Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 48
    Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Sa persona kane lene Tiranen per te jetuar ketej neper ferra, po s'e ka care koken njeri. Te dalim icik nga ky provincializmi, s'eshte e mundur qe ne 2012 nje lajm i tille te beje akoma "buje" ne Shqiperi. Kujt i intereson se ku shkon kjo?
    Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Rrofsh Shigjeta,ke sjelle nje tregim jetesor shume interesant . Vertete Katerina ka marre nje vendim shume te madh dhe shpresoj se nuk do te zhgenjehet asnjehere me Valbonen dhe as me shqiptaret.
    Nje njeri qe ka jetuar ne kryeqytetin e botes ,ka jetuar mes begatise ,dinamikes marramendese por edhe ne shoqeri te perjetshme te librave eshte e bindur dhe e lumtur per vendimin qe ka marre.
    Per komentet mohuese dhe paragjykuese ketu ne teme c'te them vec se aq marrim vesh ne nga jeta( e perkohshme) dhe aq dime te vleresojme deshiren dhe vendimin e nje njeriu per jeten e vet.Por, edhe me e keqja ne mohojme vetveten,vendin,dhe njerezit qe paraqesin me emocionin dhe me pershkrimin me te bukur vendin tone dhe bukurine virgjine te tij.
    Une personalisht punoj ne metropol( Chicago) dhe jetoj ne periferi qe sadokudo ka natyre dhe qetesi ne cdo aspekt por, kurre nuk krahasohet me bukurine natyrore te vendit tone...natyra virgjine e Valbones vec sa ma shton mallin ,me sjelle nje qetesi shpirtrore dhe me jep shprese qe si i pensionuar (per fat te keq qe nuk munda ta jetoj gjithe jeten atje, dhe e xhelozoj Katerinen per guximin)nga puna te shpenzoj vitet e fundit te jetes mes bukurise dhe vrazhdesise se natyres te vendit tone,sic e kalova edhe femijrine.
    Tregimi eshte per tu admiruar,per tu nxitur per te vleresuar gjerat me te vlefshme qe ka jeta dhe per te hapur syte dhe mendjen se jeta shkon me shpejt dhe me keq ne nje dinamike marramendese si ketu ne Amerike.
    Katerina meriton pershendetje dhe vleresim per hapin e saj te guximshem ,meriton respektin dhe perkrahjen tone si nje ambasadore qe paraqet bukurine e natyres shqiptare dhe fisnikrine e shpirtit shqiptar.
    Nese vete ndjehemi si humbes, le mos ta xhelozojme dhe ofendojme .
    Te shpresojme se edhe ne nje dite te arrijme ate nivel lirie dhe kuptimi per jeten sa qe te arrijme te jetojme endrren tone ,ashtu si duam dhe atje ku duam.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 30-09-2012 më 01:50
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Mgjth s'ka pse ben kaq pershtypje, Gjithmone ka pas njerez aventuriere, misionare,natyralist,ekologjist apo ku e di une se ce, qe kane lene zhvillimin per te realizuar nje qellim,deshire,enderr,adventure,mendesi,filozofi.. ..Apo reflektim ne jete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-02-2012
    Postime
    690
    Nuk me habisin paragjykimet e disave sps nuk jan ngopur me luksin e jetes moderne.shumkujt mund
    ti duket absurde te lesh NY dhe te jetosh ne bjeshket e valbones.vetem ajrin e paster qe thith ,qetsin
    shpirterore qe mund te gjej ne ato bjeshke.

Faktikisht nje lajm i tille nuk duhet te perbeje me lajm, por ja qe ka ende plot njerez dhe media qe e pasqyrojne Shqiperine si nje vend qe nuk jetohet. Rasti me lart, e argumenton se edhe ne Shqiperi si ne çdo vend tjeter te botes ka te mirat dhe te keqiat e veta, varet ku gjen veten dhe çfare vlereson ne jete.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e Bajraku
    Anëtarësuar
    29-02-2012
    Postime
    498
    Kur ka njeriu pare,jeton ku deshiron?

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    po pune e madhe se nje amerikane cfaredo ka vendosur te jetoje ne valbone... secili ben zgjedhjen e vet. secili eshte ne kerkim te lumturise dhe kete mund ta gjeje kudo.
    une nuk do jetoja nder alpet e zvicres e te austrise e jo me ne valbone. haha.
    sic duket paska pare filmin "into the wild" dhe paska dashur ta veje ne praktike.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2011
    Vendndodhja
    Among virtual idiots
    Postime
    326
    Ka momente qe njeriu arrin piken e tejngopjes nga jeta e zhurmshme, dhe kerkon nje relax tek natyra, kush ka jetuar ne metropole te medha perendimore e kupton ku e kam fjalen.

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Arrow

Eh ça jeni disa prej jush emigrantëve të Amerikës.. për tu habitur!

Nuk ju kritikoj, thjesht ça vlen për tu thënë duhet thënë, pra po deshët ma vini veshin, ndryshe mos e merrni për keq se nuk flas me qëllim të keq.

Kaq e vështirë është të kuptoni se ka dhe gjëra të tjera përveç jetës fallco amerikane, që po na i ngulisin me ç'do kushtë???

Jo vetëm në këtë temë, por dhe në tema të tjera, Shqiptarët e Amerikës dallohen direkt, të tjerët nuk i kupton dot se rinë në itali, greqi. suedi etj.. Idetë e tyre shpesh janë agresive, kanë mendime të anshme (biased).. disa herë tregojnë kokëfortësi, ajo që thotë televizori Amerikan e më nuk ka.. ose arrogancë, lidhur me temën.. mua Valbona nga video mu dukë shumë e bukur!

Unë e di që këto dëgjohen si fjalë të rënda.. por vetëm për të mirë flasë, me shumicën prej jush 'njihemi' (nënkuptohet në mënyrë virtuale) mirë.

Unë e pash videon të gjithë, ajo foli shumë saktë, për mua është një njeri që vërteton idetë e mia për jetën, një njeri që po bën më shumë për Shqipërinë sa sa bëj unë apo shumë të tjerë! Në asnjë mënyrë nuk do e lidhja atë person me drogën.. ajo foli për piktura, për libra, për natyrën, për vlerën e njeriut, për jetën Amerikane që të bën si robot, ajo tregoi kush është vlera e vërtetë e jetës.. pra unë nuk mundem vetëm se të kem respekt për të, vetëm fakti që ajo i është përkushtuar bimëve dhe kafshëve aq shumë mua më mjafton për ta vlerësuar atë shumë lartë!

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Eshte interesant puna jone: te tjeret kane shkruar me shume per personalitetet tona kombetare,te tjeret kane shkruar me shume per trojet tona dhe te tjeret na kane vleresuar me shume neve dhe bukurine e vendit tone.
    Ne vazhdojme te vetvritemi,vetshkatrrohemi,te mohojme njeritjetrin dhe te mohojme bukurine e atdheut dhe fisnikerine e shpirtit shqiptar.
    Njerezit neper bote pergjithsisht gjasojne shume,por mos mendoni kurre se ne jemi me te keqinjte si te pergjithsuar.Bujaria,mikpritja,ngjenja e solidaritetit ,dhembshuria dhe dashuria jane xhevahire qe spikasin shpirtin shqiptar.
    Kur i verejne te tjeret dhe i thone haptas kjo duhet te admirohet,nga kjo duhet te mesohet qe edhe ne te vleresojme vetveten dhe njeritjetrin.
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •