Close
Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 187
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Edhe...cilen duhet ta zgjedhim tani ne (une dhe ti), sipas teje, ate te Kuranit apo te Shqiptarit?
    O Sami, je i lire dhe mund t'a zgjedhesh cilen te duash, sepse Zoti nuk t'a imponon qe ti patjeter ta marresh vajzen e halles...

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Dmth eshte e pamundur qe "te mirremi vesh" sepse ju (islami) thote qe u ndryshua dicka ne bibel, apo u ndryshua krejt bibla!

Tani, pse diskutoni ju per bibel, eshte fjala per biblen ekzistuese qe ne besojme, pasi ju mendoni se u ndryshua? Gjanat qe ne sjellim ju thoni se jane ndryshuar, pse humbisni kohe duke diskutuar me ne..!
    E bukura ėshtė se edhe muslimani por edhe i krishteri besojnė nė ekzistencen e Zotit si Krijues i gjitha botėve. Tutje ėshtė ajo se edhe pse Kur'ani pohon se fjala e All-llahut u ndryshua,prap se prap edhe Kur'ani por edhe Bibla thėrrasin nė tolerancė ndjekėsit e tyre.
    Muslimani duhet ta respektoj tė krishterin dhe anasjelltas.

Kur'ani tregon se fjala e Allahut ishte ndryshuar dhe jo ēdo fjalė biblike ėshtė hyjnore dhe e saktė,porse ka gabime qė do ishte jo logjike tė bėheshin nga Zoti.
    Tani nuk e di ēfarź keni qźllim me humbje kohe?! Duke jetuar dhe duke menduar,duke parė e shikuar ēdo gjė qė ne veprojmė ėshtė humbje kohe. Por porosia pėr tė mirė dhe ndalimi pėr tė keq ėshtė shpenzim i kohes nė tė mirė,por edhe porosi e Krijuesit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Me sjell argumente nga Bibla ne lidhje me ndalimin apo lejimin e incestit te lutem!!
    Dhe mos thuaj 'kjarte', por thuaj 'qarte'. Kurani ta lejon, por nuk ta imponon martesen me te, ai i le njerezit te zgjedhin, dhe njerezit me besim Islam jo cdo here martohen me keta anetare, por une e pershkrova shume mire dhe qarte se; kur fara e burrit dhe gjaku i gruas perzien ne krijim, aty formohet nje ADN krejtesisht e re. Por ne se kjo gje ndodhe ne vazhdimesi brenda nje komuniteti sic thoshte edhe ane gjate 200 viteve rresht, atehere do te lindin semundje te ndryshme, ku njera nder to eshte steriliteti, i cili e prek me se shumti ate komunitet. Keto gjera qe perseriten vazhdimisht ndodhin me se shumti tek Mormonet, sket krishter. Gjyka, une as nuk thashe qe eshte mire dhe as keq, por thashe vetem lejohet, por une nuk do ta beja, sepse jam rritur brenda nje rrethi, nje kulture dhe tradite shqiptare dhe vajza e halles, e tezes, e dajes, e axhes per mua jane si motra dhe une per to jam si vella.
    E po, nuk di chka te them tjeter por nga krejt ky spjegimi yt "shkencor" mue me chohen te vjellat, sikur tha edhe nje tjeter komentues me lart. N'se ty te duken kusherirat si motra, psa atehere i perkrah dhe i arsyeton ata qe flejne me to, madje n'se me tu neverit, shkencetarisht mundohesh me thane dichka. Per te arsytue vehten, shkon e gjen diku atje ne skaj nje sekt si mormont, po te ju nuk asht qe e ban vetem nje sekt, po krejt nje "fe'.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    Martesat homoseksuale i ka legalizue ky muslimani qe asht momentalisht presidenti i Amerikes, ishalla qysh sot jo ma, se Papa jo. "mire" bane qe na e citove pak Levitikun se kurr se kemi lexue Ata me mjekrra te bibles, erdhi Dikushi qe i permirsoji, dhe ne kemi tash Ate, po juve qe nuk ju bani kush kurrfar permirsimit qysh atij bigamistit dhe incestit te juve ?
    Kush ishte ai dikushi?!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    E po, nuk di chka te them tjeter por nga krejt ky spjegimi yt "shkencor" mue me chohen te vjellat, sikur tha edhe nje tjeter komentues me lart. N'se ty te duken kusherirat si motra, psa atehere i perkrah dhe i arsyeton ata qe flejne me to, madje n'se me tu neverit, shkencetarisht mundohesh me thane dichka. Per te arsytue vehten, shkon e gjen diku atje ne skaj nje sekt si mormont, po te ju nuk asht qe e ban vetem nje sekt, po krejt nje "fe'.
    Gjyka, une te kerkova diqka me duket, perse e anashkalon kete fjali?!:

Me sjell argumente nga Bibla ne lidhje me ndalimin apo lejimin e incestit te lutem!!
    Je shume mbrapa, seriozisht po .

Shembull: Ne se une dhe ti jemi shoke te ngusht qe nga femijeria, te shikoj si moter dhe me shikon si vella, a te vjen te vjellesh ne se te shkon ne mend te besh mardhenie seksuale me mua? Pergjigja eshte: PO! Por shkenctarisht a kemi te drejte te kryejme mardhenie seksuale?! PO! Pastaj lind pyetja; si dhe pse?! Sepse ne nuk kemi as lidhje gjaku as fare!! Por ne qe nga femijeria jemi lidhur ngushte si shoke dhe e kemi konsideruar njeri tjetrin si vella dhe si moter dhe nuk kemi mundesi te shikojme njeri tjetrin me nje sy tjeter.. A ende nuk jame i qarte me ju??!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Gjyka, une te kerkova diqka me duket, perse e anashkalon kete fjali?!:

Je shume mbrapa, seriozisht po .

Shembull: Ne se une dhe ti jemi shoke te ngusht qe nga femijeria, te shikoj si moter dhe me shikon si vella, a te vjen te vjellesh ne se te shkon ne mend te besh mardhenie seksuale me mua? Pergjigja eshte: PO! Por shkenctarisht a kemi te drejte te kryejme mardhenie seksuale?! PO! Pastaj lind pyetja; si dhe pse?! Sepse ne nuk kemi as lidhje gjaku as fare!! Por ne qe nga femijeria jemi lidhur ngushte si shoke dhe e kemi konsideruar njeri tjetrin si vella dhe si moter dhe nuk kemi mundesi te shikojme njeri tjetrin me nje sy tjeter.. A ende nuk jame i qarte me ju??!
    Ok, jam shume mbrapa, por a ja spjegon ti kesaj qe asht shume mbrapa, chfare lidhjet ka ketu shoqerija qyshe ne fmijiri dhe gjaku qe te lidhe me kusherirat e para. Ksaj pyetjes tande te fundit, mund t'i pergjigjet edhe nje pesvjechare ! jo nuk jeni i qarte derisa mos te pergjigjesh ne pyetjen qe te bana me lart, pra chlillje ka rritja bashke dhe lidhja e gjakut. Ti ma afer ke kushriren tande edhe n'mos e ke pa kurr me sy se mue qe "jemi rrit bashke" A shef Gogi se as ti nuk je shume perpara meje

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Ok, jam shume mbrapa, por a ja spjegon ti kesaj qe asht shume mbrapa, chfare lidhjet ka ketu shoqerija qyshe ne fmijiri dhe gjaku qe te lidhe me kusherirat e para. Ksaj pyetjes tande te fundit, mund t'i pergjigjet edhe nje pesvjechare ! jo nuk jeni i qarte derisa mos te pergjigjesh ne pyetjen qe te bana me lart, pra chlillje ka rritja bashke dhe lidhja e gjakut. Ti ma afer ke kushriren tande edhe n'mos e ke pa kurr me sy se mue qe "jemi rrit bashke" A shef Gogi se as ti nuk je shume perpara meje
    Une nuk jam Gogi, por jam Goni .. dhe pergjigjen per gjakun e faren ta kam dhene, t'i kam shpjeguar gjerat, por ti ose nuk i ke kuptuar ose nuk i ke lexuar fare. Edhe nje here, fillimi i krijimit tende eshte nga fara e atit tende dhe gjaku i nenes tende, me gjakun e nenes tende ti ke mbijetuar plote 9 muaj brenda barkut te nenes tende. Pra, per ty nga gjaku i nenes dhe fara e babait eshte krijuar nje ADN krejtesisht e re. Poashtu djali axhes tend gjakun e ka te nenes, gruas qe ti nuk e ke asgje, a me kupton?! Tani, me jep ate pergjigjen qe te kerkova me pare...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 06-11-2012 mė 10:53

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Une nuk jam Gogi, por jam Goni .. dhe pergjigjen per gjakun e faren ta kam dhene, t'i kam shpjeguar gjerat, por ti ose nuk i ke kuptuar ose nuk i ke lexuar fare. Edhe nje here, fillimi i krijimit tende eshte nga fara e atit tende dhe gjaku i nenes tende, me gjakun e nenes tende ti ke mbijetuar plote 9 muaj brenda barkut te nenes tende. Pra, per ty nga gjaku i nenes dhe fara e babait eshte krijuar nje ADN krejtesisht e re. Poashtu djali axhes tend gjakun e ka te nenes, gruas qe ti nuk e ke asgje, a me kupton?! Tani, me jep ate pergjigjen qe te kerkova me pare...
    Po ta paskam gabue emnin per nje germ, por ti harron se une nuk te kam lyp pergjigje per gjakun as thijesht as shkencetarisht. Pse kisha me lyp nje gja te tille kure une di kend kam te afert me gjak. Sa per ne as qe vjen ne konsiderim me arsyetue martesat me kushrijt e pare. E po se harrova, aj Dikushi, per ne asht Jezukrishti, Shpetimtari i botes, se kinse nuk e paske dijt per Kend asht fjala. Ti ketu me lart thue : N'se jemi rritur bashke, dhe ndihemi si moter e vlla, kemi te drejte te martohemi sepse nuk kemi lillje gjaku as fare. E vertet, por hajde e dij tash chka ke dasht te thuesh, mbasi qe per ty nuk paraqet problem martesa me kushrinat e para, mos ti njehim prap te cilat. Ti shpjegohu vete njhere, pastaj lyp shpjegime.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gjyka : 06-11-2012 mė 13:30

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Po ta paskam gabue emnin per nje germ, por ti harron se une nuk te kam lyp pergjigje per gjakun as thijesht as shkencetarisht. Pse kisha me lyp nje gja te tille kure une di kend kam te afert me gjak. Sa per ne as qe vjen ne konsiderim me arsyetue martesat me kushrijt e pare. E po se harrova, aj Dikushi, per ne asht Jezukrishti, Shpetimtari i botes, se kinse nuk e paske dijt per Kend asht fjala. Ti ketu me lart thue : N'se jemi rritur bashke, dhe ndihemi si moter e vlla, kemi te drejte te martohemi sepse nuk kemi lillje gjaku as fare. E vertet, por hajde e dij tash chka ke dasht te thuesh, mbasi qe per ty nuk paraqet problem martesa me kushrinat e para, mos ti njehim prap te cilat. Ti shpjegohu vete njhere, pastaj lyp shpjegime.
    Ooo ti nuk mbledh mend dot dhe nuk arrin te kuptosh asgje, po lere me kete se nuk o ka ta kap oj Gjyke. Pergjigjen qe te kerkova, prap nuk ma paske dhene, neise, nuk hidherohem se te kuptoj ... Por kur thua qe Jezusi i hoqi mjekrrat, si eshte e mundur qe ai vete mbante mjekerr mi !! A nuk e pershkruani ju Jezusin si nje njeri me floke te gjata dhe me mjeker??!! Phaaaa...!!

i/e regjistruar Maska e klajdi wolf
    Anėtarėsuar
    14-09-2012
    Postime
    591
    Ooo ti nuk mbledh mend dot dhe nuk arrin te kuptosh asgje, po lere me kete se nuk o ka ta kap oj Gjyke. Pergjigjen qe te kerkova, prap nuk ma paske dhene, neise, nuk hidherohem se te kuptoj ... Por kur thua qe Jezusi i hoqi mjekrrat, si eshte e mundur qe ai vete mbante mjekerr mi !! A nuk e pershkruani ju Jezusin si nje njeri me floke te gjata dhe me mjeker??!! Phaaaa...!!
    Jo vetem kaq por edhe prifterinjte ortodoks mbajne mjeker edhe ne ditet e sotme.

Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •