Close
Faqja 24 prej 26 FillimFillim ... 142223242526 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 254
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Separi, ne jemi shqiptare, gjaknxeht me vellaun e me 'shkjaun'(armikun), por shume me leht e falim armikun se sa vellaun, kjo po qe eshte e vertete, sepse ne gjenetikisht jemi te krijuar keshtu. Ne do te falim grekun, maqedonin, malazezin e serbin, por ama dy kushte duhet te permbushen nga keta fqinjet tane, te na i kthejne tokat tona qe na kane uzurpar dhe te kerkojne falje per krimet qe na kane bere... dhe besa bese, te falur do te jene dhe fqinj te mire do te kene... (Ky eshte kulmi i njerezve te civilizuar dhe te qyteteruar!)

Ps. Bani, ke keqekuptuar, ne te gjithe e dijme qe Nje Zot eshte, por ama dikur te paret tane ishin njerezit me te civilizuar duke kujtuar kushtet dhe kohet e lashta dhe ata bartnin tradita zakone dhe besonin ne Hyjni te ndryshme brez pas brezi, sic ishte Zeusi, Aferdita etj. Te paret ne ballkan ishin parardhesit tane Ilir qe kishin fene ortodokse, dhe keto te gjitha na i vodhen greket e serbet, ata i pervetesuan sikur te kishin qene te tyre. Me ato vargje me larte dhe me shume vargje te tjera shqiptaret ua perkujtojne fqinjeve tane nder me te vjetrat histori qe dikur i takonin vetem popullit shqiptar, por ato u grabiten dhe u pervetesuan nga te tjeret. Le ta dijne fqinjet tane se ne ishim ketu dembabadem, kurse ata ishin te ardhur dhe pushtuan tokat tona
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gon! : 26-11-2012 më 06:08 Arsyeja: Korrigjim

Haters Gona Hate
    Anëtarësuar
    20-11-2012
    Vendndodhja
    Shkoder,Albania
    Postime
    24
    @bani me duket se emri i vertete eshte Alban dhe ti flet keshtu gjerash?? epo turp te te vije.
    ti ilia spiro nuk te fyu kush fene po lexoje mire poezine dhe do ta kuptosh..po duket mer vlla se spaske intelekt. Me mire di historine e grekve bithqira sesa historine e bukur SHQIPTARE,,,
    e di ti se kush i ndihmoi dhe u dha pavarsine greqise? kush ishin ata qe luftuan dhe kush i sterviti kapedanet e tyre?? dhe si u shperblyen greket?? i prene , i tradhetuan dhe nje nder ta ka qene edhe nje prift grek i cili i vrau shqiptaret duke i prere ne bese..PO legenat i harrojne te mirat qe iu behen , por ate qe na kane bere neve po pesojne ata , dhe ia uroj me gjithe shpirt qe te zhduken si popull..

Ndersa per ata qe thashe me lart ne lidhje me pavarsine ju ftoj te lexoni librin e Ali Pashe Tepelenes dhe do ta kuptoni..

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Separi, ne jemi shqiptare, gjaknxeht me vellaun e me 'shkjaun'(armikun), por shume me leht e falim armikun se sa vellaun, kjo po qe eshte e vertete, sepse ne gjenetikisht jemi te krijuar keshtu. Ne do te falim grekun, maqedonin, malazezin e serbin, por ama dy kushte duhet te permbushen nga keta fqinjet tane, te na i kthejne tokat tona qe na kane uzurpar dhe te kerkojne falje per krimet qe na kane bere... dhe besa bese, te falur do te jene dhe fqinj te mire do te kene... (Ky eshte kulmi i njerezve te civilizuar dhe te qyteteruar!)

Ps. Bani, ke keqekuptuar, ne te gjithe e dijme qe Nje Zot eshte, por ama dikur te paret tane ishin njerezit me te civilizuar duke kujtuar kushtet dhe kohet e lashta dhe ata bartnin tradita zakone dhe besonin ne Hyjni te ndryshme brez pas brezi, sic ishte Zeusi, Aferdita etj. Te paret ne ballkan ishin parardhesit tane Ilir qe kishin fene ortodokse, dhe keto te gjitha na i vodhen greket e serbet, ata i pervetesuan sikur te kishin qene te tyre. Me ato vargje me larte dhe me shume vargje te tjera shqiptaret ua perkujtojne fqinjeve tane nder me te vjetrat histori qe dikur i takonin vetem popullit shqiptar, por ato u grabiten dhe u pervetesuan nga te tjeret. Le ta dijne fqinjet tane se ne ishim ketu dembabadem, kurse ata ishin te ardhur dhe pushtuan tokat tona
    deri ne vitin 1050 kishte vetem te krishtere, pas skizmes te krishteret u ndane ne ortodoks dhe katolik.
    ne kete kohe fljala ilire ishte zhdukur.
    te nevojiten disa leksione historike ty gon, se po ngaterron Arin me Dollarin.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    deri ne vitin 1050 kishte vetem te krishtere, pas skizmes te krishteret u ndane ne ortodoks dhe katolik.
    Ketu e kam pasur fjalen me shume per sllavet, sepse sllavet erdhen nga karpatet dhe uzurpuan kishat ortodokse qe dikur ishin te te pareve tane. Une ende e quaj me shume krenari veten time 'ILIR', por edhe SHQIPTAR ne te njejten kohe, kjo nuk perben problem per mua ne se ngaterroj koherat dhe historite prej kur jemi quajtur shqiptar dhe kur jemi quajtur ilir, me rendesi eshte qe une jam pasardhes i ilireve dhe iliret ishin paraardhesit e mi..

Haters Gona Hate
    Anëtarësuar
    20-11-2012
    Vendndodhja
    Shkoder,Albania
    Postime
    24
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    Para se te shpikej feja ,shqiptaret kane qene pagane , pastaj katolik, pas ndarjes se perandorise romake u kthyen nje pjese ne ortodoks dhe nje pjese katolik dhe me vone andej nga shek 14 u kthyen ne musliman. Ne 2 mije vjet e kane nderruar fene disa here por ama kombin , vendin , gjuhen nuk e nderruan kurre.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

Citim Postuar më parë nga Shkodrano Lexo Postimin
    @bani me duket se emri i vertete eshte Alban dhe ti flet keshtu gjerash?? epo turp te te vije.
    ti ilia spiro nuk te fyu kush fene po lexoje mire poezine dhe do ta kuptosh..po duket mer vlla se spaske intelekt. Me mire di historine e grekve bithqira sesa historine e bukur SHQIPTARE,,,
    e di ti se kush i ndihmoi dhe u dha pavarsine greqise? kush ishin ata qe luftuan dhe kush i sterviti kapedanet e tyre?? dhe si u shperblyen greket?? i prene , i tradhetuan dhe nje nder ta ka qene edhe nje prift grek i cili i vrau shqiptaret duke i prere ne bese..PO legenat i harrojne te mirat qe iu behen , por ate qe na kane bere neve po pesojne ata , dhe ia uroj me gjithe shpirt qe te zhduken si popull..

Ndersa per ata qe thashe me lart ne lidhje me pavarsine ju ftoj te lexoni librin e Ali Pashe Tepelenes dhe do ta kuptoni..
    shkodrani...problemi eshte qe mos te behemi edhe neve si keto???
    nqs do te na marre koka ere e do te behemi si greket e serbet do te na duhet qe te behemi egoiste ...dhe egoistin nuk e do askush ...do te ishte mallkim nqs do te katandiseshim ne mentalitetin etniko-fetar te tyre..do te ishte marrezi qe te perfshihemi ne mentalitetin e tyre ...duhet te mos ndikohemi ..pasi nese ndikohemi ..do te behemi si ata.
    mire eshte te jemi ashtu sic kemi qene gjithmone ..Zoti i shikon te gjitha dhe i jep secilit ate qe i takon ...edhe pse vonon..Ai nuk harron...e drejta perfundimisht do te shkoje ne vend ..ky eshte ligj..por jo per ata qe u ndikuan dhe pastaj u bene si egoistet me semundje ne zemer...
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Nese feja eshte dicka personale, perse atehere permend Patriarkanen e Kostandinopojes, qendren tone shpirterore dhe e sulmon pa asnje argument....si mund ta marr une sulmin tend ndaj besimit tim personal? teme fetare eshte ketu? ku na paskan futur popujt ne grindje Patriarkana? Nuk ka patur as ndonje bashkepunim me osmanllinjte, perkundrazi..ne prill te vitit 1937, ishte Patriarkana qe e njohu autoqefaline e Kishes shqiptare,...ndersa perdorimi i shqipes ne Kishe ishte lejuar shume kohe me pare,..
    Nuk jeni i ri ne forum dhe sidomos temat e mehershme te hapura ne lidhje me ato qe kam thene (pergjigjet dhe argumentat per te siperperfolurat jane sjelle jo vetem nga un per me 10tra bashkeforumas dhe te takon ty qe ti ri-lexosh qe te mos e mbushim forumin me gjera te sterthena).
    Per bashkepunimim e Patriarkanes dhe kishes Greke me Osmanllinjte ka me qindra dokumente DHE ESHTE POHUAR ME NJE HESHTJE VARRI PREJ TYRE, ku turqit iu kane lene dore te lire ne bashkesundim dhe sa per se si e njohu Patriarkana e Stambollit VETKRYESIMIN e kishtes Shqiptare ke ne forum materiale e debate pa fund.
    Sa per perdorimin e gjuhes Shqipe ne liturgji, kungime, vdekje e martesa eshte derdhur shum gjak atdhetari per kete te drejte ku edhe sot e kesaj dite ne nje hulumtim qe kam bere ne disa kisha te Korces, Gjirokastres e Permetit sherbimi behej ne gjuhen greke "DHE KURRE NUK BEHET FJALE PER DHENIEN E LEJES"
    MOS DUHET TE MARRIM LEJE TE POSATSHME NE SHQIPETARET PREJ GREKUT SE NE C'GJUHE DUHET QE TE FLASIM E KOMUNIKOJME ME ZOTIN ????? ....SI THUA TI?
    Ndryshuar për herë të fundit nga cool_shqype : 26-11-2012 më 10:44
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Shkodrano Lexo Postimin
    Hahahahahha lalalala une them dicka dhe ti shkrun 1mije data...Sa out qe qenke mor njeri. Le nam o njiri eshte turp..une them gje tjeter e ti shkon e me ben leksion..S'ke faj dukesh qe qenke tip qe ben si i zgjuar pas ekranit te pc po vrk s'ia vlen te merresh me tipa si puna jota...Kur te fillosh te debatosh mos perdor wikipedia kur nuk di te pergjigjesh..dhe sa i perket asaj ironise dukesh qe s'qenke i afte te perballesh me te tjeret..hajt shnet ik e mbyll pc se le nam tashi...lexoje mire disa here komentim tim te mesiperm e do ta kuptosh thelbin e asaj qe kam shkruar....grow up my friend and some time use the fucking library don't use wikipedia .... and we are speaking about Albania not for the Rome... see yaaaaa
    te komenti yt kishte gafa te renda, prandaj ti solla datat qe te kuptosh epokat dhe ngjarjet e asaj kohe.
    shqiptaret ishin pjese te perandorise.

1- ti thua qe shqiptaret ishin katolik ne fillim, nderkohe qe kisha u nda ne katolik dhe ortodoks ne 1054, pra 1000 vjet kristianet ishin NJE.
    2-ti thua qe pas ndarjes se perandorise romake u kthyen ne ortodoks, nderkohe qe ndarja e perandorise romake u be ne vitin 395, ku kristianet nuk ishin te ndare akoma.

dy fjali the o i uruar, dhe te dyja ishin te pasakta.
    datat te tregojne kontekstin historik te ngjarjeve ne perandori.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    kush i fshiu ato datat??????

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    I nderuar Darius, e di qe ke aresye dhe shkruan keshtu me inat te forte, dhe qe e do te miren e Shqiperise...
    Edhe une e dua te miren e Shqiperise Darius,....
    nje moderatore e forumit, ka nje sigel te tille pak a shume: mos shkruaj kur je me nerva, sepse nese plaga e gojes eshte e rende, sa me rende eshte ajo e pendes"
    Dhe deshiroj te mos kesh qene i qete kur ke shkruar keto strofa.... te te flas sinqerisht, mua nuk me ke bere gje me keto strofa, por nje person me kombesi dhe ndergjegje helene, e ke lenduar shume besoj...
    por eshte edhe me problem pastaj kur flet per fene, se atje me ke futur edhe mua brenda dhe nuk mund te te mos ta citoj,....
    edhe une therras me ze te madh Darius, JAM I KRISHTERE ORTHODHOKS dhe kjo fe nuk ka per t`u shuar kurre....
    Kjo eshte e vertete, por thirrja ne rradhe te pare e besimit, te siguroj qe na ben me patriote dhe njerez qe duan vendin e tyre, jo me pak se te tjeret, por nuk duan armiqesi me asnjeri, qofte ky musliman, bektashi, sunit apo shiit,...., nuk duam gjithashtu armiqesi as me fqinjet, jo vetem sepse ata kane te njejtin besim me ne, por edhe per hir te se mires se Shqiperise ne rradhe te pare....
    Na ke lenduar shume me goditjen ne besim, Darius, ...megjithate, sic thashe edhe me siper, shpresoj te jete hera e fundit....

Shqiperia dhe Tirana jane zbukuruar si per feste.
    Ja dhe orthodhokset:
    http://www.orthodoxalbania.org/image...si/njoftim.jpg

faleminderit, pershendetje shoqerore nga Tirana,
    ilia spiro
    Ilia, nuk e kam shkruar une poezine. Eshte nje himariot qe nuk me vjen nder mend si emer. Une thjesht e solla ne forum mga nje tjeter teme hapur vite me pare mbi Himaren.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •