne Durres femija, rri nje muaj dhe iken ne Kosove, eshte kosovar, ...nuk ka rendesine themelore vendi i lindjes, ...
    Per himariotet, ashtu eshte sic e ke pershkruar ti, prandaj dhe kerkesa e Kryebashkiakut eshte greqishtja si gjuhe e dyte, pasi ka perzjerje etnish dhe bilinguistike, ka vecanti Himara, pra, ..Per mendimin tim duhet ti japin edhe statusin e minoritetit deri sa deklarohen greke,... megjithate, z. J.Goro, me shume maturi dhe objektivitet, po e kerkon greqishten vetem si gjuhe e dyte,...duke treguar keshtu nje njohje te mire te zones ku jeton...
    Ore, ti me kishe dhene pershtypje et tjera mua, po qenke icik i manget ti me duket mua!
    C'do te thuash me 'vetem si gjuhe te dyte'!? Mos kerkon ta bejme gjuhe zyrtare greqishten ne Himare ne????

S'keni faj ju, kur s'ka zot shpia eshte shume gje e ndyre, andaj me hidhni valle si ju do b*tha juve!

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Ore, ti me kishe dhene pershtypje et tjera mua, po qenke icik i manget ti me duket mua!
    C'do te thuash me 'vetem si gjuhe te dyte'!? Mos kerkon ta bejme gjuhe zyrtare greqishten ne Himare ne????

S'keni faj ju, kur s'ka zot shpia eshte shume gje e ndyre, andaj me hidhni valle si ju do b*tha juve!
    Kjo kerkohet nga Kryebashkiaku dhe ne emer te pushtetit dhe te gjithe himarioteve ka te drejte ta kerkoje kete gje si dhe shpalljen e Himars minoritet grek...sepse kjo eshte nje fakt...,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Kjo kerkohet nga Kryebashkiaku dhe ne emer te pushtetit dhe te gjithe himarioteve ka te drejte ta kerkoje kete gje si dhe shpalljen e Himars minoritet grek...sepse kjo eshte nje fakt...,
    Po ti qenke i pacipe mo njeri!
    Po kush e pj*rdh kryebashk-hellasin tuaj mor te keqen!?
    Ta kam thene edhe me siper, nese hellasit duan te flasin helence nje hap matan e kan eladhen, kane ikur 500.000 Shqiptar ne eladhen tuaj mos shkojne dot ata 500 hellas qe jane ne Himare!

Me keto parimet e tua, i bie qe shtete me popullat te pasur nga origjina sic jane USA, UK , Franca etj qe kane nenshtetas nga e tere botate fillojne te ofrojne gjuhe te dyta ne lagje e qytete te ndrryshme, se ketej keshtu jane perqendrruar popullatat e huaja, me komunitetet e tyre!

Ah more Ilia, ah, te thash e me siper, keni gjet shesh e beni pershesh! Kshu eshte kur ke nje palo-qeveri qe drejton shtetin, do kerkoni qiqra ne hell!
    Per at perendi, po ta kisha Shqiperine ne dore per 24 ore vetem, po mos tu dergoja ne drejtijm te eladhes me maune po t'mos me therrisnin me ne emer! RRACE E NDYRE!

Ketu nuk mund te kete reciprocitet, pasi himariotet jane qytetare shqiptare autoktone, jo si emigrantet tane ne Greqi,..dhe kane te drejten e tyre si komunitet,..,..nga ana tjeter nuk ka lidhje veprimi i nje organizate fashiste ne Greqi, me te drejtat e grekeve te Shqiperise, sipas te gjithe konventave nderkombetare...
    Himarjotet me te vertete jane shqiptare autoktone,por asnje regjim nuk i prsekutoi dhe vrau ne masivitet si ca autoktone te tjere ne Thesproti..
    Te mesojme gjuhen e te lashteve grek po,gjuhen e Aristotelit,te Pllatonit,Eskilit,Perikliut,Pithagores po, qe i dhane kulturen botes,por gjuha e ketyre te tanishmeve eshte gjuhe mashtruse provokuese intrigante.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga alket merolli Lexo Postimin
    Himarjotet me te vertete jane shqiptare autoktone,por asnje regjim nuk i prsekutoi dhe vrau ne masivitet si ca autoktone te tjere ne Thesproti..
    Te mesojme gjuhen e te lashteve grek po,gjuhen e Aristotelit,te Pllatonit,Eskilit,Perikliut,Pithagores po, qe i dhane kulturen botes,por gjuha e ketyre te tanishmeve eshte gjuhe mashtruse provokuese intrigante.
    Ne regjimin komunist himariotet jane persekutuar, bile edhe ne menyre demonstrative si rajon, duke burgosur ne nje kohe nje numer te madh banoresh te kesaj zone....
    Pikerisht ate gjuhe duan te mesojne o alket, qe thua ti, te Aristotelit, etj., por si duket puna ka forca qe i pengojne,...

Jam dakort ai qe deshiron ta meosje dhe neper rrethe te ndryshme mund te kete nje shkolle....
    Po greket vete po i mbyllin shkollat e tyre neper bote,shih komuniteti grek ne Norvegji.
    Enver Hoxha masakroi gjithe popullin shqiptar i nderuar Ilia.
    Edhe andej nga jam une internoi dhe vrau te pa fajshem(pvarsisht se ishin<>).
    Ndryshuar për herë të fundit nga alket merolli : 11-12-2012 më 09:23

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga alket merolli Lexo Postimin
    Jam dakort ai qe deshiron ta meosje dhe neper rrethe te ndryshme mund te kete nje shkolle....
    Po greket vete po i mbyllin shkollat e tyre neper bote,shih komuniteti grek ne Norvegji.
    Enver Hoxha masakroi gjithe popullin shqiptar i nderuar Ilia.
    Edhe andej nga jam une internoi dhe vrau te pa fajshem(pvarsisht se ishin<>).
    Dhe pikerisht ishte Hoxha qe i hoqi edhe statusin Himares se himarjotet merrnin pensione nga Greqia edhe para vitit 1944,...,dhe gjithashtu edhe te drejten e gjuhes...ndersa eshte e pabesueshme qe te njejtat mendime jane edhe sot, kur e kerkojne greqishten vetem si gjuhe te dyte..., por, sic duket, populli e do ndryshe,...mire e beri Bollano qe kerkoi te drejte vetevendosje, edhe pse kjo eshte antikushtetuese, por vetem ne kete menyre mund te levize politika qe t`i jape te pakten te drejten te quhet minoritet...

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •