Close
Faqja 13 prej 26 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 254
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Prej kohesh e kam fiksuar se zona prej Palase e deri ne Nivice, i gjithe bregu pra, jane mimoritare greke, Himaren e ka njohur edhe Zogu si minoritet dhe pensione merrnin keta edhe ne kohe te Zogut..., keta dine greqishten qe ne bark te nenes, ju thoni jane shqiptare,.... gjuha eshte elementi thelbesor i kombesise,..keta kane folur gjithmone greqisht, prej kohesh qe s`mbahen mend,...nga na dilkan shqiptare..apo se keshtu i pelqen spahiut...
    sec kam nje frike se mos jane greke si puna e ketyre ketu poshte , qe shkruajne shqip me germa greke:

Η «φουστανέλα», το «τσάμικο» και το «καγκέλι», είναι μέρος των δικών μας πολιτιστικών στοιχείων κα Στεφάνου και μάλιστα, είναι καθαρά αρβανίτικα. Ειδικά όμως εμείς, έχουμε και ένα άλλο ιδιαίτερο πολιτιστικό στοιχείο, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε, που είναι μία πραγματική φλέβα χρυσού, με το οποίο και θα τελειώσω: «Ζόνιε Ζαφίρο, με ατό εδέ κ΄τό, κιέσιν εχούαϊτ με νέβε. Λιάρτ κρίεν»*.
    Γιώργος Μίχας
    ---

*Κυρία Ζαφείρω,με αυτά καί με 'κείνα,γελάνε οί ξένοι με εμάς.Ψηλά το κεφάλι!

http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2...g-post_07.html

per ata qe nuk e kuptojne ate me te zeze; <>
    _______

apo si keto vendas greke ketu ne nje fshat afer Athines ,ne Greqi...cfare jane greke apo shqiptare???..

Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 22-11-2012 më 11:00
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Si e sajuar duket kjo.Ne Himare ligjin e bejne Shqiptaret.Kohe me pare ne himare duhej te shkoje me kufje me vete se degjoje grekce gjithandej.Te pakten 10 vitet e fundit kudo flitet shqip dhe influenca greqe po shkon drejt zeros.Nuk blihet gjaku me lek por tani qe po heqin dhe pensionet do u kthehet mbrapsht ai poshterim qe u eshte bere njerezve qe nen trysnin e parase kane mohuar veten.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    Njeriu eshte ...cfare e ndjen veten..
    dhe perderisa ata e ndjene veten greke..atehere jane greke...
    Ne qofte se ju ndiheni jashtetokesor, ose kinez psh. ....a jeni i tille???

Njeriu qe ka themel familiar dhe nje fare edukate erespekt per vetveten nuk ben deklarime te ketij tipi.
    Ne Greqi kam njohur disa Himariote qe shikonin punen dhe mireqenien pesonale dhe familjeve te tyre, e nuk merreshin me brohoritje e cierrje e deklarime kllounestke.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    Ne qofte se ju ndiheni jashtetokesor, ose kinez psh. ....a jeni i tille???

Njeriu qe ka themel familiar dhe nje fare edukate erespekt per vetveten nuk ben deklarime te ketij tipi.
    Ne Greqi kam njohur disa Himariote qe shikonin punen dhe mireqenien pesonale dhe familjeve te tyre, e nuk merreshin me brohoritje e cierrje e deklarime kllounestke.
    le te marrim atehere nje forme tjeter...a jane shqipetare ata qe e deklarojne veten greke??..e per me teper e urrejne shqiperine??

ketu ne fakt shtrohet nje pyetje me e thelle ...dmth se cfare eshte ne te vertete njeriu ; trupi per nga prejardhja gjenetike ...apo shpirti..!
    nese trupit nuk i shoqerohet ajo edukata familjare qe the me siper , atehere trupi eshte thjesht nje kufome ..por nese merr nje edukate tjeter ..atehere eshte pjese e asaj edukate ..e asaj kulture ..me kete kuptim e thashe ate me lart qe njeriu eshte : Cfare e ndjen ai veten...
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga kristianvlora Lexo Postimin
    Ne radhe te pare,ne Himare,nuk ka greke dhe kete fiksoheni per jete te jeteve! Por ka disa persona,qe shesin dhe Nene e Babe per te mare ca qindarka dhe te tille historia ka pasur ka dhe do te kete. Ne te vertete dyshoj ne vertetesine e ngjarjes te servirur ne pergjithesi pa detaje ,ose me mire aktoret e shfaqjes. Kush eshte kush dhe e anasjellta! Himara ne kete moment banohet vetem nga njeqind familje,nga te cilat 30 jane migrante.
    po shof qe, nga 2008 ky qenka postimi yt i 3-te.

dmth doli miza nga qypi tja fusi fendes.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Prej kohesh e kam fiksuar se zona prej Palase e deri ne Nivice, i gjithe bregu pra, jane mimoritare greke, Himaren e ka njohur edhe Zogu si minoritet dhe pensione merrnin keta edhe ne kohe te Zogut..., keta dine greqishten qe ne bark te nenes, ju thoni jane shqiptare,.... gjuha eshte elementi thelbesor i kombesise,..keta kane folur gjithmone greqisht, prej kohesh qe s`mbahen mend,...nga na dilkan shqiptare..apo se keshtu i pelqen spahiut...
    Degjo mor loqefishkur.......gjeja me e sakt ke dini eshte ti beni dredhi pyetjeve dhe nuk jepni pergjigjen qe ju kerkohet.
    Po ti shkruaj edhe njehere ty o trushpelare ne lavatricet e grekut 2 pyetje te thjeshta pa u nderlikuar me historira te teperta.
    1-Perse vajtoni ne gjuhen shqipe.
    2-Mbiemrat tuaj kane prejardhje nga greqishtja apo nga shqipja.
    Pergjigju ketyre te dyjave dhe pastaj po deshe te jap edhe te tjera.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Shqiptaret qe e mbajne veten per greker per interesa personale jane vertet te neveritshem dhe njerez te ulet. Kam pare dhe ketu, dhe si honeps dot..
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Degjo mor loqefishkur.......gjeja me e sakt ke dini eshte ti beni dredhi pyetjeve dhe nuk jepni pergjigjen qe ju kerkohet.
    Po ti shkruaj edhe njehere ty o trushpelare ne lavatricet e grekut 2 pyetje te thjeshta pa u nderlikuar me historira te teperta.
    1-Perse vajtoni ne gjuhen shqipe.
    2-Mbiemrat tuaj kane prejardhje nga greqishtja apo nga shqipja.
    Pergjigju ketyre te dyjave dhe pastaj po deshe te jap edhe te tjera.
    shiko gjyshin e Spiromilit , jo Spiromilin qe ne vitin 1912 u fut me ushtri greke ne Himare , por per gjyshin e tij me te njejtin emer pra Spiro Mili ne vitin 1824 thuhet qe :

Την πρώτην εμφάνισιν τού Σπυρομίλιου είς το στάδιον τού Ελληνικού Αγώνος,περί τας

τελευταίας ημέρας τού Αυγούστου 1824,περιγράφει ο ιατρός τού Λόρδου Βύρωνος

J.Millingen (Memoirs of the affairs of Greece,London,1831,σελ.208) ως εξής..«Ημέρας

τινάς μετά την αφιξίν μας είς το χωρίον Λιγοβίτσι,ο Σπυρομίλιος ενεφανίσθη προ τού

Μαυροκορδάτου μετά διακοσίων Χειμαριωτών,ανδρών οί οποίοι είς όλον το στρατόπεδον

παρείχον την μάλλον πολεμοχαρή εμφάνισιν...Η ενδυμασία καί η γλώσσα των είναι

τελείως αλβανικαί,αν καί ορθόδοξοι δε κατά το θρήσκευμα ουδέ λέξιν ελληνικήν

εννόουν.Ο δε εκείνος ανήκεν είς μίαν από τας αρίστας οικογενείας της ορεινής

Χειμάρας...»:«Στρατηγού ΣΠΥΡΟΜΙΛΙΟΥ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» εισαγωγή Ιωάννη Βλαχογιάννη

(εκδόσεις Βεργίνα 2002)

http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2...post_4467.html
    ne shqip
    Shfaqja e parë e Spiromilit në skenën e Luftës Greke bën fjalë për ditën e fundit të gushtit të vitit 1824, e përshkruan doktorri i Lordit Viron,
    J.Millingen (Memoirs of the affairs of Greece,London,1831,faqja.208) si më poshtë:...Në atë ditë të arritjes tonë në fshatin Ligovicë,Spiromili u paraqit me dyqind himariotë burra të cilët në të gjithë regjimentin mbanin veshje ushtarake...veshjet dhe gjuha e tyre ishte absolutisht vetëm shqipe(αλβανικαί) edhe pse janë ortodoksë në fe , as edhe një fjalë greqisht nuk kuptojnë.Ai kishte origjinën nga një familje e përsosur e malësisë së Himariës ....«Στρατηγού ΣΠΥΡΟΜΙΛΙΟΥ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» εισαγωγή Ιωάννη Βλαχογιάννη (εκδόσεις Βεργίνα 2002)

http://ellines-albanoi.blogspot.gr/2...post_4467.html

kurse kete pjesen me poshte eshte vetem ne greqisht

Προσέξτε στην επάνω σελίδα τι λέει ο συγγραφέας.Ότι ο Σπυρομήλιος γνώριζε την «δημώδη ελληνική»!!!.Προσέξτε στη 12 σελίδα τι παρουσιάζει ο συγγραφέας από προσωπική μαρτυρία τού γιατρού τού Λ.Βύρωνα,πού επιβεβαιώνει καί ο Μπίρης στο«Αρβανίτες,οί Δωριείς τού Νεωτέρου Ελληνισμού».Όπου πολύ σωστά Αρβανίτες αποκαλεί τούς Χειμαριώτες στην προκήρυξη«Πρός τούς αδελφούς Αρβανίτες της Αρβανιτιάς» η «Αλβανική Ένωση» Αθηνών,όπου πρόεδρος ήταν ο Μ.Δ.Ν.Μπότσαρης(1899).Οί Χειμαριώτες αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα μετεξέλιξης μιάς αρβανίτικης κοινωνίας σε ελληνική.Σε σημείο πού να αρνείται την καταγωγή της.Καί να υπολογιστεί ότι μιλάμε γιά μία κοινωνία πού μετασχηματίστηκε εκτός ελληνικού κράτους.Καί μιλάμε γιά τέτοια άρνηση,πού το γελοίο τού πράγματος έχει φτάσει σε σημείο τα τελευταία χρόνια να αναφέρονται πλέον στον «Χειμαραίο» σε σχέση με το κλασσικό αρβανίτικο «Χειμαριώτης»,όταν θέλουν να προσδιορίσουν οί Χειμαριώτες τον ίδιο τους τον εαυτό.
    Έχουν περάσει στούς Αρβανίτες την αντίληψη πως είναι Έλληνες διότι ΔΕΝ είναι Αρβανίτες.
    Εμείς γιά μιά ακόμη φορά θα πούμε πως είναι Έλληνες διότι είναι Αρβανίτες.

po perkthej vetem pjesen e zeze dhe te nenvizuar sepse pertoj,
    Himariotet perbejne shembullin karakteristik te shendrrimit te nje shoqerie nga shoqeri arvanite(shqipetare) ne greke, deri ne piken qe te refuzoje origjinen e saj.

keshtu shpjegohen edhe mbiemrat shqipetare qe kane himariotet edhe kenget shqip qe kane edhe vajtimin ne shqip qe i bejn te vdekurve ...

faleminderit Akil per temen se u sqaruan shume gjera ne lidhje me himariotet .... e megjithate ...perderisa ata ndjehen greke ..atehere ata jane greke..sepse ndergjegja eshte ajo qe portretizon personin...
    Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 22-11-2012 më 17:03

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Njeriu eshte ...cfare e ndjen veten..
    dhe perderisa ata e ndjene veten greke..atehere jane greke...
    "argument" me vlere zero.
    mjafton te shkosh tek spitali i te cmendurve, do gjesh persona te cilet ndjehen jezu krisht, ka te tjere qe ndjehen prej qelqi.
    eshte kaq e thjeshte, nese ke lindur nga dy prinder shqiptare, s'ka sesi te jesh grek, mund te genjesh qe je grek per interesa personale, per te perfituar pension, leje qendrimi a ku di une. dhe kur keto interesa te mos jene me, iken si me magji te ndjerit grek, por nuk vlen me asgje, shqiptaret e tjere do te te konsiderojne shqiptar langaraq, shqiptar legen, shqiptar qe mohon veten.

ndoshta te kujtohet si e shane piro dhimen greket, e pra ai s'eshte me as grek, ai s'iu hyn me ne pune grekeve, dhe e hedhin tutje si limon te shtrydhur, as shqiptareve s'iu hyn ne pune, ky rob i perenduar...persona te tille jane murtaja e kesaj bote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shofer : 22-11-2012 më 18:20

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    le te marrim atehere nje forme tjeter...a jane shqipetare ata qe e deklarojne veten greke??..e per me teper e urrejne shqiperine??

ketu ne fakt shtrohet nje pyetje me e thelle ...dmth se cfare eshte ne te vertete njeriu ; trupi per nga prejardhja gjenetike ...apo shpirti..!
    nese trupit nuk i shoqerohet ajo edukata familjare qe the me siper , atehere trupi eshte thjesht nje kufome ..por nese merr nje edukate tjeter ..atehere eshte pjese e asaj edukate ..e asaj kulture ..me kete kuptim e thashe ate me lart qe njeriu eshte : Cfare e ndjen ai veten...
    Kombesia nuk eshte materie, nuk eshte nje energji qe shenderohet ne nje dicka tjeter etj etj etj, ka me qindra rraca e pupuj me kultura te lashta e me civilizime qe jane zhdukur ose shkapertisur dhe ketu KETU ESHTE QELLIMI I KISHES GREKE: TE KRIJOJE (E KA ARRITUR) NGA HICI NJE KOMB KU EDHE I KA DHEN GJUHEN QE SOT FLET E QE SKA ASPAK LIDHJE ME GREQISHTEN E VJETER, TE RREMBEJE DHE TJETERSOJE HISTORINE, TE KETE NJE MAKUTERI TE PA KRAHASUSHME PER ANEKSIM DHE MBI TE GJITHA NJE PERGJERIM PER KRIJIM TE NJE PERANDORIE SI DIKUR....e ka bere duke na coptuar dhe ne jemi i vetmi komb qe katerceperisht kisha dhe politika Greke si dhe ata qe i ka pas, na kane pergjysmuar dhe gangrenizuar, vazhdojne te na sundojne e percajne, na kane zene per fyti ekonomine, politiken, e nuk po na lene rehat gje qe lidhet edhe me tjetersimet e vet budallepsiet e disave. Disa u shiten dhe disa u torturuan si askush.

TRUPI ESHTE KUFOME NE QOFTE SE RRESHT SE MENDUARI.
    NE DO TE KTHEHEMI NE KUFOMA PERSA HERE NJE I SHITUR NA NDALON TE VEME FLAMURIN E KOMBESISE TONE NE VENDIN TONE .....APO MOS IU DO VENE BENZINE KUFOMAVE QE NGA BASHKITE E PRESIDENCA, PROKURORIA, POLICIA, SHIK E SHISH.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga cool_shqype : 22-11-2012 më 18:46
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Faqja 13 prej 26 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •