Close
Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 229
    i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Edhe ?!

Pushimin veror e kaluam ne forum duke diskutuar per te huajt...pfffff dilni pak jasht dreqi ju marrt....vetem ne forum rrini ?!
    Burri 1 X flet !

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    O roli, edhe ti ja fut truc kajher !!!

Paramendo:

ajo qe e rrethekon grimcen e atomit, ajo qe e rrethekon ate, ajo qe e rrethekon ate, ajo qe e rrethekon univerzin tone deri ne pafundesi, ajo qe e rrethekon pafundesine deri ne pafundesi, dhe ajo qe e rrethekon ate.....per te gjithe keto ka nje konstante absolute, LIGJET NATYRORE.

Pra, pse mendon se ekziston vullneti i lire ne ndonje forme apo ne ndonje fillozofi, apo ne ndonje sfere te ekzistences ???

E din ti pse je ne gjendje te kuptosh rregullat e nje ndeshje futbolli, dhe zhvillimin e lojes ???....sepse i ke mesuar !!!

Jeta jone eshte poashtu nje LOJE, ngase rregullat i japin kesaj lojes vlere, dhe na bejn neve te kendshme per ta luajtur. Shih 6/32 ne librin e librave.....dhe aty e gjen edhe ate "vullnetin e lire" qe e ke ndermend, por nuk din si ta kualifikosh !!!

Ka dhan nje pergjigje jashtzakonisht te madhe Muhamed Mustafaja, paqja dhe meshira e Allahut qeofte mbi ate, apo jane ato fjale te Allahut ???, mere si te duash, por nuk mohohet forca absolute e atyre rreshtave......

tungi
    Ikja qe te ju pergjigjesh kundershtarit tend ne bisede,eshte bere me antologjike.
    Po cka shkruan lum Nuha ha-ha-ha,une nuk kritikoj ne kete rast fatalizmin ne Islam (predestinimin,paracaktimin,determinizmin),por te bera thirrje te harmonizosh qendrimin Fatalist te Kuranit dhe egzistimin e vullnetit te lire te njeriu.Nqs din cka flet atehere do te duhej mbrojtur Fatalitetin (determinizmin ne pergjithesi),sepse ky koncept i ka bere shkences moderne humbjen me te madhe,sepse kur shkenca kuptoi qe Determinizmi eshte bullshit ate e quajti "kaos i determinuar".Ne keto kushte te Kaosit cili shkencetar ka guximin te thote qe "Une kam te drejte!",neqoftese ka ndonje te tille atehere ai eshte ose arrogant ose budallaq !...Kur nuk munde te pozicionojm sakt nje elektron ne kohe dhe hapesire,atehere cka na duhen hulumtimet dhe gjetja e therrmive te tjera me te vogla ? (Kjo nuk eshte akuze Shkences por mllef nga kufizimi i shkences e cila eshte e determinuar nga kaosi ).
    Ti si mbrojtes dhe apologet i besimit Islam ne kete forum,duhesh te dalish ne mbrojtje te ketij koncepti.Sepse nga kendi i nje fetari Zoti eshte nje realitet,dhe ne keto kushte hyrja e zotit ne loje e ben plotesisht te arsyeshem Fatalitetin (determinizmin).Por nuk eshte ashtu...gjithcka rreth nesh eshte kaos,dhe mbreteron rastesija ,asgje nuk eshte shkruar se si do te rrjedhin gjerat e as qe ka skenarist imagjinar mbi NE.Nuk besoj qe arrdhmerija ime dhe e te tjereve eshte shkruar diku dhe varet nga vullneti hyjnor.Pra nuk kerkoj arsyetime per ngjarjet qe kane perfundim negativ.

Puna yte ishte te me shpjegosh,nga vjen Vullneti i lire i njeriut para dhe argumentuar nga vargjet Kuranore.Une nuk e gjej.Ti mos me thuaj qe Njerezit e kane vullnetin e lire,por shkruaj nga pozicioni i Kuranit.
    Natyrisht qe ske argument per kete,sepse te thuash qe Zoti gjithcka din dhe na ka dhen vullnetin e lire,e te mos tregosh qe kjo gjindet ne Kuran - nuk eshte argumentim.Eshte argumentim por thuhet ndryshe edhe "Argumentim i zbrazet" !

Ne kerkesen time te argumentosh,me ke sjellur kete varg nga Kurani, 6:32.
    El-En`ame /32 "Jeta e kėsaj bote nuk ėshtė gjė tjetėr vetėm se njė pėrjetim e mashtrim. Sķka dyshim se bota tjetėr ėshtė mė e dobishmja pėr ata qė ruhen. A nuk logjikoni?"

Dhe cka tregon ky varg ,marr ne kontekstin e bisedes ASGJE...pervec kotesi qe kjo bote,jeta eshte ILUZION,mashtrim ndersa bota e pertej varrit eshte AJO dhe ne fund shton me arrogance dhe me paturpesi- A nuk logjikoni ?... te arrish atje qe pasuesve te tu ti thuash qe te ikin nga realiteti qe shohin > bilete e sigurte per ne njerin nga spitalet e specijalizuara .
    Une pa piken e dyshimit do te krijoja nje ajet shume me te denje se ky,madje edhe nje Sure te tere hahah....mesa e di edhe Kurani na ben thirrje dhe na sfidon te bejme nje sure me te mire se ata te Kuranit.Sfiden e pranoj me gjith kenaqesi

Pershendetje Babush !

(Shoh qe vetes i thua Babush,por BABUSHI i vertet [ i thirrur nga te gjith me kete titull] ka vdekur ,e ai ka qene pikerisht nga Kumanova-milioneri Behxhet Sallai ose me i njohur me firmen "Prishtina AG"...mos merr tituj nga te tjeret qe i kane fituar me munde dhe djerse hahaha ).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 03-09-2012 mė 21:48
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Kjo qe e ka thene Nuh Musa mund t'i ndodh cdo njeriu, te thote fjale pa kontrolle. Une kete postim te tij nuk e kam lexuar me pare, por qe tani per here te pare po e shoh, pasi qe ti e sjelle ketu. Kam debatuar me kete njeri shume here dhe e kam vertetuar se Nuha i thote fjalet troq, drejt e ne fytyre pa shpjegim me te detajuar, ndoshta e bene kete, sepse eshte lodhur me njerez te shumte qe e sulmojne. Por dihet se profeti Muhamed ka vepruar me urdhera te Kuranit dhe ka vrare ata njerez qe i kane shpallur lufte dhe ata qe e kane tradhetuar, ka pasur raste qe edhe ka falur, sepse Kurani e thote "...ne se mund te permbaheni, falni, se Allahu sheh dhe eshte me i dijshmi...". Pervec ketyre, ka njerez qe paguhen per te shkruar shkrime te ndryshme dhe per t'ia erresuar historine e ndritur profetit. Tani, ata izraelit mendje ndritur e rrespektojne profetin Muhamed. Thone; "Ai ka qene nje dijetar i madh" dhe lakmojne aq shume ne suksesin e tij sa edhe vete ata sbashku me Ameriken tani kane filluar te zbatojne politiken e tij. Amerika ka po te njejtat qellime qe ka pasur profeti Muhamed, ai ka pasur per qellim qe ne te gjithe boten te ekzistoj vetem nje ligj, po ato qellime ka edhe Amerika, mos te futem me thelle se jam lodhur duke u munduar te tregohem i gjitheanshem, mund te fundosem diku.

Ne se do i nderuar Jarigas, ne mund t'i diskutojme keto gjera edhe ndryshe, ne kater sy, avash avash, vetem na nevojitet e ta gjejme nje kohe te mjaftueshme te lire qe t'i dalim ne skaj diskutimit dhe te ndahemi te kenaqur qe te dy. Mendoj se kam lexuar shume dhe lami te ndryshme, prandaj mendoj se dicka di edhe une dhe nuk ia fus kuturu kur dicka shkruaj...

Shendet
    Mire @Gon,meqenese e sheh te arsyeshme te mbrosh karrierren ushtarake dhe haremore te Muhamedit ,atehere pergjigju ne kete si fillim i bisedes:Neqoftese Muhamedi eshte nje person i cili ka vepruar konform shpirtit te kohes,atehere munde ti pranoj arsyetimet tua ndaj profetit te juaj.Mirepo,ky qendrim atehere i relativizon nje pjese te madhe te mesimeve Islame.
    Ne anen tjeter,nese veprat e Muhamedit jane apsolutikisht te perkryera nga aspekti i moralit,te udhehequra dhe i frymezuar nga Hyjnia/perendija ( sic thote stari i forumit Nuh Musa :"Te kishte bere dic te keqe,Allahu do e pengonte ne berjen e ketyre veprave"),atehere nuk ka baza arsyetimi i ketyre veprave "Keshtu ishin koherat atehere,kur jetonte profeti".
    Hajde te mirremi vesh njehere,Veprat e Muhamedit jane vepra te nje njeriu te kohes se tij,apo jane shembull i moralit univerzal ?

Poenta eshte qe Kurani nuk jep pergjigje Pse "i derguari" nuk eshte ngritur mbi rrethanat historike,te drejtes zakonore vendase,dhe llogarive politike ditore !

Tash, pyetjet qe vijojn ne kontekst me kete jane:

A ka marre pjese pejgamberi i muslimaneve aktiv ne lufte ?
    - JO
    A ka ekzekutuar pejgamberi i muslimaneve denime qe i ka prere ne baze te kuranit me doren e vet ?
    - JO
    E vertet,por ti cka don te na thuash qe Abolohet nga krimi ai qe nuk merr pjese.Ushtaret e Muhamedit ben vrasje me dijenin dhe urrdherin e tij.Ata as nuk p.ordhnin pa dijenin e tij.
    Si e cileson sot Haga kete > Pergjegjesi komanduese !

... per mua eshte meselja e qarte, qe KEQKUPTIMI i atyre rreshtave te mi (qe ne fakt i vijuan nje diskutimi me disa replika) nga ana jote, rrezullton thjesht nga njohja e dobet e materies.
    E ke edhe kujtesen te dobet.Citatet inkriminuese qe te poston shpesh anetari Jarigas i ke thene duke me pergjigjur mua.
    Nuk eshte keqkuptim,por thjesht arsyeton PASTRIMIN ETNIK dhe i jep autorit te kesaj vepre (Muhamedit) epitete me te larta.
    E njejte sikur te arsyetosh pastrimin etnik te MILOSHEVIQIT ndaj Kosovareve.Dallimi eshte vetem qe ai i Milosheviqit mbeti ne tentative (lexo,NATO),ndersa kjo veper mesjetare me protagonist fiset Hebreje versus Muhamedi ishte e sukseshme.
    Kete e thua edhe TI !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 03-09-2012 mė 23:06
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    O Nuhi Duhia
    Nuk kam une faj, por vrasesi. Mos u merr me mue, por me temen dhe ate qe e kreu kete krim.
    Pse nuk thue se cili ishte mesazhi i vrasesit kriminel qe vret gjithe kete njeri te pafajshem ne xhami mu ne muajin e Ramazanit? Kjo eshte interesante dhe jo une.
    A nuk sheh postimet e mia? Apo me qellim injoron pergjigjen time! Ja pergjigjen ku e ke qe t'a kam dhene me pare:

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Sepse po te dilnin nga xhamia, ata mund te kishin bere ndonje mekat ne aspektin moral ndoshta, sepse dihet se bota eshte mbushur nga femrat e civilizuara e te zhveshura neper rruge, civilizim ky i shek. XXI, ne krahasim me kafshet ne ishim shume mbrapa. Kafshet kishin qene me te civilizuara se ne me miliona vjet me pare, sepse ato kane qene gjithenje te zhveshura, interesante apo jo...?!

Ndersa, sipas fese te gjithe ne jemi ketu per shkak te nje mekati te bere miliona vjet me pare, atehere kur jetonim sebashku me engjujt dhe krijesat e tjera (jo te kesaj bote) ne parajse. Por pas atij mekati, ne, si denim ne njeren ane dhe ne anen tjeter si shance per permiresim te gabimit (mekatit) te bere u lindem ketu ne toke qe te permiresojme ate gabim duke iu nenshtruar VETEM PERENDISE. Mendoj se Perendia e gjeti momentin me te duhur qe ti mbys keta njerez ne nje xhami duke iu nenshtruar VETEM ATIJ dhe t'i shperblej me parajsen ne boten tjeter. Keta njerez pra e kane permiresuar ate gabimin e bere para miliona vitesh kur ishin ne parajse, tani ne kete bote dhe Perendia deshi t'i bej te vdesin ne ate menyre, duke iu lutur atij ne nje xhami.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ikja qe te ju pergjigjesh kundershtarit tend ne bisede,eshte bere me antologjike.
    Po cka shkruan lum Nuha ha-ha-ha,une nuk kritikoj ne kete rast fatalizmin ne Islam (predestinimin,paracaktimin,determinizmin),por te bera thirrje te harmonizosh qendrimin Fatalist te Kuranit dhe egzistimin e vullnetit te lire te njeriu.Nqs din cka flet atehere do te duhej mbrojtur Fatalitetin (determinizmin ne pergjithesi),sepse ky koncept i ka bere shkences moderne humbjen me te madhe,sepse kur shkenca kuptoi qe Determinizmi eshte bullshit ate e quajti "kaos i determinuar".Ne keto kushte te Kaosit cili shkencetar ka guximin te thote qe "Une kam te drejte!",neqoftese ka ndonje te tille atehere ai eshte ose arrogant ose budallaq !...Kur nuk munde te pozicionojm sakt nje elektron ne kohe dhe hapesire,atehere cka na duhen hulumtimet dhe gjetja e therrmive te tjera me te vogla ? (Kjo nuk eshte akuze Shkences por mllef nga kufizimi i shkences e cila eshte e determinuar nga kaosi ).
    Ti si mbrojtes dhe apologet i besimit Islam ne kete forum,duhesh te dalish ne mbrojtje te ketij koncepti.Sepse nga kendi i nje fetari Zoti eshte nje realitet,dhe ne keto kushte hyrja e zotit ne loje e ben plotesisht te arsyeshem Fatalitetin (determinizmin).Por nuk eshte ashtu...gjithcka rreth nesh eshte kaos,dhe mbreteron rastesija ,asgje nuk eshte shkruar se si do te rrjedhin gjerat e as qe ka skenarist imagjinar mbi NE.Nuk besoj qe arrdhmerija ime dhe e te tjereve eshte shkruar diku dhe varet nga vullneti hyjnor.Pra nuk kerkoj arsyetime per ngjarjet qe kane perfundim negativ.

Puna yte ishte te me shpjegosh,nga vjen Vullneti i lire i njeriut para dhe argumentuar nga vargjet Kuranore.Une nuk e gjej.Ti mos me thuaj qe Njerezit e kane vullnetin e lire,por shkruaj nga pozicioni i Kuranit.
    Natyrisht qe ske argument per kete,sepse te thuash qe Zoti gjithcka din dhe na ka dhen vullnetin e lire,e te mos tregosh qe kjo gjindet ne Kuran - nuk eshte argumentim.Eshte argumentim por thuhet ndryshe edhe "Argumentim i zbrazet" !

Ne kerkesen time te argumentosh,me ke sjellur kete varg nga Kurani, 6:32.
    El-En`ame /32 "Jeta e kėsaj bote nuk ėshtė gjė tjetėr vetėm se njė pėrjetim e mashtrim. Sķka dyshim se bota tjetėr ėshtė mė e dobishmja pėr ata qė ruhen. A nuk logjikoni?"

Dhe cka tregon ky varg ,marr ne kontekstin e bisedes ASGJE...pervec kotesi qe kjo bote,jeta eshte ILUZION,mashtrim ndersa bota e pertej varrit eshte AJO dhe ne fund shton me arrogance dhe me paturpesi- A nuk logjikoni ?... te arrish atje qe pasuesve te tu ti thuash qe te ikin nga realiteti qe shohin > bilete e sigurte per ne njerin nga spitalet e specijalizuara .
    Une pa piken e dyshimit do te krijoja nje ajet shume me te denje se ky,madje edhe nje Sure te tere hahah....mesa e di edhe Kurani na ben thirrje dhe na sfidon te bejme nje sure me te mire se ata te Kuranit.Sfiden e pranoj me gjith kenaqesi

Pershendetje Babush !

(Shoh qe vetes i thua Babush,por BABUSHI i vertet [ i thirrur nga te gjith me kete titull] ka vdekur ,e ai ka qene pikerisht nga Kumanova-milioneri Behxhet Sallai ose me i njohur me firmen "Prishtina AG"...mos merr tituj nga te tjeret qe i kane fituar me munde dhe djerse hahaha ).
    Roland, ta dhash mor pergjigjen, eshte shume e shkurter.

NJE.....nuk ekziston vullneti i lire ne kuptimin e fjales qe ti e ke ndermend, pra ne rrethana absolute me vlere absolute, ngase do te ish ne kundershtim te plote me gjith ekzistencen, andaj edhe te perkujtova ligjet natyrore te cilat e mbajne ne "harmoni" gjith kete qe e shohim dhe qe e imagjinojm, edhe pertej imagjinates tone, e cila gjithsesi eshte e perkufizuar ne kornizat e kesaj ekzistence, eshte prap se prap e nenshtruar ndaj ligjeve. Nga kjo rezullton se ne shkalle absolute eshte e PAMUNDUR jo vetem kuptimi, por edhe gjith pershkrimet e mundhsme karshi krijuesit, apo ne kete rast karshi Allahut !!!, kjo nenkupton edhe vullnetin e lire, kjo nenkupton edhe harmonizimin mes fatalitetit dhe determinizmit. Gjera qe nuk jane te mundshme ngase kushtet nuk ekzistojn !!!, ti kerkon me u varre ne ajer !!!

Ose edhe me shkurte, do te ish thjesht fukarallek, te aludojm mbi pyetjen e vullnetit te lire, kur vet nuk ja kuptojm, ose ja idealizojm, kushtet atij.

DY.....vullneti i lire, mbi te cilin ISLAMI referon dhe mbi te cilin e kushtezon njeriun per ne ferr e parajs eshte shume thjesht per tu kuptuar....si loja e futbollit, dhe kete ta vertetova me ajetin e permendur.

Vdekja qndron jashta asaj "lojes", cdo gje, qe nuk perkon me vullnetin e lire, qendron jashta asaj lojes. A e humb shtepine ne nje vershim, ta djeg zjarri, te bjer nje aeroplan permbi, apo thjesht duke ec rruges pengohesh dhe e can vetullen, gjith keto qendrojn JASHTA vullnetit te lire.

Pra, ose e MERR kete realitet te kushtezuar nga islami, ose e len !!! ???.........natyrisht se nga kjo pikenisje ka muhabet me jave e muaj tutje, por kusht do te ishte, te perkufizohesh ne kornizat e ceshtjes, ngase vetem atehere do ti kesh edhe perfundimet kausale.

Pra, nga mielli e uji e kripa behet brumi. Gjithsesi mund mielli aman te jete i misrit, i grurit, i thekrit, i patates, i bananes, i ananasit etj......mvaresisht se cfare prodhimi final synoj, ashtu edhe recetura. Edhe ne boten e "fjaleve" ashtu si ne boten e "numrave", ka ligje funksionimi. E para eshte e rrende, ngase si thot populli, pusto gjuha nuk ka koc.

Islami ta deshmon fuqishem kete kausalitet ne natyren e vet. Ai meson, NE fene tone, JU fene e juaj. Kjo pikerisht per ata, qe jane te ngurte ne koke, dhe nuk kane as intelektin, as deshiren, dhe as qe e shohin nevojen per me u thellu ne muhabet....e po qe se kemi fat me shume se ne lloteri, e dikush e mer guximin te ju nenshtrohet rregullave, atehere me qellimin per me e kuptuar tjetrin, kurse me ne fund te gjith kesaj qendron rezulltati perfundimtare, e perkrah, ose e mohoj. Por paraprakisht te keshilloj, nuk ka gjasa objektive islami mos perkrahet !!!

Problemi jot shoku roland eshte, se nuk din te perqendrohesh ne kallepe, andej edhe i jep vetvetes "gajret" me kercime kur te ngushtohet puna.

Ja pra, une them se KA VULLNET TE LIRE, dhe NUK KA VULLNET TE LIRE, e kam gabim ???, nese po, ARGUMENTOMA !!!, Kant shkon deri aty ku vet natyra e pyetjes, e fjales, kushtezohet me natyren e perzonit. Pra, per te parashtruar nje pyetje, duhet njehere ta njoh vetveten, dhe me njohje nuk kuptohet trupi fizik, por argumenti mbi ekzistencen time. A EKZISTOJ ???, me kete i jap arsye vetes per pyetje. Cka je ti ???, je i sigurt se EKZISTON ???, nese PO, cila pyetje do ta argumentonte ekzistencen tende, jo per mua, por per vetveten tende. Nuk kenaqet me pergjigjen se empirikisht vertetohet ekzistenca e perzonit !!!, pra une qe e perjetoj ekzistencen time, nuk jam DESHMI se ekzistoj !!!.....e pastaj vijojn pyetjet tjera si, VULLNETI I LIRE....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Mire @Gon,meqenese e sheh te arsyeshme te mbrosh karrierren ushtarake dhe haremore te Muhamedit ,atehere pergjigju ne kete si fillim i bisedes:Neqoftese Muhamedi eshte nje person i cili ka vepruar konform shpirtit te kohes,atehere munde ti pranoj arsyetimet tua ndaj profetit te juaj.Mirepo,ky qendrim atehere i relativizon nje pjese te madhe te mesimeve Islame.
    Ne anen tjeter,nese veprat e Muhamedit jane apsolutikisht te perkryera nga aspekti i moralit,te udhehequra dhe i frymezuar nga Hyjnia/perendija ( sic thote stari i forumit Nuh Musa :"Te kishte bere dic te keqe,Allahu do e pengonte ne berjen e ketyre veprave"),atehere nuk ka baza arsyetimi i ketyre veprave "Keshtu ishin koherat atehere,kur jetonte profeti".
    Hajde te mirremi vesh njehere,Veprat e Muhamedit jane vepra te nje njeriu te kohes se tij,apo jane shembull i moralit univerzal ?
    Kjo terresisht nje hamendje. Muhamedi alejhiselam ka ardhur per gjithe njerezine, si rrjedhoje e ketij amaneti sot GJITH njerezia perfshihet nga islami. Ata qe jane JASHTA ISLAMIT, poashtu jane gjithe njerezia. Doktrina vlen per MUSLIMANET, dhe gjith njerezia jane MUSLIMAN. E kape kete ???, apo ke ndonje argument per te kunderten ???

Veprat e Muhamed Mustafase jane SHEMBULL i moralite UNIVERZAL, dhe nese nuk e verejt deri sot, ne doktrinen islame cmohen, lavderohen, dhe praktikohen. Ti ke problem me kausalitetin ne kete rast Roli !!!, islami eshte gjithashtu GJITH NJEREZIA, ngase nuk ka popull e fare qe nuk e perkra islamin, qofte edhe me NJE fryme.

E vertet,por ti cka don te na thuash qe Abolohet nga krimi ai qe nuk merr pjese.Ushtaret e Muhamedit ben vrasje me dijenin dhe urrdherin e tij.Ata as nuk p.ordhnin pa dijenin e tij.
    Si e cileson sot Haga kete > Pergjegjesi komanduese !!
    Hagen e mer "njesi matese" ???, ah adoleshenti im i bukur !!!, ku eshte George Bush ???, pse nuk e akuzon Haga ate ???....pse eshte me i forte ???

Pejgamberi alejhiselam ka verpruar ne shkallen ME TE LARTE TE MUNDSHME TE DREJTESISE. Zullumqari denohet, jo i drejti. Punen e cifuteve, qe perfundoje me rreshtat cinike te miat, qe ju paskan ngele kaq thelle ne kujtese (gje qe ish edhe e qellimte, dhe tash thuaj se nuk ju mesoj lala), u kuptua tamam !!!, kjo mesele nuk ka nevoje me u tjere edhe me tej. Po qe se ke ndjenja mazohiste, ok, mund me e vazhduar.

E ke edhe kujtesen te dobet.Citatet inkriminuese qe te poston shpesh anetari Jarigas i ke thene duke me pergjigjur mua.
    Nuk eshte keqkuptim,por thjesht arsyeton PASTRIMIN ETNIK dhe i jep autorit te kesaj vepre (Muhamedit) epitete me te larta.
    Jo, kujtesen une nuk e kam te dobet, dhe as ty nuk e ke te dobet, por te pelqen prap te aludosh ne nje mesele te kryer. Aty nuk ka arsyetim. Cinizmi eshte qarte i definuar, dhe nuk ka interpretime rreth tij. Keqkuptimi nuk eshte ne mesazhin e rreshtave, por ne materien e pergjithshme.

Argumentoma ekzistencen e cifuteve ne mes te territorit arab tash e 1400 vjet verzus perfundimit qe shkruan "PASTRIM ETNIK"....hajt locka jem, te shoh si do kercesh tash....

E njejte sikur te arsyetosh pastrimin etnik te MILOSHEVIQIT ndaj Kosovareve.Dallimi eshte vetem qe ai i Milosheviqit mbeti ne tentative (lexo,NATO),ndersa kjo veper mesjetare me protagonist fiset Hebreje versus Muhamedi ishte e sukseshme.
    Kete e thua edhe TI !

Si mor djal, ne njeren ane na shitesh si i "dijtur", ne anen tjeter ja fut truc ???........Roli, kujdes kur ngren krahasime !!!

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    O Nuhi Duhia
    Nuk kam une faj, por vrasesi. Mos u merr me mue, por me temen dhe ate qe e kreu kete krim.
    Pse nuk thue se cili ishte mesazhi i vrasesit kriminel qe vret gjithe kete njeri te pafajshem ne xhami mu ne muajin e Ramazanit? Kjo eshte interesante dhe jo une.
    blub blub....

ja nje fushe per defrim:

http://en.wikipedia.org/wiki/1000_Ways_to_Die

.....gjith keto menyra te vdekjes jane nga ALLAHU........mos u habit me ate njeren me larte....

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Kjo terresisht nje hamendje. Muhamedi alejhiselam ka ardhur per gjithe njerezine, si rrjedhoje e ketij amaneti sot GJITH njerezia perfshihet nga islami. Ata qe jane JASHTA ISLAMIT, poashtu jane gjithe njerezia. Doktrina vlen per MUSLIMANET, dhe gjith njerezia jane MUSLIMAN. E kape kete ???, apo ke ndonje argument per te kunderten ???
    Perle islame apo perle nuhiste kjo, Tunxh?!
    Veprat e Muhamed Mustafase jane SHEMBULL i moralite UNIVERZAL, dhe nese nuk e verejt deri sot, ne doktrinen islame cmohen, lavderohen, dhe praktikohen.
    Ndonje shembull, Tunxh?! Farimi i jomyslimaneve me te cilin krenohesh, lakmimi i femrave pa dallim perkatesie e moshe, denimi i ēdo lirie te fjales dhe mendimit, ngritja e vetes ne idhull te besimtareve, asimilimi i popujve te tere ne interes te atij harap, etj??! Keto jane shembujt e "moralit universal"??!
    Ndoshta jane te atij islamik, por kurrsesi te atij universal!!
    Pejgamberi alejhiselam ka verpruar ne shkallen ME TE LARTE TE MUNDSHME TE DREJTESISE.
    Ne kete drejtim, nuk i vjen as te maja e gishtit Krishtit!!
    Zullumqari denohet, jo i drejti. Punen e cifuteve, qe perfundoje me rreshtat cinike te miat, qe ju paskan ngele kaq thelle ne kujtese (gje qe ish edhe e qellimte, dhe tash thuaj se nuk ju mesoj lala), u kuptua tamam !!!, kjo mesele nuk ka nevoje me u tjere edhe me tej. Po qe se ke ndjenja mazohiste, ok, mund me e vazhduar.
    S'ka nevoje te vazhdohet, nderkohe qe krenohesh me nje kriminel!!
    Argumentoma ekzistencen e cifuteve ne mes te territorit arab tash e 1400 vjet verzus perfundimit qe shkruan "PASTRIM ETNIK"....hajt locka jem, te shoh si do kercesh tash....
    Pse ti e argumentove mungesen e ēifuteve ne Arabi?!! Ah po, me "tolerancen" e gjigandit te krimit!!
    Si mor djal, ne njeren ane na shitesh si i "dijtur", ne anen tjeter ja fut truc ???........Roli, kujdes kur ngren krahasime !!!
    Po pse, te dogji krahasimi qe beri ai ndermjet Muhamedit dhe Millosheviēit??! Ne planin njerezor, ku eshte ndryshimi??!
    Pergjigju pa llogje!!
    Jarigas

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Hala me kėtė ngjarje ju mirreni??? Ēka m'jeni bėrė edhe ju si ato plakat e Albo's, ruajuni se do tė ndėshkoheni pėr atė ēka po bėni kėtu Nesėr jo, por pasnesėr do t'iu godet rrufeja pėr até ēka po bėni kėtu....
    Shqiptari qė derdhė gjak shqiptari nuk meriton tė quhet shqiptarė

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga yllbardh Lexo Postimin
    Hala me kėtė ngjarje ju mirreni??? Ēka m'jeni bėrė edhe ju si ato plakat e Albo's, ruajuni se do tė ndėshkoheni pėr atė ēka po bėni kėtu Nesėr jo, por pasnesėr do t'iu godet rrufeja pėr até ēka po bėni kėtu....
    Hahha...bravo @Ylli i Bardhe,jemi bere si plaka te keqija.Sa rreshta kam shkruar kunder te dashurit te perendise dhe profetit te fundit,nje dite Allahu permes rrufese ka me me lere ne tastature.
    Gjersa nuk e bindi Nuhen qe FAJTOR eshte edhe ai qe komandon ushtaret qe vrasin,me ke ketu.
    Perndryshe nuk terhiqem,ose Nuha ose Une. >Tertium non Datur ! ( shqip. Mundesija e trete nuk egziston).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 04-09-2012 mė 22:53

Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •