Close
Faqja 17 prej 41 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 408
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Plaku me kostum Lexo Postimin
    si nuk eshte faji i njerezve? mos duhet ti edukoje televizori njerezit?
    po nuk fajesoj shume njerezit nese njohin figura si ahmadinejad, geddafi apo hussein, por as nuk ia kane idene se kush jane diktatore shume here me gjakatare si robert mugabe...
    sa here ke degjuar ne mediat europiane, apo amerikane te flitet per mugabe?
    njerezit kane jeten e tyre dhe jo te gjihte kane kohe e mundesi te marrin informacionte te tjera pervec atyre qe u hidhen ne fytyre nga gazetat dhe televizioni.

i njeh 10 rregullat e manipulimit mediatik te shkruara nga noam chomsky?
    ah, dhe per koincidence, noam chomsky eshte nje tjeter hebre i shquar, i cili eshte shfaqur haptazi kundra izraelit...
    ashtu si norman finkelstein e shume intelektuale te tjere.
    HEBRENJ ANTISIONISTE quhen.
    zakonisht u ndalohet hyrja ne izrael atyre. kjo nga shteti "demokratik" i izraelit. hahaha.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    ...

Per sa i perket drejtesise, qe je duke e permendur shpesh dhe lidhur me histori.

Ne histori njihen ca periudha e epoka, te cilat quhen "Periudha/Epoka te arta"

Ato nuk jane quajtu ashtu per lesh. As per ari. S'ka pasur as me pak e as me shume ari se sa tash a me heret.

E arte eshte quajtur sepse drejtesia ka qene me e madhe. Bashke me drejtesine ka ardhur dhe paqja.Kurse, me paqen lulezimi i civilizimeve.

Prandaj, nese ti mendon se gjithnje ka pasur, ka dhe duhet te ket padrejtesi, kjo s'ka te beje vec me panjohurite tua por dhe me botekuptimet e tua, meqenese s'ke pasur rast...

*
    Historia eshte shkruar kryesisht nga perspektiva e pushtetareve dhe pushtuesve.
    Per disa pushtetar dhe perfitues edhe sot dhe deri ne pafundesi eshte "epoke e arte"!

Se si e quan dikush nje "periudhe/epoke" nuk ka rendesi te madhe.
    Te rendesishme do te ishin faktet se cfare jete kishin qytetaret e thjeshte dhe popujt e nenshtruar, jo pushtetaret, te pasurit dhe elitat. Edhe sot ka "oaza" neper bote, ku qytetaret ne pergjithesi jetojne ne "epoke te arte", nese krahasohen me shumicen e vendeve tjera. Pra, nuk mund te merren oaza te tilla per ta pershkruar gjendjen ( apo nje epoke) ne nje kontinent apo ne te gjithe boten...

Perndryshe, askund nuk kam thene se duhet te kete padrejtesi. Une vetem kam thene se cdo here ka pasur dhe do te kete padrejtesi...

P.S.
    Nese thirresh ne mitet per parajsen etj., atehere eshte teme tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 18-11-2012 më 11:37

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po nuk fajesoj shume njerezit nese njohin figura si ahmadinejad, geddafi apo hussein, por as nuk ia kane idene se kush jane diktatore shume here me gjakatare si robert mugabe...
    sa here ke degjuar ne mediat europiane, apo amerikane te flitet per mugabe?
    njerezit kane jeten e tyre dhe jo te gjihte kane kohe e mundesi te marrin informacionte te tjera pervec atyre qe u hidhen ne fytyre nga gazetat dhe televizioni.

i njeh 10 rregullat e manipulimit mediatik te shkruara nga noam chomsky?
    ah, dhe per koincidence, noam chomsky eshte nje tjeter hebre i shquar, i cili eshte shfaqur haptazi kundra izraelit...
    ashtu si norman finkelstein e shume intelektuale te tjere.
    HEBRENJ ANTISIONISTE quhen.
    zakonisht u ndalohet hyrja ne izrael atyre. kjo nga shteti "demokratik" i izraelit. hahaha.
    Chomsky e ka trajtuar edhe ndihmen e Bashkesise Nderkombetare per kosovaret kunder regjimit te Millosheviqit si jolegjitime... dhe kjo eshte e keqja me e vogel.

Ai e perserite pa asnje ndryshim propaganden serbe te te gjitha dekadave si te vertete mbi historine dhe realitetin e Kosoves. Madje i mohon pjeserisht edhe krimet e dokumentuara dhe e barazon numrin e viktimave etj., sic e ka bere dhe e ben edhe propaganda e Serbise. Eshte e vetekuptueshme se kur permend ngjarje konkrete dhe fakte ne lidhje me zhvillimet para, gjate dhe pas luftes, sherbehet kryesisht me citate te autoreve dhe aktereve qe gjithashtu mbrojne dhe perhapin te njejtat teori, te cilat ose jane kopjuar nga propaganda serbe ose jane bazuar kryesisht ne te...
    Pra, i njejti Chomsky ne Lindje te Mesme "perkrahe" palestinezet e shtypur dhe ne Kosove jo vetem qe nuk i perkrahe kosovaret e shtypur, por sherbehet edhe me propaganden me rasikale te Serbise kunder tyre.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Nuk e di se qka te ju thom per JAHUDIT, qka te thom osht e tepert
    vet ZOTI i ka quajt JAHUDI se di ku ka emen ma te keq.
    njerz qe ushqehen kga te tjeret , vrrasin femi , dhe te gjitha te kqijat e krejt kohrave vin nga ta.
    ANTI : SHKA, RRUS, GREK DHE VLLEZERVE TE TYRE

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Chomsky e ka trajtuar edhe ndihmen e Bashkesise Nderkombetare per kosovaret kunder regjimit te Millosheviqit si jolegjitime... dhe kjo eshte e keqja me e vogel.

Ai e perserite pa asnje ndryshim propaganden serbe te te gjitha dekadave si te vertete mbi historine dhe realitetin e Kosoves. Madje i mohon pjeserisht edhe krimet e dokumentuara dhe e barazon numrin e viktimave etj., sic e ka bere dhe e ben edhe propaganda e Serbise. Eshte e vetekuptueshme se kur permend ngjarje konkrete dhe fakte ne lidhje me zhvillimet para, gjate dhe pas luftes, sherbehet kryesisht me citate te autoreve dhe aktereve qe gjithashtu mbrojne dhe perhapin te njejtat teori, te cilat ose jane kopjuar nga propaganda serbe ose jane bazuar kryesisht ne te...
    Pra, i njejti Chomsky ne Lindje te Mesme "perkrahe" palestinezet e shtypur dhe ne Kosove jo vetem qe nuk i perkrahe kosovaret e shtypur, por sherbehet edhe me propaganden me rasikale te Serbise kunder tyre.
    kam lexuar mjaft nga noam chomsky dhe e admiroj shume si figure, por e pranoj me sinqeritet qe nuk di gje rreth pikepamjeve te tia per ceshtjen e kosoves.
    nese eshte sic thua ti, qe mohon krimet serbe ne kosove, nuk do e kisha problem qe tere admirimin qe kam per kete person, ta shumezoja me zero...

sa per nderhyrjen e komunitetit nderkombetar ne kosove, hmmmm. nuk do ishte chomsky i vetmi qe e mendon keshtu.
    dihet se e drejta ne aspektin njerezor nuk perputhet gjithmone me te drejten ne aspektin ligjor.
    nga ana njerezore, pa as me te voglin dyshim qe ka qene nje nderhyrje e drejte, pasi u ndalua nje gjenocid.
    por nga ana e drejtesise, trajtohet ne cdo kurs te se drejtes ndekombetare, si nje nderyrje e paligjshme...
    pra ishte nje nderhyrje e drejte nga ana njerezore, por e padrejte nga ana ligjore.

Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    Nuk e di se qka te ju thom per JAHUDIT, qka te thom osht e tepert
    vet ZOTI i ka quajt JAHUDI se di ku ka emen ma te keq.
    njerz qe ushqehen kga te tjeret , vrrasin femi , dhe te gjitha te kqijat e krejt kohrave vin nga ta.
    cfare di ti rreth hebrenjve? rreth historise se tyre?
    eshte injorance te pergjethsosh te gjithe hebrenjte ne kete menyre. eshte injorance teper e madhe.
    futesh ne grupin e atyre qe i pergjethsojne te gjithe shqiptaret si kriminele.
    arsyeton njelloj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 18-11-2012 më 12:37
    Vasudhaiva Kutumbakam

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    ti qe sjell keto foto ketu nuk je me i mire se ata qe i kane masakruar keta femije.
    Te dy palet po i perdorin keta njerez te pafajshem
    Po cte bejme , te bejme ate qe ben i dashuri yt shpirteror Berisha qe denon sulmet e Palestinezeve dhe hesht para vrasjeve te ketyre femijeve te pafajshem?

C'duhet te bejme kur i shikojme keto foto? Te qeshim apo te qajme? A nuk meritojne keto foto sensibilizim nga te gjithe njerezit anembane botes qe ti thone mjaft kesaj c'mendurie?

Deri kur do vazhdojne ti themi njeri-tjetrit HESHT!!!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Te sjellesh fot eshte e leht, eshte leht te sjellesh foto te Hamasit, apo cilido grupi islamik-terrorist duke prer koka apo duke bombarduar autobus.

Eshte mire te diskutohet ne lidhje me thelbin e ceshtjes.

Thellbi eshte: Hamas dhe Arabet le qe kerkojne qe Izraeli te terhiqet nga vendet e okupuara pas 1967, mirepo kerkojne qe krejtesisht te asgjesohet, eshte paradoksale kjo kerkese edhe plus kerkese luksi.
    Tani a eshte e mundur nje gje e till, themi ne? Si mund te behet? Kur thuhet se Izrael eshte shtet qe ka arme berthamore. Une mendoj qe Hamas nuk eshte ne tok t bukes me provokimet qe ben dhe provokon vazhdimisht, sepse se ka gajlen e civileve qe vritet per shkakun e tij.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Po cte bejme , te bejme ate qe ben i dashuri yt shpirteror Berisha qe denon sulmet e Palestinezeve dhe hesht para vrasjeve te ketyre femijeve te pafajshem?

C'duhet te bejme kur i shikojme keto foto? Te qeshim apo te qajme? A nuk meritojne keto foto sensibilizim nga te gjithe njerezit anembane botes qe ti thone mjaft kesaj c'mendurie?

Deri kur do vazhdojne ti themi njeri-tjetrit HESHT!!!
    A i ke numeruar sa raketa hodhi HAMASI mbi Izrael para se ky te filloje te kunderveproje?
    Mos valle ato raketa conin karamele aty lu binin?, apo mbillnin vdekjen?
    Perse qenka me e dhimbshme per ty jeta e femijeve palestineze sesa e atyre cifute?
    Per ne jane njesoj te huaj te gjithe, por ty ore mik te dhimben kur vriten myslimanet dhe mire ben. Por a nuk eshte njesoj jeta edhe per palen tjeter?
    Mos duhet te nxjerrim ketu foto te femijeve cifute te vrare nga predhat e HAMASIT?
    Kjo eshte joetike dhe e pamoralshme.
    Nese ti kerkon te shohesh foto e video te masakrave qe kryejne myslimanet mund te ti sjell e s'do kesh as kurajo ti shohesh barbarite e tyre.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Gogi Lexo Postimin
    Te sjellesh fot eshte e leht, eshte leht te sjellesh foto te Hamasit, apo cilido grupi islamik-terrorist duke prer koka apo duke bombarduar autobus.

Eshte mire te diskutohet ne lidhje me thelbin e ceshtjes.

Thellbi eshte: Hamas dhe Arabet le qe kerkojne qe Izraeli te terhiqet nga vendet e okupuara pas 1967, mirepo kerkojne qe krejtesisht te asgjesohet, eshte paradoksale kjo kerkese edhe plus kerkese luksi.
    Tani a eshte e mundur nje gje e till, themi ne? Si mund te behet? Kur thuhet se Izrael eshte shtet qe ka arme berthamore. Une mendoj qe Hamas nuk eshte ne tok t bukes me provokimet qe ben dhe provokon vazhdimisht, sepse se ka gajlen e civileve qe vritet per shkakun e tij.
    Ku e ke lexuar kete tek faqja zyrtare e AL -KAEDES?

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    A i ke numeruar sa raketa hodhi HAMASI mbi Izrael para se ky te filloje te kunderveproje?
    Mos valle ato raketa conin karamele aty lu binin?, apo mbillnin vdekjen?
    Perse qenka me e dhimbshme per ty jeta e femijeve palestineze sesa e atyre cifute?
    Per ne jane njesoj te huaj te gjithe, por ty ore mik te dhimben kur vriten myslimanet dhe mire ben. Por a nuk eshte njesoj jeta edhe per palen tjeter?
    Mos duhet te nxjerrim ketu foto te femijeve cifute te vrare nga predhat e HAMASIT?
    Kjo eshte joetike dhe e pamoralshme.
    Nese ti kerkon te shohesh foto e video te masakrave qe kryejne myslimanet mund te ti sjell e s'do kesh as kurajo ti shohesh barbarite e tyre.
    Sigurisht qe ti kete koment do ta japesh sepse ti lexon vetem dekleratat zyrtare te qeverise Berisha.

Raketat qe hodhi HAMASI ishin kunderpergjigje per vrasjen e shume civileve te pafajshem disa dite me pare nga Izraelitet. Te cilet me pas deklaruan se gabimisht kishin gabuar objektiv. Izraeli i fuqishem , superfuqia boterore qe disa shprehen ketu qe mund ta fitoje luften me Arabe per 6 ore gabon perhere objektivin. E han ti kete? Sigurisht qe e han po te ta thote Berisha.

Faqja 17 prej 41 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •