Postuar mė parė nga
deshmuesi
I nedruar toni77. Ne asnje shkrim nuk ju kam gjykuar, qofte ju apo dhe kishen tuaj. Une i quaj mesime religjionoze, te gjitha ato mesime qe nuk kane mbeshtetje ne bibel. Pra jam duke folur per mesime dhe jo per vargje te bibles. Ti mohove fort , duke thene se dita e pentakosit, nuk eshte dita kur apsotujt u pagezuan me Fryme te Shejnte. Dhe une te solla te plote ate qe bibla deshmon duke te shpjeguar me butesi, cdo te thote fjala pagezim ne origjinalin GREK, si dhe te solla te plota fjalet e Jezusit, i cili thote se dita e pentakosit ishte dita qe Fryma erdhi per here te pare tek apsotujt dhe kisha e Krishtit, dhe kjo ishte dita kur dishepujt e Krishtit u pagezuan ne Fryme. Por ti i erpbuze ato duke i quajtur melodira dhe recitime.. Tani pasi solla kete shkrim, prijsa qe ti te pranoje, por ti ke tjeter gje ne fokus. Ty te duket sikur une po te jap mend apo jam xheloz e tjera si keto. Une Toni drejtoj nje bashkesi familjare, dhe kam pergjegjeis per ato qe flas dhe deshmoj. Nuk mendoj se jam une me i mencuri nga ty dhe nuk kam ne qellim te gjykoj njerez. Parimi im ne mesimin dhe ndertimin e besimit ne Krisht, mbetet Fjala profetike nen zbulese te Frymes. Bibla per mua eshte i vetemi liber qe ka te plote mesazhin dhe mesimin e vertete te Besimit ne KRisht. Jam kunder cdo mesimi te religjioneve apo traditave, te cilat BIJEN ndesh me ate cka fjala profetike ne bibel meson dhe deshmon. Si dhe jam pro tyre, kur ato ecin ne te njejtin frymezim me ate te fjales profetike.
E shoh se ti mendon se une te gjykoj ty dhe kishen tende. Po ta them se, nuk gjykoj askend se nuk eshte ky qellimi im. Por ama gjykoj me drejtesi cdo doktrine dhe ve ne prove cdo fryme, per te pare se cila eshte e vertete, dhe cila vjen prej Perendise. Dhe kjo nen zbulese te mesimti qe Fryma jep permes shkrimit profetik.
Tani po te sjell nje shkrimin tend, qe te shohesh se kush eshte ai qe gjykon, perbuz dhe akuzon.
" ... te vonuar jeni ju sektet, kishte sekte edhe ne kohen e apostujve por ata nuk ishin Kisha e Krishtit, nuk eshte dicka e re per mua qe kam arrite te lexoj. Tash, na del ti dhe jep lekcione duke u perpjekur ta sulmoni Kishen e Krishtit dhe besimtarėt e saje.... keni ngelur ju sektet tė mesoni se cka me ba Kisha sot - e din Kisha se cka eshte Bibla, ju te mesoni dicka Kishe? JU...? ata qe mohoni Kishen - TRUPIN e Krishtit, ju qe keni bere Kishen cop copa dhe sot jeni me mijra sekte ne bote, shtjelloni dhe mesoni sipas mesimeve te djallit te mallkuar duke nenqmuar dhe sulmuar BESIMIM dhe Besimtar te Zotit, grupe ne emer te Kishes por neper dhoma dhe bile ne dhoma te vogla - te gjumit, te mbyllur dhe izoluar dy tre persona se qani dhe lavderoni njeri tjetrin duke mendue se kjo eshte Kisha e Zotit. Ju te mesoni Kishen se cka te bejne me Bible dhe si ta shkruajne nje Bible? .... Jeni ju ata qe mohoni dhe perzgjedhni shkrimet sipas qefefe dhe citoni neper forme dhe epni shije te keqe krishterimit...! KEQ shume ua mbushi menden i keqi duke menduar se e keni Zotin ne xhepin e juaj, ndersa Kisha e Krishtit per te cilen VDIQ Jezusi dhe qe tash 2000 vite vepron dhe mbane ne gjirin e saje Frymen e Zotit, ju keni forcen te dilni dhe te deklarohi se paska que njerez ne ferr....! Eh. ju me dy tre rershta recitimi pa e lodhur as pa e marr kurr mundin ta pranoni kryqin - mendoni pse mesoni dy tre rershta biblik si ata femija e arabise qe mesojne kuranin permendesh, dhe pse me buze thuani "Besoj Krishtit" u arrit gjithcka, ndersa ne anen tjeter skeni asnje fie respekti as dashurie (kjo shihet ne ato shkrimet tua qe mund te lexoj secili), ama, harroni se cka thote shen Pali punen e "atletit" i cili vetem nese vrapon mund ta merr medalen.... Deshmues, jeni shume te gabuar...
Te pyes dicka e nuk jep pergjigje, disa her te pyeta dhe nuk me je pergjigjur ne menyre te sinqert, sjelle shkrime ketu duke u mundue te thuash dicka, por se qellimi yt nuk eshte te mesosh dike, por te dalesh si i menqur.... por ne asnje pyetje nuk je pergjigjur dhe ende te pyes deh ato pyetje mbteten te hapura... zemra ime nuk e qet kurr fjalen "heretik" veq se mendoj se duhet te ndryshosh, e kjo arrihet ne dashuri dhe lutje ndaj Zotit tonė..."
Nuk e di kush dueht te ankohet.. gjithseis une do te vazhdoj kete diskutim qe vertet eshte i veshtire, dhe kam plot gjera te tjara. Cdo kush esht i ftuar te diskutoje dhe te shprehet, por ne paqe.
Krijoni Kontakt