Close
Faqja 16 prej 41 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 408
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Une nuk kam lexu ne Bibel se ardhja e Jezusit varet nga ndertimi i nje tempulli. Kjo duhet te jete nje besim i kote i disa evangjelisteve per te mbledhur shume para dhe te pasurohet me shume nje pastor e te keqperdoret besimi krishter per te nxitur armiqesi me te madhe me myslimanet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 17-11-2012 më 18:52

Perjashtuar nga Mod.
    Anëtarësuar
    07-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Shqiperi
    Postime
    5,308
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    4 dite ne forum dhe me kaq vrull ti?! apo je ndonje qe e kane perjashtuar nja 7 here?
    merre pak me shtruar.

p.s. e kam vertetuar qe shumica ne shqiperi nuk e dine se cfare eshte west bank, pasi ne media shqiptare nuk flitet gadi kurre per te. nuk eshte faji i njerezve.
    si nuk eshte faji i njerezve? mos duhet ti edukoje televizori njerezit?

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Une nuk kam lexu ne Bibel se ardhja e Jezusit varet nga ndertimi i nje tempulli. Kjo duhet te jete nje besim i kote i disa evangjelisteve per te mbledhur shume para dhe te pasurohet me shume nje pastor e te keqperdoret besimi krishter per te nxitur armiqesi me te madhe me myslimanet.
    Ti ose qenkshe 200% injorant ose shtiresh si i atille.

Sepse nuk e njeh as fene tende e as politiken.

Ke me qinda faqe: artikuj, libra, broshura…
    ...qe e deshmojne se shteti i sotem Izrael eshte krijuar pikerisht sipas (keq)interpretusve te Bibles.
    Sepse, sipas tyre (biblaxhinjeve te numrit me te medh te sekteve te krishtera), njera nder parakushtet e ngritjes se Mbreterise Qiellore/Hyjnore eshte tubimi ne nje vend, ne vendin "e te pareve", ne "Token e Premtuar" (Palestine)…
    ...dhe se Jeruzalemi (pas ngritjes se Tempullit, ca thone te Davidid e ca te Salomonit) do te behet kryeqendra e botes, prej nga do te dale Fjala e Hyjit....
    Pengese e vetme per ngritje te ketij tempulli eshte Xhamia al Aksa (qe e ke te shenuar ti vet ne profil: Intifadul Aksa 4), nen themelet e se ciles supozohet se gjinden germadhat e ketij tempulli.

Ja, pakez, sa per parashije:

http://www.bibelstandarte.de/index2....=51&&strtok=no

*

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Cifuteve hallall ua befte Zoti. Nje komb qe e shkateruan ne themel e diti te ringrihej e te rifitonte dinjitetin e tij . Jo si ne qe jemi pa kufij mes nesh e s'po bashkohemi dot.
    Ne duhet te marrim shembull nga Izraeli e tu kemi ziline per ate qe jane e per ate qe bejne.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    Nëse nuk tregohesh i kujdeshëm sa duhet, mediat do të të bëjnë t'i urresh të shtypurit e t'i duash tiranët.

/ Malcom X /
    Sot nuk eshte koha e Malcom X ...

Njerezit sot, shumica e njerezve ne shumicen e vendeve dhe regjioneve me ndikim, perjashtuar ndonje diktature si Korea Veriore apo (pjeserisht) edhe Kina, jane ne gjendje te informohen dhe te informojne brenda disa sekondash ose live, 24 ore ne dite.
    Besueshmeria e lajmeve apo informatave per konflikte te armatosura, lufte dhe konflikte te nderlikuara ndershteterore, nderetnike, shoqerore, ekonomike, ngjarje te komplekse etj..., megjithate, nuk varet vetem nga autenticiteti apo vertetesia e asaj cfare shihet, degjohet dhe thuhet.
    Shumica e lajmeve dhe informatave per konflikte dhe ngjaje te tilla qe nuk jane te rastesishme dhe te papritura, si p.sh. termeti apo ndonje aksident trafiku, nuk jane dhe nuk mund te jene mjaft te lira nga vleresimet dhe interpretimet personale te autorit dhe nje botekuptimi te caktuar te rrethit te tij mbi vlerat, normat dhe interesat e pergjithshme. Njekohesisht, pavaresisht kesaj, pothuajse secili lexues, degjues apo shikues i interesuar ka bindjet dhe ben vleresimet dhe interpretimet e veta personale, pereseri pa u mbeshtetur vetem ne te verteten dhe faktet...

Mund te jesh i shtypur apo te kesh kerkesa te drejta dhe, megjithate, te veprosh padrejtesisht. Nje padrejtesi nuk justifikohet me nje padrejtesi tjeter.
    Padrejtesia e Izraelit ndaj palesitenezeve - faktet jane kryesisht te njohura, pavareisht vleresimeve te ndryshme- per shumicen e njerezve ne Europe, Amerike dhe shume pjese te botes, perjashtuar Palestinen, nje pjese te botes arabe dhe vende ku dikaturat apo diktatoret e percaktojne te verteten sic ju pershtatet per momentin, nuk justifikon ne asnje menyre sulmet sistematike me raketa ndaj qyteteve te banuara me civiliste izraelit.
    Njerezit ne Europe dhe ne shume vende te botes, pavaresisht simpative per padrejtesite historike dhe shtypjen e palestinezeve nga Izraeli, nuk mund te pajtohen ne asnje menyre me vleresimin e HAMAS-it dhe atyre qe mendojne si HAMAS qe civilistet mund te trajtohen si objektiv legjitim ushtarak, qe mund te atakohet ne menyre sistematike me raketa, per te realizuar qellime te caktuara politike. Ne Europe dhe ne shume vende te botes me pare do te pranohej perndjekja e ketyre civilisteve apo "spastrimi etnik" sesa terrorizimi permanent i tyre me raketa.
    E kam permend edhe me pare se ripushtimi i territoreve te humbura nuk eshte cdo here dhe ne cdo rrethane legjitim, i drejte dhe i pranueshem. Ne te kunderten, asnje shtet modern nuk do te duhej te ekzistonte. Se paku jo ne kufijt aktual. Serbia ne Kosove eshte kthyer pikerisht duke u thirrur ne te kaluaren para 500 vitesh. Dhe edhe sot argumentohet keshtu.
    Ekzistenca e nje shteti modern (te kohes) nuk mund te bazohet ne radhe te pare ose fare ne "te drejten" historike para 20, 50, 100, 200 apo 500 vitesh. Sepse kjo automatikisht, edhe per shkak te zhvillimeve te ndryshme demografike etj., do te mund te krijonte padrejtesi edhe me te medha.
    Fakti qe Kosova e sotme ndoshta do ta humbas perfundimisht nje pjese te veriut, por edhe Luginen e Presheves, nuk legjitimon sulme me raketa kunder qyteteve te banuara me serb ne ato pjese apo ne Serbi... Kosova dhe Shqiperia nuk kane humbur vetem ato pjese, por edhe pjese tjera qe sot jane nen sovranitetin e shteteve tjera. Ne disa raste popullata shqipetare ose eshte perndjekur ose eshte asimiluar teresisht. Dhe e gjithe kjo nuk ka ndodhur para 500 vitesh. Pra, kishte dhe ka mjaft shqipetare qe e mbajne mend qe ata apo baaballaret dhe gjysherit e tyre kane jetuar ne pjese qe sot nuk jane te Shqiperise dhe te Kosoves. Kjo, megjithate, nuk eshte arsye per ta terrorizuar popullaten serbe me raketa dhe per ti ripushtuar me dhune te tille ato territore te humbura. Edhe pse nuk perjashtohet mundesia qe ka njerez nder shqipetaret qe do te vepronin edhe si HAMAS-i per ripushtimin e atyre territoreve. Por, ata jane pa ndikim ne shoqerine shqipetare.
    Perndryshe, shumica e njerezve te informuar dhe te interesuar me siguri jane ne gjendje te bejne dallimin siperfaqesor ne mes te veprimeve te drejta dhe te padrejta edhe ne konfliktin izraelito-palestinez. Eshte dicka tjeter qe jo te gjithe ose pak kush ne Europe pajtohet me veprimet, kerkesat dhe interpretimet radikale te HAMAS-it, Iranit, Hisbollah etj...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 18-11-2012 më 05:22

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin

Prej qe se jeton ti, me siguri qe nuk ka.
    Prandaj dhe ta merr mendja ty ashtu.
    Asgje nuk eshte absolute...
    Cdo norme apo vlere njerezore nuk eshte me shume se mendim me te cilin ne nje vend dhe per nje kohe pajtohen shumica ose disa.
    Sidoqofte, drejtesi njerezore absolute nuk ka pase kurre dhe nuk do te kete kurre.
    Per boten tjeter jam relativisht i bindur se eshte shume me e drejte se kjo. Madje nuk eshte e perjshtueshme qe, nga kendveshtrimi i njeriut te gjalle, ne ate bote te mbreteroje edhe drejtesi absolute.

Argumente?
    Mos mendove: statistika.
    Ne baze te statistikave qe i ke ne dispozicion

*
    Kam menduar ne argumente qe mund ta shpiejn boten ne "luften e trete boterore" per shkak te Gaza, Palestines apo cfardo shteti tjeter te rajonit.
    Sa per "statistike": lufterat ne Irak, lufta ne Libi, lufta ne Tunisi, lufta qytetare ne Egjipt, luftat e njepasnjeshme te Izraelit me Gaza, me palestizet, kunder Libanit, kunder Sirise, kunder pjeses me te madhe te botes arabe, kunder Egjiptit etj... nuk kane shkaktuar luften e trete boterore...

Nese ti ke argumente se kush do te ishin kundershtaret(koalicionet ushtarake etj.) qe aktualisht apo ne nje te ardhme te afert do te ndesheshin ne nje lufte te trete boterore, pse, dhe si, atehere urdhero...?

Per mua personalisht nuk ekzistojne as kushtet minimale per nje konforntacion te tille per shkak te Gaza, Palestines apo ndonje shteti te atij regjioni.
    Shume me reale do te ishte nje "lufte boterore", cofte edhe vetem "lufte e ftohte", per shkaqe ekonomike dhe sociale ne Europe dhe me gjere, per shkak te ndonje konflkti ne Lindjen e larget apo ne Europe...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 18-11-2012 më 05:24

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin

Kam menduar ne argumente qe mund ta shpiejn boten ne "luften e trete boterore" per shkak te Gaza, Palestines apo cfardo shteti tjeter te rajonit.
    Sa per "statistike": lufterat ne Irak, lufta ne Libi, lufta ne Tunisi, lufta qytetare ne Egjipt, luftat e njepasnjeshme te Izraelit me Gaza, me palestizet, kunder Libanit, kunder Sirise, kunder pjeses me te madhe te botes arabe, kunder Egjiptit etj... nuk kane shkaktuar luften e trete boterore...

Nese ti ke argumente se kush do te ishin kundershtaret(koalicionet ushtarake etj.) qe aktualisht apo ne nje te ardhme te afert do te ndesheshin ne nje lufte te trete boterore, pse, dhe si, atehere urdhero...?

Per mua personalisht nuk ekzistojne as kushtet minimale per nje konforntacion te tille per shkak te Gaza, Palestines apo ndonje shteti te atij regjioni.
    Shume me reale do te ishte nje "lufte boterore", cofte edhe vetem "lufte e ftohte", per shkaqe ekonomike dhe sociale ne Europe dhe me gjere, per shkak te ndonje konflkti ne Lindjen e larget apo ne Europe...
    E ke kuptuar aq gabimisht shkrimin e meparshem (para ketij qe e ke cituar tash), keshtuqe ke hyre llugave pa qene fare nevoja.

Askund nuk kam thene se do te ket Lufte te Trete Boterore…
    ...keshtuqe, cdo fjale ne kete drejtim eshte e tepet, humbje kohe…

Per sa i perket drejtesise, qe je duke e permendur shpesh dhe lidhur me histori.

Ne histori njihen ca periudha e epoka, te cilat quhen "Periudha/Epoka te arta"

Ato nuk jane quajtu ashtu per lesh. As per ari. S'ka pasur as me pak e as me shume ari se sa tash a me heret.

E arte eshte quajtur sepse drejtesia ka qene me e madhe. Bashke me drejtesine ka ardhur dhe paqja.Kurse, me paqen lulezimi i civilizimeve.

Prandaj, nese ti mendon se gjithnje ka pasur, ka dhe duhet te ket padrejtesi, kjo s'ka te beje vec me panjohurite tua por dhe me botekuptimet e tua, meqenese s'ke pasur rast...

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga Norça.li : 18-11-2012 më 07:55 Arsyeja: ???

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Ne natyren e njeriut te drejte dhe te zgjuar eshte mbrotja e te pafajshme dhe denimi krimineleve .Ne natyren e budallait dhe kriminelit te pashfaqur ne veprime eshte mbrojtja e kriminelit dhe vrasesit.

Ja nje shembull drejtesie te nje Babai kunder te Birit.http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=246060 A jane te gjithe keshtu shqiptaret?As qe behet fjale sidomos keto qe jetojne ne amerike jane shume te indoktrinuar mbas politikes pro izraelite.Zoti eshte i madh dhe ka vendos nje parim qe kush perkrah te miren ka shperblim si e mira dhe kush perkrah te keqen do te denohet si i keqi.

Nuk po flas me se pamja flet me shume se mendimet e te gjithe juve qe jeni pro izraelite.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Xhemis Lexo Postimin
    Ne natyren e njeriut te drejte dhe te zgjuar eshte mbrotja e te pafajshme dhe denimi krimineleve .Ne natyren e budallait dhe kriminelit te pashfaqur ne veprime eshte mbrojtja e kriminelit dhe vrasesit.

Ja nje shembull drejtesie te nje Babai kunder te Birit.http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=246060 A jane te gjithe keshtu shqiptaret?As qe behet fjale sidomos keto qe jetojne ne amerike jane shume te indoktrinuar mbas politikes pro izraelite.Zoti eshte i madh dhe ka vendos nje parim qe kush perkrah te miren ka shperblim si e mira dhe kush perkrah te keqen do te denohet si i keqi.

Nuk po flas me se pamja flet me shume se mendimet e te gjithe juve qe jeni pro izraelite.
    ti qe sjell keto foto ketu nuk je me i mire se ata qe i kane masakruar keta femije.
    Te dy palet po i perdorin keta njerez te pafajshem
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Faqja 16 prej 41 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •