Close
Faqja 14 prej 27 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 265
    i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Une s'e kam pare Jezusin, por besoj ne fjalen e atyre qe e kane pare dhe cdo gje eshte mire e dokumentuar ne Biblen e shenjte. E besoj, sepse cdo gje aty ben kuptim, e po te ndjekesh keshillat e saj, gjithcka del sic thuhet.
    Parajse ishte, sepse pame dhe provuam sa i mire ishte Zoti - Ai e shprehu dashurine e Tij me ane te mrekullive qe beri, sheroi te semuret, u ktheu shikimin te verberve, drejtoi te calet, i tregoi dashuri mekatareve dhe i mori ne strehen e Tij - ne bashkesine Kristiane. Ai na tregoi se kjo bote i ka ditet e numeruara dhe eshte kundra Zotit, por qe edhe ne nuk duhet te shqetesohemi e te jetojme sipas keshillave te Tij, qe te arrijme parajsen. E pas kesaj dha shembullin e vet konkret - ku vertetoi fjalet e Tij qe trupi mund te vritet, por zemres qe eshte ne Zot asgje nuk mund t'i beje gje - dhe dha proven me ringjalljen. Ne jetojme parajsen ne toke, kur edhe pse ne mes te vuajtjeve, nuk humbim dashurine e shpresen e sillemi mire me te gjithe, miq e armiq.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    Une e kam lexue kuranin, mes tjerash edhe ato qe i citova, merre edhe ti Biblen dhe do ta keshe te qarte. Sa per Trinine e Shejte qe pyet, vetem qe te provokosh, ke marre pergjigje me qinda here, ashtu qe nuk due te harxhoj kohen ne spjegime me njerz te kot
    Edhe une Biblen e kam lexuar dhe e kam analizuar, por nuk me doli sic e paramendoja dhe sic e pershkruajne te krishteret!! Per Trinine asnjehere nuk kam marre pergjigje te sakte. Une kam thene edhe me pare, ne Bibel nuk di cilit t'i besoj me shume, sepse jane TRE!! A ti besoj Atit? Apo te birit? Apo shpirtit shenjt?!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    E pasosur, e perjtshme, qe vazhdon ne perjetesi ne pambarim.
    Edhe ne Kuran eshte jeta e perjetshme...

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Bibla nuk e pershkruan fare parajsen sepse kristianeve nuk iu intereson ajo dhe as qe do ta shijojne ate perderisa nuk heqin dore nga lartesimi i njeriut dhe berjes se Tij Zot.Normalisht ne bibel parajsa eshte e thate ajo eshte vetem si fjale pa asnje pershkrim fizik dhe ska sesi te jete ndryshe sepse biblen e shkruajten njerez te cilet kurre se kane pare parajsen ndersa ne Kuran ajo vjen e pershkruar fizikisht dhe e detajuar sepse Kurani eshte Libri i Krijuesit te Parajses,Zotit .

Vecoria Kuranore e pershkrimit te xhenetit, parajses eshte qe besimtaret ta imagjinojne kenaqesite e tij ti duan ato dhe te punojne per to ne mynyre qe te ruhen prej veseve dhe te keqijave.

kush e do kete librin le te me kontaktoje ne privat

http://www.ebookscenter.co.uk/downlo...FtZXRpdC5wZGY=

Pėrmbajtja:

· Kijameti i madhė

· Emrat e ditės sė kijametit

· Zhdukja e gjallesave

· Ringjallja

· Toka e Mahsherit (Vendtubimit)

· Tmerret e ditės sė kijametit

· Pėrjetimet e njerėzve nė ditėn e kijametit

· Ndėrmejtėsimi - Shefa'ati

· Llogaria (hisabi) dhe shpėrblimi

· Hakmarrja midis krijesave pėr padrejtėsi

· Peshoja (Mizani)

· Burimi (Havdi - Keutheri)

· Tubimi pėr nė vendqėndrim: Xhennet apo Xhehennem

· Xhenneti dhe Xhehennemi

· Xhehennemi - Zjarri

· Ruajtėsit e Xhehennemit

· Pėrshkrimi i Xhehenemit

· Xhehennemi ėshtė i pėrjtėshm dhe nuk zhduket

· Banorėt e Xhehennemnit dhe krimet e tyre

· Shumica e banėrve tė xhehennemit

· Madhėsia e banorėve tė zjarrit

· Ushqimi, pija dhe rrobat e banorėve tė Xhehennemit

· Dėnimi i banorėve tė zjarrit

· Si ruhet njeri nga zjarri i All-llahut

· Xhenneti

· Hyrja nė Xhennet

· Xhenneti ėshtė i pėrhershė dhe banorėt e tij jantė tė pėrjetėshm

· Pėrshkrimi i Xhennetit

· Banorėt e Xhennetit

· Pėrshkrimi i banorėve tė Xhennetit dhe begative tė tyre nė tė

· Begatit e banorėve tė Xhennetit

· Diskutimi (seanca) ndėrmjet Xhennetit dhe Xhehennemit
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Parajse ishte, sepse pame dhe provuam sa i mire ishte Zoti - Ai e shprehu dashurine e Tij me ane te mrekullive qe beri, sheroi te semuret, u ktheu shikimin te verberve, drejtoi te calet, i tregoi dashuri mekatareve dhe i mori ne strehen e Tij - ne bashkesine Kristiane.

cfare po thua?ti po thua se Jezusi ishte Zoti? ku e thote Jezusi kete?

Po vete Jezusi thote ne bibel qe u dergua prej Zotit dhe i lutej Zotit.ai e quajti veten Ushtar te Zotit.

Me krishterimin gjithckaje i eshte vene pika - cdo e fshehte eshte zbuluar e s'ka gje permbi toke apo jashte saj qe te na habise.....
    30 Jezusi bėri edhe shumė shenja tė tjera nė prezencėn e dishepujve tė tij, tė cilat nuk janė shkruar nė kėtė libėr.[gjoni20]

Sepse nė tė vėrtetė ju them: Deri sa qielli dhe toka, tė kalojnė asnjė jotė a asnjė pikė e ligjit nuk do tė kalojnė, para se tė plotėsohet gjithēka.Mateu 5:18

“Dhe Ai(Zoti) do tė dėrgojė Jezu Krishtin qė ju ishte predikuar mė parė juve, tė cilin qielli duhet ta mbajė deri nė kohėn e ripėrtėritjes tė tė gjitha gjėrave, pėr tė cilėn Perėndia ka folur nėpėrmjet gojės sė gjithė profetėve tė tij tė shenjtė, qė nga fillimi i botės.

Vetė Moisiu, nė fakt, u tha etėrve: "Zoti, Perėndia juaj do tė ngjallė pėr ju njė profet si unė nga mesi i vėllezėrve tuaj; dėgjojeni nė tė gjitha gjėrat qė ai do t'ju thotė!(Veprat 3/20-22)

46 sepse nėqoftėse ju do t'i kishit besuar Moisiut, do tė mė besonit edhe mua, sepse ai ka shkruar pėr mua.

47 Por nėqoftėse ju nuk u besoni shkrimeve tė tij, si do t'u besoni fjalėve tė mia?".(Gjoni 3)

Dashuria nuk ligshtohet kurrė; por profecitė shfuqizohen, gjuhėt pushojnė dhe njohuria do tė shfuqizohet,sepse ne njohim pjesėrisht dhe profetizojmė pjesėrisht.Por, kur tė vijė pėrsosmėria, atėherė ajo qė ėshtė e pjesshme do tė shfuqizohet. I Korintesave 13/8-10)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 09-11-2012 mė 04:17
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Epo t'i japim te drejten kush lexon ketu, te dije edhe anen tjeter te medaljes:

http://www.newadvent.org/cathen/07170a.htm

http://www.newadvent.org/summa/1102.htm

http://www.newadvent.org/cathen/14519a.htm

Kush eshte i interesuar per perkthimin, te me beje nje fjale dhe une do t'a ndihmoj..

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    cfare po thua?ti po thua se Jezusi ishte Zoti? ku e thote Jezusi kete?

Po vete Jezusi thote ne bibel qe u dergua prej Zotit dhe i lutej Zotit.ai e quajti veten Ushtar te Zotit.
    Ah Xhemis, eshte thene e rithene kjo gje deri tani e une nuk po i hyj kesaj valleje. Po ti duhet t'a dish me mire, se kam vene re qe ju myslymanet e dini po aq mire Biblen sa edhe ne Kristianet - megjithese per te kapur argumentet per se prapthi. Shikoje, shikoje mire dhe nje here e lexoje me mend ne koke e me nje dispozite te mire, do te shohesh qe Jezusi te tregon gjithe kohen qe eshte Biri i Zotit, ne nje substance me Atin, pra, Zoti vete.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Jezusi gjate gjithe kohes thote Bir i Njeriut a do ti sjelle me bibel?

Nuk eshte faji im qe e krishteret e kane hyjnizuar ate e kane bere nga profet bir i Zotit pastaj Zot pastaj na nxjerrin teorine e trinitetit.eshte e thjesht motra ne Kuran, Zoti eshte Zot dhe jezusi biri i Merjemes Profet i nderuar.

Vete Jezusi e mohon Hyjnizimin

Kur ta keni lartėsuar Birin e njeriut(dmth Kur ta keni bere Zot), atėherė do tė njihni se unė jam(bir njeriu), dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Zoti mė ka mėsuar.Dhe ai qė mė ka dėrguar ėshtė me mua; Zoti s'mė ka lėnė vetėm, sepse bėj vazhdimisht gjėrat qė i pėlqejnė".(Gjoni 8/27-29)

Ata e ndryshuan tė vėrtetėn e Perėndisė(biblen) nė gėnjeshtėr dhe adhuruan dhe i shėrbyen krijesės(jezusit) nė vend tė Krijuesit, qė ėshtė i bekuar pėrjetė. Amen. (Romaket 1/25)

Dhe Jezusi thote

9 Dhe mė kot mė Adhurojne
    , duke i mėsuar doktrina qė janė urdhėrime nga njerėzit"".(Mateu 15/9)

9:30.
    E jehuditė thanė: Uzejri ėshtė djali i All-llahut, e tė krishterėt thanė: Mesihu ėshtė djalė i All-llahut. Ato ishim thėnie tė tyre me gojėt e tyre (fraza tė thata), qė imitojnė thėniet e jobesimtarėve tė mėhershėm(greke-romake). All-llahu i vraftė, si largohen (nga e vėrteta)!

5:116 Dhe kur Zoti tha: "o Isa(Jezus), bir i Merjemes, a ti njerėzve u the: "Mė besoni mua dhe nėnėn time dy zota pos All-llahut!?" (Isai) Tha: "Larg asaj tė mete je Ti (o Zoti im). Nuk mė takon mua ta them atė qė s'ėshtė e vėrtetė. Ta kisha thėnė unė atė, ti do ta dije. Ti e di ē'ka ka nė mua, e unė nuk di ēka ka nė Ty. Ti je mė i dijshmi i tė fshehtave!"

Bėnė kufėr (mohuan tė vėrtetėn) ata qė thanė: "All-llah ėshtė ai, Mesihu, biri i Merjemes". E vetė Mesihu, (Isai), tha: "o beni israilė, adhurojeni All-llahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj, sepse ai qė i pėrshkruan Zotit shok, All-llahu ia ka ndaluar (ia ka bėrė haram) atij xhennetin dhe vendi i tij ėshtė zjarri. Pėr mizorėt nuk ka ndihmės.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 09-11-2012 mė 04:33

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Moj po ti vazhdon te na permendesh Kuranin, e citon Biblen, e pikerisht faktet qe mohojne teorite tuaja, kjo eshte c'na eshte. Ti vazhdo e beso qe Jezusi ishte njeri i thjeshte, por uroj nga zemra qe te jesh nje njeri i mire ne jete e qe Ai Jezus te kete meshire per ty ne Diten e Gjykimit, e te mos i marri parasysh herezite tuaja. Kesaj i them une Amen!

Aaa, mos ndrysho postim cdo pese sekonda se s'ka lezet tani!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Diella1 : 09-11-2012 mė 04:33

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430
    Une dua te me meshiroje Zoti sepse ai me ka krijuar mua dhe Jezusin.Une e dua Jezusin dhe shpresoj te jem me ate ne parajse si pasues i veprave te profeteve.Une e pranoj Jezusin prej profetit Muhamed a.s une se kam pare Jezusin mirepo Kurani na obligon me e besu profetet e Zotit.

Ju (besimtarė) thuani: "Ne i besuam All-llahut, atė qė na u shpall neve, atė qė iu shpall Ibrahimit, Ismailit, Is'hakut, Jakubit dhe pasardhėsve (tė Jakubit qė ishin tė ndarė nė dymbėdhjetė kabile), atė qė i ėshtė dhėnė Musait, isait dhe atė qė iu ėshtė dhėnė nga Zoti i tyre pejgamberėve, ne nuk bėjmė dallim nė asnjėrin prej tyre dhe ne vetėm atij i jemi bindur.

Faqja 14 prej 27 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •