Close
Faqja 26 prej 29 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 290
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Dakort Edvin por mos harro qe krahasimi qe behet (sidomos ai i Lega Nord) eshte paksa i ekzagjeruar. Vendasit ne Amerike pothuajse u shfarosen apo u tjetersuan por duhet patur parasysh qe kultura ndaj te ciles u perballen ishte superiore. Nga ana sociale eshte nje fakt absorbimi i nje kulture inferiore nga ajo me superioria. Po myslot ca do i ofrojne Europes? Callmat dhe poturet? Apo menderen 5 here ne dite perpjete dhe suret e Kuranit? Per mua nuk ka asnje rrezik asimilimi sepse vete trendi i Europes eshte drejt agnosticizmit dhe ateizmit. Rreziku me shume qendron tek pershkallezimi i dhunes dhe i problemeve sociale sesa asimilim.
    Ashtu e shoh dhe une, nuk eshte se them se ne si evropiane do te asimilohemi nga emigrantet afrikane e aziatike qe vijne ne Evrope ne numra te medhenj, por problemi eshte se ka rrezik do te behet nje si tip Ballkani, ku te ardhurit jane me ulet nga kulturore e zhvillimore, dmth me barbare, por ashtu ishin dhe sllavet kur erdhen te ne, dhe megjithese iliret ne ate kohe ishin shume here me te zhvilluar, u degraduan dhe u detyruan te emigrojne neper male. Ne ketu ne Iliri nuk u zhdukem, por barbaret moren pjesen me te madhe te territorit, dhe pastaj filluan te luftojne pervec se me ne, edhe me njeri-tjetrin. Ka rrezik qe pas nja 50 vjetesh te kesh nje shtet autonom apo kalifat ne France, nje ne Angli, ndonje Turqi te vogel ne Gjermani, ndonje Kongo ne Belgjike, e keshtu me rradhe shtete te vogla te ketyre emigranteve, qe megjithese do te jene josuperiore, do te shkaktojne shume luftera etnike. Perplasja eshte e pashmangshme. Ajo qe ne duhet te shmangim, eshte arritja deri ne kete pike sa te behen aq te shumte ne numer saqe nje perplasje me ta te shkaktoje lufte gjakatare.

Une nuk merakosem se pse 2000 arabe a afrikane shkojne ne nje shtet 10 milionesh bie fjala, por kur numri i tyre eshte 2-3 milione perballe nje popullsie vendase prej 7 milione, atehere ndryshon puna. Port sic thote dhe angmokio, ata kane bere planin qe te pushtojne te gjithe Evropen, e nuk behet fjale ketu per disa territore te vogla autonome.

Dhe frika tjeter qe kam, bazohet ne zhvillimet e ketyre 60 viteve te fundit. Shoh Francen, qe eshte nje shtet teper nacionalist ne zhdukjen e minoriteteve, saqe minoriti bask, breton, flaman, gjerman, ocitan etj, jane pothuajse teresisht te asimiluar nga nje kulture e dhunshme detyrimi te kthimit te tyre ne franceze. Nga ana tjeter, aziatike e afrikane qe kane ardhur ne France me shumice, kane vite qe po rebelohen e djegin pjese te Parisit, duke treguar qe megjithese u linden ne France, prape nuk u asimiluan e me rastin e pare kthehen kundra shtetit mikprites.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 20-09-2012 më 09:57

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ti harron se je vete pjese e ketij emigracioni, pasi nuk je vendali aty ku jeton.
    Ti po thua sikur nje Cherokee t'i thoshte nje Mohawk-ut ne shekullin e 17-te: "Ore ti, pse ke ardhur ne tokat e mia ketu ne Ameriken e veriut" kur kolonet angleze, franceze etj, po benin kerdine mbi tokat e popullsine e amerikaneve vendas.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Emigranti Shqiptar nuk krahasohet me të tjerët.. Shqiptari e kaloi fazën dhe u mbyll ai cikël, tani Shqiptarin (përveç disa rasteve) nuk e dallon dot nga vendasi.. Shqiptari e thithi direkt mënyrën e jetesës lokale..

Mësoi gjuhën mirë, vishet, sillet, psonis si vendasi dhe shikon punën e vetë.
    Shqiptari në rradhë të parë është evropian, dhe së dyti, shqiptari nuk ka frikë se duke u bërë dhe gjerman p.sh., ai humbet shqiptarinë dhe identitetin e tij. Një shqiptar shumë mirë mund të jetë një gjerman shumë i mirë, e bile më gjerman se gjermanët, e në të njëjtën kohë dhe një shqiptar shumë i mirë e patriot. Shqiptarët nuk kanë shkuar në vende të tjera me mendimin që të imponojnë gjuhën e kulturën e tyre te vendasit, dhe nuk kanë plane për harta pushtimi të Evropës si shumë nga emigrantët e kontitenteve të tjera kanë. Këto janë dallime shumë të mëdha.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ti o njeri qenke i cuditshem. Se kush te ka mbushur mendjen ty qe je shpetimtari i islamit dhe do futesh hundet gjithandej ku behen komente per islamin, une kete se di. Ti a mban callma? A mban poture? A ha buke ne sofer ku ulen 10 veta para nje tenxhereje e fusin duart sipas qejfit? Nese jo, ca dreqin ke qe komenton me vrap? Me thua mua ca ka te pavertete ne ate qe shkruajta? Ca i ofron islami Europes? Mos i ofron valle zhvillim apo shkence apo teknologji? Mos eshte perfaqesuese e ndonje kulture te larte qe te konkuroje me kulturen dhe zhvillimin Europian? JO! Atehere pse na e quake ofendim ti dhe kush te ka vene ty te marresh persiper ndjenjat e miliona shqiptareve? Ku jane keta miliona shqiptar se ne forum vetem ty dhe nja dy te tjere shoh une qe nuk pushoni se derdellituri per islamin. Fol per veten tende here tjeter se milionat e shqiptareve as qe e cajne koken per islamin tend. Pastaj sqaro pak konceptet ne koken tende. Nje fe qe te jete dominuese ne nje vend te zhvilluar, duhet te ofroje te pakten dicka te barabarte me zhvillimin e atij vendi. Nuk mund te shkeputet feja nga kultura qe perfaqeson. Dhe kjo kulture te pelqen apo nuk te pelqen ty per momentin eshte shume inferiore nga ajo qe kane vendet e perparuara perendimore. Realiteti eshte i tille, nuk e bej une.
    Historine boterore jam i sigurte qe e njeh me mire se une . Civilizimi Evropian i cili fillon qe prej shekullit te 16 , kthehu pak ne kohe e shko tek Greqia e lashte para Krishtit e me pas ne civilizimin Romak deri ne shekullin e 6 pas Krishtit.
    Me thuaj pak kjo periudhe nga shekulli i 6 te eres sone deri ne shekullin e 16 c'fare ndodhi? Nuk pati asnje lloj civilizimi? Mos valle Evropa e filloj civilizimin e saj aty ku e lane Romaket qe para 10 shekujve?

Shiko c'thote Sir Thomas Arnold dhe Alfred Guillaume" The legacy of Islam 1997

Its highly probable that , but for the Arabs , modern European Civilisation would never have arisen at all"

Meqe nuk eshte tema e duhur nuk po ti marr nje e nga nje kontributin qe kane dhene Mulimanet ne civilizimin Evropian po mjaftohem dhe me nje thenie te Prince Charles

"If there is much misunderstanding in the West about the nature of Islam, there is also much ignorance about the debt our own culture and civilisation owe to the Islamic world. It is a failure, which stems, I think, from the straight-jacket of history, which we have inherited. The medieval Islamic world, from central Asia to the shores of the Atlantic, was a world where scholars and men of learning flourished. But because we have tended to see Islam as the enemy of the West, as an alien culture, society, and system of belief, we have tended to ignore or erase its great relevance to our own history."

[Prince Charles, public speech at Oxford University]
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ja ca shkaktoi emigrimi i nje popullsie me te zhvilluar nga ana ushtarake ne Amerike:

Ja endrra e Angmokios:

Ja dhe evropa pas pushtimit:

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Londra ne flake nga emigrantet, vjet:

http://inapcache.boston.com/universa...riots/bp13.jpg

Parisi ne flake nga emigrantet, 2007:

Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 20-09-2012 më 10:29

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Historine boterore jam i sigurte qe e njeh me mire se une . Civilizimi Evropian i cili fillon qe prej shekullit te 16 , kthehu pak ne kohe e shko tek Greqia e lashte para Krishtit e me pas ne civilizimin Romak deri ne shekullin e 6 pas Krishtit.
    Me thuaj pak kjo periudhe nga shekulli i 6 te eres sone deri ne shekullin e 16 c'fare ndodhi? Nuk pati asnje lloj civilizimi? Mos valle Evropa e filloj civilizimin e saj aty ku e lane Romaket qe para 10 shekujve?

Its highly probable that , but for the Arabs , modern European Civilisation would never have arisen at all"

Meqe nuk eshte tema e duhur nuk po ti marr nje e nga nje kontributin qe kane dhene Mulimanet ne civilizimin Evropian po mjaftohem dhe me nje thenie te Prince Charles

"If there is much misunderstanding in the West about the nature of Islam, there is also much ignorance about the debt our own culture and civilisation owe to the Islamic world. It is a failure, which stems, I think, from the straight-jacket of history, which we have inherited. The medieval Islamic world, from central Asia to the shores of the Atlantic, was a world where scholars and men of learning flourished. But because we have tended to see Islam as the enemy of the West, as an alien culture, society, and system of belief, we have tended to ignore or erase its great relevance to our own history."

Lere se cfare kane dhene. Lere si ka qene. Ajo qe sdoni te kuptoni ju eshte qe Islamit i ka mbetur ora ne shekullin e 7. Ne po diskutojme ne kohen e tanishme. Pervec disa vlerave morale qe ne fund te fundit cdo fe i ka te perbashketa, Islami nuk ka se cfare t'i ofroje asgje Europes.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Brukseli vjet ne dhjetor, afrikanet ne proteste:

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    Zakonisht, kur flitet për emigracionin drejt Perëndimit, nuk përmenden të mirat që sjell ai për vendet e Evropës Perëndimore, por vetëm për rëndësinë që ka për vendet e origjinës së emigrantëve. Emigracioni nuk është një “bamirësi” që vendet e Evropës Perëndimore bëjnë ndaj emigrantëve të vendeve të tjera. Evropa ka shumë nevojë për emigracionin, dhe padyshim që nuk do të ishte kjo që është pa kontributin e miliona emigrantëve, dhe nuk do të vazhdojë të jetë kjo që është nëse nuk i mban dyert e hapura për emigrantët. Duke shqyrtuar prirjet demografike në Evropë, nga rënia e nivelit të lindjeve dhe nga plakja e popullsisë, pritet që nga viti 2050 popullsia e 25 vendeve të BE-së të bjerë me rreth 40-50 milionë banorë. Kështu për të mbajtur një forcë pune të qëndrueshme, hyrja vjetore e emigrantëve në Evropë duhet të jetë rreth 1.6 milionë. Gjithashtu popullsia mbi 60 vjeç si përqindje e popullsisë së përgjithshme, krahasuar me atë nga 15 në 59 vjeç, është rritur nga 26% në 1990 në 35% në 2000, varësi e cila është rritur edhe më shumë në vitet në vijim. Zhvillimet demografike kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në standardet e jetesës. Mungesat në plotësimin me fuqi punëtore të mjaftueshme do të çonin në tkurrjen ekonomike, në mos kryerjen e shumë shërbimeve, si dhe në pamundësinë për të mbajtur skemat aktuale të pensioneve dhe të sigurimeve shoqërore e shëndetësore.
    Meqenëse prirjet demografike janë produkt i zhvillimeve graduale në një shoqëri, pra të qëndrueshme, ato nuk mund të ndryshohen brenda natës, çfarë do të thotë se, nevojat e Evropës për emigracion do të jenë të qëndrueshme.Kjo panoramë e përgjiths hme, logjikisht do të kërkonte që Evropa të kishte një qëndrim tjetër ndaj emigracionit, por në fakt nuk është kështu. Evropa ka bërë të vetin një qëndrim agresiv ndaj emigracionit ilegal, që nuk përputhet me nevojat e saj, çfarë do të thotë se nuk ka një qëndrim realist. Ky qëndrim ilustrohet më së miri nga raporti i vitit 2003 për krimin e organizuar përgatitur nga Europoli, ku thuhet se: “Megjithëse ndikimi negativ i trafikut të drogës nuk duhet minimizuar, duket se ndikimi që ka mbi BE-në emigracioni ilegal vjetor i qindra mijëra njerëzve, është më i gjerë dhe më i prekshëm në kuptimin politik, social dhe ekonomik.
    Ky lloj krimi në forumet politike të BE-së tashmë është klasifikuar si një fushë parësore për shtetet anëtare”. Fakti që emigracioni ilegal perceptohet më i rrezikshëm se trafiku i drogës është i mjaftueshëm për të kuptuar gjendjen e përgjithshme politike dhe shoqërore në Evropë. Politikat e vendeve të Evropës Perëndimore ndaj emigracionit kanë ndryshuar në kohë. Rindërtimi i Evropës Perëndimore të pasluftës dhe zhvillimi ekonomik me ritme të larta, shtoi dukshëm kërkesën për fuqi punëtore që nuk mund të plotësohej nga popullsitë evropiane. Për pasojë shtetet evropiane filluan të marrin punëtorë nga shtetet e tjera. Nga fillimi i viteve 1950 deri në 1970, për shtetet kryesore të BE-së politikat liberale ndaj emigrimit ishin karakteristike. Rreth 10 milionë emigrantë erdhën në Evropë gjatë kësaj periudhe. Megjithatë për shkak të shumë zhvillimeve, vendet e Evropës Perëndimore filluan të marrin masa duke shtrënguar politikat e tyre të emigracionit. Faktori i parë që ndikoi ishte rënia ekonomike e viteve ‘70. Nga vitet ‘80 e këndej, problemet e imigrimit u politizuan në shumicën e vendeve evropiano-perëndimore, gjë që u pasqyrua dhe në rritjen e partive të djathta ekstreme që e përdorën çështjen e emigracionit për të fituar vota.
    Kështu nga një qëndrim liberal ndaj emigracionit, gradualisht, kjo u shndërrua në një politikë të dyerve të mbyllura dhe më në fund në vlerësimin e emigrimit ilegal në të njëjtën shkallë me kriminalitetin. Siç është vënë re nga shumë studiues, ky shndërrim nuk ishte rezultat i ndryshimeve reale në koston dhe shkallën e emigrimit se sa pasqyronte një prirje në rritje për të kanalizuar shqetësimet social-ekonomike dhe kulturore drejt problemit të emigracionit. Shembulli i Italisë që dhamë në fillim i ilustron shumë mirë këto zhvillime kontradiktore. Ndërsa ka një nga popullsitë më të plakura në Evropë dhe përqindjen më të vogël të emigrantëve po ndërmerr politika të ashpra ndaj emigracionit. Në fakt, janë pikërisht këto politika shtrënguese duke u kombinuar me prirjet demografike që përmendëm më lart – plakja e Evropës – që ndikojnë dhe kontribuojnë në dukuri të tilla si emigrimi ilegal.
    Siç është shprehur dhe ish-sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Kofi Annan, në një shkrim të titulluar “Mos i demonizoni emigrantët”, kërkesat për fuqi punëtore nga njëra anë dhe përqafimi i politikave shtrënguese nga ana tjetër, kanë detyruar dhe do të vazhdojnë t’i detyrojnë shumë emigrantë të përdorin shtigje ilegale që sigurohen nga trafikantë dhe kontrabandistë. Shkalla në të cilën kanë përparuar këto politika shtrënguese tregohet dhe me qëndrimin e evropiano-perëndimorëve ndaj vendeve të Evropës Lindore dhe Qendrore, që u anëtarësuan në Bashkimin Evropian. Anëtarësimi në BE nuk u shoqërua me hapjen e menjëhershme të tregjeve të punës për qytetarët e këtyre vendeve. Siç është shprehur dhe ministri i Jashtëm i Rumanisë: “Nëse Evropa pret 7 ose 10 vjet përpara se të hapi tregjet e saj të punës, punëtorët që do të pres nga vendi im do të jenë më pak të kualifikuarit, sepse deri atëherë inxhinierët, arkitektët dhe doktorët do të kenë emigruar në SHBA”.

Evropa ka nevojë për politika shumë më realiste në lidhje me emigracionin, dhe jo për të luajtur rolin e bamirëses ndaj vendeve të tjera, por, si pasqyrim i zhvillimeve demografike në vetë vendet e BE-së. Pavarësisht nga kjo, klima e përgjithshme që mbizotëron sot në shumë vende të Evropës Perëndimore duket se nuk ndihmon aspak në arritjen e një qëndrimi më realist dhe të logjikshëm.

marre nga panorama

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin

Ata shkencetaret arabe nuk kane qene fetare. Kane qene ateiste apo agnostike ne menyre sekrete se do t'ua prisnin kokat. Po te jesh fetar nuk mund te besh shkence. Eshte thjesht e pamundur, pasi feja te thote qe 2+2=5 dhe nese del kundra digjesh ne turren e druve.

Faqja 26 prej 29 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •