Close
Faqja 39 prej 58 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 572
    cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga Robbery Lexo Postimin
    Idioti eshte liber i MADH.
    Une kam lexuar libra, po ky eshte kryeveper....te pakten per ndjeshmerine time...se di per te tjeret...
    stili i Dostoevsky eshte i pakrahasueshem. ne librat e tij natyra e brendshme e personazheve eshte e zberthyer aq imtesisht, ne menyre te ndjeshme realiste sa gati arrin t'ua degjosh frymen...

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Kush ma huazon kete Idiot-in nga Dostojevsky, se me bot kurreshtar ta lexoj.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Kush ma huazon kete Idiot-in nga Dostojevsky, se me bot kurreshtar ta lexoj.
    ne biblioteke

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga inez Lexo Postimin
    eh dhe une vuaj sh me kto perkthimet bastarde, per ke arsye blej shpesh botime te vjetra qe shiten ne rruge. Libri 'PRINCI I Vogel' eshte nje perle, dhe une e kam adhuruar kur e kam lexuar.
    Dhe une kam blere perkthime te vjetra ne rruge. Psh "Te Mjeret" e Hygoit e gjeta te perkthyer nga ish ambasadori i Shqiperise ne France. E gjeta ne rruge te nje bukinist plak qe kishte mbledhur me qindra Libra. Ndersa per Dostojevskin nuk kam lene vend pa pyetur e s'kam gjetur dot perkthime te vjetra. Megjithate dhe perkthimet e vjetra te Dostojevskit i ka perkthyer i njejti perkthyes, Doksani.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Cila vepër e Volterit është shqipëruar MaDaBeR, meqë e përmende... pyes sepse unë s'kam hasur asnjë të shqipëruar dhe kam shumë dëshirë ta gjej një të tillë, kështu që nëse ke gjetur ndonjë të shqipëruar, ma thuaj. Unë Volterin e kam lexuar vetëm në anglisht, dhe ka qenë vepra "Candide" që më ka lënë vërtetë mbresa.

Nuk më tregove përshtypjet mbi "Idioti"... si t'u duk trajtimi, ndonjë pjesë/fragment që të ka pëlqyer më shumë? Po nga personazhet cili të hyri më në zemër?

i/e regjistruar Maska e silentgirl
    Anëtarësuar
    19-11-2011
    Postime
    1,985
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Do te te keshilloja klasiket e koloset e letersise boterore si Dostojevski, Tolstoi, Flober, Hygo, Lemontov, Gogoli, Volter, Gorki etj.

Ndersa ndonje nga te rinjte, eshte nje liber i Mirela Sules, psikologjik por shume shume i bukur, "Mos e ler mendjen te ike"
    Faleminderit MaDaBeR... ....do ti kem parasysh ketu qe shkruajte ti.....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Jam te faqja e 60 e do Zoti e mbaroj..

http://images.bookcrossing.com/image...6/17787196.jpg

i/e regjistruar Maska e Etna Etna
    Anëtarësuar
    22-06-2011
    Postime
    2,265
    Citim Postuar më parë nga Toffee Lexo Postimin
    Jam te faqja e 60 e do Zoti e mbaroj..

http://images.bookcrossing.com/image...6/17787196.jpg
    Sa faqe ka?
    'Do zoti e mbaroj ' e thua sikur ske ndermend per ta mbaruar Ste pelqen?
    I like it when you smile, but I love it when I'm the reason. :)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    161
    Fleur Blanche desha tet pyes a eshte ky liber i volterit 'candide' ne shqip apo jo kam ndegjuar qe eshte me ka thene nje shok nje botim i vjeter nga nje shtepi botuese ne tirane

Citim Postuar më parë nga number Lexo Postimin
    Fleur Blanche desha tet pyes a eshte ky liber i volterit 'candide' ne shqip apo jo kam ndegjuar qe eshte me ka thene nje shok nje botim i vjeter nga nje shtepi botuese ne tirane
    Me thënë të drejtën këtu në Shkodër, s'e kam gjetur në asnjë librari, duke qenë se edhe libraritë tashmë ndjekin prirjen drejt fitimit më shumë si biznes në fund të fundit (kulmi nga ligjet tona të taksohet libri me tvsh 20%), dhe shesin ato libra që kërkohen më shumë, ku dihet se ata libra që po shiten më shumë - se të çfarë lloji janë, pa dashur të paragjykoj shijet masive; bestsellera që të ngecin në grykë. Volteri ka dalë jashtë mode si duket

Por më duhet të falenderoj që e paske dëgjuar se është shqipëruar sepse, nga kjo më shkoi në mendje që të kërkoja tek katalogu online i Bibliotekës Kombëtare, dhe qenka i shqipëruar dhe ndodhet aty:

Kandidi ose optimizmi : novelë filozofike
    Autorët Voltaire
    Vandush Vinçani (përkth.)
    Botuar Prishtinë : Rilindja, 1972
    Të dhëna fizike
    145 f. ; 20 cm.

Tani, s'di a mund ta gjej në librat e vjetër që shiten në trotuare se aty shiten tashmë thesare letrare të tilla, se në librari s'jam e sigurtë në mund të gjindet. Por meqë me hir e me pahir tani e tutje do më duhet të shkoj në Tiranë çdo javë, do shikoj nëse e gjej dhe ta bëj me dije. Gjss nëse dikush nga këtu në forum jeton në Tiranë dhe ka dijeni se ku mund ta blejmë, uroj të na tregojë më saktë.

number, e lexove "Të Mjerët"?

Faqja 39 prej 58 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •