Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 86
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Paligamine e shmang me ane te certifikates. Eshte e shkruajtur qarte nese je beqar ose i martuar.
    jo jo. e shmang qe c'ke me te.
    une mund te kem nje grua ne shqiperi dhe te kerkoj te martohem me nje tjeter ne itali.
    shteti italian kerkon nga shteti shqiptar qe te konfirmoje qe une jam me te vertete beqar. te njejten gje bejne te gjithe shtetet europiane. arsyeja kryesore eshte ndalimi i poligamise.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une mund te kem nje grua ne shqiperi dhe te kerkoj te martohem me nje tjeter ne itali.
    shteti italian kerkon nga shteti shqiptar qe te konfirmoje qe une jam me te vertete beqar. te njejten gje bejne te gjithe shtetet europiane. arsyeja kryesore eshte ndalimi i poligamise.
    Pikerisht kete po te them qe ne certifikate eshte e shkruajtur qarte nese je beqar ose i martuar . Pse duhet qe te konfirmohet per se dyti here nga shteti Shqiptar.
    Ti e ke fjalen qe mund te fallsifikohet certifikata?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    nuk je fare i/e informuar... mos me trego mua a eshte e drejte themelore e njeriut apo jo...

italia e kerkon nje leje te tille nga shteti perkates i te huajit. quhet "nulla osta al matrimonio". lexo me lart cfare shkruan konsullata shqiptare ne milano.
    gjermania gjithashtu. quhet "ehefähigkeitszeugnis".
    maroku nuk lejon femrat marokene muslimane te martohen nese burri qe ata duan eshte i krishtere. nuk i jep lejen dhe si rrjedhoje ata nuk mund te martohen.
    cdo jave, vetem ne rome, 2 italiane konvertohen sepse per ndryshe nuk mund te marohen me femrn qe duan. kjo sepse shteti perkates i femres nuk jep lejen nese burri eshte i krishtere.
    Qenkan, me gjase, ligje (per te mos thene kushte) te reja. Ehefähigkeitszeugnis po e degjoj per here te pare (ne histori )

Nejse, u kry kjo pune.

P.S.
    Puna a marteses qenka bere njesoj sikur pranimi ne BE

*

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    !!!!, kujdes, POLIGAMIA ne ligjet europjane nuk eshte e lejuar !, ketu behet fjale per ABUZIME, pra, te shmanget keqperdorimi, mos kriminalizohet ceshtja.....asnje lidhje politike nuk ka kjo pune.....futja Jarit, per ate edhe "limonada" eshte e krishtere ose muslimane....rasti i ciftit saudik qe ta permenda, ka te beje me probleme te POLIGAMISE....pra, NE AUSTRI ligji austriak nuk mund nje jete "poligame" ta parandaloje, nese "burri dhe nuset" jane me shtetesi te huaj, dhe ne ate vend poligamia eshte e ligjshme.....

Me kujtohet pakez turbullt se e kemi diskutuar nje gje te tille me heret !!!.............sidoqofte, ne rastin qe shtrohet ketu mendoj se keto pyetje qe i sterholloni nuk jane me rrendesi !!!.....pra, PSE U TAKUAN NE XHAMI ???......perpos "konvertimit" une nuk mund te gjeje asrye tjeter !!!, ketu ishte pika.

Kurse, nese nuses (libaneze ne kete rast) nuk i jep shteti meme "leje" per martese me gjermanin, ajo mund perseri te martohet me gjermanin ngase para ligit gjerman i jepet e drejta, po qe se ajo JETON ne gjermani. Po qe se edhe dhendri edhe nusja jane shtetas te "libise", atehere edhe ne gjermani nuk do te ish ligji gjerman valid, ne asnje forme....per kete, kuriozja e FOTOGRAFISE eshte kjo:

Nje gjerman, e prek ligji i gjermanise
    NJe libaneze, e prek ligji i lebanonit
    Xhamia e tiranes, e nenshtruar kushtetutes se shqiperise
    Lidhje martese, akt juridik !!!

Kjo llogari NUK KA SENZ NE ASNJE FORME !!!, me ndihmoni o njerez, kush ka njohuri me te sakta PSE shkuan ne xhami ???, prpos konvertimit nuk ka pergjigje tjeter kausale, apo imam Muca eshte cirkuz ???

tung
    albanish by nature

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    me ndihmoni o njerez, kush ka njohuri me te sakta PSE shkuan ne xhami ???, prpos konvertimit nuk ka pergjigje tjeter kausale, apo imam Muca eshte cirkuz ???

tung
    Sigurisht qe asnje arsye tjeter nuk ka pervec konvertimit.

Fakti qe zgjodhen Shqiperine dhe jo nje vend tjeter kete nuk e kuptoj?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

Kurse, nese nuses (libaneze ne kete rast) nuk i jep shteti meme "leje" per martese me gjermanin, ajo mund perseri te martohet me gjermanin ngase para ligit gjerman i jepet e drejta, po qe se ajo JETON ne gjermani. Po qe se edhe dhendri edhe nusja jane shtetas te "libise", atehere edhe ne gjermani nuk do te ish ligji gjerman valid, ne asnje forme....per kete, kuriozja e FOTOGRAFISE eshte kjo:

Nje gjerman, e prek ligji i gjermanise
    NJe libaneze, e prek ligji i lebanonit
    Xhamia e tiranes, e nenshtruar kushtetutes se shqiperise
    Lidhje martese, akt juridik !!!

tung
    nuk eshte keshtu o nuh. nuk eshte keshtu. e ke gabim. po ta siguroi 100% se i di mire keto marrezira burokratike...
    nese nje shtetase marokene muslimane (po te flas per marokun dhe italine pasi e di mire) e cila jeton ne itali, nuk mund te martohet me italian te krishtere.
    eshte vete ligji italian (artikulli 116 i kodit civil) i cili thote qe shtetasi i huaj duhet te paraqese lejen nga shteti ame.

te njejtin ligj ka edhe gjermania.

si perfundim: ASKUSH NUK MUND TE MARTOHET PA LEJEN E SHTETIT AME
    nuk ka rendesi se ku jetojne. eshte nje nder gjerat baze qe kerkohen.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    nuk eshte keshtu o nuh. nuk eshte keshtu. e ke gabim. po ta siguroi 100% se i di mire keto marrezira burokratike...
    nese nje shtetase marokene muslimane (po te flas per marokun dhe italine pasi e di mire) e cila jeton ne itali, nuk mund te martohet me italian te krishtere.
    eshte vete ligji italian (artikulli 116 i kodit civil) i cili thote qe shtetasi i huaj duhet te paraqese lejen nga shteti ame.

te njejtin ligj ka edhe gjermania.

si perfundim: ASKUSH NUK MUND TE MARTOHET PA LEJEN E SHTETIT AME
    nuk ka rendesi se ku jetojne. eshte nje nder gjerat baze qe kerkohen.
    I nderuari admiral, une nuk jam ndonje ekspert hamami, aman martesa eshte nje e drejte themelore e njeriut (krijimi i familjes ne kushte sa me ideale), dhe sic duket ne lidhje me italine qenka shume para saje !!

Per me lidhe nje martese ne gjermani (analog edhe ne austri) kerkohen dy kushte:

- aftesia per martese (ehefähigkeit), mosha
    - mos kete "ndalese per martese" (eheverbot), lidhje gjaku (incest), lidhje adoptive, mos kete lidhje martesore valide

Ja nje citim nga vikipedia mbi te AFTESINE PER MARTESE para ligjit gjerman (une isha bile i mendimit se kusht esht qe se paku NJERI nga te fejuarit te jete shtetas, por edhe kjo nuk eshte e vertet, mund qe te dy te jene shtetas te huaj, mjafton qe ata te kene ne gjermani vendbanim te caktuar)

citim ( http://de.wikipedia.org/wiki/Ehef%C3%A4higkeit ) :

Fehlt dem Ausländer die Ehefähigkeit nach seinem Heimatrecht, kann die Ehe in Deutschland dennoch geschlossen werden, wenn einer der Verlobten Deutscher ist oder seinen gewöhnlichen Aufenthalt in Deutschland hat, die Verlobten alle zumutbaren Schritte zur Erfüllung der Ehefähigkeitsvoraussetzungen unternommen haben und die Versagung des Eheschlusses unvereinbar mit der Eheschließungsfreiheit wäre. Das deutsche Recht räumt damit der Eheschließungsfreiheit Vorrang vor dem internationalen Entscheidungseinklang ein. Das hat unter Umständen aber zur Folge, dass eine in Deutschland so geschlossene Ehe im Heimatland eines Ehegatten als unwirksam betrachtet wird („hinkende Ehe“).

perkthim:

Nese shtetasit te huaj i mungon vertetimi mbi "asftesine per martese" (ne rastin e nje femre muslimane nga vendet arabe nuk ka shanc qe ajo te mare nje leje te tille) nga vendlindja e tij, mund prapseprap ne gjermani te lidhet kurrora, nese njeri nga te fejuarit eshte shtetas i gjermanise, OSE, e ka vendbanimin e perhershem ne gjermani, dhe nese konstantohet se te fejuarit kane dhane tere mundin per te pranuar lejen per martese nga shteti ame, dhe se "ndalesa" nga shteti ame nuk perputhet me te drejten themelore per martese. Drejtesia gjermane te drejtes per martese i jep perparesi karshi se te drejtes internacionale (kjo do me thene, se drejtesia ne gjermani ka perparresi karshi te drejtes internacionale, po qe se ajo nuk eshte e prere, dhe e shumekuptimte, pra, nese ka disa rryma te saje dhe nuk jane ne ujdi). Rrjdhimisht nga kjo mund kurrora e kryer ne gjermani para ligjit te shtetit ame mos te pranohet !!!

Pra, me pak fjale, ne gjermani mund secili cift te martohet, ngase e drejta themelore per te "krijuar familje", eshte me e larte se "byrokracia" e libise, sudanit, e despotateve tjera qe i kemi fatkeqesisht mbi rruzull...sidomos kur meren parasysh benificionet sociale qe i takojn nje cifti te martuar, nuk ka edhe kuptim tjeter, te mos kete mundesi per martese, po qe se nje cift bije ne dashuri dhe don te krijoje familje !!!

me nderime
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Pra, me pak fjale, ne gjermani mund secili cift te martohet, ngase e drejta themelore per te "krijuar familje", eshte me e larte se "byrokracia" e libise, sudanit, e despotateve tjera qe i kemi fatkeqesisht mbi rruzull...sidomos kur meren parasysh benificionet sociale qe i takojn nje cifti te martuar, nuk ka edhe kuptim tjeter, te mos kete mundesi per martese, po qe se nje cift bije ne dashuri dhe don te krijoje familje !!!

me nderime
    nuk dorzohesh e??? hahaha.
    nuk eshte ashtu ore nuh. e ke gabim. nuk eshte e drejte themelore kjo qe thua ti. e ke 100% gabim.
    duhet ajo qe quhet Ehefähigkeitszeugnis. cfare mendon ti: se shkon e thua se do martohesh e ata te thone: ok. kur te duash. eshte e drejta jote??? LOL.
    ja ku e ke artikullin 1309 te kodit civil gjerman? http://www.gesetze-im-internet.de/bgb/__1309.html
    ja cfare thot edhe drejtoria e pergjithshme e gjendjes civile (ne shqiperi)
    http://dpgjc.moi.gov.al/media/shart/...C3%AB%20vendit

Nė qofte sė shtetasi shqiptar lidh martesė jashtė vendit duhet tė paraqesė dokumentacionin e mėposhtėm:

Ēertifikatė ndėrkombėtare lindje nė gjashtė gjuhė;
    Leje pėr lidhje martese nė gjashtė gjuhė;
    pa leje nuk mund te martohesh.
    ja si qendron puna ne gjermani. nga anwalt.de
    Ausländische Mitbürger dürfen grundsätzlich eine Ehe nur dann eingehen, wenn sie ein Zeugnis der zuständigen Behörde ihres Heimatstaates darüber beigebracht haben, wonach der Eheschließung ein in den Gesetzen des Heimatstaates begründetes Ehehindernis nicht entgegen steht (§ 1309 Abs.1 BGB). Dieses Ehefähigkeitszeugnis muss stets erbracht bzw. gegebenenfalls eine Befreiung davon beantragt werden.
    Das Zeugnis ist die Bestätigung, dass der Eheschließung nach den Gesetzen des Heimatlandes keine Ehehindernisse entgegenstehen, insbesondere dass keine andere Ehe besteht.

Ausgestellt wird das Ehefähigkeitszeugnis von einer Behörde des Heimatlandes oder auch von der Auslandsvertretung, sofern Staatsverträge dies erlauben. Die konsularische Vertretung des Heimatlands in Deutschland wird jedoch regelmäßig in der Lage sein, die erforderlichen Kontakte zu den Heimatbehörden zu vermitteln.

Die Gültigkeitsdauer des Ehefähigkeitszeugnisses beträgt maximal sechs Monate!
    U BINDE TANI?????????????????????????????????'
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    nuk dorzohesh e??? hahaha.
    nuk eshte ashtu ore nuh. e ke gabim. nuk eshte e drejte themelore kjo qe thua ti. e ke 100% gabim.
    duhet ajo qe quhet Ehefähigkeitszeugnis. cfare mendon ti: se shkon e thua se do martohesh e ata te thone: ok. kur te duash. eshte e drejta jote??? LOL.
    ja ku e ke artikullin 1309 te kodit civil gjerman? http://www.gesetze-im-internet.de/bgb/__1309.html
    ja cfare thot edhe drejtoria e pergjithshme e gjendjes civile (ne shqiperi)
    http://dpgjc.moi.gov.al/media/shart/...C3%AB%20vendit

pa leje nuk mund te martohesh.
    ja si qendron puna ne gjermani. nga anwalt.de

U BINDE TANI?????????????????????????????????'
    Uf qenke i veshtire ti.....

Me keqkupton prap, une nuk foli per "rrendin" normal, por per rastin "ekstrem".....dhe ne gjermani ne rastin ekstrem ligji gjerman i jep perparesi "deshires" para "ligjit", ngase e vlereson me larte te drejten per krijimin e familjes, dhe me kete ju mundeson cifteve rrugen per benificione sociale....LEXOJE ate qe ta citova me larte !!!; nese nuk e kupton mire gjermanishten mund ma hollesisht te ta sqaroje !!!

Pra, nese ciftit ne aspekte politike, kulturore ose sociale ju eshte e pamundur sigurimi i certifikates per "leje" nga vendlindja, ata prapseprap mund te lidhin kurore ne gjermani, me te vetmi rrezik, qe ajo lidhje martesore ne vendlindjen e tyre mos te kete fuqi juridike, nese per shembull pas 20 viteve vendosin te shperngulen nga gjermania ne tanzania, mund qe ata perseri te "martohen" sipas kodit tanzanian, kuptohet, nese deri atehere mbeten akoma shtetas te tanzanise.....

Me nderime shoki.....

PS: po, une e mendoj shume thjeshte, mjafton te arsyetohet problemi, per shembull refugjate politik me status azili.....pa problem shkojn ne standesamt dhe martohen dhe para ligjit gjerman jane "te martuar".....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 10-10-2012 mė 05:41
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Uf qenke i veshtire ti.....

Me keqkupton prap, une nuk foli per "rrendin" normal, por per rastin "ekstrem".....dhe ne gjermani ne rastin ekstrem ligji gjerman i jep perparesi "deshires" para "ligjit", ngase e vlereson me larte te drejten per krijimin e familjes, dhe me kete ju mundeson cifteve rrugen per benificione sociale....LEXOJE ate qe ta citova me larte !!!; nese nuk e kupton mire gjermanishten mund ma hollesisht te ta sqaroje !!!

Pra, nese ciftit ne aspekte politike, kulturore ose sociale ju eshte e pamundur sigurimi i certifikates per "leje" nga vendlindja, ata prapseprap mund te lidhin kurore ne gjermani, me te vetmi rrezik, qe ajo lidhje martesore ne vendlindjen e tyre mos te kete fuqi juridike, nese per shembull pas 20 viteve vendosin te shperngulen nga gjermania ne tanzania, mund qe ata perseri te "martohen" sipas kodit tanzanian, kuptohet, nese deri atehere mbeten akoma shtetas te tanzanise.....

Me nderime shoki.....

PS: po, une e mendoj shume thjeshte, mjafton te arsyetohet problemi, per shembull refugjate politik me status azili.....pa problem shkojn ne standesamt dhe martohen dhe para ligjit gjerman jane "te martuar".....
    aha... ti po flet per ato 2% te rasteve??? ok pra. LOL
    une po flas per ato 98% qe mbesin. une them si eshte ligji. jo rastet ekstreme.
    mos e deformo ate qe ke thene, se jane te shkruara me lart. mos me bej te te citoj shkrimet e tua, se ben figure te keqe pastaj.
    ja cfare the:
    Kurse, nese nuses (libaneze ne kete rast) nuk i jep shteti meme "leje" per martese me gjermanin, ajo mund perseri te martohet me gjermanin ngase para ligit gjerman i jepet e drejta, po qe se ajo JETON ne gjermani
    the qe nese nje X shtet nuk i jep leje nje Y shtetaseje qe te martohet, ajo mund te martohet perseri, sepse jeton ne gjermani dhe vlen ligji gjerman...
    pra praktikisht the se kjo leja nuk duhet gje fare. hahaha.
    kjo eshte dicka e pasakte. 100% e gabuar.

p.s. di gjermanisht qe ne moshen 12 vjecare. nuk kam nevoje per ndihme. thjeshte nuk me pelqen wikipedia si burim informacionesh.
    p.p.s keto marrezira burokratike ti ndoshta po i lexon per here te pare, une i kam studiuar para disa viteve dhe i kam mjaft te fresketa sepse i kam bere ne praktike.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •