Close

Rezultati i Sondazhit: A jeni fetar? (Vetëm për shqiptarët nga Kosova)

Votues
71. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po (ndjek fe, praktika fetare dhe feja është shumë e rëndësishme për mua)

34 47.89%
  • Jo (jam ateist, agnostik, nuk i dua fetë, jam jofetar por mund të bësoj në një fuqi të mbinatyrshme)

37 52.11%
Faqja 6 prej 22 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 213
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    PS: imagjino, edhe Forrest Gump ka intelekt te mjaftueshem ketu te komentoje.........aq teme e thelle........
    Prandaj dhe te lehtesohet ty mundesia per tu pergjigjur.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .
    Sic e sheh, alkoholi nuk eshte PROBLEM ne shoqerine muslimane. Problem eshte nese nje musliman thote, NUK jam musliman, kur ka ardhe koha me e paguar zeqatin, dhe ate ka dash me e arsyetuar me buren e veres ne podrum !!!.......nje, i eshte mare zeqati, dhe dy ka ngran denim per posedim te alkoholit ne shtepi muslimane !!!

Shkalla e "fetarizmit" (edhe kete e kam prek duke hap nje teme ne vete, ku si zakonisht ne mungese te "mprehtesise" tende te nje moderatori devijoi edhe ajo si tjerat, ish pakez me ndryshe se ki sondazhi i hamamit ketu - mos ja u hudh fajin kollegeva tash) nuk ka rrendesi ne aspektin ZYRTARE !!!, kurse sa i perket IMANIT (mesoni njehere vokabularin perkates kur bisedoni me muslimanet), ai eshte ceshtje e THELLE INDIVIDUALE, dhe forcohet ose zbehet mvaresisht individit, kurse "rrendet" dhe "rregullat" per imanin jane absolutikisht te "lira" ne kuptimin e plot te fjales....per mosfalje te namazit nuk gjobohesh, dhe ende nuk ka shpik kush nje mjet teknik per me ja mat dikujt IMANIN.............
    Pra i bika qe njeri mund te vrase e te prese, e te beje lloj krimesh, e prape qenka mysliman. Po edhe ai qe beri karikaturat e Muhamedit atehere qenka mysliman, por thjesht paska iman te ulet. U zgjidh puna.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    D.m.th. nese nje ka perkatesi myslimane qe e ka trasheguar nga prinderit, por vete pi gjithe diten, shan, bon nje mije te zezat, dhe nuk beson fare ne Zot e denim nga Zoti, edhe ky qenka mysliman?
    Pra, ky nuk eshte mysliman, por qenka ateist?! Keshtu qenkan ateistet?! Perpara e ju prift e mbara...!

Ua bona nje pyetje atyne qe hiqen si myslimane ketu: sipas rregullave strikte islame, fotot e personave ndalohen, po ashtu dhe riprodhimi i fotove te njerezve, dmth dhe TV. Sa nga ju qe hiqeni si myslimane kane foto e TV? Sepse dilni kundra rregullave te islamit.
    Mos pergjitheso te gjithe myslimanet me keto parime o trim i dheut! Ata qe i praktikojne keto rregulla jane nje sekt i vetem qe thirren 'selef' e jo te gjithe myslimanet..

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Praktikant apo jo c'rendesi ka kjo? Perderisa ai ka perkatesi Muslimane ai eshte Musliman?

Si e pyet dike ti a je Shqiptar apo Shqiptar Patriot?
    E ke shumë gabim.
    Unë jam me nënë dhe babë musliman (të kuptohemi as nëna dhe as babai nuk e kanë praktikuar fenë), për rjedhoj unë kur më pyesin them jam musliman por nuk e kam fare haberin e fesë.
    Ju më llogarisni edhe mua për musliman por kjo është pes me hiç.

Heavy Metall Maska e trestenik
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Postime
    353
    jo sjam fetar
    High Voltage , Power Supply

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    D.m.th. nese nje ka perkatesi myslimane qe e ka trasheguar nga prinderit, por vete pi gjithe diten, shan, bon nje mije te zezat, dhe nuk beson fare ne Zot e denim nga Zoti, edhe ky qenka mysliman?
    Ua bona nje pyetje atyne qe hiqen si myslimane ketu: sipas rregullave strikte islame, fotot e personave ndalohen, po ashtu dhe riprodhimi i fotove te njerezve, dmth dhe TV. Sa nga ju qe hiqeni si myslimane kane foto e TV? Sepse dilni kundra rregullave te islamit.
    ...une njoh perzonalisht BURRA, qe nga fundi i 60-ave dhe deri ne fillim te 80-ave, naten e "xhuma" kane dale nga banesat ne leverkuse te gjermanise, dhe jane ende tan fundjaven neper hamburg, berlin dhe kopenhage neper diskoteka, dhe sot ne penzion i zene safat e para ne xhami........tesbihet nuk i leshojn nga dorra, dhe terlleku ju zdrit nga pastertia........

Kjo qe ti e ke dert e hall eshte RELATIVE !!!; dhe nuk sherben per asnje perfundim te vlefshem, perpos nxitjes, perpos indoktrinimit...........sic te thashe, nga kjo gjuhe per shembull sherbehen "djathtaset" ne europen perendimore, me preteksin e qarte politik, PER TE FITUAR VOTA.....karikaturat mbi profetin e muslimaneve karshi gjuhes populiste te djathtaseve europjane jane thjesht klasa fillore........

Pra, cka don ti me fituar ???, na trego, ndoshta mund te te ndihmojme......

tungi
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanë
    Postime
    1,813
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Gon, nuk jetoj ne Shqiperi por kam qene ne Kosove, madje ne kohen kur fishkellenin plumbat. Plus kam shume miq shqiptare nga Kosova ketu ne Toronto.
    Shpresoj t'ia kaloni mire sbashku, sepse nuk jeni vetem miq..

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Pra i bika qe njeri mund te vrase e te prese, e te beje lloj krimesh, e prape qenka mysliman. Po edhe ai qe beri karikaturat e Muhamedit atehere qenka mysliman, por thjesht paska iman te ulet. U zgjidh puna.
    ........mrekulli........e tash pyeti ata qe me njohen pakez me mire, sa here i kam pyet, mos valle muslimanet jane "melaqe" ???........ke ndegju ndonjehere KA DAL NGA IMANI ???, e din cka do me thene "bismilahi rrahmani rrahim" ???

Pse, me ja pre hajnit doren ka vlejt per "jomslimanet" ???, muslimanit qe vjedh ja kane dhane te virgjeren e katundit per nuse, a ???

joooj isuse.............

PS: une nuk e dij, por nuk besoj se ato "artistet" kane qene musliman !!!, ishin musliman ???
    albanish by nature

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Gon! Lexo Postimin
    Pra, ky nuk eshte mysliman, por qenka ateist?! Keshtu qenkan ateistet?! Perpara e ju prift e mbara...!

Mos pergjitheso te gjithe myslimanet me keto parime o trim i dheut! Ata qe i praktikojne keto rregulla jane nje sekt i vetem qe thirren 'selef' e jo te gjithe myslimanet..
    Ai qe pershkruava une nuk eshte as mysliman e as ateist. Duhet te dish perkufizimin e ateistit: An atheist is one who denies or disbelieves the existence of a deity or of divine beings.
    Nje ateist eshte ai qe mohon ose nuk beson ne ekzistencen e hyjnive, apo qenieve hyjnore (e ka fjalen per Zot, zotera, perendi, hyj, etj).

Pra, nje person mund te jete nje qytetar shume i mire, qe ndihmon njerezit, respekton ligjet, dhe mund te mos besoje se ekziston Zot apo zotera. Nga ana tjeter kemi shume kriminele qe kane vrare me mijera e me miliona, e thone e quhen myslimane, ortodokse, katolike etj. Pra, e sheh hipokrizine dhe gabimin edhe ne emertim?

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Prandaj dhe te lehtesohet ty mundesia per tu pergjigjur.
    .........kete nuk e kuptoj ????

M.A., Ph.D., Sc.D Sheldon Cooper

PS: po qe qe me lejohet te flas ne emer te forrestit do te thoja, THANKS........
    albanish by nature

Faqja 6 prej 22 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •