Close
Faqja 17 prej 23 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 229
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Nuhi,o s i ste vret buka perendimore, pse nuk e han ate te Stamolles?!

Po une nuk besoj ne gogolin, po ēfare me pyt mue!
    Pyetja ishte per ju qe besoni qe se edhe me e imta gje ne kete bote levize, ndodhe, krijohet dhe shkatrrohet nga Allahu.Per kete pyeta s eēfare mesazhi eshte ky,
    o rrumb qe ja kercet me koke andej kendej..
    Ti je aq konfuze ne koke, saqe me vjen keq per njerezit qe kane pune me teje....cfare komplekse moj moter ke, ke kerkuar sherim profesional ndonjehere ???

Une te vendova para ZGJEDHJES, o e jep nje statement, o tema jote ka per qellim nxitje te urrejtjes nderfetare, pra, ka natyre kontraproduktive ndash per qellimet e nje FORUMI, ndash per qellimet e shqiptarise ne pergjithesi........ajo ka vetem per qellimet e natyres tende PRIVATE nje vlere, kurse ato, mendon se i interesojn kujt ne kete mes ???

tungi

PS: buka nuk eshte perendimit, ajo eshte e IMJA, une jam vetvetiu pergjegjes per buken qe e ha !!!, ne perendim eshte cdo individ pergjegjes para ate qe vepron, nuk e din kete ???, e garantuar me ligj dhe mbrojtur nga shtetet perendimore...........ai perendim "tendecioz" ekziston vetem ne koken tende konfuze.....
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Jaro,

Prap me monotonine qe ta kushtezon fjalori i kufizuar me mua ???....a prap sherbehesh me citatet e mia qe i shkep nga konteksti per te te sherbyer pakez me dale nga humnera argumnetative ku je fut ???
    Ahahahahahah...o Nuqi i lales!!Po ēka po derdellit mer i shkrete??! A u krenove me tolerancen e Islamit ketu, ndersa diku tjeter u krenove me Muhamed kriminelin qe s'la kembe jomyslimani perreth??!
    Tashi, o je islamik me shpirt e mendje e, ne kete rast te lejohet et shkruash gomarlleqe pa hesap, ose ke shkelur ne ndonej vend te keq e duhet me t'shkrujt hoxha !!!
    Pse, qe kurre islami ne rep, e shqiperise eshte "reprezentativ" per islamin shqiptare ???..
    Thuhet dhe shkruhet "qekur", ti kokrra e "inxhenjerit", e sidoqofte, kush islam na qenka "raprezentativ", ai i Muhamedit qe shfarosi jomyslimanet apo ai i Dukajve dhe Shefqet Krasniēit?! Hajt na e trego pakez!!
    ...per teje eshte me vlere "ekzistenciale" ajo puna e gjyshit, qe per me u defryer me raki kesaj rradhe ka prit te "kaloje" ramazani..........per teje vlen kjo:

Si ish 20 vjet me heret puna e gjyshit...
    Si eshte sot.
    Thuhet "per ty", inxhenjer gjysemanalfabet dhe jo "per teje" e, sidoqofte nuk i kam gjalle gjysherit!! Kjo eshte prova se ti nuk ke respekt per bashkebiseduesit dhe nuk i kushton vemendje asaj qe ata shkruajne, pasi nuk te le hunda te shikosh mire!! Do ta meritoje plotesisht mosperfilljen nga ana ime dhe do ta kesh, nese vazhdon te shkruash nuhizma me gramatike pulash!!
    Perveē kesaj, je fare i paafte te zhvillosh nje debat te thjeshte!! Kur tjetri te thote se ky tipi qe gjasme eshte mysliman i thekur , nuk e hedh kurre poshte traditen shqiptare, ti derdellit per "defrime rakie"!! Ti nuk eshte se s'je i zgjuar, thjesht nuk ia arrin!!!
    Te kujtoj, shqiperia ka qen shteti i vetem ateist ne bote !!!, perkundrazi, realitetet rreth islamit ne shqiperi nuk jane ne zhdukje, por ne rritje.....per rep. e shqiperise gota islam eshte "gjysem e mbushur"........e ti me referon ketu per nje gote gjysem te shprazet...............kjo do te ish kausale, po qe se gota te kish qene e PLOTE...........por ajo ish e SHPRAZET teresisht shoku jar........e shprazet.........
    Ne cilin fill te filozofise islamike te kane mesuar se "shtet ateist" eshte njesoj si "popull ateist", Tunxh??!! Ne Shqiptaret, ne kohen e Enverit, s'kemi pushuar asnjehere se festuari Vitin e Ri, Diten e Veres, Nevruzin, Bajramin, etj!! Islami ne Shqiperi ka vdekur me kohe e vetem dyndja e kosovareve dhe iliridasve plus investimet harapo-turke po perpiqet ta rishpirtezojne!!
    Pra, perfundimi mbetet ai qe ishte, PER teje, gjith kjo qe mendon, eshte vetem nje TERAPI qe ta justifikon konvertimin.
    Jo "terapi" po "teori", o Tunxh!! I imi nuk ishte konvertim, por thjesht rikthim tek rrenjet!! Ata qe i kane humbur rrenjet, shkojne e falen ne xhamite e sulltaneve turq dhe degjojne predikimet harapēe te krasniēave qe shajne figurat e Kombit!!Ata qe i kane humbur rrenjet, i falen turkut qe i ka bere shiptare e madje krenohen me kete!!
    Jane pikerisht ata si puna jote Nuh, te cileve kur u permend Gjergjin qe ua leroi sulltaneve per 25 vjet, terbohen dhe shkumbezojne!! Apo ti nuk shkumbezon, Tunxh efendia??!!
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin
    Gjithcka qe rrjedh ne natyre eshte ne dijeni te Zotit...
    Don te thote Predestinim ,"gjithcka qe ndodh, Perendija e din qysh me pare" !.Apo i ashtequajturi Taqder ne Islam (diturija e zotit).
    Atehere parashtrohet pyetja:Nqs zoti gjithcka ka paracaktuar,atehere si te denohet krijesa per veprat e veta,ne diten e gjykimit ?
    Sipas kesaj nese zoti din gjithcka dhe te teren e ka percaktuar me pare,shtrohet pyetje e thjeshte ku mbetet vullneti i lire i njeriut ?
    Nqs eshte keshtu si thoni ju,qe zoti eshte ne dijeni te gjithckaje ne natyre dhe te njeriu (si pjese e saj) - atehere njeriu mbetet pa vullnetin e lire dhe nuk munde te denohet /shperblehet per veprat e bera !
    Kjo eshte Fatalitet i thelle,qe nuk munde te lidhet me arsyen pervec se ne Paradox.Ketu nuk ka as fije te marrjes se vendimit ne emer te vetvetes.
    Kujt ti besoj,ty qe thua nje fjali qe eshte fatalitet i paster apo bashkebesimtarin tend Nuh Musa qe thote qe njeriu ka vullnet te lire ?

Munde ti harmonizoni qendrimet,ju lutem

(Tori & Nuh Musa dhe metafizika Islame ne Forumin Shqiptar haha).
    Citim Postuar mė parė nga Tori Lexo Postimin
    Hajde te bejme dhe nje analogji me fene e Krishtere, a mos valle Zoti i krishtereve eshte i kenaqur te krijoje mijera Prifterinj pedofile ?
    A mos eshte termi Pedofili ,terren i rreshqitshem per ju.
    Zgjidhi termat akuzuese,te mos perjetosh akuza edhe me te dhimbshme po me te njejtin term (Pedofili) !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 02-09-2012 mė 23:10
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Tema kishte kete qellim:
    A eshte Allahu i gjithepushtetshem, a vendose per ēdo gje qe ndodhe ne kete bote?
    Nese jo, atehere nuk eshte Zot.
    Nese po, cili eshte mesazhi i Allahut? A nuk mund ti vriste keta njerez ne nje vend tjeter, ne rrethana tjera?
    I nderuar, pergjigjen qe ti e kerkon, nga une e ke mare disa faqe me pare, por futu dhe lexo rend komentet e pastaj do t'a gjesh.

Shendet

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Ahahahahahah...o Nuqi i lales!!Po ēka po derdellit mer i shkrete??! A u krenove me tolerancen e Islamit ketu, ndersa diku tjeter u krenove me Muhamed kriminelin qe s'la kembe jomyslimani perreth??!
    Tashi, o je islamik me shpirt e mendje e, ne kete rast te lejohet et shkruash gomarlleqe pa hesap, ose ke shkelur ne ndonej vend te keq e duhet me t'shkrujt hoxha !!!
    Jari, kujdes, ne boten tende konfuze gjyseminjorante ndoshta kausaliteti dhe nderi nuk kane vlera te larta, por nuk je ketu duke diskutuar nen kater sy por para publikut. Ndegjoje shokun tend se ta don te miren, dhe mos u zhyt me tej ne kete humnere argumentative, se nuk ti shkon per shendeti reputacionit.......apo mendon se ashtu keshtu e ke ate pusto reputacion ne podrum, e sta nin palla, me mire me thene dicka pa rrend e pa vend, se me nejt me u betonu nga Nush babushi......toleranca e islamit eshte boterisht e njohur dhe me referenca te shkelqyera e themeluar ne historine e njerezise, nuk ka mbet ajo nga nje gjysmak si puna jote te "analizohet" dhe "vleresohet".......ti nuk ke as pergatitje intelektuale, as material krahasues me me nxjer mua ketu para "zgjedhjes", o keshtu, o ashtu.........pssssst, pispili tambel, thot mileti !!!!

Thuhet dhe shkruhet "qekur", ti kokrra e "inxhenjerit", e sidoqofte, kush islam na qenka "raprezentativ", ai i Muhamedit qe shfarosi jomyslimanet apo ai i Dukajve dhe Shefqet Krasniēit?! Hajt na e trego pakez!!
    Nje....une jam geg, dhe gjuhe nene e kam gegnishten dibrane bukur forte dhe qarte te theksuar sic e din edhe vet, ngase me kujtohet te me kesh thene se edhi ti e ke prejardhjen nga ajo ane........pra, ne gjuhen e nenes time thuhet keshtu: "ēkurre".....

- shembull: "ēki ēkurre xhi mė hijėn nė nerva, dėni dit d'ja boj d'ja thki"

Une nuk kam faj, se standardja ja ka fut me thike vetvetes......pos sidoqofte, sa do me lexosh mua, aq me shume do ti mesosh rrenjet e tua....

Perndryshe, a ta dij per ndere nderhyrjen "kirurgjike" sa i perket drejtshrkimit ???, une shkollen shqipe kur e kam lane, kam qen ne moshen 12 vjecare....

Thuhet "per ty", inxhenjer gjysemanalfabet dhe jo "per teje" e, sidoqofte nuk i kam gjalle gjysherit!! Kjo eshte prova se ti nuk ke respekt per bashkebiseduesit dhe nuk i kushton vemendje asaj qe ata shkruajne, pasi nuk te le hunda te shikosh mire!! Do ta meritoje plotesisht mosperfilljen nga ana ime dhe do ta kesh, nese vazhdon te shkruash nuhizma me gramatike pulash!!
    Cfare respekti don ne nonsensin qe e vjell ???, ti e mer nga une tamam ate qe e kerkon, as nje gramm me shume e as me pak !!!, prapseprap te kerkoj ndjese........por edhe ky reagimi i jot eshte thjesht nje "sprove", se ke mbet ne diskutime me material aq te dobet, saqe ke nevoje te kapesh edhe per fije te pavlera. A gjyshi a daja nuk eshte aspak me rrendesi ne kontekstin e diskutimit........natyrisht se e mbaj hunden larte, eshte thjesht nje prodhim i relaiteteve qe zoterojn. Une jam zotnije, dhe nuk jame mesuar te perqendrohem ne nivelet e uleta ku gjindesh ti !!!, apo e sheh nivel kulture te larte sjelljen tende karshi diskutuesve ???, pikerisht kjo eshte si puna e nje njeriu qe ngrihet ne rrang social, eshte ai i pari qe "ish-shtresen" nga ka dale, i pari e akuzon dhe perqesh !!!, ti me nje fjale e perqesh DAJEN tend, dhe kjo jari, eshte thjesht nje pike e dobet e jotja, qe e kam verrejt qe ne fillim, dhe pikerisht per kete, hunda ime nuk mer ere ke teje !!!

Zotnijlleku nuk blehet me para, ai TRASHEGOHET !!!

Perveē kesaj, je fare i paafte te zhvillosh nje debat te thjeshte!! Kur tjetri te thote se ky tipi qe gjasme eshte mysliman i thekur , nuk e hedh kurre poshte traditen shqiptare, ti derdellit per "defrime rakie"!! Ti nuk eshte se s'je i zgjuar, thjesht nuk ia arrin!!!
    ...une foli per ujkun, ti ma tregon tragun !!!, aaaah dynja e dynja, cka nuk mban mbi toke !!!

Ja nje shembull nga vet derdellitja nonsensiale e jotja:

"daja e ka prit ramazanin te kaloje, qe t'ja plas "tradites" shqiptare"

Kete PERLE e kuptoj lala nush tamam ashtu edhe ti si e mendove, kurse komenti im ish PERTEJ kuptimit te thjeshte te PERLES qe na solle............pra, nuk kish te beje me "traditen" e dajes tend, por me faktin tjeter, "kesaj rradhe" me pritjen e kalimit te "ramazanit", dhe te pyeta, si ka qene puna e dajes PARA 20 vjet ???........kjo me interesoj, oj intelligjence e rrale e republikes !!!, pergjigjja e thjeshte do te ish: Daja im, jo vetem "kesaj rradhe", por rreshtazi se jeta ka vepruar keshtu. OSE, ke te drejte Nuho, me heret daja as qe e dinte se kur eshte ramazan, nuk i interessonte !!!.............benu BURR SHQIPTARE tash, dhe FOL.....mos nxir fillozofira aty ku nuk ka.

Ne cilin fill te filozofise islamike te kane mesuar se "shtet ateist" eshte njesoj si "popull ateist", Tunxh??!! Ne Shqiptaret, ne kohen e Enverit, s'kemi pushuar asnjehere se festuari Vitin e Ri, Diten e Veres, Nevruzin, Bajramin, etj!! Islami ne Shqiperi ka vdekur me kohe e vetem dyndja e kosovareve dhe iliridasve plus investimet harapo-turke po perpiqet ta rishpirtezojne!!
    O inteligjence e rrale e mbarepopullit shqiptare, edhe FEJA, si cdo element tjeter i kultures te nje populli, per te ju shmang degjenerimit, duhet SHKOLLARISHT te kultivohet, vetem atehere i ka VLERAT me cilesi kualitative !!!

Kjo do me thene se, DAJA jot, nuk do ja plaste rakise pas ramazanit !!!, ngase ne kulturen islame qe zhvillohet shkollarisht kjo dukuri nuk ekziston, kjo eshte prezente vete ne nje mes ku vlerat kulturore degjenerohen !!!

Ne iliride dhe kosove, kultivimi i fese ka qen jo i LEJUAR, por edhe i GARANTUAR. Edhe pse ne ontrolle shtetnore, kemi patur medrese, kemi patur xhami, mektepe, dhe ne sarajeve fakulltet teologjik !!!, une nuk te kam faj, se injoranca jote e bashkuar me servilizem te len te aludosh ne boten e kesulkuqes, dhe ta ngjyrosish realitetin me lloj lloj ngjyrash qe te te duket me i bukur.

Festat ne shqiperi qe mi ceke, kane qene thjesht nje HIJE e asaj qe kane qene me heret. Une per juve kam metevertet emocione te sinqerta dhe me vjen gjunah. Para dy muaj isha ne durres per xhuma, dhe me vellaun qe e pata ne krahun e djathte hyra ne muhabet, me rrefej pakez mbi vendlindjen e vet dhe se ish shperngul ne durres, dhe me pyeti per xhamite ne "tetove", dhe se ish i mendimit se ato jane nga arri, dhe sikur u turperua per xhamine e durresit, se nuk mund te krahasohet me xhamiat e ilirides. Si zakonisht hoxha ben edhe lutje, dhe ajo lutje qe e berri, jo se ish dicka e ndryshme, krejtesisht e thjeshte ishte, por ne ato rrethana, kiq aq shume vlere te larte, saqe i lutem Allahut per ju te ja u permiresoj gjendjen, jo vetem muslimaneve, por ne pergjithesi te ju ja u zdrit pakez jeten, se metevertet jeni duke jetuar ne nje erresire te rrende qe e keni trasheguar nga ato majmunat e pare, PARAJA dhe bonnlleku i kesaj dynjaje kane aq vlere, sa bukuria e trandafilit per qorrin !!!

Jo "terapi" po "teori", o Tunxh!! I imi nuk ishte konvertim, por thjesht rikthim tek rrenjet!! Ata qe i kane humbur rrenjet, shkojne e falen ne xhamite e sulltaneve turq dhe degjojne predikimet harapēe te krasniēave qe shajne figurat e Kombit!!Ata qe i kane humbur rrenjet, i falen turkut qe i ka bere shiptare e madje krenohen me kete!!
    Jane pikerisht ata si puna jote Nuh, te cileve kur u permend Gjergjin qe ua leroi sulltaneve per 25 vjet, terbohen dhe shkumbezojne!! Apo ti nuk shkumbezon, Tunxh efendia??!!
    ...ok jari, pra "nje teori"........por gjithsesi eshte e nderlidhur ne krejt anet me krizen e identitetit tend.
    Ja, kush tjeter e merr guximin ta quaj "rrikthim" nje ndryshim te jetes PERZONALE ???, pse, a vetem perzonaliteti jot ka jetuar ne trupat e parardhesve te tu ???, ti je nje riinkarnim i shpirtit te pavdekshem jarian ???........e nese po, pse atehere u ndale diku ne mesjete, e jo ne nje kohe kur kemi qen edhe metevertet te ndritur, ja pra si ne kohen e Lekes, apo Thotit ???, pse bash ne nje periudhe, te cilen e perqesh tan bota e "civilizuar perendimore" ???.......ajo kohe admirohet vetem nga kreret kishtare, ngase ne ate kohe te padijes dhe injorances ata kane qene institutet supreme mbi jeten dhe pasurine e njerezve, si "zevendes" te Zotit ???

pfffffffffffffffffff

Hajt tung, dhe kesaj rradhe kujto se cka do te shkruash.....
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Don te thote Predestinim ,"gjithcka qe ndodh, Perendija e din qysh me pare" !.Apo i ashtequajturi Taqder ne Islam (diturija e zotit).
    Atehere parashtrohet pyetja:Nqs zoti gjithcka ka paracaktuar,atehere si te denohet krijesa per veprat e veta,ne diten e gjykimit ?
    Sipas kesaj nese zoti din gjithcka dhe te teren e ka percaktuar me pare,shtrohet pyetje e thjeshte ku mbetet vullneti i lire i njeriut ?
    Nqs eshte keshtu si thoni ju,qe zoti eshte ne dijeni te gjithckaje ne natyre dhe te njeriu (si pjese e saj) - atehere njeriu mbetet pa vullnetin e lire dhe nuk munde te denohet /shperblehet per veprat e bera !
    Kjo eshte Fatalitet i thelle,qe nuk munde te lidhet me arsyen pervec se ne Paradox.Ketu nuk ka as fije te marrjes se vendimit ne emer te vetvetes.
    Kujt ti besoj,ty qe thua nje fjali qe eshte fatalitet i paster apo bashkebesimtarin tend Nuh Musa qe thote qe njeriu ka vullnet te lire ?

Munde ti harmonizoni qendrimet,ju lutem

(Tori & Nuh Musa dhe metafizika Islame ne Forumin Shqiptar haha).

A mos eshte termi Pedofili ,terren i rreshqitshem per ju.
    Zgjidhi termat akuzuese,te mos perjetosh akuza edhe me te dhimbshme po me te njejtin term (Pedofili) !
    O roli, edhe ti ja fut truc kajher !!!

Paramendo:

ajo qe e rrethekon grimcen e atomit, ajo qe e rrethekon ate, ajo qe e rrethekon ate, ajo qe e rrethekon univerzin tone deri ne pafundesi, ajo qe e rrethekon pafundesine deri ne pafundesi, dhe ajo qe e rrethekon ate.....per te gjithe keto ka nje konstante absolute, LIGJET NATYRORE.

Pra, pse mendon se ekziston vullneti i lire ne ndonje forme apo ne ndonje fillozofi, apo ne ndonje sfere te ekzistences ???

E din ti pse je ne gjendje te kuptosh rregullat e nje ndeshje futbolli, dhe zhvillimin e lojes ???....sepse i ke mesuar !!!

Jeta jone eshte poashtu nje LOJE, ngase rregullat i japin kesaj lojes vlere, dhe na bejn neve te kendshme per ta luajtur. Shih 6/32 ne librin e librave.....dhe aty e gjen edhe ate "vullnetin e lire" qe e ke ndermend, por nuk din si ta kualifikosh !!!

Ka dhan nje pergjigje jashtzakonisht te madhe Muhamed Mustafaja, paqja dhe meshira e Allahut qeofte mbi ate, apo jane ato fjale te Allahut ???, mere si te duash, por nuk mohohet forca absolute e atyre rreshtave......

tungi
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Dyfytyresia nuk paska skaj a! Ne se per nje moment te vetem me ke quajtur mik e vella, kjo paska qene genjeshter dhe shtirje nga ana yte dhe nje artificialitet i pafund...

Ne se per nje moment i thua tjetrit mik dhe vella, atehere duhet te pajtohesh patjeter me te, te mirat dhe te keqijat qe i ka ai (ketu hyn edhe religjioni). Te pakten, jo vetem une por te gjithe ata qe e quajne veten mysliman, profetet e te tjera feve nuk i shajne, nuk i mallkojne dhe nuk iu mveshin gjera te keqija qe nuk i kane pasur, thjesht, nuk shpifin per ta.

Ti, i ashtuquajturi mik dhe tolerant fetar, e vella, qe per ty 'kinse' atdheu e kombi eshte e para, e pastaj vjen feja me dole dardh me bisht more djal! Por mos ke dert se bishtin do ta kepus une, e pjesa tjeter do te qelbet pastaj.

Ne se une e quaj veten atdhetar dhe pro kombetar, dhe keto dyja i ve para fese, une kurr nuk do t'ia sulmoja fene ndonje shqipetari dhe nuk do ta sulmoja as ate ne menyren me te vrazhd sic e bene ti. Sepse ne ate rast per mua ai eshte shqipetar separi dhe eshte vellau im per nga gjaku, i cili e flet edhe gjuhen e nenes time, ndersa idete dhe mendimet e tij individuale nuk me pengojne dhe aq, sepse jane te tij dhe jo te miat. Ndoshta do te mundohesha me te mire ta merrja ne se e ka gabim, por ne se mbetet i pa ndryshueshem, atehere do t'i hapja rrugen le te vazhdoj dhe le te dali ku te deshiroj te dali, por ama ne se me sulmon, atehere mua me duhet patjeter te vetembrohem. Ti e bene te kunderten, ti je thjeshte nje kriptokristian (sic me thoshte qeveriablu mua kriptoislamik) i pa pare, ku para te tjereve prezanton dicka tjeter, kurse ne zemer ke dicka tjeter. Ajo cfare ke ne zemer ti eshte mllefi dhe urrejtja ndaj vellezerve tuaj per nga gjaku 'shqipetar', te cilet nuk i perkasin religjionit tend. E ku te mbeti atdhedashuria tani?

Ne se e pelqen politiken e Amerikes, une te them ty se amerika ka kopjuar politiken e Muhamedit, te pelqeu ty ose nuk te pelqeu.

Shnet

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin

Ne se e pelqen politiken e Amerikes, une te them ty se amerika ka kopjuar politiken e Muhamedit, te pelqeu ty ose nuk te pelqeu.

Shnet

Goni,

I duhen edhe disa dekada per te ardhe ne ate nivel qe ta kuptoje kete !!!, ndoshta kjo jete e terra nuk do ti mjaftoje.....

selam
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Dyfytyresia nuk paska skaj a! Ne se per nje moment te vetem me ke quajtur mik e vella, kjo paska qene genjeshter dhe shtirje nga ana yte dhe nje artificialitet i pafund...
    As edhe per nje ēast te vetem nuk menduar te te genjej, e jo me ta bej nje gje te tille!
    Ne se per nje moment i thua tjetrit mik dhe vella, atehere duhet te pajtohesh patjeter me te, te mirat dhe te keqijat qe i ka ai (ketu hyn edhe religjioni).
    Jo, te pajtohem jo, por t'i respektoj po, patjeter t'i toleroj te mirat dhe t'i terheq veshin per te keqijat!!
    Te pakten, jo vetem une por te gjithe ata qe e quajne veten mysliman, profetet e te tjera feve nuk i shajne, nuk i mallkojne dhe nuk iu mveshin gjera te keqija qe nuk i kane pasur, thjesht, nuk shpifin per ta.
    Nese une e kam bere, te kerkoj falje perunjesisht vella, por jam i bindur se po te lexosh me kujdes shkrimet e mia, ke per te pare qe 99% e tyre jane ne stilin pamfletistik, qe dmth se une merrem vetem me analizen e asaj qe shkruajne te tjeret; pra nese gjen ndonje shpifje prej meje, sillma ketu dhe une te perulem e ne rast te kundert, mbetesh gjithmone vellai im!
    Ti, i ashtuquajturi mik dhe tolerant fetar, e vella, qe per ty 'kinse' atdheu e kombi eshte e para, e pastaj vjen feja me dole dardh me bisht more djal! Por mos ke dert se bishtin do ta kepus une, e pjesa tjeter do te qelbet pastaj.
    I riu si veriu,- thote populli!
    Une do te te thoja se s'ka dardhe pa bisht, thjesht per te sdramatizuar nje perdorim te pavend te proverbit:"Dardha e ka bishtin prapa"!! Qetesohu vella e me thuaj ku te preka!!
    Ne se une e quaj veten atdhetar dhe pro kombetar, dhe keto dyja i ve para fese, une kurr nuk do t'ia sulmoja fene ndonje shqipetari dhe nuk do ta sulmoja as ate ne menyren me te vrazhd sic e bene ti. Sepse ne ate rast per mua ai eshte shqipetar separi dhe eshte vellau im per nga gjaku, i cili e flet edhe gjuhen e nenes time, ndersa idete dhe mendimet e tij individuale nuk me pengojne dhe aq, sepse jane te tij dhe jo te miat.
    Mos i ngaterrņ gjerat!! Une nuk sulmoj fene e askujt, edhe pse eshte e pamundur t'i sulmosh fene nje besimtari te devotshem! Ajo qe une bej, eshte te ējerr masken atyre qe predikojne vlera antishqiptare e pseudofetare dhe e bejne ne emer te gjithe shqiptareve, ashtu siē ben Nuhi!! Ne fakt, ty nuk te kam sulmuar ndonjehere, pasi tek ti nuk e kam hasur nej gje te tille!Muhabet tjeter pastaj kur behet fjale per debate teologo-filozofike!
    Ndoshta do te mundohesha me te mire ta merrja ne se e ka gabim, por ne se mbetet i pa ndryshueshem, atehere do t'i hapja rrugen le te vazhdoj dhe le te dali ku te deshiroj te dali, por ama ne se me sulmon, atehere mua me duhet patjeter te vetembrohem. Ti e bene te kunderten, ti je thjeshte nje kriptokristian (sic me thoshte qeveriablu mua kriptoislamik) i pa pare, ku para te tjereve prezanton dicka tjeter, kurse ne zemer ke dicka tjeter. Ajo cfare ke ne zemer ti eshte mllefi dhe urrejtja ndaj vellezerve tuaj per nga gjaku 'shqipetar', te cilet nuk i perkasin religjionit tend. E ku te mbeti atdhedashuria tani?
    Shpresoj qe t'u rikthehesh edhe njehere ketyre rreshtave me mendje te ēlodhur!!Ta perseris edhe njehere se une nuk jam kunder vellezerve te mi per arsye feje e ne jeten time asnjehere nuk kam ftuar dike te lere nje fč tjeter per te marre timen dhe as kam per ta bere!! Ama, te luftosh analfabetizmin, nuk eshte aspak krim, paēka se analfabetet mund te mbrohen se jane shumice e prandaj jane ne te drejte; te luftosh arabizimin siē ben ti, nuk eshte krim, paēka se duket sikur je kunder vellezerve te tu myslimane; te jesh kunder nej feje, nuk eshte mungese respekti per fetaret e asaj feje pa ashtu si te jesh antifashist nuk do te thote se nuk respekton personat qe perqafojne ate ideologji!!
    Thjesht une mendoj se eshte nje fe e demshme per popullin tim dhe perpiqen ne kete drejtim, pa i vene pushken asnjeriu dhe pa i hequr respektin askujt qe s'č ka merituar per te tjera arsye!
    Shnet
    Ia ku dolem tek thelbi i mllefit tend!!
    Nese do ta kishe lexuar em vemendje fillin e debatit me Nuhin, une sjell citimin e nje shkrimi te tij, ku ai krenohet se Muhamedi i zhduku nga faqja e dheut perreth tij te gjithe jomyslimanet!! Tani, nese per ty cilesite e kriminelit nuk jane keto qe Nuhi i pershkruan Muhamedit, atehere do te thote qe kemi problem me vlerat jetesore mbi te cilat bazohemi une dhe ti, e ne kete rast s'ka vend per diskutime; ne rast se edhe ti e mendon si une, atehere eshte e qarte se eshte vetem nje perciptesi e jotja ne lexim dhe temperamenti teper i flakerishem qe ēoi ne nje shperthim tendin te pakontrolluar!!
    Gjithsesi, pershendetje!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ......toleranca e islamit eshte boterisht e njohur dhe me referenca te shkelqyera e themeluar ne historine e njerezise, nuk ka mbet ajo nga nje gjysmak si puna jote te "analizohet" dhe "vleresohet"..........
    Tolerance si kjo e Muhamedit me te cilin ti vete krenohesh??!

Per ne protokoll, Muhamedi i arabeve, jo qe i ka "masakruar" ata tradhetaret dhe besepreresit, ai edhe i ka zhduk qe mos te pingeroje fare jomuslimani ne ato troje.....sot e kesaj dite, fara e jomuslimanit as qe mer ere ne vendet me te shenjta te islamit, edhe ate, fale atij burri burrash, atij gjigandi te njerezise.....islami ka sukses, se e ka burimin e paster si uji qe del nga gurri...kjo nuk do te kish qene keshtu, po qe se mos kishin qen muslimanet konsekuent ne punen e tyre.....

http://www.forumishqiptar.com/showth...=138569&page=2 postimi 39
    Ne kulturen tone, Tunxh, nje njeri i tille quhet kriminel e, qe ta kuptoje edhe Goni, eshte nje mysliman i thekur si Nuh Musa, qe e quan Muhamedin kriminel e jo Jarigasi!!
    Kur t'i japesh shpjegim kesaj "tolerances" se atij "gjigandit" te krimit qe pershkruan ketu, atehere, mund te vazhdosh me pacipesine e te krenuarit me tolerancen islame!!
    Jarigas

Faqja 17 prej 23 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •