Tjetër, mos mendo se më mbaruan kartat, jooooooo.... kam sërish nene nga
kodi i proçedurës penale që mbështesin këtë që po them, që prova duhet marrë...
Duke qenë se eksperti që e ka gjetur këtë video të Prifit duke kryer prifti vepër penale
në kryerje e sipër të funksionit të tij publik, ia ka kaluar prokurorisë, ka një tjetër mbështetje në ligjin proçedurial penal:
"Çdo njeri që ka marrë dijeni për një vepër penale që ndiqet kryeisht duhet ta kallëzojë atë. Kallëzimi i paraqitet prokurorit ose një oficerit të policisë gjyqësore me gojë ose me shkrim, personalisht ose me anë të një përfaqësuesi" (neni 283/1/2)
Pra eksperti ka marrë dijeni për kryerjen e kësaj vepre penale, dhe ia ka raportuar organeve hetuese.
Dhe neni tjetër : "prokurori dhe policia marrin dijeni për veprën penale me iniciativën e vet dhe me njoftimin e bërë nga të tjerët" (neni 280)
Nuk kam mbaruar, kam akoma: prifti është person zyrtar, dhe ka kryer një vepër penale duke ushtruar detyrën e tij shtetërore... duke qenë kështu edhe fakti që ka filmuar veten duke kryer vepër penale, e bën provën të përdorshme sepse: "nëpunësit publikë, të cilët gjatë ushtrimit të detyrës së tyre ose për shkak të funksionit ose shërbimeve të tyre, marrin dijeni për një vepër penale që ndiqet kryesisht, detyrohen të bëjnë kallëzim..." (neni 281) dhe në këtë rast veprimi i priftit, mund të merret si vetëkallëzim i një personi me funksione pubilke
Kush solli më shumë
nene nga kodi i proçedurës penale në këtë rast për të mbështetur arsyetimin? Ti me ato arsyetimet e "profesionistëve" tanë - jo njëherë...
Në këtë rast,
ku i sheh shkeljet e proçeudurës nga prokuroria? Ë?
I vetmi faj i prokurorisë sonë në këtë rast, është se u dorëzua shpejt dhe kërkoi kohë ta bëjë arsyetimin e saj... s'ka gjë se e bëjmë ne në forum
Krijoni Kontakt