Jezusi te meshirofte Xhemis, kete t'a uroj nga zemra ime!
Jezusi te meshirofte Xhemis, kete t'a uroj nga zemra ime!
Parajsa per myslimanet eshte edhe shpirterore edhe fizike. Ato cka gjinden ne kete planete, njeriu mund t'i lakmoj, por nuk ia del dot t'i arrij, dhe disa nga ato i ka te ndaluara. Prandaj Kurani pershkruan 50-50 fizik-shpirtror, edhe shperblimi dhe denimi jane 50-50 po te shikosh me vemendje, dmth. Perendia aq sa eshte ndeshkues, aq eshte edhe shperblyes.
Per myslimanet, ne diten e gjykimit gjykon vetem Perendia dhe nuk do te kete ndermjetsues...
Po per krishteret kush gjykon, dhe a ka ndermjetsues...?!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 09-11-2012 mė 04:58
Gon! te pergjigjem megjithese s'e di sa kohe kam. Por per Kristianet, gjykon Zoti e ndermjeteson Jezu Krishti, sic edhe jam e sigurte qe ti vete e di. Ne qofte se nje njeri ka ndjekur rregullat e Jezu Krishtit e ka shpetimin te siguruar, sepse vetem ne ate menyre mund te vihemi ne marredhenie te drejte me Zotin.
Po Ai ishte, dhe Ai eshte perseri, themi 'Zot' per rolin e gjykatesit, por eshte edhe vete Ai gjykatesi.
Shiko mire cfare the:
Zoti + Jezusi = Gjykatesi + Ndermjetsuesi
Pastaj ke thene:
Ne qofte se nje kristian ka ndjekur rregullat e Jezusit, dhe ai e ka shpetimin e sigurt pasi qe ka ndjeur rregullat e tij, perse duhet te mbahet nje gjyq per ju?Ne qofte se nje njeri ka ndjekur rregullat e Jezu Krishtit e ka shpetimin te siguruar, sepse vetem ne ate menyre mund te vihemi ne marredhenie te drejte me Zotin.
pastaj prap e koklavite:
Sipas asaj qe e shoh une dhe qe llogjika ime mund t'a kap, ai Jezusi po beka lojra abe-teze nje here aba pastaj tezja apo jo?!
Edhe nje here:
Tash, a duhet te mbahet gjyq kur Jezusi eshte sakrifikuar qe te shpetoheni ju te gjith?
Kush eshte gjykatesi dhe kush eshte ndermjetsuesi, a mund te ma thuash edhe nje here?!
A nuk i veren kontradiktat e nderuar?!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 09-11-2012 mė 05:44
Une nuk e kuptoj ku i shihni juve kontradiktat, kur gjerat jane aq te qarta si drita e diellit. Madje, mendoj qe edhe per ju jane shume te qarta, por iu eshte ngulur ne koke te besoni dicka tjeter e kapeni me c'tju kape syri, argumente pa pike logjike e pa pike lidhje.
Po te jap pergjigje vetem per kete pike : gjykimit te Zotit do t'i nenshtrohen te gjithe, sepse te gjithe jane te barabarte para Zotit ( e kupton aq? sa i drejte eshte Zoti?). Cifuteve u dha urdherat qe duhet te zbatonin qe te arrinin te kalonin testin, por ato nuk diten si t'u permbaheshin, e keshtu ne fund Zoti dergoi Birin e Tij ne bote, qe te na mesoje rrugen e drejte, ate shpetuesen. Dhe kjo sepse Zoti eshte i meshirshem. E madje nuk ua dha leto rregulla vetem cifuteve, qe per nga aspekti i drejtesise se Zotit ishin te vetmit qe meritonin fjalen e Zotit, por edhe ne te tjereve me anen e Apostujve. Kaq e qarte sa eshte, nuk ka ku behet me.
Jo une di qe NJE ZOT eshte i drejte, por te krishteret nuk po mund t'a kuptoj per cilin Zot behet fjale.
Ja me qarte se kjo ska me, se kontraditat duken gjithkah. Shiko citimet qe t'i kam bere me larte dhe shiko mire shkrimin tend qe the tash ne fund!! Zoti dergoi birin e tij, dhe biri i tij eshte ndermjetsuesi, dhe Zoti eshte gjykatesi, dhe Jezusi eshte Zoti, dhe Jezusi eshte ne rolin e gjykateist...!! Boooo...!! A di ta shpjegosh kete? Mua me duket lojra femijesh kjo moj Diella!Cifuteve u dha urdherat qe duhet te zbatonin qe te arrinin te kalonin testin, por ato nuk diten si t'u permbaheshin, e keshtu ne fund Zoti dergoi Birin e Tij ne bote, qe te na mesoje rrugen e drejte, ate shpetuesen. Dhe kjo sepse Zoti eshte i meshirshem. E madje nuk ua dha keto rregulla vetem cifuteve, qe per nga aspekti i drejtesise se Zotit ishin te vetmit qe meritonin fjalen e Zotit, por edhe ne te tjereve me anen e Apostujve. Kaq e qarte sa eshte, nuk ka ku behet me.
E c'ka ketu per t'u kuptuar, Zoti eshte vete gjykatesi, e vete udhezuesi, cfare veshtiresie ka ketu per t'u kuptuar?!!!! Te ka dhene rregullat e nga zbatimi i tyre do te gjykohesh, e meqe eshte i mire, na tregon edhe si t'i zbatojme ato. Ku ka me te lehte se kjo per t'u kuptuar!!!!!!!!!!
them dofjal vetem po du medit qkado me than vetvendosja aka fun kjo fjal atej te lirohmi prej serbve apo kjo parti dote vendos per te gjith shqiptaret levizja perbashkim kjo koh ipershtatet tegjith jemi per bashkim sma merr menja se ni parti vet dot vendos per nikosov shkruan 70 dhet vjeqarja ju pershende dashamirve kudotjeni shendet
Krijoni Kontakt