Close
Faqja 28 prej 29 FillimFillim ... 1826272829 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 290
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Per pushime le te vije e gjithe Afrika dhe Azia ne Evrope, edhe po te duan te punojne bile, por me kontrate 1 vjecare vetem. Pasi te mbarojne pushimet e punen, te kthehen ne shtepite e veta.
    Ti bled nuk e kuptoke ironine. Te thashe nese Shqiperia do te pushtohej nga afro-aziatiket, do te te pelqente ty?
    nuk ka pune ironije kur sjell nje shembull aq absurd dhe te padegjuar gjekundi,si puna Rinasit,veten per te mbeshtetur hipotezen tende,do flasim me gjera qe ndodhin te mos ja fusim kot me shembulla qe nuk qendrojne,kohen 1vjecare nuk mundesh ta percaktosh ti se ske gje me dore,nqs ngelen te kenaqur nga puna dhe sjellja e tyre dhe ja shtyjn afatin sa te duan,cdo thuash ti,pra kta jan gjera qe nuk mvaren as nga ti as nga un.
    degjo o djal i mbare se po riperseritem disa here,te gjithe kane te drejten e kerkimit te nje jete mete mira pamvaresisht nga gjuha,ngjyra dhe feja,ky eshte parim i demokracis dhe i njerezimit,nqs nje perqindje njerezish kalojn rregullat me qeshtje dhune etj,ateher thjesht te zbatohet ligji i shtetit perkates,por nuk mund te thuash ne pergjithsi larg ata ndaj nesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 20-09-2012 më 13:30

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Eurozona, mbi 18 milionë të papunë
    Publikuar më 01.10.2012 | 22:46

Papunësia po rritet në vendet e eurozonës, me dy milionë të tjerë të papunë gjatë vitit të kaluar.

Bashkimi Evropian njoftoi sot se më shumë se 18 milionë vetë ishin të papunë në muajin gusht në 17 vendet e bllokut, që përdorin monedhën e përbashkët euro, shifra më e lartë kjo që kur filluan të mbahen statistikat në vitin 1995. Niveli i papunësisë në eurozonë është 11,4 përqind, shumë më i lartë se sa dy konkurrentët kryesorë ekonomikë; Shtetet e Bashkuara që e kanë nivelin e papunësisë 8,1 dhe Japonia 4,1.

7 milionë të tjerë figurojnë të papunë në vendet e tjera të BE-së, që nuk janë në eurozonë. Zëdhënësi i Komisionit Evropian, Jonathan Todd, e quajti nivelin e papunësisë ‘të papranueshëm’.

Shifra e papunësisë në Spanjë ishte mbi 25 përqind në muajin gusht, ndërsa në Greqi pak më ulët. Fuqia ekonomike e Evropës, Gjermania kishte një nivel papunësie prej 5,5 përqind, ndërsa Austria 4,5.

/Shekulli Online/Përgatiti: M.A./

Emigracionit mund ti vihen vetem kushte qe kane te bejne me pergatitjen e nje emigranti dhe synimet e tij. Te kete shkollim, te kete zanat e eksperience, te mos kete bere krime, te kete mbase dike qe ti garantoje jetese per nje kohe te caktuar qe mos qendroje rrugeve etj etj.

Por nuk mund te vihen kushte ne baze te races apo vendlindjes. E para jane teresisht te padrejta, dhe e dyta shume shume te veshtira per tu vene ne perdorim.

Nuk ka pse te pranohet ne Angli nje europian para nje afrikani, por thjesht duhet te pranohet nje inxhinjer para nje krimineli, apo nje doktor para nje njeriu pa shkolle. Emigracioni eshte problem ne Europe, por nuk zgjidhet duke ndaluar afrikanet. Zgjidhet duke ndaluar ata qe nuk i ofrojne asgje vendeve ku shkojne dhe vetem vijne per te marre nga ato. Dhe keta njerez jane ata te pashkolluarit, kriminelet, ata qe s'kane zanat e qe nuk kane punuar ndonjehere ne jeten e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qyfyre : 02-10-2012 më 10:01

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Nuk ka pse te pranohet ne Angli nje europian para nje afrikani,
    Kerkoj ndjese i dashur Qyfyre, por nuk pajtohem me ty ne kete pike!! Pyetja qe duhet t'i bejme vetes eshte nese eshte e drejte te pranohet ne Angli nje inxhenier europian perpara inxhenierit afrikan!! A eshte e drejte te mendojme per femijet tane perpara atyre afrikane??!
    Nese do te heqim per nje here te vetme perden e "misionarit", pergjigja do te ishte mese e qarte, edhe pse ne dukje cinike!!
    Emigracioni eshte problem ne Europe, por nuk zgjidhet duke ndaluar afrikanet. Zgjidhet duke ndaluar ata qe nuk i ofrojne asgje vendeve ku shkojne dhe vetem vijne per te marre nga ato. Dhe keta njerez jane ata te pashkolluarit, kriminelet, ata qe s'kane zanat e qe nuk kane punuar ndonjehere ne jeten e tyre.
    Pajtohem nese asaj liste do t'i shtojme edhe myslimanet dhe kinezet, dy kategori qe nuk i bashkohen popullit mikprites, madje, te paret, jane si puna e egjres ne aren e grurit!!
    Jarigas

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Kerkoj ndjese i dashur Qyfyre, por nuk pajtohem me ty ne kete pike!! Pyetja qe duhet t'i bejme vetes eshte nese eshte e drejte te pranohet ne Angli nje inxhenier europian perpara inxhenierit afrikan!! A eshte e drejte te mendojme per femijet tane perpara atyre afrikane??!
    Nese do te heqim per nje here te vetme perden e "misionarit", pergjigja do te ishte mese e qarte, edhe pse ne dukje cinike!!
    Pajtohem nese asaj liste do t'i shtojme edhe myslimanet dhe kinezet, dy kategori qe nuk i bashkohen popullit mikprites, madje, te paret, jane si puna e egjres ne aren e grurit!!
    Evropianet para 1000 vitesh kishte keto tru te gomarit qe ke ti sot. Ne Evrope nje evropian apo arab , kinez apo zezak jane te barabarte. Sot nuk te sheh njeri nga surrati apo fytyra por nga aftesia apo profesionaliteti.

Po ku ke aq tru ti sa te kuptosh kaq gje, racist dhe perbuzes. Ste vjen turp je dhe i krishtere ti.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Evropianet para 1000 vitesh kishte keto tru te gomarit qe ke ti sot.
    Imagjino sa inteligjente qe ishin stergjysherit e Shqiptareve!!! Sipas angkokios, Evropianet e para nje mijevjeçari, kishin po ate inteligjence qe kam une sot!!!
    Nuk e kuptova nese fole me perbuzje per stergjysherit e tu apo deshe me hap ndonej debat mbi ndyresine e harapeve te asaj kohe??!!
    Ne Evrope nje evropian apo arab , kinez apo zezak jane te barabarte. Sot nuk te sheh njeri nga surrati apo fytyra por nga aftesia apo profesionaliteti.
    Ne fakt, kete e siguron ligji i Evropianeve, ligji i popujve demokratike te Europes, por per nje mysliman qe enderron shtrirjen e Sharias dhe nenshtrimin e gjithe popujve Allahut, kjo nuk mund te jete gjithashtu!!Apo duhet te shikojme "profesionalitetin" e jevgjve harape qe lajne xhamat dhe shesin cigare kontrabande neper udhekryqet e Evropes??!!
    E pa na trego pakez, jane te barabarte me nje evropian vendas edhe harapet qe shesin droge, qe kurdisin atentate kunder "satanit" perendimor dhe qe çirren per vendosjen e Islamit anembane??!!
    Po ku ke aq tru ti sa te kuptosh kaq gje, racist dhe perbuzes. Ste vjen turp je dhe i krishtere ti.
    Rracist jo, nuk ta lejoj, pasi nuk me perket; perbuzes po, jo me pak se sa ç'je ti dhe funderrinat e tjera qe pebuzin kulturen evropiane, kulturen e stergjysherve tane, kulturen e ketyre popujve qe kane qene dhe jane ne balle te botes, kulturen e grekerve te lashte, romakeve, italianeve, francezeve,ausriakeve, gjermaneve, anglezeve, polakeve, flamingeve, spanjolleve, me nje fjale ate europiane; perbuzje per ata qe i jane perulur harapit dhe genjeshtres se blere me dollaret e naftes; perbuzje per ata qe falen ne xhamite e sulltaneve osmane dhe kane paturpesine te quajne veten shqiptare; perbuzjeper ata qe shajne nenen e tyre Evrope!!Ptu...
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,062
    Deputetja e ‘Agimit të Artë’: “Imigrantët qenie inferiore, sjellin sëmundje”

Ottobre 2012

Janë fjalët e Eleni Zaroulias, e partisë ‘Agimi i Artë’ në parlamentin grek. Është edhe anëtare e komisionit kundër diskriminimit të Këshillit të Europës

Romë, 19 tetor 2012 – Imigrantët? “Qenie inferiore”. Është ky opinioni i shprehur nga Eleni Zaroulia, deputetja greke, e zgjedhur në rdhët e Agimit të Artë. Partia ksenofobe që qershorin e shkuar fitoi 18 vende në Parlament (për ta thënë të gjithën, është e shoqja e udhëheqësit të “Agimit të Artë, Nikolas Mihaloliakos, që kur fitoi një vend në këshillin komunal të Athinës, u prezantua me përshëndetjen romake, në një tjetër rast quajti Hitlerin “personalitet të lartë të historisë”).

Deputetët po diskutonin mbi një projekt ligji për votën e grekëve që jetojnë jashtë vendit. Zaroulia mori fjalën për të kërkuar më shumë të drejta për personat me origjinë greke që jetojnë në vende të tjera dhe që sipas saj nuk mund barazohen me imigrantët.

“Është një turp të konsiderojmë grekët si imigrantët ilegalë dhe të zgjedhim kryetarët e bashkive me votat e imigrantëve që nuk kanë asgjë të përbashkët me Greqinë e Platonit dhe të filozofëve” ka thënë deputetja e Agimit të Artë duke iu referuar faktit që në Greqi imigrantët me një farë vjetërsie rezidence mund të shkojnë të votojnë për zgjedhjet komunale.

Zaroulia ka shtuar që koalicioni qeveritës po “redukton emigrantët grekë si një qenie inferiore çfarëdo që ka pushtuar Vendin dhe ka sjellë lloj lloj sëmundjeje. Kjo është fatkeqësi. Në epokën e globalizimit, nuk është e mundur që grekët që jetojnë jashtë të mos kenë mundësi të japin mendimin e tyre mbi ngjarjet që ndodhin në Greqi. Nuk është e mundur t’i garantohet kjo e drejtë të gjithë Alive, Hasanëve, Abdylëve e shumë të tjerëve që vijnë nga botë e tretë”.

Kryetari i Parlamentit i kërkoi deputetes të kërkonte ndjesë dhe kur kjo refuzoi ndërpreu punimet dhe mblodhi deputetët e moshuar, që kanë dënuar fjalët e Zaroulia-s. E bukura është se Zaroulia mund të shprehë idetë e veta edhe në Strasburg, ku zë një vend në Këshillin e Europës dhe në mënyrë paradoksale është anëtare e Komisionit për barazinë dhe mos-diskriminimin.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Atman!!
    Cili eshte mendimi yt mbi kete artikull(shqiperuar per ibret) qe ke sjelle ketu?!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Pse more cdo teme i fusni edhe gjerat personale fetare?

Edvin- te pelqen ty ose jo,gabim je me bindjet tua!
    Ty nuk besoj se te pengonjn vetem te zijt,ti ke pr me gjith ata qe vijn si te huaj ne afersin tende! Eke kete pr kur ik ne vendlindje? I urren shqipet apo si eke hallin?
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,062
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Atman!!
    Cili eshte mendimi yt mbi kete artikull(shqiperuar per ibret) qe ke sjelle ketu?!
    nuk e kam shqiperuar une por gazeta lexoje vete ===> ketu

Faqja 28 prej 29 FillimFillim ... 1826272829 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •