Close
Faqja 16 prej 19 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 184
    Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar mė parė nga Station Lexo Postimin
    "Elvana Gjata me kėmbė tė gata"
    Gjata ėshtė mbiemėr familjar qė s'ka aspak tė bėjė me fjalėn pėrshkruese i/e gjatė qė gegėt gjithherė i kanė thėnė i/e gatė, sikurse qė gjurit i thonė gu dhe gjuhės guhė.
    Shqiptari qė derdhė gjak shqiptari nuk meriton tė quhet shqiptarė

Edhe njė tė fundit lidhur me temėn; kėtė temė ta marrim me sportivitet, dhe jo me ide ndasirash krahinore
    Ėshtė njė gjė mjaft e mirė tashmė qė edhe Abetarja e R. Kosovės ėshtė njėsuar me atė tė R.Sh, kėshtu qė edhe pėrdorimi i rregullt i germave q dhe ē, do eci nė tė njėjtėn linjė.
    Unė si veriore qė jam, nė shkollė na i kanė shpjeguar mjaft mirė pėrdorimin e tyre, kėshtu qė fajin mos u lini arsimtarėve; por vėmendjes qė i kushton secili prej nesh rregullave drejtshkrimore dhe gjithashtu edhe kultura e tė lexuarit e ēdo njeriu ndihmon nė pėrmirėsim tė mėtejshėm.

Lidhur me shqiptimin kur po bėn njė bisedė dhe dikush flet me dialektin e krahinės sė tij, s'ėshtė ndonjė hata e madhe, sepse ta shohėsh nė bisedė e sipėr secili prej nesh bėn gabime. M'u kujtua njė pjesė nga njė libėr mbi Sociologjinė nga Anthony Giddens lidhur me faktin se tė gjithė ne gjatė tė folurės sė pėrditshme ta shohėsh hollė hollė, bėjmė tepėr gabime dhe, kėtė fakt do e vinim re sikur ato fjalė qė flasim nė tė folurėn e pėrditshme - tė bėnim provė t'i shkruanim.

Unė pėr vete i kam shumė qejf dialektet, vdes kur i dėgjoj njerėzit qė flasin me dialektin e tyre nė njė bisedė, i jep shumė thjeshtėsi dhe origjinalitet bisedės

Yllbardh, me kėtė fjalėn gjuhė ose mė mirė lidhur me shqiptimin e gj, mė kujtove katolikėt e vjetėr tė Shkodrės qė, nuk e shqiptojnė gj, por me g'j / (g-j), dhe sinqerisht mė pėlqen shumė kur i dėgjoj
    Larmiteti i dialekteve nė tė folur ėshtė shumė i kėndshėm, ndryshe puna pastaj qė kur duhet shkruar, duhet pasur kujdes me drejtshkrimin.

Shume mire Yes*

Vetem se ke harruar ti besh nje analize te detajuar edhe per germen Q=K , e cila ne gjuhen gege perdoret ne mase. Sidomos meqe je nga Shkodra, ju e perdorni masivisht germen K ne vend te Q

Kam ken ne pune, kena ken ne dasem etj
    Revolution 1848

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Shume mire Yes*

Vetem se ke harruar ti besh nje analize te detajuar edhe per germen Q=K , e cila ne gjuhen gege perdoret ne mase. Sidomos meqe je nga Shkodra, ju e perdorni masivisht germen K ne vend te Q

Kam ken ne pune, kena ken ne dasem etj

Shoq ma mire me thane Kena ken se me than kena Qen

ti ne kete rast mundesh me thane Qfar qeni keni une tham nje qen me vesh te gjat ose nje Pit Bull Gjerman

Citim Postuar mė parė nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Shoq ma mire me thane Kena ken se me than kena Qen

ti ne kete rast mundesh me thane Qfar qeni keni une tham nje qen me vesh te gjat ose nje Pit Bull Gjerman

Vertet ashtu duket, por fjalia e plote i jep kuptimin emrit

Pak si e pakuptimte si pyetje po nejse
    Revolution 1848

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Ngatrrimi i ketyre shkronjave ē-q dhe gj-xh,ne Kosove vertet eshte shum prezent edhe tek gjuhtaret,une per vete shum kam pas problem,edhe tani shpesh i ngatrroj,kjo nuk do te thot qe vertet nuk kuptohemi...Por kur lexoj qe ngatrrohen ll-dh,e anasjelltas kjo vertet me duket sikur nuk jemi shqiptar.Psh. ,,Me ka marre madhi'', ne vend te ,,malli'',une kam has edhe tek Shqiptaret e Shqiperis edhe tek ne ne Kosove te njejtin gabim...
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    personalisht rralle here i ngaterroj, por e pranoj qe kur shkruaj duhet te mendohem dy here kur vie puna tek perdorimi i ketyre shkronjave.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    *

Ka dhe nje dallim shume te madh nga
    a) te shkruarit dhe
    b) te folurit
    Shumica e atyre qe ne te shkruar nuk e dallojne "q"-ne nga "ē"-ja dhe "gj"-ne nga ""xh"-ja, ne te folur nuk i perdorin fare keto te parat: "q"-ne dhe "gj"-ne. Keshtu eshte se paku ne 70% ne te folurit e kosovareve.
    Kur t'i shtohet edhe "gjuha" e kompjuterit, ku shumices iu vie me lehte perdorimi i "q"-se se "ē"-se, na del nje gjuhe krejt tjeter, te cilen une e quaj qakaquka gjuhė.

Per fat shume te keq, perdorimin e ketyre dy shkronjave nuk e njohin as nje numer shume i madh gazetarucėsh si dhe mesonjes se gjuhes shqipe, vecanerisht gjenerata e bodrumeve te I. Rugoves.

*

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anėtarėsuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty mė gjen, nėn hijen tėnde qė mė le amanet!Nėse tė duket qė kam humb,mė kerko atje ku fryn uragani i kohės,atje do mė gjeshė,duke tė kėrkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    *

Ka dhe nje dallim shume te madh nga
    a) te shkruarit dhe
    b) te folurit
    Shumica e atyre qe ne te shkruar nuk e dallojne "q"-ne nga "ē"-ja dhe "gj"-ne nga ""xh"-ja, ne te folur nuk i perdorin fare keto te parat: "q"-ne dhe "gj"-ne. Keshtu eshte se paku ne 70% ne te folurit e kosovareve.
    Kur t'i shtohet edhe "gjuha" e kompjuterit, ku shumices iu vie me lehte perdorimi i "q"-se se "ē"-se, na del nje gjuhe krejt tjeter, te cilen une e quaj qakaquka gjuhė.

Per fat shume te keq, perdorimin e ketyre dy shkronjave nuk e njohin as nje numer shume i madh gazetarucėsh si dhe mesonjes se gjuhes shqipe, vecanerisht gjenerata e bodrumeve te I. Rugoves.

*
    Ne te folur nuk ka dallim te madhe,por ne te shkruar vertet i humb kuptimi,per at dhe e pranoj qe une per vete i ngatrroj,nuk eshte qe me vie veshtir ta shtypi alt+ numrin,por i ngatrroj -shkurt...
    Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Citim Postuar mė parė nga e panjohura Lexo Postimin
    Ngatrrimi i ketyre shkronjave ē-q dhe gj-xh,ne Kosove vertet eshte shum prezent edhe tek gjuhtaret,une per vete shum kam pas problem,edhe tani shpesh i ngatrroj,kjo nuk do te thot qe vertet nuk kuptohemi...Por kur lexoj qe ngatrrohen ll-dh,e anasjelltas kjo vertet me duket sikur nuk jemi shqiptar.Psh. ,,Me ka marre madhi'', ne vend te ,,malli'',une kam has edhe tek Shqiptaret e Shqiperis edhe tek ne ne Kosove te njejtin gabim...

"Sa madh te mall kam per ty"

Besoj se ngaterrimi i "dh"-se me "ll"-ne s'ka te beje me ndonje dialekt. Kjo varet nga vet personi, pa marre parasysh dialektin.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Norēa.li : 27-09-2012 mė 08:29

Faqja 16 prej 19 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •