Close
Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 229
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Nacionalizmi eshte nje semundje e neveritshme qe i ka sjell njerezimit vec vrasje , perdhunime e shkaterrime.

Patriotizmi te meson te duash vendin tend por jo te gjithe njerezit qe jetojne ne ate vend, si mund ti duash kriminelet vetem pse ata jane bashkombasit e tu?

Lexo e meso se budallaqeve e injoranteve si ty te gjithe i duken te paditur.
    Te jesh nacionalist e te mos jesh edhe patriot kete se pasna degjuar ,megjithate prej islamit si ideologji absurde e ndertuar nga nje beduin imoral(citat nga Ataturku) cdo gje e eshte e mundur
    Tani me thuaj Adem Jashari ishte nacionalist apo patriot?!!!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Te jesh nacionalist e te mos jesh edhe patriot kete se pasna degjuar ,megjithate prej islamit si ideologji absurde e ndertuar nga nje beduin imoral(citat nga Ataturku) cdo gje e eshte e mundur
    Tani me thuaj Adem Jashari ishte nacionalist apo patriot?!!!
    Prandaj te thashe qe ke nevoje te lexosh qe te mbushesh boshlleqet qe i ke me shumice ne cdo pjese te trupit .

Bacen Adem Jashari njerez si ty duhet te lajne gojen kur ta permendin.

Po ta le te per detyre shtepie ta gjesh se c'ishte?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Prandaj te thashe qe ke nevoje te lexosh qe te mbushesh boshlleqet qe i ke me shumice ne cdo pjese te trupit .

Bacen Adem Jashari njerez si ty duhet te lajne gojen kur ta permendin.

Po ta le te per detyre shtepie ta gjesh se c'ishte?

na·tion·al·ism (nsh-n-lzm, nshn-)
    n.
    1. Devotion to the interests or culture of one's nation.
    2. The belief that nations will benefit from acting independently rather than collectively, emphasizing national rather than international goals.
    3. Aspirations for national independence in a country under foreign domination.

Definicioni i nacionalizmit perputhet 100% me profilin e ADEM JASHARIT ,prandaj ty te duhet te lash ate gojen tende te qelbur kur permend emrin e TIJ!

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    na·tion·al·ism (nsh-n-lzm, nshn-)
    n.
    1. Devotion to the interests or culture of one's nation.
    2. The belief that nations will benefit from acting independently rather than collectively, emphasizing national rather than international goals.
    3. Aspirations for national independence in a country under foreign domination.

Definicioni i nacionalizmit perputhet 100% me profilin e ADEM JASHARIT ,prandaj ty te duhet te lash ate gojen tende te qelbur kur permend emrin e TIJ!
    Shiko c'ben katnarja shko e gjen ca fjale Anglisht ne internet e vjen e bo si doktoresh shkencash .

Si nuk ka shpik teknologjia ndonje opsion qe ti njoh katnaret automatikisht e ti bllokoje tastieren?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 22-08-2012 mė 08:51

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Shiko c'ben katnarja shko e gjen ca fjale Anglisht ne internet e vjen e bo si doktoresh shkencash .

Si nuk ka shpik teknologjia ndonje opsion qe ti njoh katnaret automatikisht e ti bllokoje tastieren?
    Mohoje nese mundesh
    Trulan islamik , kafshate e lehte je per mua ,islamiket i trullos edhe nje femije 10 vjeqar e lere me une

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Gon ,ja thenje nga kurani :

“O ju qė besuat, mos u ofroni miqėsi (dashuri) prindėrve tuaj, as vėllezėrve tuaj, nėse ata vlerėsojnė mosbesimin kundėr besimit. E kush prej jush miqėsohet me ta, ata janė mizorė.

“Nuk gjen popull qė e beson Allahun dhe Ditėn e Gjykimit, e ta dojė atė qė e kundėrshton Allahun dhe tė dėrguarin e Tij, edhe sikur tė jenė ata (kundėrshtarėt) prindėrit e tyre, ose fėmijėt e tyre, ose vėllezėrit e tyre, ose farefisi i tyre. Ata janė qė nė zemrat e tyre (Ai) ka skalitur besimin dhe e ka forcuar me shpirt nga ana e Tij dhe ata do t'i shpjerė nė xhenete, nėpėr tė cilėt rrjedhin lumenj. Aty janė, pėrgjithmonė. Allahu ua ka pėlqyer punėn e tyre dhe ata janė tė kėnaqur me shpėrblimin e Tij. Tė tillėt janė palė (grup, parti) e Allahut ta dini pra, se ithtarėt e Allahut janė ata tė shpėtuarit
    Keshtu qe i padjallezuari Gon ,kurani te udhezon te mos duash as prinderit e tu qe nuk jane besimtar e lere mo te tjeret ....
    Une nuk u miqesova ketu me ndonje ateist moj ane, cfare flet?! Vetem diskutim po bejme ne... Fundja, une e ndjej si detyre qe edhe me nje ateist te diskutoj gjerat rreth Zotit dhe ndoshta ai bindet nje dite, ose nuk bindet dhe une heq dore. Kete Zoti nuk ma ndalon ne Kuran. Por une thash se e kam vella nga gjaku dhe askush nuk mund te ma mohoj kete, sepse ne te gjithe shqipetaret nje gjak kemi dhe ne se jeni kunder kesaj, atehere me tregoni. Ndersa myslimanet nga popuj te tjere mund t'i kem vellezer vetem per nga feja. Une xfiles nuk e kam armik per derisa nuk me ka sulmuar ne menyre direkte, vec asaj une e pashe qe ai as nuk e dinte kuptimin
    e fjales 'Islam', ai mendonte se Islami eshte parti e krimineleve, ose ngjashem me kete!

Gon ti nuk ke as nje te qinden e intelektit qe ka G.D . Problemi yt eshte qe ti nuk ke identitet. Ti pretendon se je Musliman por ndonjehere harron se je Musliman. Feja Islame te pelqen apo ste pelqen ty te meson qe muslimani arab , kinez , grek apo serb eshte me me vlere se nje Shqiptar qafir , e kete e ke me Kuran jo me hadithe (meqenese beson vetem Kuranin) . Ti fluturon me pras ne b*the sikurse doje te shkoje ne kufi me Shqiperine pas 2 javesh e te kerkoje bashkim kombetar. Keto cilesi ty Gon te bejne te papjekur per mua dhe ndoshta dyfytyresh per G.D dhe ndoshta torollak per nje pjese tjeter prej anetareve te forumit.
    Ne rregull, pasi ti e thua kete, mire! Por me trego mua, sa te qintat e intelektit ke ti dhe sa kam une? Pasi qenke i afte te masesh ne kete menyre, me trego rezultatet, diferencen mes meje dhe teje! Ne ate shkrim qe postoi G.D., mua mu duk se kishte munges intelekti rreth asaj qe e thashe, ndoshta kam qene dhe gabim, por ne se ka qene ashtu sic thua ti, duhet te kuptosh se njeriu gabon dhe une jam nje njeri si te gjithe te tjeret .

Une nuk mund te di per mendsh Kuranin dhe nuk rri ore e cast duke lexuar Kuran, por une e di qe ai e thote kete:

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Ai thote se te gjithe myslimanet jane vellezer "per nga feja". Ndersa te afermit 'kane me shume perparesi'...
    Ti qe i thua vetes mysliman, ke harruar qe kundershton direk Kuranin me ato hadithet e 'sakta' te 'dijetareve te famshem Islam' te cilat i llogarit si mesim paresore ne Islam...

Tani, a kam une identitet apo jo, a jam une mysliman apo jo, kete e di vetem une, me mire se te gjithe ju. Ne te njejten kohe jam edhe atdhetare, e nacionalist i flakt. Une shpresoja se do te kete edhe shume te tjere atdhetare si une ne kete forum, te cilet ia done te miren kombit dhe per nje shtator te bejme nje organizim rreth qeshtjes se bashkimit, por e pashe qe nuk kishte interes te mjaftueshem per kete ide nga te rinjte tane, per kete edhe jam deshperuar shume. Ndersa ty te duket papjekuri kur nje shqipetare deshiron te organizoj nje proteste qe te ribashkohen trojet shqipetare, une nuk e di se cfare mund te jene per ty ata atdhetare, te cilet kane flijuar jeten e tyre per kete bashkim te trojeve dhe nuk ia arriten qellimit, mos valle kane qene adoleshent?! Apo dyfytyresh?! Ose torollak?!...

Ja Gon ,ketu e ke pergjigjen me te drejte ,smund te jesh musliman dhe nacionalist ,harroje
    E ke gabim ne se mendon keshtu, sepse Islami nuk eshte kunder kombit, por ky njeri me keto fjale qe tha:

Islami e urren nacionalizmin por inkurajon patriotizmin dhe atdhedashurine.
    tani doli kunder fjaleve te thena nga goja e vete, pikerisht tek tema; "Islami kunder kombit". agmokio ketu di te bej sa mire dallimet ne mes nacionalizmit dhe atdhedashurise, ndersa ketu me poshte:

C'ndryshim ka nacionalizmi prej atdhetarizmit?
    Ketu pra nuk ka ditur te bej dallim ne mes te ketyre dyjave!!

Me kujtohej ngapak qe kam lexuar ne Kuran se Allahu nuk eshte kunder kombit, por nuk me kujtoheshin fjalet pike per pike, por qe tani duke kerkuar e gjeta me ne fund ajetin.:

"O njerėz! Nė tė vėrtetė, Ne ju krijuam ju prej njė mashkulli dhe njė femre dhe ju bėmė popuj e fise, pėr ta njohur njėri tjetrin. Mė i nderuari prej jush tek Allahu ėshtė ai qė i frikėsohet mė shumė Atij. Vėrtet, Allahu ėshtė i Gjithėdijshėm dhe pėr Atė asgjė nuk ėshtė e fshehtė."

Pra, Allahu pohon ne Kuran se ai krijoi kombesite dhe lindja e kesaj ideje 'nacionalizmit' ne zemrat e njerezve per te dashur kombin e vete dhe per te luftuar per te eshte deshire e Allahut, i cili mbjell atdhedashuri ne zemrat e njerezve.

Vec tjerash, vetem une e dhash nje pergjigje ne aspektin fetare rreth kesaj temes qe eshte hapur, po perse nuk reflektoni me teper tek ajo pergjigje? Perse deshironi te dilni krejtesisht jashte temes? Perse nuk dhe ndonje pergjigje ti agmokio rreth temes, ose G.D.??

Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Absurde munde te jete vetem nxjerrja nga konteksti dhe pa aftesija per ta kuptuar nje shkrim te thjeshte !
    Cila mendje !!! ???

Behej fjale per sjelljen dhe lindjen e moralit qe duhet te jete individual e jo i shoqerise,dhe SJELLJA e tij eshte e determinuar e jo produkt i vullnetit te lire...Moralistet (apo naivet si ti ) bejne gabim kur rregullat e moralit,qe i kane nxjerrur nga ndjenjat personale tentojne ti gjeneralizojne dhe te thone qe vlejne per te gjithe speciet.Por ky tentim eshte budallaq ,sikur kur deshiron qe moralin ta gjesh te kafshet.Ate qe njerezit i bene konfuz eshte fakti qe ne specien njerezore egziston nje variacion i larte ne sjelljen ku individet te cilet jane te prirur per nje sjellje instiktive (ku mbi kete sjellje kane ndertuar parimet morale te veta) ,tentojne qe veten ta paraqesin si korrekt e te tjeret ti denojne per mungese fajesie,pergjegjesije etj....
    Mendja = instinkti hahah,e din ti ceshte mendja ?...hajt @Gon "mos hyne therrave se pergjakesh"...je naiv ,kete ta thone edhe bashkefetaret e tu !

Nuk me the e kupton cdo te thote Kriptoislamik >?
    Mua mu duk se ti e quajte mendjen si nje lloj instikti, ndersa vetem kafshet veprojne ne menyre instiktive, por edhe morali nuk behet vetem ne menyre individuale, e as nuk i lind cdo individi ne koke, nevojitet qe dikush t'ua mesoj te tjereve dhe kjo behet ne shoqeri, e jo individualisht, sepse ska mundesi!! Dikush qe eshte me shume i arsimuar dhe njeh normat e moralit thelbesisht, ai duhet qe edhe te tjereve t'ua mesoj rregullat elementare rreth moralit, ashtu sic i ipet kultura femijes, si adoleshent nje pjese te kultures e meson nga familja dhe pjesen tjeter e meson ne shkolle.

Politika e vertete nuk mund te beje asnje hap pa u perulur para moralit, ndersa shpirtngurtesia, mashtrimi apo mos mbajtja e fjales se dhene edhe mund ta sjellin pushtetin por jo edhe lavdine. Pra, partite politike jane pjese perberese e te gjitha shoqerive bashkekohore dhe ato patjeter duhet ta perdorin edhe moralin per ta fituar pushtetin...

Kriptoislamist te dukem une ty apo jo?! E nga kush frigohem une qe ta mbaj ate urrejtje fetare brenda zemres time dhe te sillem ne menyre artificiale para te tjereve? (sepse ti keshtu e mendon) Nga Titoja? Apo Xhaxhi Enver? Perse me nevojitet mua qe ne sy te tjereve te shtirem si paqesore, kurse brenda ne shpirte te kem plot mllef e urrejtje ndaj te tjereve?(sepse keshtu ti e pershkruan termin 'kriptoIslamist) Keshtu me pershkruan edhe mua? A fillozof individualist i mjere?

Dikur ishte ;Filozofi-Sociologji;, tani u be 'sociologji e paster', kjo e fundit e cila ka vlera dhe mund te radhitet menjehere pas mjekesise ne jeten bashkekohore! Po perse valle?!

Qe te jap kenaqesine dhe te pergjigjem ne menyre te drejteperdrejte ne pyetjen qe me ke bere me larte, kriptoIslamist me saktesisht do te thote kur une prezantohem para te tjereve se nuk jam mysliman, por qe Islamin e praktikoj ne menyre te fshehur. Ndersa ju, termin 'kriptoIslamist' e mendoni ne te njejten menyre sikurse Xfiles qe e mendonte 'Islamist-in', ose ashtu deshironi ta mendoni, sepse kjo gje iu eksiton?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 22-08-2012 mė 21:45

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Une nuk u miqesova ketu me ndonje ateist moj ane, cfare flet?! Vetem diskutim po bejme ne... Fundja, une e ndjej si detyre qe edhe me nje ateist te diskutoj gjerat rreth Zotit dhe ndoshta ai bindet nje dite, ose nuk bindet dhe une heq dore. Kete Zoti nuk ma ndalon ne Kuran. Por une thash se e kam vella nga gjaku dhe askush nuk mund te ma mohoj kete, sepse ne te gjithe shqipetaret nje gjak kemi dhe ne se jeni kunder kesaj, atehere me tregoni. Ndersa myslimanet nga popuj te tjere mund t'i kem vellezer vetem per nga feja. Une xfiles nuk e kam armik per derisa nuk me ka sulmuar ne menyre direkte, vec asaj une e pashe qe ai as nuk e dinte kuptimin
    e fjales 'Islam', ai mendonte se Islami eshte parti e krimineleve, ose ngjashem me kete!

b
    Mos i ha llafet
    Ja cke thene me pare :
    Deri sa i takon etnise 'Shqiptar', ai per mua do te jete edhe mik edhe vella dhe asnjehere armik, pa mare parasysh ideve rreligjioze te kunderta qe ne te dy i kemi.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Mohoje nese mundesh
    Trulan islamik , kafshate e lehte je per mua ,islamiket i trullos edhe nje femije 10 vjeqar e lere me une
    Mire o mushke mire po shko tek ky link:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=20676
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angmokio : 23-08-2012 mė 06:57

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Gono , pa dashur te debatoj me teper pasi une me teper se kushdo tjeter e kuptoj llogjiken tende ndaj dhe te them naiv dhe i papjekur.

Nese neser do plase nje lufte ku do perfshihen dhe Shqiptaret , te jesh i sigurte qe disa qe i thone vetes Shqiptare do te ta fusin ty plumbin te parit per shkak te Islamit tend. ( ketu qendron naiviteti yt)

Nese kerkon te ngrihesh e te besh perpjekje per bashkim kombetar ate e ben me njerez qe i njeh , me njerez qe kane nje ideal , e kjo pune kerkon kohe, maturi e zgjuarsi ne pregatitjen e gjithckaje ne menyre te detajuar. Ke kerkon ti te te mbeshtese? Trecerekun e forumit qe jane kundra ideve te tua? ( ketu pra qendron dhe papjekuria jote)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Gono , pa dashur te debatoj me teper pasi une me teper se kushdo tjeter e kuptoj llogjiken tende ndaj dhe te them naiv dhe i papjekur.

Nese neser do plase nje lufte ku do perfshihen dhe Shqiptaret , te jesh i sigurte qe disa qe i thone vetes Shqiptare do te ta fusin ty plumbin te parit per shkak te Islamit tend. ( ketu qendron naiviteti yt)

Nese kerkon te ngrihesh e te besh perpjekje per bashkim kombetar ate e ben me njerez qe i njeh , me njerez qe kane nje ideal , e kjo pune kerkon kohe, maturi e zgjuarsi ne pregatitjen e gjithckaje ne menyre te detajuar. Ke kerkon ti te te mbeshtese? Trecerekun e forumit qe jane kundra ideve te tua? ( ketu pra qendron dhe papjekuria jote)
    Tash anmokio na e tregove fytyren "pa perde". Kure i thue Gonit chka do te behej n'se do te plaste lufta, domethane ti shkon nga vetja dhe ti do ta bajshe te njejten gja per te krishteret. Ashtu he burri i dheut, bahu i sinqerte. Por, fale Zotit, nuk besoj se ka shume shqiptar te besimit musliman qe mendojne si ti, ka kund ndonje shefqet me kompani, por jo shume.

Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •