Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 115
    i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Ghynah i madh.
    I mashtroi Saliu te perndjekurtit qe ti merte voten dhe ju premtoi aq sa sja mbante dot qesja e shtetit.
    Pastaj i la ne rruge te madhe.
    Sic i ka hije nje bande hajdutesh qe qeverisin Shqiperine vetem per te vjedhur e vrare e per te shitur gjithe interesat kombetare.
    Ca pret prej ish komunistit serb Sali?
    Albania Uber Alles

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    Cdo rruge ne Norvegji paguhet nga udhetaret me taksa ,kurse ne Shqiperi nuk paguhen autostradat.

Sikur norvegjezet te jetonin ne ballkane dhe te kishin fqinje mbeturinat sllave e greket ,ndoshta ata norvegjezet do te ishin edhe me te prapambetur se sa Shqiperia. Plani Marshall ju dha mundesi skandinaveve qe te zhvillohen ekonomikishte se per ndryshe skandinavet kishin simbol brinje kafshesh ne koke.
    Ne Shqiperi nuk po paguhen taksat dhe vete sistemi taksambledhes vepron me standartevte dyfishta duke ndihmuar kucedrat monopolike e duke zhytur akoma e me keq bizneset e vogla, e jo me ato palo autostradash. Ende ne Shqiperi e trasheguar nga feudalizmi ekziston mentaliteti tribal i devijimit te pageses se taksqve, ose ne fjale te medha, evazion fiskal, sepse konceptohet qe taksa eshte vjedhje nga shteti e gjithsekush kujdeset per oborrin dhe deren e tij tribale, duke lene anash ndjesine e nje komuniteti te gjere shoqeror. Ketu kemi te bejme me nje sistem neo-mesjetar, pasi ndryshimi i vetem nga mesjeta eshte ndryshimi i teknologjisel: "fisniket" skane me kuaj por Mercedesa.

Gjithsesi plani Marshall ishte per te rimekembur Europen e shkaterruar nga lufta; Norvegjia pervec nja dy perplasjeve te vogla me ushtrite gjermane, kapitulloi vete pa kushte e pa rezistence, njelloj si vendet e ulta. Nga ana tjeter, nje nder detyrat e planit Marshall ishte shmangja e renies nen influencen sovjetike te Perendimit te shkaterruar e Norvegjia nuk ishte as e shkaterruar e nuk perbente rrezik komunist, si pasoje e zhvillimit te hershen shoqeror e industrial, ne ndryshim nga vendet gjysem feudale, te cilat u perfshine ne perden e hekurt.

Ketu krahasohet Shqiperia sic ishte e sic eshte; edhe Mogadishu eshte me mire sot se perpara 50 vjetesh pavarsisht luftes civile - teknologjia luan rolin e saj ne rritjen e mireqenies. Tirana psh, pas dyndjeve te norvegeve te viteve 90' dhe xhon norvegeve te pas 2005' eshte shperfytuar ne Babiloni. Te rrezikohet jeta ne cdo sekond kur bredh rrugve lirisht; nga qarkullimi kaotik i automjeteve, nga rreziku se mos gervishtesh kalin me kater rrota te ndonje fisniku, nga hajdutet ciliminj qe te vrasin edhe per nje pakete cigare, apo nga ndonje bajraktar norveg qe shqetesohet nga shikimi i pafajshem i syve te fiksuar rastesisht e gabimisht ne vendin dhe kohen e gabuar. Dikush do thote qe Tirana nuk eshte e gjithe Shqiperia, por nese e leme anash cfare mbetet nga qytetet e tjera te shperfyturuara qe nuk gezojne as infrastrukturen me minimale te standarteve perendimore, te pakten perkundrejt qyteteve simotra ballkanike, per te mos kaluar me tej e per te qene realist. Vec nje mendje e semure, ose nje mendje qe nuk ia idene e Shqiperise, por ushqehet nga papagalle te ashtequajtur mediatik, beson se ky kaos bajraktaresh despotike eshte zhvillim dhe mireqenie, duke harruar qe krahasimi behet me te tjeret: perjashto dy kategori qe krahasohen me veten, fitimtaret dhe deshtaket, e ne nuk bejme pjese tek grupi pare.

Pjesa e dyte e dhimbshme e kesaj historie eshte kultura qaramane qe na la trashegim mentaliteti oriental i perandorise otomane ne degradimin e saj. Paaftesisite dhe prapambetjet, politike, ekonomike, shoqerore e kulturore, mundohemi ti projektojme tek te tjeret, te cilet mbartin fajin e pazhvillimit tone. Akuzohet komunizmi qe ka dy dekada qe na la shendene, e keto dy dekada qene te pamjaftueshme per te konsoliduar nje demokraci mbi 3 milione banore, ku gjith vendet e ish bllokut komunist, perjashto ndonje aneks rus, jane shume here me perpara nesh, qofte edhe ne ato reforma te shkreta politike qe qeveria jone blaton me te medha meriten e saj.

Mjaft u devijua kjo teme qe flet per humbjen e nje jete njerzore, i cili i shtyre nga kushtet e veshtira e deshperimi kaloi ne vetflijim. Duhet te jesh kafshe e shkuar kafshes qe mos te respektosh nje shpirt njerezor, pavaresisht se kush ishte dhe cfare beri. Mentaliteti bolshevik eshte brumosur tek ata dhe vetem tek ata qe kurdohere akuzojne si komuniste palen tjeter qe mendon ndryshe e duke i bere "biografine" ne menyre leniniste, ne kerkim te nje njolle qe do luftohet ne luften e klasave. Gjuha shkon atje ku dhembi dhemb. E si perfundim, ju lutem, mos na mesoni per vendin tone si eshte, kur e dime vete gjendjen e tij dhe kemi jetuar ne te, e po aty do te vdesim. Tv Klan paguhet per pallavrat e veta, ndersa ketu askush nuk perfiton ti mbeshtese e haje ato. Nese klanistet e ABC-istet jane tinzare, servila e hipokrite, ata qe i mbeshtesin keto pallavra e ti rishesin per te verteta jane budallenj. Nuk ka me budallenj se budallenjte qe jane budanllenj me vullnet te lire.
    relata refero

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Une nuk e kuptoi perse do ishte berisha fajtor kur njeri nga qytetaret deshiron te bej harakiri.
    Sigurisht qe ka qytetar te pa knaqur,por a duhet qe te vetvritemi,une besoi fort se keta te gjor jan te manipuluar politikisht dhe si rezultat i kesaj ka ardh deri ketu puna.
    Nuk eshte ne traditen e shqiptarit te vetflijohet,keto skena i shofim vetem ne vendet arabe,ku civilizimi len shume per tu deshirua

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Une nuk e kuptoi perse do ishte berisha fajtor kur njeri nga qytetaret deshiron te bej harakiri.

po ti a nuk e di mo se per cdo gje e ka fajin sali berisha..ke nje parulle te madhe qe e mban edushka ngado qe shkon
    http://www.albdreams.net/wp-content/...03/images1.jpg
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    O monstra , nuk e hapa temen per politike, asnje deklarate politike nuk kam sjelle , por ju si hiena kanibale nuk thate as edhe nje ngushellim por vetem zbrazet nje vrer ndaj nje te vdekuri qe nuk ju linte rehat ndergjegjien e kafshes qe keni .
    Ndryshuar për herë të fundit nga daniel00 : 03-11-2012 më 15:03
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin
    O monstra , nuk e hapa temen per politike, asnje deklarate politike nuk kam sjelle , por ju si hiena kanibale nuk thate as edhe nje ngushellim por vetem zbrazet nje vrer ndaj nje te vdekuri qe nuk ju linte rehat ndergjegjien e kafshes qe keni .
    Sa gjynah je.....
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga daniel00 Lexo Postimin

Sa vetvrasje ndodhin ne dite , helmim, varje, hedhje nga pallati , vetvrasje me arm ne caste deshpirimi apo depresioni dhe askush nuk i ka komentuar me kaq pasion lol

Kjo ngjarje ka natyre politike, nje qeveri qe nuk mban premtimet mgjths nga ata qe njoh dy kiste jane marre. Mos harro sesa te burgosur politik ka pasur dhe bije e bija te tyre , pra shife numrin ne tersi mendon se i ka shteti aq fonde sa ti demshperblej te tere menjeher. Shtoim dhe abuzimet e listatave per te perndjekurit politik , kur degjoi njerez qe kane hy per vjedhje dhe thone kemi hy per arsye politike lol

Nejse se s'dua ta shtoj me shume dhimbjen e kesaj familje qe humbi njeriun e vet, por eshte nje akt ekstrem , te djegesh veten duhet te gjithe te perndjekurt ti vejn zjarrin vetes lol
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Sa vetvrasje ndodhin ne dite , helmim, varje, hedhje nga pallati , vetvrasje me arm ne caste deshpirimi apo depresioni dhe askush nuk i ka komentuar me kaq pasion lol

Kjo ngjarje ka natyre politike, nje qeveri qe nuk mban premtimet mgjths nga ata qe njoh dy kiste jane marre. Mos harro sesa te burgosur politik ka pasur dhe bije e bija te tyre , pra shife numrin ne tersi mendon se i ka shteti aq fonde sa ti demshperblej te tere menjeher. Shtoim dhe abuzimet e listatave per te perndjekurit politik , kur degjoi njerez qe kane hy per vjedhje dhe thone kemi hy per arsye politike lol

Nejse se s'dua ta shtoj me shume dhimbjen e kesaj familje qe humbi njeriun e vet, por eshte nje akt ekstrem , te djegesh veten duhet te gjithe te perndjekurt ti vejn zjarrin vetes lol
    Shteti ka vjedhur parate e shqiptareve per çdo fis e farefis politikani sipas urise se tyre, nga me i madhi qe kafshon miliona euro deri tek me i vogli qe per nje dokument te thjeshte te kerkon copen e tij si pirane.

Aha po i paske futur edhe ti nje te qeshur ne fund ? Me çudit se çfare lloj femre je kur duke pare pamjet e tmerrshme te fundit te jetes se ketij njeriu te vjen per te qeshur ne emer te nje faji qe kishte pasur ky njeri sa ishte gjalle se demaskonte mashtrimin dhe shkaterrimin e jetes se tij nga dy sistemet.

Diten kur dikush nga familja juaj apo ju vete do ju ndodhe nje fatkeqsi me thoni edhe mua te qesh , nuk do te kem zemer se nuk jam si ju , ama shpirtzinjte jane mallkim i vendit , i familjes ku jetojne dhe pesha e tyre lehteson token .

Cfare ndodh kur dikush paralajmeron vetevrasjen ? I vendosur ne buze te nje lartesie pallati ... Kush ka zemer ta perqeshe e ta talle ashtu siç beni ju ne emer te nje partie ?
    Prandaj ju quaj shtaze , sepse perderisa nuk keni keqardhjen me te vogel per nje njeri qe u vetevra me sakrifikimin me te skajshem, atehere ku e keni ju humanizmin ?
    Lere pastaj arsyetimin qe eshte nje absurditet sepse mund te shkoje kunder politikave dhe interesave te babezitura .

Inekzistent, deformuar dhe shperfytyruar ne ca njerez qe jeni turp t'ju quash te tille , aq te perçmueshem jeni .

Dhe beni gara se kush ja kalon njeri tjetrit duke tallur e duke share nje kufome , ne menyre qe kjo kafsheri te shnderrohet ne normalitet ne kopshtin zoologjik te forumit.
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin

Mund të më thuash pse i ha "diferenciali" shtetit (dmth Saliut se ai është shteti de jure) kur nuk i ka ato fonde??
    Pse vendos afate Sala kur e di shumë mirë se nuk mund ta kryej atë pagesë??
    Apo hajt të bëjmë show dhe pastaj të dali ku të dali.

Edhe një gjë Iza, asaj fjalës i thonë "këst" dhe jo kist se me kistin/et meren doktorët apo se i thot Saliu kist ashtu keni qef ti thoni dhe ju??

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Daniel ke manin ti dramatozosh gjerat , ku e pe ne cilin postim qe kam qeshur dhe jam tallur ?

Une po them qe ky akt mori ngjyra politike , nuk ishte nje vetvrasje e rendomt . Me fal si ka mundesi ku aty nuk lejohet uje , buke se eshte greve urie dhe paska benzin ?

Me shume i dhemb familjes se vete se ajo e humbi nje person te familjes , mos be kot sikur nga casti ne cast do besh nga deshperimi harakiri lol
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •