Pinkehhh mos m'largo,
se po me afron me shume.![]()
Pinkehhh mos m'largo,
se po me afron me shume.![]()
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Lone a?
Cfare kolone ne highway, 4 shirita rruge.![]()
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
''trupat ushtarake dhe kjo eshte mese e sigurt,nese juve ju pelqen t'i quani simbas deshires per mua nuk eshte problem.'' pink
Jo si deshiroj une por si eshte.Sipas deshires tende Freeopen. lol
Kjo eshte faqja e Ministrise se Mbrojtjes.
Akte ligjore mbi dërgimin e trupave ushtarake në misione jashtë shtetit
Mund te besh lol tashti sa te duash.
MOS I NDY TEMAT no name
Aha Freeopen . E kisha; shkruaj sipas ne vend simbas. Te tjerat nuk me interesojne. Mbase nuk te citova me gjate, i rashe shkurt edhe te bera konfjuz.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 16-10-2012 më 14:41
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Te gjitha i kuptova vetem kete fjalen ''fond'' nuk e kuptoj.
Tema nuk ka te beje me njohurite qe kam une per gjuhen shqipe (dhe as kam thene ndonjehere qe jam ekspert i gramatikes se gjuhes shqipe)
''Te mesojme te shkruajme pa gabime'' eshte titulli i temes dhe nuk ka te beje me kuptimin e fjaleve por me menyren se si ato shkruhen.
Pergjigjen e ke me lart.
MOS I NDY TEMAT no name
Si mund te jesh "efikas" pa qene i frytshem, dmth pa dhene rezultate??!! A na jep ndonje shembull??!
Sidoqofte, une mendoj se dashamiret e gjuhes shqipe, ne pergjithesi kane dy lloje qasjeje ndaj saj.
Njeri lloj eshte ai i te menduarit se gjuha jone eshte baza e gjuheve evropiane, ide qe perkedhel edhe une me sedren time "nacionaliste" dhe qe nuk i sjell asnjefare demi levrimit te saj, perkundrazi! Elementi i gabuar ne kete lloj mendimi, eshte ai i te menduarit qe edhe leksiku i gjuhes shqipe te jete baze e gjuheve evropiane!
Lloji tjeter , eshte ai i te menduarit se gjuha jone eshte sa e embel aq e varfer e, per kete arsye, nevojtare e huazimit te padallimshem te leksikut te gjuheve me te perparuara!Ky lloj i ben dem gjuhes, pasi frenon levrimin e thellesishem te saj, duke lene qe te bien ne mosperdorim terma qe do te mvishnin fare mire kuptimet qe na duken te pashprehshem ne gjuhen meme.Nje rruge e mesme do te ishte shume e frytshme.
Une nuk jam gjuhetar, por e dua pa mase gjuhen time e perpiqem me aq sa eshte nxenesia (kapaciteti) ime per te dhene ndihmese ne ruajtjen dhe zhvillimin e saj!!Nje gje te tille duhet ta beje çdo dashamir e te mos niset asnjehere me deshiren per te vertetuar pregjykimin e tij se fjala per te cilen kerkon shqiperim, nuk mund te shqiperohet!!(rasti yt)
Askush nuk na ndalon ne ndertimin dhe levrimin e fjaleve te reja, mveshese te kuptimeve me te zhvilluara te jetes se perditshme dhe asaj akademike!
Jemi ne dhe vetem ne, Shqiptaret, qe duhet ta zhvillojme gjuhen tone !
Jarigas
Jo vetem per kete rast, i dashur loneeagle, por edhe per shume raste te tjera!
Jane dy raste te ndryshme te perdorimit, njesoj te rendesishme, i dashur Lexuesi!
Kjo nuk eshte e vertete vetem ne rastin kur perdorim shkurtimin ne togun "cilën farë" ose "çfarë fare". Ne kete rast, mund te shkruajme "ç'farë"!
Jarigas
Krijoni Kontakt