Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 32
    . Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    ?...........
    Ndryshuar për herë të fundit nga alDI : 15-09-2012 më 00:04
    .

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    a nuk eshte gjynah te merresh me dike tjeter ne vend qe te merresh me veten tende..kjo organizate dhe kjo grua i perkasin komunitetit bektashi dhe nga sa di une jane te pranuara publikisht ne shqiperi dhe troje shqiptare..ti po nderhyn ne punet e nje komuniteti tjeter te rpanuar publikisht dhe juridikisht dhe une besoj se eshte gjynah..nese ty nuk te pelqejne mos i ndjek por mos bej propogande ndaj tyre..si do te te vinte ty nese ne komunitetin bektashi shkruhet kunder komunitetit musliman..

perfundimisht kuptojeni te rrespektoni komunitetet e tjera..ashtu siq doni te zhvilloheni ne menyre te pavarur ju edhe ata duan te zhvillohen..nese ju ngreni akuza ndaj tyre edhe ata do ngrene akuza..dhe ne fund do na e beni fene parti politike..feja ka mision tjeter dhe mos na e beni politik
    O Malsori, po nuk te detyron askush bre te shkruash per dicka qe ske njohuri.
    Kjo shoqate dhe kryetarja Hududi nuk jane dhe nuk e kane deklaruar ndonjehere veten se jane Bektashinj, i pari qe e ka bere kete deklarate je ti dhe jo ata me gojet e tyre.
    Ata e kane deklaruar publikisht se i perkasin sektit shiit dhe rrymes xhaferite.
    E mira e ketyre eshte se nuk e kane mbajtur fshehur qellimin e tyre per perhapjen e shiizmit ne trojet shqiptare.

E sa per dallimin mes shiave te iranit dhe bektashnjve te shqiperise, dallimi eshte shume i madh.
    .

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    a nuk eshte gjynah te merresh me dike tjeter ne vend qe te merresh me veten tende..kjo organizate dhe kjo grua i perkasin komunitetit bektashi dhe nga sa di une jane te pranuara publikisht ne shqiperi dhe troje shqiptare..ti po nderhyn ne punet e nje komuniteti tjeter te rpanuar publikisht dhe juridikisht dhe une besoj se eshte gjynah..nese ty nuk te pelqejne mos i ndjek por mos bej propogande ndaj tyre..si do te te vinte ty nese ne komunitetin bektashi shkruhet kunder komunitetit musliman..

perfundimisht kuptojeni te rrespektoni komunitetet e tjera..ashtu siq doni te zhvilloheni ne menyre te pavarur ju edhe ata duan te zhvillohen..nese ju ngreni akuza ndaj tyre edhe ata do ngrene akuza..dhe ne fund do na e beni fene parti politike..feja ka mision tjeter dhe mos na e beni politike
    - Jo nuk është gjunah ti thuash të pavërtetës, je e pavërtetë.
    - Nuk është gjunah t'ju bësh me dije atyre që nuk e dinë devijimin e tyre.
    - Nuk është gjunah që të këshillosh nga e mbara dhe të ndalosh nga e keqja.
    - Nuk është gjunah që ti demaskosh kufrin e tyre duke e përhapur edhe në trojat shqiptare.
    - Nuk është gjunah që ti thresësh njerëzit në rrugën e drejtë duke e lënë atë të devijuarën.

Nëse ti mendon ndryshe sjelle atë që ti pretendon se është gjunah, nga të doli ti ashtu. Ne kemi pru argumente dhe nuk kemi folur në ajër. Ata akuzat i kanë ngrejtur dhe jo ma pak dfuke ofenduar sahabët, duke ofenduar Dijetarët e Hakut, duke bërë vrarë të pafajshëm, duke e shtrembëruar fenë Islame sipas dëhirave të tyre..... A pak akuza të duken që kanë bërë ata të devijuarit Shijat????!!!

Nuk ka në Islam Politikë ti Malsori, dhe nuk jemi duke bërë tjetër, vetëm se e kemi treguar të vërtetën rreth Sektit të devijuar siç janë Shijat. Politika është të rejsh, të folish sipas asaj që të konvenon, ta shtrembërosh të vërtetën, kurse Islami i ndalon këta gjëra, ose siç i thue ti është gjunah. Për këtë të them se nuk jemi duke e bërë atë që ti e ke menduar. Në Islam ka vetëm se Drejtësi dhe nuk ka Rena për Përfitime Dunjaje.

Malsori, mirë të tha vëllau aIDI, nëse nuk ke njohuri mos shkruaj, unë të them shkruaj për atë që s'ke njohuri, por bën pyetje për atë që s'din dhe mos ja fut kot gjëja se din. Leri ato punë që të miren ato që kanë dije.

Shpresoj që e ke kuptuar realitetin.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Deklarimet e dijetarëve të Ehli Sunnetit dhe Xhematit për mosbesimin e Shi’itve Rafidi

1- Thotë Kadi Ebu Jusufi (v.182h), nxënësi i Ebu Hanifes:

"Nuk falem pas Xhehemiut, pas Rafidiut dhe pas Kaderiut".1

2- Transmeton Abdurrahman ibn Mehdiu (v.198h) nga Imam Shafiu (v.204h) se ka thënë:

"Nuk kam parë njerëz nga epshorë, më gënjeshtarë dhe më trillues ndaj fesë sesa Rafidinjtë".2

3- Muhammed ibn Jusuf El-Firjabi thotë:

"Rafidinjtë dhe Xhememinjtë tek unë janë zindika/të dalë nga Islami".3

4- Abbas Ed-duri thotë: Kam dëgjuar Dijetarin Ebu Ubejd Kasim ibn Sel-lam duke thënë:

"Jam shoqëruar me shumë njerëz dhe kam debatuar më shumë fraksione, por nuk kam parë ndyrësirë më të ndyrë, fëlliqësirë më të urryer, (njerëz) me argumente më të dobëta, idiotë më të mëdhenj sesa Rafidinjtë. Kam qenë kadi/gjykatës i shumë vendeve dhe, sa herë kam gjykuar në ndonjë vend, gjithherë i kam përzënë këto fraksione: Rafidinjtë dhe Xheheminjtë, dhe u thosha: Njerëzit si ju nuk meritojnë të jetojnë në këto vende".4

5- Abbas Ed-Duri, gjithashtu, transmeton nga Ahmed ibn Junusi (v.227h):

"Unë nuk ha mishin që therin Rafidat, sepse ata tek unë janë të dalë (nga feja)".5

6- Ka pyetur Abdullahu, i biri i Ahmed ibn Hanbelit, babain e tij, Imam Ahmedin (vd:241h), lidhur me njeriun që shan shokët e Muhammedit, alejhis salatu ves selam, dhe kishte thënë:

"Nuk i konsideroj të jenë në Islam/muslimanë".6

7- Ebu Bekr El-Merrudhi thotë:

”Kam pyetur Ahmed ibn Hanbelin për atë që shan Ebu Bekrin, Umerin dhe Aishen, radijallahu anhum, dhe kishte thënë: Nuk i konsideroj të jenë në Islam/muslimanë".7

Është pyetur Imam Ahmedi, gjithashtu, lidhur me njeriun që e ka fqinj rafidiun se a lejohet ta përshëndesë me selam, kishte thënë:

"Nuk lejohet ta përshëndesë me selam. E, nëse ai e përshëndet, nuk duhet t'ia kthejë selamin".8

8- Thotë Imam Buhariu (vd:256h):

”Rafidinjtë dhe Xheheminjtë nuk duhet të përshëndeten me selam, nuk duhet të vizitohen, nuk duhet martuar me ta (qofshin meshkuj apo femra), nuk duhet marrë pjesë në xhenazet e tyre dhe nuk u hahet mishi që therin". 9

9- Imam Ebu Zur'ah Er-razi (vd:264h):

"Nëse sheh dikë nga njerëzit duke i përshkruar shokët e Muhammedit, aljehis salatu ves selam, me mangësi (në fe), dije se ai është zindik (I dalë nga feja). Kjo, për arsye se Muhammedi, alejhis salatu ves selam, është hak, Kur'ani është hak dhe ata që na e kanë transmetuar Kur'anin dhe Sunnetin janë shokët e Muhammedit, alejis salatu ves selam. Radidinjtë, me sharjen e shokëve të Muhammedit, alejhis salatu ves selam, nuk dëshirojnë përveçse ta asgjësojnë Kur'anin dhe Sunnetin. Dhe sharja e tyre është më me vend; ata janë zindika".10

10- Abdurrahman ibn Ebu Hatimi e ka pyetur babën e tij, Ebu Hatimin dhe dijetarin Ebu Zur'an lidhur me konsensusin (ixhman) e dijetarëve të Ehlu Sunnetit dhe
    Xhematit gjatë shekujve se si e kanë pasur ndaj Rafidave dhe Xhehemive . Thanë:

"Xheheminjtë janë kafira, kurse Rafidat kanë refuzuar Islamin".11

11- Abdullah ibn Kutejbeh (vd:276h) thotë:

"Nuk njehë historia (pas vdekjes së Muhammedit, alejhis salatu ves selam) se dikush nën petkun e Islamit ka pretenduar Rububijetin, përveç Rafidave. Abdullah ibn Sebe Jahudiu ka pretenduar Rububijetin për Aliun, radijallahu anhu, e Ali e ka djegur me zjarr atë dhe pasuesit e tij. Gjithashtu, as Pejgamberllëkun nuk dimë që dikush e ka pretenduar për vete, përveç Rafidave. Muhtar ibn Ebu Ubejdi i rafidave thoshte për veten e tij se është Pejgamber."12

12- Imam Tahaviu(vd:321h):

"I duam të gjithë shokët e Muhammedit, alejhis salatu ves selam (Sahabët) dhe nuk e teprojmë me dashuri ndaj asnjërit prej tyre e as nuk distancohemi nga ata. I urrejmë lavdërim. Kurse, Sahabët i të gjithë ata që urrejnë Sahabët dhe ata nuk meritojnë përmendim vetëm më të mira. Dashja e tyre është fe, besim dhe mirësi, kurse urrejtja e tyre është mosbesim, hipokrizi dhe armiqësi".13

13- Hasen ibn Alij El-Berbehari (vd:329h):

"Të gjithë pasuesit e tekave janë të këqij dhe përdorin shpatën (ndaj kundërshtarëve të tyre). Pasuesit më të këqij të tekave dhe më kafira janë Rafidat, Mu'tezilinjtë dhe Xhemeninjtë, sepse ata njerëzit i duan me prishje dhe djallëzi".14

14- Ibn Battah (vd:387h) thotë:

"Rafidat janë njerëzit më kundërshtues dhe më shpifës ndaj njëri-tjetrit. Çdo medhheb i fraksioneve të tyre ndryshon nga tjetri. Ata çdo herë mallkojnë dhe akuzojnë me mosbesim kundërshtarët e tyre. Të gjithë Rrafidat, pa dallim të fraksioneve të tyre, thonë: Nuk ka namaz, agjërim, xhihad, xhuma, bajram, përveçse me imamin e tyre. Kush nuk ka imam, nuk ka fe…"15

15- Ebu Bekr ibn El-Arabiu (vd:543h) thotë:

"As ibn Arabiu (filozofi) nuk ka dallim të madh prej Rafidave"

Thotë, gjithashtu:

"Të gjithë çifutët lavdërojnë shokët e Musait, aljehis selam, dhe krishterët shokët e Isait, kurse Rafidinjtë të gjithë janë të pajtimit për mosbesimin e shokëve të Muhammedit, alejis salatu ves selam".16

16- Ibnul-Xhevzi (vd:597h) thotë:

"… Feja e Rafidave nuk bazohet as në analogji e as në logjikë. Fëlliqësirat e tyre nuk kanë kufi".17

17- Shejhul-Islam Ibn Tejmijeh thotë:

"Allahu e di më së miri dhe mjafton që Allahu është i Gjithëdijshmi. Nuk ka fraksion më të keq nën petkun e Islamit, më të dëmshëm, më injorantë, më gënjeshtarë, më zullumqarë, më fasika, më mëkatarë, më afër ndaj mosbesimit dhe më larg nga imani sesa Rafidinjtë".18

18- "Nuk ka Rafidij dhe Xhehemij përveçse është xhahil dhe munafik".19

19- "Të gjithë dijetarët e Hadithit dhe Fikhut janë të pajtimit se Rafidinjtë janë gënjeshtarët më të mëdhenj. Transmetimet e tyre janë dalluar gjithherë pa hulumtim, sepse gënjeshtrat e mëdha të tyre janë dalluar sheshazi ".20
    __________________________________________________ _______________
    1 Transmeton Lalikai në "Sherhu usuli I'itikadi Ehlis-sunneh” (4\733)
    2 Ibn Battah në "Ibanetul-kubra" (2\545) dhe Lalikai në "Sherh Usulu I'tikadi Ehlis-sunneh.." (8\1457).
    3 Lalikai (8\1458).
    4 El-Hal-lali në librin e tij"Es-sunneh" (1\499).
    5 Lalikai (8\459).
    6 Hal-lali në"Es-sunneh" (1\493).
    7 Hal-lali (1\493).
    8 Hal-lali (1/494).
    9 'Buhariu në librin e tij:"halku ef'alil-ibad" (125).
    10 Hatib Bagdadi në:"El-kifajeh" (49).
    11 Lalikai (1\178).
    12 Te'vilul-muhtelifil-hadith (76-79).
    13 Akideja e Tahaviut me koment të Ibn Ebul-Izz Hanefiut (689).
    14 Sherhus-sunneh të Imam Berbeharit (54)
    15 El-Ibanetul-kubra të Ibn Battas (251-252).
    16 El-Avasim minel-kavasim të Ibn Ebul-Arabiut (192).
    17 Telbis Iblis të Ibnul-Xhevziut (136-137).
    18 Minhaxhus-sunneh të Ibn Tejmijes (1\160).
    19 Minhaxhus-sunneh…(1\161).
    20 Minhaxhus-sunneh (1\59).

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga alDI Lexo Postimin
    O Malsori, po nuk te detyron askush bre te shkruash per dicka qe ske njohuri.
    Kjo shoqate dhe kryetarja Hududi nuk jane dhe nuk e kane deklaruar ndonjehere veten se jane Bektashinj, i pari qe e ka bere kete deklarate je ti dhe jo ata me gojet e tyre.
    Ata e kane deklaruar publikisht se i perkasin sektit shiit dhe rrymes xhaferite.
    E mira e ketyre eshte se nuk e kane mbajtur fshehur qellimin e tyre per perhapjen e shiizmit ne trojet shqiptare.

E sa per dallimin mes shiave te iranit dhe bektashnjve te shqiperise, dallimi eshte shume i madh.
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    - Jo nuk është gjunah ti thuash të pavërtetës, je e pavërtetë.
    - Nuk është gjunah t'ju bësh me dije atyre që nuk e dinë devijimin e tyre.
    - Nuk është gjunah që të këshillosh nga e mbara dhe të ndalosh nga e keqja.
    - Nuk është gjunah që ti demaskosh kufrin e tyre duke e përhapur edhe në trojat shqiptare.
    - Nuk është gjunah që ti thresësh njerëzit në rrugën e drejtë duke e lënë atë të devijuarën.

Nëse ti mendon ndryshe sjelle atë që ti pretendon se është gjunah, nga të doli ti ashtu. Ne kemi pru argumente dhe nuk kemi folur në ajër. Ata akuzat i kanë ngrejtur dhe jo ma pak dfuke ofenduar sahabët, duke ofenduar Dijetarët e Hakut, duke bërë vrarë të pafajshëm, duke e shtrembëruar fenë Islame sipas dëhirave të tyre..... A pak akuza të duken që kanë bërë ata të devijuarit Shijat????!!!

Nuk ka në Islam Politikë ti Malsori, dhe nuk jemi duke bërë tjetër, vetëm se e kemi treguar të vërtetën rreth Sektit të devijuar siç janë Shijat. Politika është të rejsh, të folish sipas asaj që të konvenon, ta shtrembërosh të vërtetën, kurse Islami i ndalon këta gjëra, ose siç i thue ti është gjunah. Për këtë të them se nuk jemi duke e bërë atë që ti e ke menduar. Në Islam ka vetëm se Drejtësi dhe nuk ka Rena për Përfitime Dunjaje.

Malsori, mirë të tha vëllau aIDI, nëse nuk ke njohuri mos shkruaj, unë të them shkruaj për atë që s'ke njohuri, por bën pyetje për atë që s'din dhe mos ja fut kot gjëja se din. Leri ato punë që të miren ato që kanë dije.

Shpresoj që e ke kuptuar realitetin.

te them te drejten une nuk kam shume shume njohuri thelbesore mbi fene por besoj se kam njohuri siperfaqesore..hera e pare qe degjoj se shiiat dhe bektashinjt jane dicka krejt e ndryshme me njeri tjetrin..kete gje po e thote dijetari aldi..u bena kurioz dhe hyra tek wikipedia per ta pare tamam si eshte kjo pune dhe nga sa lexova aty del qe bektashinjt dhe shiat jane nje..apo me sakte bektashinjt jan pjese e shiiave..keshtu e jep faqja wikipedia..ndoshta po ti hysh me themele mund te ken ndryshime por ne aparence jane te njejte..megjithate pak rendesi ka nese jan bektashi apo jan shiia..rendesi ka te mos u hyme ne hak..

ramazani na jep disa pika..thote
    Jo nuk është gjunah ti thuash të pavërtetës, je e pavërtetë
    kush eshte ai qe e percakton cili po thote te verteten ramazan..nese te pyesim ty ti thua se ata po genjejne dhe e verteta eshte keshtu e ashtu..nese pyesim ata dhe me konkretisht kete igballen ajo thote se ti po genjen dhe ajo thote te verteten..si do ta gjejme te verteten apo me sakte kush e gjykon kete gje qe te vendose cila pale ka te drejte..askush..pra mbetet gje relative ..mbetet ajo cka une besoj dhe jo ajo qe ti apo ajo tjetra thote..kjo eshte politika i dashur..me thuaj nje politikan qe thote '' ej milet une po genjej '' asnje..te gjithe thone qe une them te verteten e partia tjeter thote genjeshtra..qellimi eshte te gjejne ndjekes ..edhe feja kete qellim ka..

nuk po shkruaj me gjate per pikat tjera se mjafton ajo cka kam shkruar me siper per te te treguar se e verteta eshte relative dhe as ti e askush tjeter nuk mund ta pretendoje se e thote kete te vertete..

ky eshte realiteti ramazan..ty nuk te pelqen pjesa tjeter e popullsise qe i perket komunitetit shiia kurse komunitetit shiia nuk i pelqen pjesa e komunitetit sunit..dhe lufta propogandistike ne dem te njeri tjetrit eshte gjynah..ketu e pata synimin une kur shkrova shkrimin e pare ne kete teme..

perfundimisht kur dy pale pretendojne se thone te verteten atehere duhet nje pale e trete per ti dhene nje zgjidhje
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Fol mire ose hesht Maska e Linë
    Anëtarësuar
    26-04-2012
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    203
    Ktu eshte synimi, qe te tjeret te kuptojne realitetin e Igballes. E se kush ka te verteten atehere personi i trete le te jete vet personi, le te kete mendjen me vete sa per t'i kuptu gjerat ne menyre te sakte.

Ajo cfare duhet perpjekur eshte te ndahet e verteta apo te duket/dalluar nga e kota/batili dhe ktu qendron qellimi yne. Dhe ajo qe konseideron se duhej te heshteshim apo cfare ke perqellim atehere ne nuk marrim kte kshillim, pasi kjo gje eshte thjeshte per injoratet, kjo u mjafton atyre, si shkak injorance qe kane.

Ne kemi fene tone dhe nuk adhurojme ate qe ajo (Igballja dhe paria saj) bejne, dhe as nuk do jemi ndonjehere ne kete gjendjeje. Prandaj ne perpiqemi ne tonën por edhe ata ne te tyren e padyshim Islami i Paster sic ka zbritur, ka te garantuar ngadhenjimin.
    Të pyesin ty për shpirtin. Thuaju: Shpirti është çështje që i përket vetëm Zotit

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    te them te drejten une nuk kam shume shume njohuri thelbesore mbi fene por besoj se kam njohuri siperfaqesore..hera e pare qe degjoj se shiiat dhe bektashinjt jane dicka krejt e ndryshme me njeri tjetrin..kete gje po e thote dijetari aldi..u bena kurioz dhe hyra tek wikipedia per ta pare tamam si eshte kjo pune dhe nga sa lexova aty del qe bektashinjt dhe shiat jane nje..apo me sakte bektashinjt jan pjese e shiiave..keshtu e jep faqja wikipedia..ndoshta po ti hysh me themele mund te ken ndryshime por ne aparence jane te njejte..megjithate pak rendesi ka nese jan bektashi apo jan shiia..rendesi ka te mos u hyme ne hak..

ramazani na jep disa pika..thote kush eshte ai qe e percakton cili po thote te verteten ramazan..nese te pyesim ty ti thua se ata po genjejne dhe e verteta eshte keshtu e ashtu..nese pyesim ata dhe me konkretisht kete igballen ajo thote se ti po genjen dhe ajo thote te verteten..si do ta gjejme te verteten apo me sakte kush e gjykon kete gje qe te vendose cila pale ka te drejte..askush..pra mbetet gje relative ..mbetet ajo cka une besoj dhe jo ajo qe ti apo ajo tjetra thote..kjo eshte politika i dashur..me thuaj nje politikan qe thote '' ej milet une po genjej '' asnje..te gjithe thone qe une them te verteten e partia tjeter thote genjeshtra..qellimi eshte te gjejne ndjekes ..edhe feja kete qellim ka..

nuk po shkruaj me gjate per pikat tjera se mjafton ajo cka kam shkruar me siper per te te treguar se e verteta eshte relative dhe as ti e askush tjeter nuk mund ta pretendoje se e thote kete te vertete..

ky eshte realiteti ramazan..ty nuk te pelqen pjesa tjeter e popullsise qe i perket komunitetit shiia kurse komunitetit shiia nuk i pelqen pjesa e komunitetit sunit..dhe lufta propogandistike ne dem te njeri tjetrit eshte gjynah..ketu e pata synimin une kur shkrova shkrimin e pare ne kete teme..

perfundimisht kur dy pale pretendojne se thone te verteten atehere duhet nje pale e trete per ti dhene nje zgjidhje

O i dashur Malsori, unë të kam sjellë atë të vërtetën sipas Dijetarëve që argumentohen me Kur'an he Sunnet, mbasi që për ty është diçka relative, kjo nuk më intereson mua hiç, por mos thue se ata e kanë të vërtetën, sepse pastaj ti duhet me i pruar argumentet për këtë se si munden me e pasë të vërtetën kur janë në gabim të madh dhe janë në kundërshtim me Kur'anin dhe Sunnetin;( për këtë duhet të lexosh ma shumë për Islamin nga ata që kanë dije Islame dhe jo të miresh me Wikipendia ) dhe mos e përdor atë fjalë "askush ", se ajo është fjala e fundit e atyre që janë dorëzuar ngase nuk kanë ma forca për të ulumtuar të vërtetën.

Sa për Bektashitë, është e vërtetë se ata janë dega e Shiizmit dhe për këtë nuk ka as pik dyshimi. Për ata kemi sjellë mjaft materiale për ta treguar devijimin e tyre.

Pra, me nji fjalë nuk ka se çka të dyshojnë besimtarët nga devijimi i Shijave, Sufistëve, Bektashive, e kështu me radhë. Për këtë mundet që të dyshon vetëm se ai që e ka kokën të totllavitur me dyshime të kota dhe nga përtacia e kërkesës së të vërtetës bije në kët dyshim që nuk din se si të dal nga ai.

Ne nuk gjykojmë ndaj askujt me injorancë, përveçse me atë që na është shpallur dmth Kur'an dhe Sunnet, dhe kjo nuk quhet as gjykim mbasi ne vetëm që përcjellim atë që jemi të urdhëruar dhe hiç ma tepër. Për këtë kjo gjë nuk është e ndaluar në Islam, kurse gjykimi që miret sipas epsheve personale kjo është e ndluar dhe nuk ka vend në Fenë Islame.

Mirëmbetsh Malsori.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    TË MËSOJMË SE ÇFARË BESOJNË SHIJAT E DEVIJUAR

Kredoja e Shi’izmit

Shi’izmi dhe Islami janë fe të ndryshme. Divergjenca e Shi’izmit nga Islami mund të përmblidhet nga librat të cilat të cilat ata i konsiderojnë si më autentiket, si dhe thëniet e dijetarëve më të respektuar të tyre. Disa prej dëshmive që e përkrahin këtë pozicion janë siç vijon:

- Shi’ajt Imamitë nuk besojnë apo pranojnë tekstin autentik siç është Sahih el-Buhari, Sahih Muslim, Sunen Ebu Daud apo të tjerët. Vërtet, në lidhje me Imam el-Buharin, një dijetar Shi’it, Abdullah es-Subejti thotë: “Ai ka transmetuar rrëfime të çuditshme, madje edhe të urryera edhe për mendjet e Berberëve besëtytë dhe gruan e vjetër Sudaneze.” (Taht Reja)

- Sipas doktrinës së Shi’ajve Imamitë, pjesa dërmuese e sahabëve kanë qenë gënjeshtarë dhe renegatë (femohues).

Një prej dijetarëve më eminent të Shi’ajve, el-Kashi, transmetoi se Ebu Xhafer ka thënë: “Njerëzit (përfshirë edhe sahabët) të gjithë e lëshuan fenë pas vdekjes së pejgamberit, përveç treve.” Kur u pyet se kush janë ata, ai u përgjigj, “El-Mikdad ibn Esued, Ebu Dherr, dhe Selman, siç përmendet në ajetin, “Nëse ai (Muhamedi) vdes ose vritet, a do të ikni pra atëherë.” (Rijal el-Kenshi f.12-13).

Në librin “El-Kafi fil-Usul”, një koleksion i haditheve të cilat i atribuohen pejgamberit (salallahu alejhi ue selam) dhe disa Imamëve Shi’itë, dhe që çmohet në mesin e Shi’ajve ashtu siç çmohet Sahih Buhari në mesin e Ehl us-Sunetit, ne e gjejmë këtë që vijon:

“Bindja ndaj Aliut është nënshtrim i vërtetë dhe mosbindja ndaj tij është mohim i Allahut.” (vëll. 10 f.54)

“Kushdo që vendos tjetër Imam krahas Aliut dhe e vonon Hilafetin e Aliut, ai është idhujtar.” (vëll. 10 f.55) (Ky hadith i referohet secilit që pranon vlefshmërinë e Hilafeteve të Ebu Bekrit, Umerit dhe Uthmanit. Shi’ajt pohojnë se Hilafeti ka qenë vjedhur nga Aliu, dhe vetëm ai dhe pasardhësit e tij kanë të drejtë t’i sundojnë Muslimanët)

“Sirianët janë më të këqij se Romakët, Medinasit më të këqij se Mekasit, dhe Mekasit haptazi e mohojnë Allahun.” (vëll. 10 f.107)

Në komentin e këtij ajeti:

“Në ditën kur keqbërësi kafshon duart e tija duke thënë, ‘Ah, sikur te kisha marrë rrugën e pejgamberit! Mjerë unë, sikur të mos e kisha bërë filanin shok!” (25:27-28), njëri prej dijetarëve më të respektuar të Tefsirit në mesin e Shi’ajve, El-Kumi, thotë se “filani” është Umer ibn el-Hatab (radiallahu anhu).

Në referencë ndaj Talhas (ra) dhe ez-Zubejrit (ra), el-Kumi pohon se Abu Xhafer ka thënë se ajeti vijues qe shpallur në lidhje me ta: “Vërtet, dyert e Qiellit s’do të hapen për ata të cilët i mohojnë shenjat Tona dhe janë arrogantë ndaj tyre, as që ata do të hyjnë në Parajsë derisa deveja të përbirojë nëpër vrimën e gjilpërës.” (7:40) Ai po ashtu shton se deveja në ajet i referohet devesë së tyre. Kështu, sipas el-Kumit, Talha (ra) dhe ez-Zubejr (ra), të cilët të dytë ishin në mesin e atyre të cilët u përgëzuan me Parajsë nga vetë pejgamberi (salallahu alejhi ue selam), kurrë s’do të hyjnë në Parajsë!

Doktrina e Shi’ajve Imamitë konsideron se shumica e sahabëve ishin lloji më i keq i gënjeshtarëve dhe renegatëve. Madje ekziston edhe një lutje e veçantë e quajtur “Dua Sanamej Kurejsh” (Dy idhujt e Kurejshitëve). Në këtë lutje (të atribuuar rrejshëm Abdullah ibn Abasit) mallkohen Ebu Bekr (ra) dhe Umer (ra), dhe ata thirren “dy idhujt e Kurejshitëve”. Shirku (mosbesimi) i atribuohet të dy Halifeve, dhe bijat e tyre, A’isha dhe Hafsa, të dyja gra të pejgamberit (salallahu alejhi ue selam), ofendohen. Lutja është botuar me përkrahjen e dijetarëve Shi’itë, siç janë:

1. Ajetollah el-Udhme Muhsin el-Hakim. 2. Ajetollah el-Udhme Ebul-Kasim el-Khoi. 3. Ajetollah el-Udhme Ruhullah el-Homeini. 4. Ajetollah el-Udhme Mahmud el-Huseini. 5. Ajetollah el-Udhme Muhamed Kadhim Shri’etmederi. 6. Dijetari kryesor Ali Teki et-Takua.

Doktrina e Shi’ajve Imamitë në të vërtetë konsideron se të gjithë ata që nuk e pasojnë doktrinën e tyre janë jobesimtarë dhe renegatë nga Islami, me hadithin që vijon nga el-Kafi të cituar si përkrahje:

“Dyshimi në Imamatin e Aliut është sikurse dyshimi në misionin e Muhamedit (salallahu alejhi ue selam), dhe ai që dyshon në të dyja këto duhet të vritet nëse ka mundësi, nëse pohon të jetë Musliman. Në anën tjetër, jobesimtarët siç janë Çifutët dhe të Krishterët, s’duhet të vriten për këto arsye.” (el-Kafi vëll. 6 f.393)

Shi’ajt Imamitë jo vetëm që e kanë keqinterpretuar Kur’anin, por ata kanë bërë ndërrime të vërteta në vetë tekstin:

Ajeti i rrejshëm, “Dhe Ne bëmë Aliun dhëndrin tuaj” i është shtuar Sures el-Inshirah (el-Kafi f.289)

Në 25:74, ajeti “Dhe na bëj neve udhëheqës (imam) për ata që i frikësohen Zotit” është zëvendësuar me “Dhe bëj për neve një Udhëheqës (Imam) prej atyre që i frikësohen Zotit.”

Apo, kokëkrisje edhe më e madhe është shtesa e Sures tërësisht të fabrikuar në Kur’an, të quajtur “Sureja el-Ueleje”. Përkthimi i kësaj sureje të rrejshme është siç vijon:

1. O besimtarë, besoni në pejgamberin dhe mbrojtësin (ueli), të cilin Ne e kemi dërguar për t’ju mbrojtur juve në rrugën e drejtë.

2. Një pejgamber dhe një Mbrojtës, njëri prej tjetrit, dhe Unë jam i Dituri, i Urti.

3. Vërtet, ata të cilët e përmbushin marrëveshjen e tyre me Allahun, do të kenë kopshtet e kënaqësisë.

4. Dhe për ata të cilët i mohojnë shenjat tona kur ato u lexohen atyre,5 vërtet, ata do të kenë vend të tmerrshëm në Ferr, për ku do të thirren në Ditën e Gjykimit, ‘Ku janë keqbërësit të cilët i mohonin të Dërguarit?”

6. Ai vetëm i krijoi ata në të vërtetën dhe Allahu sigurisht do t’i bëjë ata fitimtarë deri në një kohë në të ardhmen e afërt.

7. Madhëroni me lavdërime Zotin e juaj dhe Aliu është në mesin e dëshmitarëve.
    Por, ndoshta niveli më i madh i guximit është në theksimin se Kur’ani, të cilin ne sot e posedojmë, s’është fare Kur’ani i vërtetë, por një fabrikim:

“Ebu Basir transmetoi se ai i tha Imam Xhaferit, “O Ebu Abdullah (Imam Xhafer es-Sidik), çka është Mus-haf Fatime? Ai u përgjigj: “Është Kur’ani që përmban tri herë atë çka gjendet në kopjen tuaj të Kur’anit, madje, pasha Allahun, ky nuk përmban madje as një shkronjë të vetme nga Kur’ani juaj.” (El-Kafi f. 385)

Shi’ajt Imamitë konsiderojnë se Imamët janë plotësisht të pagabueshëm, të pastër madje edhe nga gabimi më i vogël. Prej këtu, të pasuarit e tyre, sipas doktrinës Shi’ite, është obligim për të gjithë Muslimanët e vërtetë deri në Ditën e Gjykimit. Në të vërtetë, nderimi ndaj këtyre Imamëve është aq i madh në mesin e Shi’ajve, saqë Imamët besohet të jenë në një nivel më të lartë madje edhe se pejgamberët apo engjëjt me gradat më të larta, në një nivel ku edhe grimcat e gjithësisë u janë të nënshtruara ndaj tyre.

Ajetollah Homeini thekson në librin e tij, “El-Hukume El-Islamije”, “Vërtet, Imami ka një pozitë dinjitoze, një gradë fisnike, një hilafet krijues, dhe sundim e zotërim mbi të gjitha atomet e krijimit. Është definitivisht një besim themelor në shkollën tonë të mendimit, se Imamët tonë zënë një pozitë e cila është e paarritshme prej një engjëlli ose një pejgamberi kryesor. Dhe sipas transmetimit tonë të hadithit, para krijimit të gjithësisë, pejgamberët më të mëdhenj dhe imamët – paqja qoftë mbi ta – kanë ekzistuar në formë të dritës, të cilën Allahu e ka bërë të qarkojë rreth Fronit të Tij dhe u ka dhënë atyre gradë dhe afërsi të njohur vetëm për Të. Siç është rrëfyer në hadithin mbi Miraxhin, engjëlli Xhibril ka thënë, ‘Sikur të isha afruar vetëm pak më afër, unë do të digjesha’ – kjo është, nga intensiteti i dritës së Imamit. Po ashtu është transmetuar prej tyre, - paqja qoftë mbi ta – se ‘Ne kemi gjendje të caktuara në raport me Allahun çfarë nuk i lejohet një engjëlli apo ndonjë pejgamberi të madh.’ Një pozitë e ngjashme është edhe sipas Fatima ez-Zehre – paqja qoftë mbi të...”dhe në librin e njëjtë, Ajetollah Homeini po ashtu thotë në lidhje me Imamët: “. . . sepse ne s’mund t’i imagjinojmë Imamët si të qenë harrestarë apo neglizhentë, dhe ne besojmë se ata i perceptojnë të gjitha gjërat të cilat do të mund t’u bënin dobi Muslimanëve...” dhe “Mësimet e Imamit janë sikurse ato të Kur’anit...ato duhet të zbatohen dhe të pasohen.”

Kjo thënie e tij e fundit gjen përkrahjen e vet në kapitullin e El-Kafit të titulluar: “Vërtet, njerëzit nuk e kanë të Vërtetën përveç asaj çka erdhi nga Imamët, dhe çdo gjë që s’ka ardhur prej tyre është pavërtetësi.”

Imamët mendohet të kenë dituri absolute dhe të pafund, përkundër asaj çka Allahu thotë në Kur’an: (31:34)
    Ky besim i habitshëm se Imamët e dinë të padukshmen, mund të dëshmohet me bollëk nga titujt e kapitullit vijues në El-Kafi fil-Usul.

1. Kapitulli: Imamët kanë dituri për tërë atë që u është dhënë engjëjve dhe pejgamberëve. (El-Kafi f.255)

2. Kapitulli: Imamët e dinë se kur do të vdesin, dhe ata vdesin vetëm me zgjedhjen e tyre. (El-Kafi f.260)

3. Kapitulli: Imamët kanë dituri për të kaluarën dhe për të ardhmen, dhe asgjë s’është e fshehur prej tyre. (El-Kafi f. 260)

Qartazi, libri El-Kafi fil Usul përmban thënie aq ekstreme të kufrit (mosbesimit) dhe shirkut (idhujtarisë), saqë vetëm kjo mjafton që të përfundojë në Zjarr për gjithmonë ndonjë që beson në këtë. Sidoqoftë, Ajetollah Homeini deklaron se e tërë përmbledhja e fesë së tij gjendet në të, duke thënë: “A mendoni se është e mjaftueshme për jetën tuaj fetare, që ligjet e saja të jenë të përmbledhura në El-Kafi dhe pastaj të vendosen në raft?” (El-Hukume El-Islamije f.72)

Çfarë kanë thënë Dijetarët e EhluSunetit në të kaluarën dhe të tashmën për Shi’ajt (Rafidhat)?:

1. Imam esh-Shafi’i: Në një rast Imam Shafiu tha në lidhje me Shi’ajt, “Nuk kam parë në mesin e heretikëve njerëz më të famshëm për gënjeshtra se Shi’ajt Rafidhi.” Dhe në një tjetër rast ai tha: “Transmetoni dituri prej çdonjërit që e takoni, përveç prej Shi’ajve rafidhi, sepse ata shpikun hadithe dhe i adoptojnë ato si pjesë të fesë së tyre.” (Minhexh es-Sune en-Nebeuije)

(Disa Shi’a në kohën e Alid Imam Zejd ibn Ali, kërkuan që ai të bëjë një deklaratë të pafajësisë (teberre) prej çdonjërit që s’pajtohet me të drejtën e Aliut që të jetë Imam. Kur Zejdi refuzoi, ata e refuzuan atë dhe u bënë të njohur si “rafidha” apo refuzuesit. Ata që pasuan Imam Zejdin u bënë të njohur si Zejditë, dhe kanë shumë pak dallim nga rryma e përgjithshme Islame. Rafidhat evoluuan në sekte të ndryshme Shi’ite Imamite, më e madhja e së cilave është Ithna Esheri.)

2. Imam Ebu Hanife: Është transmetuar se Imam Ebu Hanife shpesh përsëriste thënien vijuese në lidhje me Shi’ajt rafidhi: “Kushdo që dyshon se a janë ata jobesimtarë, ai vetë ka bërë kufër.”

3. Imam Malik: Kur në një rast Imam Maliku u pyet për Shi’ajt rafidhi, ai tha: “Mos u flisni atyre as mos transmetoni prej tyre, se vërtet ata janë gënjeshtarë.” Gjatë njërës prej orëve të mësimit të Imam Malikut, qe përmendur se Shi’ajt rafidhi i mallkojnë Sahabët. Imam Maliku lexoi ajetin, “Muhamedi është i dërguar i Allahut dhe ata që janë me të janë të ashpër ndaj jobesimtarëve dhe të butë ndërmjet veti, që jobesimtarët të zemërohen në ta.” (48:29) Ai pastaj tha, “Kushdo që zemërohet kur të përmenden Sahabët, është njëri prej atyre për të cilët flet ky ajet.” (Tefsir el-Kurtubi)

4. Ibn el-Mubarek: është transmetuar të ketë thënë: “Feja përfitohet nga Ehl el-Hadithi, teologjia skolastike dhe shkarkimet tinëzare nga urdhëresat fetare nga Ehl er-ra’i (racionalistët), ndërsa rrenat nga Shi’ajt rafidha.”

5. Ebu Zur’e er-Razi: Ai tha për doktrinën e Shi’ajve rafidhi e të mallkuarit të sahabëve, “Nëse e sheh dikë duke e degraduar ndonjërin nga Shoqëruesit e pejgamberit (salallahu alejhi ue selam), dije se ai është jobesimtar.” Sepse pejgamberi (salallahu alejhi ue selam) ishte i vërtetë, ajo çka solli ishte e vërtetë dhe e gjithë ajo qe bartur tek ne përmes Sahabëve. Ajo çka këta jobesimtarë dëshirojnë ta bëjnë është të hedhin dyshim në besueshmërinë e transmetuesve tonë me qëllim që të zhvlerësojnë Kur’anin dhe Sunetin. Kështu, jobesimtarët janë ata që më së shumti e meritojnë diskreditimin.”

6. Ibn Hazm el-Andalusi: Gjatë periudhës së sundimit Musliman në Spanjë, Imam Ebu Muhamed ibn Hazm shpesh debatonte me priftërinjtë Katolikë në lidhje me tekstin e tyre fetar. Ai solli para tyre dëshmi për shtrembërime tekstuale në Bibël dhe humbjen e dorëshkrimit origjinal. Kur ata u përgjigjen duke përmendur pohimet e Shi’ajve se Kur’ani ka qenë shtrembëruar dhe ndryshuar, Ibn Hazm i informoi ata se pohimet e Shi’ajve nuk janë dëshmi vlefshme, sepse vetë Shi’ajt s’janë Muslimanë.

7. Imam El-Alusi: Ai i shpalli Shi’ajt rafidhi jobesimtarë për shkak të diskreditimit që ata u bënin Sahabëve. Pozita e tij qe bazuar në vendimin e Imam Malikut dhe dijetarëve të tjerë. Si përgjigje në thëniet e tyre se janë pasues të Ehl el-Bejt (Familjes së pejgamberit, salallahu alejhi ue selam) El-Alusi tha, “Jo, ata në të vërtetë janë pasuesit e djajve dhe Ehl el-Bejt janë të pafajshëm prej tyre.”

8. Muhamed Rashid Rida: Ky dijetar ishte në mesin e atyre që punuan sinqerisht për afrimin në mes shi’ajve dhe sunive, dhe ata për këtë pretenduan moderim për dobinë e tij. Sidoqoftë, në vlugun më të madh të përpjekjeve të tija, ata e befasuan atë duke i prezantuar atij një numër të librave të tyre të cilat ofendonin Islamin. Ai pastaj u përgjigj në një letër të quajtur Es-Sune ue Esh-Shia, në të cilën ai vëri në dukje doktrinat e tyre të rrejshme dhe praktikat idhujtare.

9. Dr. Hilali: Meqë jetoi pranë shi’ajve për disa vite, dijetari i famshëm Maroken, Dr. Hilali, shkroi një letër për ta në të cilën ai i shpalli ata jobesimtarë.

10. Në mesin e dijetarëve bashkëkohorë, të cilët kanë shfaqur pikëpamje të ngjashme, janë: Shejh Abdul Aziz ibn Baz, Shejh Nasirudin el-Albani, Allame esh-Shankiti, Shejh en-Nesheshibi, Imam Ahmed Emin, dhe Dr. Reshad Selim.

Një tjetër doktrinë Shi’ite, e cila duhet të tregohet, është doktrina e Tekijes apo shtirja (do të thotë mashtrimi i kalkuluar). Në përkrahje të kësaj doktrine të mashtrimit, shi’ajt i atribuojnë Ebu Abdullahut (Xhafer es-Sidikut) këtë që vijon:

“Nëntë të dhjetat e fesë janë tekije (shtirje). Pra ai i cili nuk shtiret, nuk ka fe.” (El-Kafi vëll. 9 f.110)

“Ai që e fsheh fenë e tij e ka shpëtuar atë, ndërsa ai që e bën publike e ka shkatërruar atë.”

“Besimtari i cili nuk shtiret është sikur trupi pa kokë.” (Tefsir el-Eskeri)

“Përzihuni me ta (jo-shi’ajt) sipërfaqësisht por kundërshtoni ata së brendshmi.” (El-Kafi vëll.9 f.116)

Në lidhje me ajetin, “Vërtet, më bujari prej jush në shikimin e Allahut është ai që më së shumti i frikësohet (etkakum) Atij”, shi’at ia atribuojnë interpretimin vijues të “etkakum”: “Kjo është, veprat tuaja të bëra me tekije (shtirje) (El-I’tikad)

Është interesant që të krahasojmë këtë doktrinë të mashtrimit me thënien e Allahut në Kur’anin e shenjtë: “Vërtet, ata të cilët i fshehin nga njerëzit dëshmitë e qarta dhe udhëzimin, të cilat Ne i kemi sqaruar në Libër (Kur’an), do të mallkohen nga Allahu dhe të gjithë ata që mallkojnë.” (2:159)

Dhe thënien e pejgamberit (salallahu alejhi ue selam), i cili tha: “Kushdo që pyetet për dituri dhe e fsheh atë, ai në Ditën e Gjykimit do të ketë të lidhur rreth qafës së tij litar të zjarrit.” (Ebu Daud, Tirmidhi)

Duhet që të theksohet se nuk i kanë këto besime idhujtarie dhe devijuese të gjithë ata të cilët quhen Shi’a. Siç u përmend më parë, Shi’ajt Zejdij nuk kanë ndonjë dallim të vërtetë në Akide, përpos në pozitën politike se Halifja duhet të jetë nga pasardhësit e Aliut.

Kjo që është shkruar këtu s’është për t’u ofenduar dikush e për t’u shkaktuar fitne (çrregullim). Sidoqoftë, kur çështja të potencohet, duhet detyrimisht që të thuhet ajo çka dihet. Ajo çka disa thonë se të folurit kundër grupeve devijuese pseudo Islamike është humbje kohe dhe energjie, në të vërtetë është në kundërshtim të plotë me Kur’anin dhe Sunetin.

Në suren Al ‘Imran 3:110, Allahu thotë:

“Ju jeni populli më i mirë i ngritur nga mesi i njerëzimit, (sepse) ju urdhëroni për të mirën dhe ndaloni nga e keqja”. Urdhërimi për të mirë në veten e vet s’është i mjaftueshëm që të fitojmë titullin “POPULLI MË I MIRË”, por kjo duhet të plotësohet me ndalimin prej të keqes (en nehi en el-munker); të mos e përmendim hadithin klasik, në të cilin pejgamberi ka thënë: “Kushdo që e sheh një të keqe duhet ta ndalë atë me dorën e vet, por nëse s’ka mundësi, ai duhet të flasë kundër saj... “ (Transmetuar nga Ebu Se’id el-Hudri. Dhe nëse i rishqyrtojmë jetët e Sahabëve dhe dijetarëve të hershëm, ne jo vetëm që i gjejmë ata duke e mësuar Islamin, por po ashtu duke dënuar çfarëdo risie (bidat) apo devijimi që ka ndodhur rreth tyre. Në çdo epokë janë paraqitur ide të cilat kanë sfiduar konceptin e pastër të Islamit, dhe sikur të mos ishin dijetarët të cilët u ngritën që t’i kundërshtojnë ato, idetë devijuese do të kishin kapluar masat.

Kur disa njerëz i përmenden Ahmed Ibn Hanbelit (rahimahullah) se ata ndiheshin të parehatshëm kur kritikonin njerëzit, ai u përgjigj, “Sikur unë të mbetesha i heshtur, si do ta dallonin masat injorante të vërtetën nga e pavërteta?” Ata të cilët prezantojnë shkrime heretike dhe rite devijuese fetare në kundërshtim me Kur’an dhe Sunet, duhet të vihen në dukje dhe populli Musliman të paralajmërohet kundër tyre, sipas pajtimit unanim të dijetarëve Islam.

Në të vërtetë, Imam Ahmed ibn Hanbel qe pyetur nëse ai i cili agjëron, falet dhe vetmohet në xhami është më i dashur për të sesa ai që flet kundër njerëzve të përfshirë në devijim, ai u përgjigj, “Kur ai agjëron, falet dhe vetmohet, ai e bën këtë vetëm për vete, por nëse ai flet kundër devijimeve, ai e bën këtë për Muslimanët në përgjithësi, gjë që është më bujare".

Prej këtu, është e qartë se kundërshtimi i hapët i risisë (bidatit) dhe devijimeve, është për dobinë e përgjithshme të Muslimanëve në praktikimin e tyre të fesë dhe vjen nën titullin e “Xhihad fi sebilil-lah” (përpjekja në rrugë të Allahut). Pastrimi i fesë së Allahut dhe zmbrapsja e sulmeve kundër saj, është një obligim i përgjithshëm (farz kifaje) për Muslimanët me pajtimin unanim. Sepse, sikur Allahu të mos i ngrinte disa njerëz që ta kundërshtojnë çoroditjen e cila predikohet nga heretikët, me siguri feja do të bëhej devijuese dhe e shtrembëruar. Çoroditja e fesë së shpallur hyjnore, është shumë më e tmerrshme se çoroditja që rezulton nga pushtimi ushtarak i jo-Muslimanëve, sepse kur jo-Muslimanët i mbizotërojnë Muslimanët, ata s’janë në gjendje që t’i deformojnë zemrat e Muslimanëve, apo fenë e tyre përpos për një kohë, kurse heretikët i çorodisin zemrat që nga nisja”.

Ibn Tahir el-Makdisi el-Hafidh (rahimahullah) ka thënë, “E kam dëgjuar Imamin, Ebu Isma’il Abdullah bin Muhamed el-Ensari (rahimahullah) të thotë derisa ishte në Harra: ‘Më është vendosur shpata në qafën time pesë herë (dhe secilën herë) nuk më është thënë, ‘Lere medhhebin tënd’ por më është thënë, ‘Rri i heshtur në lidhje me ata të cilët janë në kundërshtim me ty’. Kështu që unë thoja, ‘Unë s’do të mbetem i heshtur’. (Adab us-Sheri’a 1/207 të Ibn Muflih el-Makdisi el-Hanbelit).

El-Humeidi, mësuesi i el-Buharit (rahimehullah), ka thënë, “Pasha Allahun, që unë të luftoj kundër atyre që refuzojnë hadithin e të Dërguarit (salallahu alejhi ue selam) është më e dashur për mua sesa të luftoj kundër një numri të njëjtë jobesimtarësh.” (El-Hareui në Dhem ul-kelam).

Ibn el-Kajjim (rahimahullah) ka thënë, “Xhihadi me dëshmi bindëse (nga Libri dhe Suneti) dhe me gjuhë ka përparësi mbi Xhihadin me shpatë dhe dhëmbë.” (El-Xheuab us-Sahih të Ibn Tejmijes 1/237).

Nesr bin Zekerija (rahimahullah) ka thënë: Kam dëgjuar Muhamed ibn Jahja edh-Dhuhlin të thotë, kam dëgjuar Jahja ibn Jahja të thotë, “Mbrojtja e Sunetit është më superiore se Xhihadi në rrugën e Allahut.” Kështu që unë thashë, “Njeriu shpenzon pasurinë e tij, e lodh trupin e tij dhe përpiqet (në Xhihad), pra, a është ai (ende) më i mirë se ky? Ai tha, “Po, për shumë herë!” (Dhamu ul-Kelam të El-Hareuit).

Kërkojmë ndihmën e Allahut që të na pajis me dituri të mirë dhe të na udhëzojë, dhe t’i japë Umetit dashurinë ndaj të vërtetës dhe njerëzve të saj.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    O i dashur Malsori, unë të kam sjellë atë të vërtetën sipas Dijetarëve që argumentohen me Kur'an he Sunnet, mbasi që për ty është diçka relative, kjo nuk më intereson mua hiç, por mos thue se ata e kanë të vërtetën, sepse pastaj ti duhet me i pruar argumentet për këtë se si munden me e pasë të vërtetën kur janë në gabim të madh dhe janë në kundërshtim me Kur'anin dhe Sunnetin;
    Mirëmbetsh Malsori.
    dmth sipas teje ata jane te devijuar..ok..keshtu thua ti..po ikim e pyesim ata per ju i dashur..jam shume i sigurte se do thone se jeni ju te devijuar..edhe ata do te citojne kuranin dhe synetet aty ku atyre ju pelqen dhe do thone ja neve jemi ne rregull kurse keta tjeret dmth ju jeni te devijuar..e lagu apo nuk e lagu ..keshtu del kjo pune..

kur lexoj te tilla argumenta me kujton historine e lidhjes demokratike te kosoves..fill pas vdekjes se te nderuarit ibrahim rugova filloi lufta per pushtet brenda llojit..kur nexhat daci e pa se nuk ngjitej dot ne krye te LDK-se iku nga ajo dhe krijoi LDD-ne dhe filloi propoganden kunder memes parti me argumentin se kishin devijuar filozofine rugoviste..te njejtat akuza vinin nga LDK-ja per LDD-ne..kush e kush te nxjerrte veten me afer filozofise rugoviste..keshtu edhe kjo puna juaj dhe e asaj igballes..lufte per te nxjerre veten me afer kuranit..lufte per te grumbulluar ndjekes..lufte per pushtet..

nejse .. vazhdoni luften ju..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    dmth sipas teje ata jane te devijuar..ok..keshtu thua ti..po ikim e pyesim ata per ju i dashur..jam shume i sigurte se do thone se jeni ju te devijuar..edhe ata do te citojne kuranin dhe synetet aty ku atyre ju pelqen dhe do thone ja neve jemi ne rregull kurse keta tjeret dmth ju jeni te devijuar..e lagu apo nuk e lagu ..keshtu del kjo pune..

kur lexoj te tilla argumenta me kujton historine e lidhjes demokratike te kosoves..fill pas vdekjes se te nderuarit ibrahim rugova filloi lufta per pushtet brenda llojit..kur nexhat daci e pa se nuk ngjitej dot ne krye te LDK-se iku nga ajo dhe krijoi LDD-ne dhe filloi propoganden kunder memes parti me argumentin se kishin devijuar filozofine rugoviste..te njejtat akuza vinin nga LDK-ja per LDD-ne..kush e kush te nxjerrte veten me afer filozofise rugoviste..keshtu edhe kjo puna juaj dhe e asaj igballes..lufte per te nxjerre veten me afer kuranit..lufte per te grumbulluar ndjekes..lufte per pushtet..

nejse .. vazhdoni luften ju..
    Malsori, ti po më duket se e ke gabuar Komunitetin o i dashur!

Po a kupton shqip o burrë se gjithë atp argument që ti kemi sjellë për devijimin e tyre dhe ti thue se edhe ata na quajnë të devijuar???!!! Sipas kujt na quajnë të devijuar??? Ti the sipas Kur'anit dhe Sunnetit, ashtu ti mendon???

Po mirë o burrë na i sjell ato argumentet en të devijuarve dhe i sqarojmë njiherë, se sa janë të vërteta ato!!!

Nëse nuk i sjell, atëherë më mbetet ti përsëris po të njëjtat fjalë se, nëse nuk ke njohuri mos shkruaj, unë të them shkruaj për atë që s'ke njohuri, por bën pyetje për atë që s'din dhe mos ja fut kot gjëja se din. Leri ato punë që të miren ato që kanë dije.

Ne themi se ata janë të devijuar mbasi na kanë ardhur argumentet nga më të mençurit ( Dijetarët ), kurse ti nëse ke mendje të shëndoshë dhe don me e mësuar të vërtetën, atëherë kthehu edhe njiherë postimeve të mësipërme dhe ti lexosh me vëmendje dhe lus All-llahun që të bën që ta shohësh edhe ti të vërtetën e shijave devijues.

Edhe nji gjë deshta të ta them para se ta përfundoj këtë postim se, ti Malsori the më sipër se edhe ata thonë se e kanë të vërtetën!!!!

Unë të pyes ti personalisht, se çfarë të vërtetë mund të kenë ata që i shtrembërojnë ajetet Kur'anore, imohojnë hadithet sahih,i ofendojnë sahabët e ndershëm dhe ata 10 të përgëzuarit me Xhenet nga ana e të Dërguarit të All-llahut ( salAll-llahu alejhi ve selem ), e ofendojnë nënën e besimtarëve ( Ajshen RadijAll-llahu anha ), dhe të mos foli ma tutje për kufrin që bëjnë haptas, që e tregojnë drejtpërsëdrejti devijimin e tyre haptas.

Mbas kësaj që i thamë më sipërm, a munden të quhen besimtarë ata të devijuar???

Si mendon ti?

I dashur mëso njiherë se kush janë ata dhe pastaj mundesh me ardhë këtu dhe të bisedojmë.

Nuk quhet luftë të tregosh të vërtetën të tjerëve Malsori, por është vetëm se nji këshillë që të mos biejnë në kurthet e tyre, ata që nuk e dinë devijimin e tyre.

Mbetsh mirë Malsori.

Përshëndetje nga Ramazani

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •