Close
Faqja 124 prej 126 FillimFillim ... 2474114122123124125126 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,231 deri 1,240 prej 1258
    i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Pinkehhh mos m'largo,
    se po me afron me shume.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    More per kete t ia po e di ama pa a hiq po e perdorin t'a, ose vec t'i
    Keto jane gabime e di une. Ka shume njerez qe i perdorin edhe kur sduhet, por kur shkruajne cfare c'fare lol qe te tingelloj si "c". Nejse ka ndonje ligje ne gramatike per gabimin tim. Ndryshe ia vendosa cdo fjale "e" ne fund lol.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    Lone a?
    Cfare kolone ne highway, 4 shirita rruge.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga hot_prinz Lexo Postimin
    Lone a?
    Cfare kolone ne highway, 4 shirita rruge.
    Kam ngele ne gramatike . Por e vendosa do i vendos "e" gjithe fjalve ne fund ahahaha.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    ''trupat ushtarake dhe kjo eshte mese e sigurt,nese juve ju pelqen t'i quani simbas deshires per mua nuk eshte problem.'' pink
    Sipas deshires tende Freeopen. lol
    Jo si deshiroj une por si eshte.
    Kjo eshte faqja e Ministrise se Mbrojtjes.

Akte ligjore mbi dërgimin e trupave ushtarake në misione jashtë shtetit

Mund te besh lol tashti sa te duash.
    MOS I NDY TEMAT no name

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Aha Freeopen . E kisha; shkruaj sipas ne vend simbas. Te tjerat nuk me interesojne. Mbase nuk te citova me gjate, i rashe shkurt edhe te bera konfjuz.
    Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 16-10-2012 më 14:41
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Citim Postuar më parë nga xerox Lexo Postimin
    Pranoje nje keshille nga une dhe mos e shkruaj me "t'a" (t'a ditur) por "ta ditur". Kjo ka te beje me temen dhe flet edhe per njohurite e juaja rreth gjuhes. Dhe, ne kete menyre, une po ju bej nje nder duke e pasuruar fondin e juaj.
    Po pres nje pergjigje nga dikush qe e njeh me mire se une gjuhen.
    Te gjitha i kuptova vetem kete fjalen ''fond'' nuk e kuptoj.
    Tema nuk ka te beje me njohurite qe kam une per gjuhen shqipe (dhe as kam thene ndonjehere qe jam ekspert i gramatikes se gjuhes shqipe)
    ''Te mesojme te shkruajme pa gabime'' eshte titulli i temes dhe nuk ka te beje me kuptimin e fjaleve por me menyren se si ato shkruhen.

Pergjigjen e ke me lart.
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar Maska e xerox
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    43
    Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Te gjitha i kuptova vetem kete fjalen ''fond'' nuk e kuptoj.
    Tema nuk ka te beje me njohurite qe kam une per gjuhen shqipe (dhe as kam thene ndonjehere qe jam ekspert i gramatikes se gjuhes shqipe)
    ''Te mesojme te shkruajme pa gabime'' eshte titulli i temes dhe nuk ka te beje me kuptimin e fjaleve por me menyren se si ato shkruhen.

Pergjigjen e ke me lart.
    Faleminderit. Gjithsesi, ta (jo t'a) kesh parasysh edhe keshillen time.
    Topi që shemb kështjellat më të forta është atdhedashuria.
    Naim Frashëri

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga xerox Lexo Postimin
    A duhet medoemos ta kesh kryer ushtrine per ta kuptuar gjuhen shqipe?
    Sa per "frytshmerine" prap nuk pajtohem me ju dhe pres qe edhe ju ta kuptoni qe kjo fjale nuk mund ta zevendesoje fjalen efikasitet, pasi mund te jesh efikas edhe pa qene i frytshem. Ka nje dallim te madhe ketu.
    Si mund te jesh "efikas" pa qene i frytshem, dmth pa dhene rezultate??!! A na jep ndonje shembull??!

Sidoqofte, une mendoj se dashamiret e gjuhes shqipe, ne pergjithesi kane dy lloje qasjeje ndaj saj.
    Njeri lloj eshte ai i te menduarit se gjuha jone eshte baza e gjuheve evropiane, ide qe perkedhel edhe une me sedren time "nacionaliste" dhe qe nuk i sjell asnjefare demi levrimit te saj, perkundrazi! Elementi i gabuar ne kete lloj mendimi, eshte ai i te menduarit qe edhe leksiku i gjuhes shqipe te jete baze e gjuheve evropiane!
    Lloji tjeter , eshte ai i te menduarit se gjuha jone eshte sa e embel aq e varfer e, per kete arsye, nevojtare e huazimit te padallimshem te leksikut te gjuheve me te perparuara!Ky lloj i ben dem gjuhes, pasi frenon levrimin e thellesishem te saj, duke lene qe te bien ne mosperdorim terma qe do te mvishnin fare mire kuptimet qe na duken te pashprehshem ne gjuhen meme.Nje rruge e mesme do te ishte shume e frytshme.
    Une nuk jam gjuhetar, por e dua pa mase gjuhen time e perpiqem me aq sa eshte nxenesia (kapaciteti) ime per te dhene ndihmese ne ruajtjen dhe zhvillimin e saj!!Nje gje te tille duhet ta beje çdo dashamir e te mos niset asnjehere me deshiren per te vertetuar pregjykimin e tij se fjala per te cilen kerkon shqiperim, nuk mund te shqiperohet!!(rasti yt)
    Askush nuk na ndalon ne ndertimin dhe levrimin e fjaleve te reja, mveshese te kuptimeve me te zhvilluara te jetes se perditshme dhe asaj akademike!
    Jemi ne dhe vetem ne, Shqiptaret, qe duhet ta zhvillojme gjuhen tone !
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Shume keq! Turp te te vijë! ( thuhet gjithmone)
    Nuk je e vetmja qe ka kete problem, edhe une kam po kete problem. Tash me me Ç dhe Q u mesova falë Eurostarit

Po une nuk po i kuptoj disa qe po vendosin apostrof (ne) mes shkronjes t dhe a psh t'a ose t'i.

Nuk e di (nese)ka ndonje rregull apo (e bejne)thjesht per tu(t'u) dalluar nga ne te paditurit perdorin keto shenja.
    Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    une kete apostrofin e di se perdoret per

t'ia them qe do thote te ia them

ne fakt edhe me apostrofin nuk jam mire lol
    Jo vetem per kete rast, i dashur loneeagle, por edhe per shume raste te tjera!

More per kete t 'ia po e di, ama pa "a" hiq(hiç) po e perdorin t'a, ose vec t'i
    Jane dy raste te ndryshme te perdorimit, njesoj te rendesishme, i dashur Lexuesi!

Aman perdoreni ku te doni apostrofin por vetem me nje kusht. Cfare shkruhet pa apostrof, ju lutem se me gerric nervat! lol
    Kjo nuk eshte e vertete vetem ne rastin kur perdorim shkurtimin ne togun "cilën farë" ose "çfarë fare". Ne kete rast, mund te shkruajme "ç'farë"!

Hottie nuk kam gje. C'eshte kjo 'ty'. Per edukate perdor 'ju'. Ose, meqe kemi kofidence(afrimitet) m'u drejto me "ti". Po ta jap lejen
    Citim Postuar më parë nga loneeagle Lexo Postimin
    Keto jane gabime, e di une. Ka shume njerez qe i perdorin edhe kur s'duhet, por kur shkruajne (ne vend te )"cfare", "c'fare" lol qe te tingelloj si "c". Nejse, ka ndonje ligje ne gramatike per gabimin tim. Ndryshe, ia vendosa cdo fjale "e"-në ne fund lol.
    Aha Freeopen . E kisha(tingellon me bukur "e kapa" ose "ta gjeta"); shkruaj "sipas" ne vend " simbas" . Te tjerat nuk me interesojne. Mbase nuk te citova me gjate, i rashe shkurt edhe te bera konfjuz(çorodita).
    Jarigas

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •