Close
Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 229
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Tolerance si kjo e Muhamedit me te cilin ti vete krenohesh??!

Ne kulturen tone, Tunxh, nje njeri i tille quhet kriminel e, qe ta kuptoje edhe Goni, eshte nje mysliman i thekur si Nuh Musa, qe e quan Muhamedin kriminel e jo Jarigasi!!
    Kur t'i japesh shpjegim kesaj "tolerances" se atij "gjigandit" te krimit qe pershkruan ketu, atehere, mund te vazhdosh me pacipesine e te krenuarit me tolerancen islame!!
    Oj inteligjenco, mos e nxir shkrimin nga konteksti !!!, nese ke dic tjeter me fole, atehere fol, por mos e denunco vetveten, mos e ekspozo paaftesine tende ne kete forme si ato orospijet ne trotuar trupin.....cinizmi im eshte kuptuar shume mire e bukur aty, boll te esht nxi ajo ftyra si fundi i tenxheres duke keqinterpretuar e shtremberuar, njerezit nuk hane bari, e une deri sa jam gjalle, nuk do kesh as milimeter hapesire te mi“dredhosh fjalet e mia, babushi gjalle eshte akoma .........

tungi
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Oj inteligjenco, mos e nxir shkrimin nga konteksti !!!
    Cili na qenka konteksi per ta pershkruar Muhamedin si kriminel?!! Hajt, shpjeoja pak vellai tem, Gonit!!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Tolerance si kjo e Muhamedit me te cilin ti vete krenohesh??!

Ne kulturen tone, Tunxh, nje njeri i tille quhet kriminel e, qe ta kuptoje edhe Goni, eshte nje mysliman i thekur si Nuh Musa, qe e quan Muhamedin kriminel e jo Jarigasi!!
    Kur t'i japesh shpjegim kesaj "tolerances" se atij "gjigandit" te krimit qe pershkruan ketu, atehere, mund te vazhdosh me pacipesine e te krenuarit me tolerancen islame!!
    Kjo qe e ka thene Nuh Musa mund t'i ndodh cdo njeriu, te thote fjale pa kontrolle. Une kete postim te tij nuk e kam lexuar me pare, por qe tani per here te pare po e shoh, pasi qe ti e sjelle ketu. Kam debatuar me kete njeri shume here dhe e kam vertetuar se Nuha i thote fjalet troq, drejt e ne fytyre pa shpjegim me te detajuar, ndoshta e bene kete, sepse eshte lodhur me njerez te shumte qe e sulmojne. Por dihet se profeti Muhamed ka vepruar me urdhera te Kuranit dhe ka vrare ata njerez qe i kane shpallur lufte dhe ata qe e kane tradhetuar, ka pasur raste qe edhe ka falur, sepse Kurani e thote "...ne se mund te permbaheni, falni, se Allahu sheh dhe eshte me i dijshmi...". Pervec ketyre, ka njerez qe paguhen per te shkruar shkrime te ndryshme dhe per t'ia erresuar historine e ndritur profetit. Tani, ata izraelit mendje ndritur e rrespektojne profetin Muhamed. Thone; "Ai ka qene nje dijetar i madh" dhe lakmojne aq shume ne suksesin e tij sa edhe vete ata sbashku me Ameriken tani kane filluar te zbatojne politiken e tij. Amerika ka po te njejtat qellime qe ka pasur profeti Muhamed, ai ka pasur per qellim qe ne te gjithe boten te ekzistoj vetem nje ligj, po ato qellime ka edhe Amerika, mos te futem me thelle se jam lodhur duke u munduar te tregohem i gjitheanshem, mund te fundosem diku.

Ne se do i nderuar Jarigas, ne mund t'i diskutojme keto gjera edhe ndryshe, ne kater sy, avash avash, vetem na nevojitet e ta gjejme nje kohe te mjaftueshme te lire qe t'i dalim ne skaj diskutimit dhe te ndahemi te kenaqur qe te dy. Mendoj se kam lexuar shume dhe lami te ndryshme, prandaj mendoj se dicka di edhe une dhe nuk ia fus kuturu kur dicka shkruaj...

Shendet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 03-09-2012 mė 11:25

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Kjo qe e ka thene Nuh Musa mund t'i ndodh cdo njeriu, te thote fjale pa kontrolle. Une kete postim te tij nuk e kam lexuar me pare, por qe tani per here te pare po e shoh, pasi qe ti e sjelle ketu. Kam debatuar me kete njeri shume here dhe e kam vertetuar se Nuha i thote fjalet troq, drejt e ne fytyre pa shpjegim me te detajuar, ndoshta e bene kete, sepse eshte lodhur me njerez te shumte qe e sulmojne.
    Kur njeriu gabon troē, duhet te kerkoje falje troē!!
    Nese une te krenohem ty se Krishti i ka zhdukur te gjithe kundershtaret e tij dhe nga ana tjeter llap se Krishti qenka tolerant,mendoj se ti do te kishe plot te drejte te quaje Krishtin kriminel te ndyre dhe mua cope idioti qe s'ka pike logjike, apo jo?!
    Ky eshte thelbi i debatit tim me Nuhin!!
    Por dihet se profeti Muhamed ka vepruar me urdhera te Kuranit dhe ka vrare ata njerez qe i kane shpallur lufte dhe ata qe e kane tradhetuar, ka pasur raste qe edhe ka falur, sepse Kurani e thote "...ne se mund te permbaheni, falni, se Allahu sheh dhe eshte me i dijshmi...". Pervec ketyre, ka njerez qe paguhen per te shkruar shkrime te ndryshme dhe per t'ia erresuar historine e ndritur profetit.
    Edhe ne kete pike poi referohemi perseri fort te "urtit" islamik, Nuh Musa, i cili shkruan:
    Kurse, Kurani e din ti Jari se si eshte shpalluar ???, eshte SHPALLUR GRADUALISHT dhe sipas nevojes aktuale, per nje periudhe 22 vjecare..........pra, cdo ajeti kuranore i prin nje ndodhi ne perditshmeri.....andej, eshte e paimagjinueshme te qendroje kurani si baze PA sunnet....do te ish paradokse....

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=138529 postimi 16
    Sipas Nuhit, Kurani eshte zbritur sipas nevojave te perditshme te Muhamedit!!A pajtohesh edhe ti, Gon?!
    Ne se do i nderuar Jarigas, ne mund t'i diskutojme keto gjera edhe ndryshe, ne kater sy, avash avash, vetem na nevojitet e ta gjejme nje kohe te mjaftueshme te lire qe t'i dalim ne skaj diskutimit dhe te ndahemi te kenaqur qe te dy. Mendoj se kam lexuar shume dhe lami te ndryshme, prandaj mendoj se dicka edhe une dhe nuk ia fus kuturu kur dicka shkruaj...

Shendet
    Gon i dashur!!Une nuk kam asnje problem te diskutoj ne 4 sy apo 100 sy me nje vella te dashur!! Mos dysho asnjehere ne qellimet e mia te mira karshi teje e ēdo Shqiptari si ti!!E,nese gaboj, se njeri jam edhe une, do te ma falesh po ashtu si une ta fal ty, se vellazeria e mire keshtu e ka!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Nese une te krenohem ty se Krishti i ka zhdukur te gjithe kundershtaret e tij dhe nga ana tjeter llap se Krishti qenka tolerant,mendoj se ti do te kishe plot te drejte te quaje Krishtin kriminel te ndyre dhe mua cope idioti qe s'ka pike logjike, apo jo?!
    I nderuar, Bibla eshte ligj, Kurani eshte ligj dhe sot shteti eshte ligj. nese nje grup maskarenjesh sot i kundervihen ligjit te shtetit tend, vjedhin, rrahin, vrajne, prejne dhe tradhetojne shtetin, ata jane duke vepruar kunder ligjit te shtetit dhe ne dem te tij. Shteti yt per keta lloj njerezish ka disa ligje te cilat ndeshkojne me vdekje dhe ne se keta njerez zihen do t'iu shqiptohet denimi i merituar 'vdekja', tash, a mund ta quash ti shtetin tend kriminel dhe ta fajsosh ate, sepse ai ka denuar me vdekje keta maskarenj? T e njejten gje e ka bere edhe Jezusi, edhe Muhamedi.

Sipas Nuhit, Kurani eshte zbritur sipas nevojave te perditshme te Muhamedit!!A pajtohesh edhe ti, Gon?!
    Nuk pajtohem, por as nuk mendoj se ai e tha ne ate menyre. Sunet do te thote praktike, mirepo suneti duhet te jete i paster, ashtu sic thote Kurani te praktikohen gjerat, jo te shtohen gjera pos atyre qe ekzistojne ne Kuran, sic ka ndodhur tek 'myslimanet' e sotem me metoden e gurezimit dhe te tjera gjera...

ai eshte zbritur sipas nevojave te perditshme dhe te perjetshme te te gjithe njerezve, edhe ate per te miren e tyre

Gon i dashur!!Une nuk kam asnje problem te diskutoj ne 4 sy apo 100 sy me nje vella te dashur!! Mos dysho asnjehere ne qellimet e mia te mira karshi teje e ēdo Shqiptari si ti!!E,nese gaboj, se njeri jam edhe une, do te ma falesh po ashtu si une ta fal ty, se vellazeria e mire keshtu e ka!!
    as une nuk e kam problem edhe ne njeqind sy, mirepo jam lodhur, sepse nuk eshte vetem forumi ne jeten time, kam edhe shume gjera tjera per te bere.

Falja duhet ekzistoj per te dy. Por ama e kam edhe nje gje te pa zgjidhur me ty, behu me realist, shpjego ne menyre me te sincerte mesazhet e Kcires, cfare ne te vertete permbajne ato, dhe perse pas nje kohe ai kerkoi falje? Ai kerkoi falje se e kuptoi gabin qe e beri, por ti ke vazhduar akoma duke e mbrojtur gabimin e tij! Perse?!

Aty ne te dy beme nje aksident dhe ende nuk e dime se cili ishte fajtori ne ate aksident .

cfare mendon ti, kush ishte fajtori, une apo ti??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 03-09-2012 mė 12:06

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Cili na qenka konteksi per ta pershkruar Muhamedin si kriminel?!! Hajt, shpjeoja pak vellai tem, Gonit!!!
    O jaro, pash zotin mos u shtir, ose metevertet je aq naiv sic shitesh ne kete rast.

Natyrisht se kur une shkruajta AI, e pata ndermend pejgamberin alejhiselam.

Tash, pyetjet qe vijojn ne kontekst me kete jane:

A ka marre pjese pejgamberi i muslimaneve aktiv ne lufte ?
    - JO
    A ka ekzekutuar pejgamberi i muslimaneve denime qe i ka prere ne baze te kuranit me doren e vet ?
    - JO

Cili burr dheu tash, ne njohuri te ketyre "detajeve", dhe nga nje perzon qe diskuton me mua mbi islamin pertej elementeve baze, PRES qe ta njohe materien me thelle, e nderlidh ate aforizmen time cinike (ku pejgamberi pret e vret) me fuqi shpjeguese ???, po ajo mund te jete vetem subjektive dhe dhunshem e ndertuar me naivitet femije bre jaro.....(kujdes, mund te te dale kjo "nuhizem" tash, por jam gjithsesi i gatshem te ta sqaroj kete edhe me gjere)......

Ai njeri qe prapseprap e ben nje gje te tille, o eshte hepten naiv, o eshte thjesht sherrmadh dhe sadomazohist. Ngase une te quaj shpeshhere edhe gjysemalfabet, per mua eshte meselja e qarte, qe KEQKUPTIMI i atyre rreshtave te mi (qe ne fakt i vijuan nje diskutimi me disa replika) nga ana jote, rrezullton thjesht nga njohja e dobet e materies.

Shpresoj se nuk do ta marrish guximin ne te ardhmen te na lodhish me ato citimet me larte, se perseri do te kthehen boomerang si cdo tentim tjeter qe e ke provuar deri sot me mua.

Sinqerisht, se kam prit qe te kesh nevoje edhe per leksione rhetorike !!!

Tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

!
    O jaro, sa don ti bjerish koses pash Zotin ???...........pra, kur une shkruaj "sipas nevojes aktuale", ti me ate nenkupton "nevojen e pejgamberit" ????, mos je deh pash zotin ???, akoma nuk paska mbaruar dasma ne elbasan.....po shih Goni si t'u pergjigj, pikerisht sipas synimit tim !!!

pfffffffffff, cfare tragjedie !!!, cfare vetvrasje !!!!

hajt tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-04-2012
    Postime
    23
    Ju te gjithe qe nxitoni te kritikoni.
    Ju qe talleni.
    Ju qe nxisni urrejtje fetare ne nje forum qe quhet "Toleranca fetare" nuk duhet te merni pjese ketu.Krijoni nje forum tjeter dhe quheni "Forumi i urrejtjes dhe shpifjes" dhe merni pjese aty.
    Kurre mos i merni lajmet si te verteta pa i komfirmuar mire......,sepse rrufeja nuk ka rene ne xhami por ne nje 'kapane"(shtepi e bere me derrasa dhe teneqe) ne te cilen banoret po luteshin.
    Bangladesh: fulmine su una moschea, 13 morti

Redazione – 11 agosto 2012 – Tredici persone sono morte e 15 sono rimaste ferite quando un fulmine ha colpito una moschea 'temporanea’ nel piccolo villaggio di Saraswatipur (200 km a nordest di Dacca).

Lo ha detto la polizia locale.

Gli abitanti del paesino avevano trasformato una capanna in moschea, dato che le inondazioni provocate dalle forti piogge impedivano di raggiungere la moschea della zona.

Al momento della tragedia c'erano circa 35 persone all'interno.

Tra i morti c'era anche l'imam.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-04-2012
    Postime
    23
    Citim Postuar mė parė nga kristi21 Lexo Postimin
    Ju te gjithe qe nxitoni te kritikoni.
    Ju qe talleni.
    Ju qe nxisni urrejtje fetare ne nje forum qe quhet "Toleranca fetare" nuk duhet te merni pjese ketu.Krijoni nje forum tjeter dhe quheni "Forumi i urrejtjes dhe shpifjes" dhe merni pjese aty.
    Kurre mos i merni lajmet si te verteta pa i komfirmuar mire......,sepse rrufeja nuk ka rene ne xhami por ne nje 'kapane"(shtepi e bere me derrasa dhe teneqe) ne te cilen banoret po luteshin.
    Bangladesh: fulmine su una moschea, 13 morti

Redazione – 11 agosto 2012 – Tredici persone sono morte e 15 sono rimaste ferite quando un fulmine ha colpito una moschea 'temporanea’ nel piccolo villaggio di Saraswatipur (200 km a nordest di Dacca).

Lo ha detto la polizia locale.

Gli abitanti del paesino avevano trasformato una capanna in moschea, dato che le inondazioni provocate dalle forti piogge impedivano di raggiungere la moschea della zona.

Al momento della tragedia c'erano circa 35 persone all'interno.

Tra i morti c'era anche l'imam.
    13 dead as lightning strikes Bangladesh mosque

Agence France-Presse | Updated: August 11, 2012 13:01 IST
    email
    email

Dhaka: At least 13 people were killed and 15 injured when lightning struck a makeshift mosque in a remote village in Bangladesh as locals were holding special Ramadan prayers, police said on Saturday.

The Imam was among those killed when the powerful lightning bolt hit the flimsy tin and thatch building at Saraswatipur village in the northeast some 200 kilometres (125 miles) from the capital Dhaka late on Friday.

About 35 people from the village, which is in the lake district of Sunamganj, were holding prayers known as taraweeh, offered during the Muslim holy month of Ramadan, when the lightning struck, police chief Bayes Alam said.

"All 13, including the Imam, died on the spot. The bodies and faces of some of the victims were burnt," Mr Alam told AFP, adding that at least 15 people were injured, including six who were hospitalised.

The locals had turned the room into a mosque because access to the village's more substantial concrete-roofed mosque had been made difficult due to heavy rains in recent weeks that have swollen the Saraswati river.

Lightning is a major threat in Sunamganj, home to some of Bangladesh's biggest lakes. Most incidents occur during the monsoon season between June and September when the district receives a huge amount of rainfall.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    About 35 people from the village, which is in the lake district of Sunamganj, were holding prayers known as taraweeh, offered during the Muslim holy month of Ramadan, when the lightning struck, police chief Bayes Alam said.
    O Nuhi Duhia
    Nuk kam une faj, por vrasesi. Mos u merr me mue, por me temen dhe ate qe e kreu kete krim.
    Pse nuk thue se cili ishte mesazhi i vrasesit kriminel qe vret gjithe kete njeri te pafajshem ne xhami mu ne muajin e Ramazanit? Kjo eshte interesante dhe jo une.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •