Postuar më parë nga
MaDaBeR
Hahaha. Po ty or bir nese te duket vetja turk, ik or bir ke Sulltan Hamiti. Shqiperia nuk mund te identifikohet kurre me Turqine, sado perpjekje te beje Turku, Islami a ku ta di une. Qe ka muslimane ne Shqiperi kjo as qe vihet ne diskutim, edhe une jam njeri nder to. Por, nuk mund te identifikohem kurresesi me Turqine, Arabine e Palestinen. Une identifikohem me Teuten, Gentin, Glukia, Pirron, Skenderbeun, Ismail Vloren, etj. Une identifikohem me Identitetin Europian te Shqiptareve. Shqiptaret jane evropiane, doni apo nuk doni ju.
Pra ti keta nuk na i nxjerr as Shqiptar. Hahaha. Sa te ceket jeni. Po mir mor bir, Haxhi Qamili te tha qe s'jane Shqiptar? Apo duhet me patjeter te therrasesh "Dum baben dum baben", si Haxhi Qamili, qe te jesh Shqiptar? Hajde mendje qe keni hajde. Po si more, dhe Haxhi Qamilin do te ma nxjerresh me patriot se Gjergj Kastrioti tani? Apo me patriot se Ismail Vlora? Nderkohe qe ky i fundit tundte ne ballkonin e Vlores fla
murin Shqiptar, Haxhi Qamili protestonte se na duhej flamur jeshil me shkronja arabe dhe se duhej te rrinim nen Perandorine Osmane, te cilen e kishte mbytur korrupsioni dhe paaftesia. Rri aman tani, mos na fol per ate pjese te historise qe po e vuajme akoma dhe sot pasojat e saj. Jane fiks, origjinale, situata e tanishme me situaten e fundit te Preandorise Osmane. E njejta menyre korrupsioni, e njejta menyre vasaliteti etj etj. He xhan, eshte vertetuar e stervertetuar qe periudha e osmanllinjve i ka zhytur ne terr dhe erresire gjithe Trevat Shqiptare, pa u dhene mundesine te shkruajne e te shkollohen ne gjuhen e tyre. Te gjitha krahinat e tjera te perandorise shkruanin e mesonin ne gjuhen e tyre, vetem neve na ishte e ndaluar me ligj, dhe per kte Turku nuk e kishte aspak problem te bashkepunonte edhe me Ortodoksin Grek e Serb vetem e vetem per te na ndaluar gjuhen tone amtare.
Shqiptaret jane muslimane te konvertuar e jo te lindur. Historine e shohim nepermjet Shqiptareve, as nepermjet krishterimit e as nepermjet muslimanizmit. Ismail Vlora ka qene musliman, Ahmet Zogu po i tille. Ka pas mjaft figura te tjera edhe muslimane, por qe kane luftuar per Shqiperine e jo per Turqine. Dhe nqs per ty nje Shqiptar qe punon e lufton per Shqiperine eshte tradhetar, atehere shko ne preher te sulltanit.
Nejse, se i hyme diçkaje qe s'ka lidhje fare me temen. Por ajo qe dhiua te them eshte se, kur Palestina te kuptoje qe nuk eshte i vetmi vend ne Bote qe ndodhet ne ate situate, dhe kur te kuptoje qe e drejta duhet te jete njesoj per te gjithe, atehere le te kerkoje te drejten. Edhe Palestina qe ka thene se Kosova eshte pjese e Serbise, do te thote qe ka mare pjese ne masakrat Serbe ndaj vellezerve te mi Kosovare.
E verteta erdhi dhe nuk vonoi, jo shume kohe pasi Palestina u shpreh per Kosoven, i erdhi radha vete asaj te kerkoje ate qe ua mohoi te tjereve.
PS: Duket qe ju te gjithe ca jeni me mjekra e me pantallona te shkurtra, doni me shume arabet, turqt, palestinezt, etj, se sa doni Shqiptaret. Nese nuk ju pelqejne Shqiptaret, nga syte kembet. Sepse, doni apo nuk doni ju, Shqiptaret do te jene ne Europe dhe nuk do i bashkohen kurre mendesive kamikaze. Kjo eshte e sigurte.
Krijoni Kontakt