Sondazhi nuk eshte i drejte. Nuk e kuptoj persene e hapjes se sondazheve te tilla, kur dhe vete rezultati nuk pasqyron realitetin. Aq me teper, me nje rezultat me vone te pretendohet margjinalizimi in nje pjese popullsie shqiptare dhe etiketimi i tyre si Ekstremiste.
Une jam kunder kesaj praktike
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Nje pjese e madhe e tyre qe kane votuar per ateizem si kam pare ndonjehere me pare ne kete forum![]()
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Ne fakt, serbet e ata qe nuk ia duan te miren shqiptareve, kane kohe qe luajne me kete tofjalesh--perkatesi fetare. Sepse u intereson qe Kosova e Shqiperia te dalin myslimane, qe t'i bejne te barabarta me ata myslimanet te cilet kemi kohe qe i kritikojme e t'i fuse tmerrin evropianeve te tjere.
Ne Kosove pastaj ka dhe bektashi, pse keta nuk permenden asnjehere?
Po t'i rikthehemi pyetjes: cfare eshte perkatesia fetare?
P.sh. nese gjyshi im ka qene fetar, mysliman p.sh. a me ben mua kjo gje mysliman? Megjithese une qesh me perrallat e Kuranit e Bibles, dhe nuk dua t'ia dij per prifterinj e hoxhallare? Une e njoh mire Kosoven, dhe aty eshte bo nje pune e madhe qe t'iu mbushet mendja njerezve qe jane myslimane, dhe ke te rinj qe s'kane qene ndonjehere ne xhami, nuk duan t'ia dine per hoxhe, e bile edhe per Zot nganjehere, e pijne alkool, hane mish derri, bejne seks para martese, vishen me minifunde etj, e kur i pyet, thone jemi myslimane. Nese keta qe permenda, qe jane shumica e te rinjve ne Kosove, quhen myslimane me kete lloj sjelljeje, atehere shume mire mund te quhen edhe katolike, ortodokse, ateiste, e ku ta di une.
Pra, perkufizimi qe ata jane te nje perkatesie fetare X, nuk qendron. Pse mos te quhen pagane p.sh.?
Bukur,
Pasiqe shumica juaj sic e shoh vegjetoni ne vendlindje, dhe per perendimin vetem keni lexuar ose ndegjuar, atehere po ju njoftoje, se kjo puna e ketij cunit quhe perndryshe populizem dhe sherben per indoktrinime dhe manupulime te proletariatit !!!, kush e ndin tash vehten te prekur ???
Me vjen keq, aman sipas cenzusit qe u publikua para vitin e ri ne kosove jetojn mbi 96% musliman. NUK I DETYROJ kush babushat ta vendojne kryqin ose gishtin aty tek katrori ne kartele, e bene me gjith ZEMER........dhe ky realitet ne aspekte sociologjike meret para sysh ne pune hulumtuese me karakter shoqerore. Perndryshe, edhe perandoria osmane (nuk mund te rri pa mos e permend), gjate gjithe historikut te saje ka patur ne pergjithesi vetem nje epersi te vogel perqindjeje me shume musliman. Ne ballkan sic e shenova para disa diteve perpjesetimet kane qene 25% musliman me 75% jomusliman......tane kohen.........vetem shqiptaret kane qene dallues ne kete, tek neve njihen perqindjet, 90% me 10% sipas deshires time, realisht diku 80% deri 85%......
me nderimet me te sinqerta nga i juaji,
Forrest Gump
albanish by nature
Krijoni Kontakt