Close
Faqja 4 prej 19 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 184
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Mos u kap per kashte,se eshte e holle e thyhet,mirepo mendja juaj ju thote se kjo kashte eshte nga ari

Cilen te vertete?Te verteten qe ju e perdhoset per 50 vite duke i humbur edhe eshtrat e te madhit Gjergj Fishta?Vetem pse ai fliste ndryshe nga kinezet dhe stalinistet tuaj qe ju jugoret kishit vene ne krye te shtetit,e tash na flisni per dialekte superiore dhe inferiore.

Te te pyes diqka ty dhe ata qe mendojne si ti?
    A fliste Gjergj Fishta shqip?Nese jo(sipas juve JO),a fliste sllavisht ose greqisht Gjergj Fishta?
    Sepse ju "te menqurit e dialektit"nuk e pranoni gjuhen e tij si gjuhe shqipe.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga fattlumi Lexo Postimin
    Mos u kap per kashte,se eshte e holle e thyhet,mirepo mendja juaj ju thote se kjo kashte eshte nga ari

Cilen te vertete?Te verteten qe ju e perdhoset per 50 vite duke i humbur edhe eshtrat e te madhit Gjergj Fishta?Vetem pse ai fliste ndryshe nga kinezet dhe stalinistet tuaj qe ju jugoret kishit vene ne krye te shtetit,e tash na flisni per dialekte superiore dhe inferiore.

Te te pyes diqka ty dhe ata qe mendojne si ti?
    A fliste Gjergj Fishta shqip?Nese jo(sipas juve JO),a fliste sllavisht ose greqisht Gjergj Fishta?
    Sepse ju "te menqurit e dialektit"nuk e pranoni gjuhen e tij si gjuhe shqipe.
    fattlum me cfare po kuptoj une hapesi i temes nuk po thote qe ne flasim me bukur ose me paster. ne folje te gjithe kane dialektin e vet duke filluar nga shqiperia e mesme, veriu, jugu, myzeqea etc. behet fjale ne shkrim biles une kam pare qe edhe "z"" e shkruajn "x" shembull: i/e zene i/e xan ne folje eshte ok por ne shkrim kjo eshte gabim.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Tirona ,
    tirana ,
    tirona mer derr ,
    po prefekt si urdheron tirana, tirona mer gamor t'thash.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Per te folur fliteni si te doni, vetem zbatoni rregullat e drejtshkrimit. Pastaj me c'kam vene re vetem shqiptaret e Kosoves i bejne ato zevendesime shkronjash, jo te gjithe ata qe flasin ne jeten e perditshme gegerishten.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar mė parė nga loneeagle Lexo Postimin
    fattlum me cfare po kuptoj une hapesi i temes nuk po thote qe ne flasim me bukur ose me paster. ne folje te gjithe kane dialektin e vet duke filluar nga shqiperia e mesme, veriu, jugu, myzeqea etc. behet fjale ne shkrim biles une kam pare qe edhe "z"" e shkruajn "x" shembull: i/e zene i/e xan ne folje eshte ok por ne shkrim kjo eshte gabim.
    Mire,edhe une e kuptova qe nuk eshte qellimi i ē dhe q,por degradimi i atyre qe nuk e respektojne te ashtuquajturin "kongres i gjuhes se unisuar """shqipe"""".

Tash e mora vesh ne kete teme se jugoret shkronjen y e shqiptojne si i.
    Me tragjike me duket kjo pasi qe dihet se vetem popujt sllav nuk kane germen y ne alfabet dhe e "tingellojne"(nuk e shqiptojne,pasi nuk munden)si i.
    Shkronja Y ka qene germe qe ka dalluar sllavet nga shqiptaret.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Mire,edhe une e kuptova qe nuk eshte qellimi i ē dhe q,por degradimi i atyre qe nuk e respektojne te ashtuquajturin "kongres i gjuhes se unisuar """shqipe"""".

Me tragjike me duket kjo pasi qe dihet se vetem popujt sllav nuk kane germen y ne alfabet dhe e "tingellojne"(nuk e shqiptojne,pasi nuk munden)si i.
    Ke quan me jugor ti fatlum?
    Feelings change - memories don't.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224

une jam jugore por nuk them "i" per "y" as ne folje as ne shkrim. me sa di une gjirokastra e ka ket dialekt. Edhe per ata nga veriu kur zevendesojn shkronjat kane dialektin e vet por ne shkrim pse e perdorin. Ne mos gabohem ne shkolle si veriu edhe jugu perdorin te njejtin drejtshkrim/gramatike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 25-09-2012 mė 13:01
    I LOVE GOD

j&g

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk e shoh si ngaterrese, me shume si zgjedhje. Nuk eshte e nevojshme te besh gjuhe dhe ne shkolle te mesme per te mesuar drejt drejtshkrimin. Keto fiksohen qe ne klase te pare. Kam pershtypjen qe keshtu ua kane mesuar.
    Jo moj! Nė tė njėjtin sistem mėsimi kemi mbaruar si unė e si ti. Gabime nė shkrim bėn ai qė nuk ka kapur libėr me dorė pas mbarimit tė shkollės, e bile edhe gjatė periudhės sė tij nė shkollė.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    ne munges te c me bisht ne tastjer per shpejtsi perdoret q ni shumic perdor shkronjen c. pra te dy palet jan gabim.

kurse se shkrim dore kerkush nuk e shkru qezma.
    Dersjan, ke program shumė tė mirė qė ėshtė reklamuar kėtu nė forum, me tė cilin pas 2 minutash shkarkim nga interneti e instalim nė kompjuterin tėnd, mund tė shkruash me ė e me ē pa pikė problemi. Tastjera nuk ndryshon, vetėm se nė vend tė w ke ė e nė vend tė [ ke ē.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Mir ka thene derjans,nga mungesa e kohes e perdorim vetem ketu,nuk jemi te gjithe si mia qe rrin 24 ore ne forume

Faqja 4 prej 19 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •