Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 107
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2008
    Postime
    35
    megjithse edhe vete jam shqiptar me fe muslimane nga Kosova, amo jam shqiptar, Berisha ka bere zgjedhjen e duhur, e sa per ''vella muslimane'' le ti shikojne vellezerit vete muslimana ata njehere, e kam fjalen tamam per vellezer qe jan arabet mes vehte si nga feja poedhe nga gjaku, ku per nje cope karrige dalin e vrasin edhe vllaun e vet nga gjaku dhe feja me bomba kamikazi, duke i mashtruar injorantet se keshtu shkon ne xhenet, ndersa fare mire kjo feja islame ndalon rreptsisht dhunen. Poashtu do thosha se sa prej vendeve islamike e kan njohur kosoven, madje dihet boterisht se pikerisht keto vende kan mardhenie te shkelqyera me ruset dhe serbet . Ky fakt na verteton se ketu ska te beje asgje feja, por thjesht jan interesat gjeopolitike te vendeve pjesmarrse.

Madje, ndoshta Berisha me kete votim ka mundur te kete vene ne risk( te themi risk minimal) mardheniet midis USA dhe shqiptareve.

E sa i perket Turqise, nuk eshte se na do edhe aq shume sa proklamohet nga disa, te gjithe e dime historine, jo vetem historin por ajo madje se fundmi donte te detyronte shqiptaret qe te rishkruanin historine shqiptare, por thjeshte permes shqiptareve, synimi synimi i saj eshte te pozicionohet me mire ne Ballkan per interesat e saj gjeostrategjike.

Keshtu qe une them se '' E MIRA DUHET TE KTHEHET ME TE MIRE''.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Epo u tregua edhe berisha njeher i zgjuar. Pa Ameriken aleate, Shqiperine e bejne hi gjithe shtetet fqinje.
    I LOVE GOD

j&g

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    [QUOTE=MaDaBeR;3552143

Po ne nuk kemi çfare te bejme qe Genti, Teuta, Glaukia kane jetuar perpara muslimanizmit. Gjithashtu, nuk kemi ç'te bejme qe Heroi yne Kombetar, ka "qelluar" i Krishtere. Megjithate, kemi patur edhe muslimane, kemi babain e shtetit, Ismail Qemalin, musliman, por te cilin vellezerit turq muslimane e denuan me vdekje.

Ah kemi dhe Haxhi Qamilin. Por, me Haxhi Qamile, nuk behet historia Te me falesh qe u ka qelluar nje i tille.

Bumerangu nuk iu kthye kerkujt tjeter perpos Palestines. Ashtu siç veproi, ashtu dhe meritoi nga ana jone. Madje, une jam paksa i pakenaqur me kte abstenim. Duhet te ishte kunder. Nese ata i thone VELLAIT tim KOSOVAR, Serb, dhe une do t'i them Palestinezit Izraelit.

Sa per njohje, une e di qe do jete me e lehte qe te pranojne Kosoven Shtet te Pavarur Rusia dhe Kina ne KS te OKB-se, se sa ta pranojne si shtet disa nga "vellezerit muslimane"

Sipas Palestinezeve, Kosova s'ka te drejte per Vetevendosje. Atehere, perse per Shqiptaret Palestina duhet te kete te drejte per Vetevendosje? RECIPROCITET ndaj kujtdo. Nese nuk ma jep te drejten, mos me kerko te ta jap une ty.[/QUOTE]

Kur them qe historine e shihni permes pasqyres se krishterizmit ti nuk beson ,dhe mundohesh te ngjashe me maqedonet ,Teuta,Glaukia,genti dhe te tjeret per fat te keq as qe kane qene shqiptare ,po deshe te sjelle edhe nje certifikate te lindjes qe te bindesh jane shume me heret se shqiptaria keto qe permende,por ne aspektin fetare je vonuar nje cik,Islami fillon me Adamin ,nese ste vjen mire kjo qe them eshte problemi yte personal e jo historik.Edhe me heroin tjeter krishter me verteton tezen time ......dhe jo rastesisht cdo figure shqiptare qe ka udhehequr me perandorine Osmani i quani tradhtare... edhe kjo eshte nje nga argumentet qe ska te beje ceshtja kombtare ketu se sa ajo fetare, e din ti Kush ka qene haxhi Qamili ?? ,kend ka luftuar dhe pse e ka luftuar ,ke deshire per me teper te dhena ,sepse sa kane dale nga furra ,jane taze te dhenat,por per fatin tuaj te keq nuk flet mire per historine qe ju pretendoni qe eshte e vertete.
    Sa per Palestinen ,mos u brengos bre burre se bota eshte rotull njeher ti nalt pastaj te fusin posht ,asgje nuk eshte absolute ne kete bote ,gjerat ndryshojne ,e verteta vetem vonon por nuk haron kurre,dhe di te hakmiret mire,qe jeni naive dhe bini ne grackat serbe si perhere kete as qe e mohoi dhe vetem nej JO nga juve e tregoni se me kend jeni.Palestina as qe ka idene se ku gjendet Kosova , e lere me te jape deklarata te tilla , shume here edhe ambasadori amerikan ne Serbi ka dhene deklarata ne favor te serbeve , prandaj mos ja futni kot ,ai qe ka votuar kunder dhe ka abstenuar ne kete rast eshte pjesemares ne masakrat Izraelite

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Shume intresant kjo logjik e jotja. E nese ka lobuar ISRAELI per kosoven dhe per lirin e Kosoves , pse athere spo e njehe Kosoven?!!!

Ne Islam eshte nje parim i Larte : '' veprat vlersohen simbas qellimit '' ! Une kam nje pyetje per ty i nderuar ,- pse Amerika nuk po nderhyn ne Palestin sikur ka nderhyEr ne Kosove per ti liruar palestinezet prej krimeve Hebreje? E njejta gje eshte duke ndodhur edhe atje , sikur serrbet na maskruan neve , po ashtu jahudit po i masakrojn palestinezet ! Por, atje Amerika po e perkrah ate gjenocid njerzor hebrej , po deklarohet se eshte ne mbeshtetje te Israelit ! Si i thojn kesaj Amerika ne Kosove nuk ka nderhy qe na don aq fort , por ka nderhy per te ja prishur poltikat Rusit per ta pervetesuar'' BALLKANIN'' ! E kjo nderhyrje ne Kosove mund te kuptohet me shume per intresa te saj sesa , qe deshiron qe ne bote te kete paqe .
    E sic mund te kuptojm tashme Ballkani dhe shtetet e saj jane vegel e Amerikaneve e jo sic kane pretenduar Ruset !

Por, megjithat pa marr parasysh qellimin e Amerikes ne jemi falenderues per lirin dhe largimin e shkaut prej trojeve tona . Por , kete veper human kerkojm ta bej edhe me popullin Palestinez .

Dhe ta them nje gje ne fund , ne myslimanet ne Bote jemi sikur nje'' TRUP'' , nese nje pjese e trupit semuret , kete dhimbje e ndjen i tere trupi . Une nuk e perkrah as politken e popullit palestinez , as politiken e politikaneve Shqiptare , por i i mbeshtes - perkrah te drejtat e cdo njeriu te jetoj i lire dhe ne paqe , pamvarsisht cfare feje , race , kombi etj . E mendimi im eshte nese kjo pjese e Botes nuk eshte ne paqe , e gjithe Bota nuk do te gezon paqe !
    Ne radhe te pare nese ti e njehson veten me arabet kjo eshte puna jote dhe jo e shqipetareve se ne skemi lidhje me ju.Per sa i perket mosnjohjes se Kosoves si shtet nga ana Izraelit kjo eshte çeshtje politike e shtetit Izraelit jo e lobit Izraelit ne SHBA.E rendesishmer eshte qe ne duhet te luajme politiken tone ani se ndonjehere bie ndesh me te verteten (te gjithe e dime se çbehet ne Palestine) prandaj ne duhet te shofim interesat tona.Para 100 vjetesh bota e dinte se çpo ndodhte me tokat shqiptare por as qe e mori mundimin kush qe te ndihmonte veç SHBA dhe me kryesores AustroHungarise.
    per arsye kohe nuk po zgjatem me dhe me degjo mua futi nje refomatim diskut se sje ke linja kuq e zi por ne Azi.
    Zoti nje eshte per te gjithe.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    Ne radhe te pare nese ti e njehson veten me arabet kjo eshte puna jote dhe jo e shqipetareve se ne skemi lidhje me ju.Per sa i perket mosnjohjes se Kosoves si shtet nga ana Izraelit kjo eshte çeshtje politike e shtetit Izraelit jo e lobit Izraelit ne SHBA.E rendesishmer eshte qe ne duhet te luajme politiken tone ani se ndonjehere bie ndesh me te verteten (te gjithe e dime se çbehet ne Palestine) prandaj ne duhet te shofim interesat tona.Para 100 vjetesh bota e dinte se çpo ndodhte me tokat shqiptare por as qe e mori mundimin kush qe te ndihmonte veç SHBA dhe me kryesores AustroHungarise.
    per arsye kohe nuk po zgjatem me dhe me degjo mua futi nje refomatim diskut se sje ke linja kuq e zi por ne Azi.
    Zoti nje eshte per te gjithe.
    Pse ti vertet mendon se Shqiperia ka aq kapacitet te beje politik dhe diplomaci ne mes atyre fuqive te mdhaja ?? Shqiperia ka veshe vetem per te ndegjuar dhe te thote SI URDHERONI ZOTERI JU SI THONI dhe te kryeje detyrat qe i jepen .Kjo eshte vetem nje arsyetim ne menyre diplomatike e ne fakt qe eshte nje dyftyrsi e politikaneve tane

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga farang Lexo Postimin
    Sa per Palestinen ,mos u brengos bre burre se bota eshte rotull njeher ti nalt pastaj te fusin posht ,asgje nuk eshte absolute ne kete bote ,gjerat ndryshojne ,e verteta vetem vonon por nuk haron kurre,dhe di te hakmiret mire,qe jeni naive dhe bini ne grackat serbe si perhere kete as qe e mohoi dhe vetem nej JO nga juve e tregoni se me kend jeni.Palestina as qe ka idene se ku gjendet Kosova , e lere me te jape deklarata te tilla , shume here edhe ambasadori amerikan ne Serbi ka dhene deklarata ne favor te serbeve , prandaj mos ja futni kot ,ai qe ka votuar kunder dhe ka abstenuar ne kete rast eshte pjesemares ne masakrat Izraelite
    Lexo kete postimin ku do te shohesh qe Palestina mbron me terbi qendrimi serb ndaj Kosoves: http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3552216

Me mire ta kemi mire me Ameriken e te prishemi me Turqine e Palestinen se anasjelltas.

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Me mire ta kemi mire me Ameriken e te prishemi me Turqine e Palestinen se anasjelltas.

Shume dakort, me mire shoqni me Ameriken dhe Izraelin, se sa me dy langaraqe si Turqia dhe Palestina.

Si bojn ca ktu mer jahu, thuajse palestinezet ngordhen fare per shqiptaret.
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Selita80 Lexo Postimin
    Lexo kete postimin ku do te shohesh qe Palestina mbron me terbi qendrimi serb ndaj Kosoves: http://www.forumishqiptar.com/thread...=1#post3552216
    Kush e pjerdh mendimin e Palestines?
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Shume dakort, me mire shoqni me Ameriken dhe Izraelin, se sa me dy langaraqe si Turqia dhe Palestina.

Si bojn ca ktu mer jahu, thuajse palestinezet ngordhen fare per shqiptaret.
    Palestinezet ashtu si shume gjys-shtete te tjera qe duan pavarsine jane shume pro-Kosove se kane lidhje te vjetra historike Kurse shtete si Spanja, Izraeli etj etj qe mund te humbin ndonje cope, i kan shum inat kosovaret

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •