Ske zgjidhje. Kjo tpret edhe ty, hic mos ke gajle. Merre me mend, qika jem( ose e jotja) me dy shoqe e tre shoke, ne qoshe ne nje park, me shishe te vogla alkooli ne dore. Kur te jete ngrire se ftohti kujtohet qe ka shtepi dhe sapo ti hape (apo ti hapesh) deren ajo mbyllet ne dhomen e saj per te mos degjuar ate cfare une (apo ti tendes) derdellis. Kuku per neve!!!!!
AUTOCHTHONOUS
ndoshta une e di me mire se ti se cfare do te thote te jesh adoleshent ne perendim (po flasim per adoleshente, nuk jane krejt femije), pasi kam filluar ta njoh shoqerine perendimore pikerisht ne adoleshence dhe shihja rreth meje sjelljen e moshatareve te mi.
une nuk jam aspak dakord me ate pikpamjene tende:
nuk ke shkuar ndonjehere ne festa private besoj. nuk e di c'bejne adoleshentet ne festa te tilla.Ti ndalosh te bejne dicka qe e bejne te gjithe moshataret nuk eshte zgjidhje
mua nuk ma ndjen fare se cfare bejne moshataret. une do bindja djalin/vajzen qe te arsyetoje e jo te beje dicka vetem sepse e bejne te gjithe.
kjo eshte mungese karakteri dhe mungese personaliteti.
me ka rastisur mua ne moshen 19 vjecare te rrija shpesh me 7-8 vete ku te gjithe pinin marjuana. te gjithe e kalonin dore me dore duke pare TV.
ti do i thoje djalit/vajzes: "beje edhe ti se nuk ka gje"?
e di ti qe shumica e vajzave ne perendim "bjene gare" se kush e humbet virgjerine perpara???
do i thoje vajzez :"beje edhe ti se nuk ka gje"???
eshte prindi ai qe duhet t'i tregoje femijes se cfare eshte e drejte e cfare jo. pune e madhe se cfare bejne moshataret...
duhani eshte i demshem dhe nuk ka rendesi nese e pi 1 person apo 1000.
Vasudhaiva Kutumbakam
Ndalimi ne menyre te rrepte eshte paksa egzaxheruese,sepse edhe femijet kane te drejten e tyre,
ndoshta jo te abuzojne por mund te kalojne nje pjese te vogel te kohes nga ajo qe mbetet pas studimeve te shkolles......
Krijoni Kontakt