Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    E pse na qenke fyer ti, i dashur Gon, pre dom Anton Kēires?! Dhe, a u fyeve po aq nga akti i vellezerve Duka dhe heshtja e turpshme e tere shqiptareve myslimane karshi nje beseprerje te tille?!
    Po vetem se kjo heshtje eshte duke i kushtu Kosoves, edhe heshtja ndaj krimit te xhihadistit Arid Uka. Ne vend qe te luftohen carcet islamiste ne Kosove e Shqiperi shtetet tona lidhin marreveshje me organizata islamike qe te infiltrohen edhe me shume islamiste dhe te fitojne edhe me shume ushtare, qe edhe me shume shqiptare te radikalizohen dhe te bejne sic bene vellezerit tane islamike ne plot raste duke vrare ose duke u munduar te vrajne ushtaret e shteteve qe e ndihmuan Kosoven e Shqiptaret.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    I paskeni perzier gjerat shume o shoke..

Tema eshte hapur per t'i shtjelluar 'fenomenet' (ne se mund t'i quaj keshtu) idollizime, idhujtari, statuja dhe shenjtore, e jo per Duka e Uka e Krasniqa e Kqira..etj.

Por mua ma keni imponuar tani, qe edhe une te dal krejtesisht prej temes

Te krahasohet rasti i dom Anton Kqires me rastin e Dibraneve Duka eshte gje e pa kuptimte, poashtu te krahasohet rasti i dom Anton Kqires me rastin e te miturit Arid Uka eshte marrezi e madhe...!

Dom Anton Kqira para se gjithash eshte nje prift i shkolluar i cili ka per detyre te shperndaj fjale miradie dhe te perkrah paqen ne cdo moment, e jo te shperndaj fjale urryese. Kete gje dom Antoni e ka bere kunder popullit te vete, kunder gjakut te vete. Ndersa ndryshe nga prifti, ata djem kane qene pa asnje lloj titulli, ata kane qene thjesht disa individ te perditshem, te cilet nuk perfaqesojne asgje dhe ate qe e kane bere ka qene krejtesisht iniciativ individuale, kane shprehur ne praktike ndjenjat e tyre individuale rradikaliste (ndoshta), por jane frymezuar nga diqka. Kjo qe po e them nuk dua te merret nga te tjeret si nje forme perkrahje, sepse une nuk jam pro krimit, pro rradikalizmit, nuk perkrah dhunen, por thjeshte dua te shpjegoj natyren e tyre si njerez te thjeshte qe kane qene, te cileve iu eshte bere lavazh truri nga video incizime te ndryshme dhe kane ardhur deri tek ai moment kur pjesa e shpirtit kafsherore i ka dalur nga kontrolli dhe njeri beri krimin, kurse te tjeret vetem e shprehen me goj qellimin e tyre rradikalist, te ngjashem me ate te dom Anton Kqires. Por prap keta nuk mund te krahasohen me priftin sic thashe edhe me larte.

E them edhe une, si Arid Uka, poashtu edhe vellezerit Duka i kane shkaktuar deme te dyjave shteteve shqipetare, Shqiperise dhe Kosoves, por njerezit e ndritur dhe intelektualet e medhenj boteror i kuptojne keto incidente. Ata e dijne se disa individ te paket ne numer nuk mund te perfaqesojne te gjithe popullin shqipetar, dhe se nuk jane te gjithe shqipetaret njesoj si ata individ. Ne kete menyre mund te mendojne vetem injorantet dhe shqipetaro-fobet, serbofilet dhe grekofilet, te cilet me cdo kusht deshirojne te na paraqesin te erret para botes duke mare per baze disa incidente te vogla qe ndodhin nga disa individ qe nuk perfaqesojne asgje...

Ta marrim si aforizem ate thenien time i nderuar Jarigas , por ajo qe e thashe eshte plotesisht e vertete. Se, ne se ti Jarigas me ben mua dhjete te mira dhe pas nje kohe te shkurter apo te gjate me perkujton ato te mira dhe ne njefare menyre behesh pishman qe me ke bere ato te mira, dhe kthehesh me sulmon pa pritmas ne menyren me te pa kuptimte, atehere te gjitha ato te mira qe ti me ke bere, besoj se do te bien automatikisht poshte...

Po mundohem t'i permbledh te gjitha, sepse dihet qe koha eshte e shtrenjte dhe ne disa raste nuk ia vlene te humbet kot...! Mesia4ever, tani shumice e madhe e popullates shqipetare shkojne dhe perkulen para varrit te Adem Jasharit, ndersa edhe Bibla yte thote qe ti duhet t'i perkulesh vetem Perendise, apo nuk eshte ashtu...?!

Vajzushe Gjyka, ai diali i ri shqipetar, te cilit ti ia ke harruar emrin dhe vazhdon e mallkon, ai ka kerkuar falje para dhe pas shqiptimit te denimit me vdekje qe i eshte dhene, dhe ai eshte pajtuar me ate denim te shqiptuar nga ana e gjyqesorit. Ne njefare menyre edhe ai eshte penduar si dom Anton Kqira, por ndryshe nga Anton Kqira, ai ka vrare 2 burra (ushtare) dhe tani per ate krim ai barte mbi supet e tij denimin, ndersa prifti fjalet qe i kishte thene jane me mijera here me te renda se sa vepra e atij djaloshit qe e kishte bere. Fjalet qe tha kqira urdherojne krim kunder njerezimit, pa dallim gra, femi, bura e pleq dhe po te kishte mundesine, ai do te kishte bere ate krim, sepse fjalet qe ai i tha ishin edhe qellimi i tij...

Ju pershendes dhe ju lus qe te merreni me statujen (shenjtore), te shpjegoni rastin e thyerjes se asaj statuje, ulerimat e njerezve pas thyerjes se asaj shenjtore dhe te leni me nje ane krahasimet e njerezve te cilet dalin nga gjiri i kombit tone, por qe idete dhe mendimet i kane te ndryshme nga njeri tjetri, sepse tema eshte per shenjtoret dhe 'idolizimin' e tyre.

Shpjegoni arsyen, pse i luteni atyre statujave te shenjtoreve dhe pse mendoni se nepermes tyre pranohet lutja me mire tek Zoti se sa ate lutje ta beni individualisht direk duke iu drejtuar vetem Zotit...?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 14-08-2012 mė 05:38

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    I paskeni perzier gjerat shume o shoke..

Tema eshte hapur per t'i shtjelluar 'fenomenet' (ne se mund t'i quaj keshtu) idollizime, idhujtari, statuja dhe shenjtore, e jo per Duka e Uka e Krasniqa e Kqira..etj.

Por mua ma keni imponuar tani, qe edhe une te dal krejtesisht prej temes

Te krahasohet rasti i dom Anton Kqires me rastin e Dibraneve Duka eshte gje e pa kuptimte, poashtu te krahasohet rasti i dom Anton Kqires me rastin e te miturit Arid Uka eshte marrezi e madhe...!

Dom Anton Kqira para se gjithash eshte nje prift i shkolluar i cili ka per detyre te shperndaj fjale miradie dhe te perkrah paqen ne cdo moment, e jo te shperndaj fjale urryese. Kete gje dom Anton e ka bere kunder popullit te vete, kunder gjakut te vete. Ndersa ndryshe nga prifti, ata djem kane qene pa asnje lloj titulli, ata kane qene thjesht disa individ te perditshem, te cilet nuk perfaqesojne asgje dhe ate qe e kane bere ka qene krejtesisht iniciativ individuale, kane shprehur ne praktike ndjenjat e tyre individuale rradikaliste (ndoshta), por jane frymezuar nga diqka. Kjo qe po e them nuk dua te merret nga te tjeret si nje forme perkrahje, sepse une nuk jam pro krimit, pro rradikalizmit, nuk perkrah dhunen, por thjeshte dua te shpjegoj natyren e tyre si njerez te thjeshte qe kane qene, te cileve iu eshte bere lavazh truri nga video incizime te ndryshme dhe kane ardhur deri tek ai moment kur pjesa e shpirtit kafsherore i ka dalur nga kontrolli dhe njeri beri krimin, kurse te tjeret vetem e shprehen me goj qellimin e tyre rradikalist, te ngjashem me ate te dom Anton Kqires. Por prap keta nuk mund te krahasohen me priftin sic thashe edhe me larte.

E them edhe une, si Arid Uka, poashtu edhe vellezerit Duka i kane shkaktuar deme te dyjave shteteve shqipetare, Shqiperise dhe Kosoves, por njerezit e ndritur dhe intelektualet e medhenj boteror i kuptojne keto incidente. Ata e dijne se disa individ te paket ne numer nuk mund te perfaqesojne te gjithe popullin shqipetar, dhe se nuk jane te gjithe shqipetaret njesoj si ata individ. Ne kete menyre mund te mendojne vetem injorantet dhe shqipetaro-fobet, serbofilet dhe grekofilet, te cilet me cdo kusht deshirojne te na paraqesin te erret para botes duke mare per baze disa incidente te vogla qe ndodhin nga disa individ qe nuk perfaqesojne asgje...

Ta marrim si aforizem ate thenien time i nderuar Jarigas , por ajo qe e thashe eshte plotesisht e vertete. Se, ne se ti Jarigas me ben mua dhjete te mira dhe pas nje kohe te shkurter apo te gjate me perkujton ato te mira dhe ne njefare menyre behesh pishman qe me ke bere ato te mira, dhe kthehesh me sulmon pa pritmas ne menyren me te pa kuptimte, atehere te gjitha ato te mira qe ti me ke bere, besoj se do te bien automatikisht poshte...

Po mundohem t'i permbledh te gjitha, sepse dihet qe koha eshte e shtrenjte dhe ne disa raste nuk ia vlene te humbet kot...! Mesia4ever, tani shumice e madhe e popullates shqipetare shkojne dhe perkulen para varrit te Adem Jasharit, ndersa edhe Bibla yte thote qe ti duhet t'i perkulesh vetem Perendise, apo nuk eshte ashtu...?!

Vajzushe Gjyka, ai diali i ri shqipetar, te cilit ti ia ke harruar emrin dhe vazhdon e mallkon, ai ka kerkuar falje para dhe pas shqiptimit te denimit me vdekje qe i eshte dhene, dhe ai eshte pajtuar me ate denim te shqiptuar nga ana e gjyqesorit. Ne njefare menyre edhe ai eshte penduar si dom Anton Kqira, por ndryshe nga Anton Kqira, ai ka vrare 2 burra (ushtare) dhe tani per ate krim ai barte mbi supet e tij denimin, ndersa prifti fjalet qe i kishte thene jane me mijera here me te renda se sa vepra e atij djaloshit qe e kishte bere. Fjalet qe tha kqira urdherojne krim kunder njerezimit, pa dallim gra, femi, bura e pleq dhe po te kishte mundesine, ai do te kishte bere ate krim, sepse fjalet qe ai i tha ishin edhe qellimi i tij...

Ju pershendes dhe ju lus qe te merreni me statujen (shenjtore), te shpjegoni rastin e thyerjes se asaj statuje, ulerimat e njerezve pas thyerjes se asaj shenjtore dhe te leni me nje ane krahasimet e njerezve te cilet dalin nga gjiri i kombit tone, por qe idete dhe mendimet i kane te ndryshme nga njeri tjetri, sepse tema eshte per shenjtoret dhe 'idolizimin' e tyre.

Shpjegoni arsyen, pse i luteni atyre statujave te shenjtoreve dhe pse mendoni se nepermes tyre pranohet lutja me mire tek Zoti se sa ate lutje ta beni individualisht direk duke iu drejtuar vetem Zotit...?!
    Valla Goni deri ne ket postim te fundit ndoshta mbajsha edhe ndoni pike rezerve se je pak ma i "pertimetshem".... Pyetem si ka mundesi ti mbrojsh "me kamb e dore" vllezrit Duka dhe tjerat qelbesira qe turpuen kombin para botes. Ti biles edhe i arsyeton me moshe e me ndikime tjera pa pike te turpit. Ndersa Dom Anton Kqiren, i cili e teproi nga indinjata e tmeri i veprimeve te tilla, e akuzon se na qenka ma kriminel se ata xhhadistat e urryer nga krejt bota. Une pra nuk po e arsyetoj Kqiren per gabimin qe bani me ni fjale gojet te pakontrolluer, por mbes e habitur nga arsytimet tua per ata qe vrane doren bamirse shpetimtare dhe turperuen krejt shqiptarine edhe pse ti thue se bota e civilizueme nuk jua merr per te madhe. Pse a qorra jane te gjith pervech teje dhe ata qe mendojne si ti?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    Valla Goni deri ne ket postim te fundit ndoshta mbajsha edhe ndoni pike rezerve se je pak ma i "pertimetshem".... Pyetem si ka mundesi ti mbrojsh "me kamb e dore" vllezrit Duka dhe tjerat qelbesira qe turpuen kombin para botes. Ti biles edhe i arsyeton me moshe e me ndikime tjera pa pike te turpit. Ndersa Dom Anton Kqiren, i cili e teproi nga indinjata e tmeri i veprimeve te tilla, e akuzon se na qenka ma kriminel se ata xhhadistat e urryer nga krejt bota. Une pra nuk po e arsyetoj Kqiren per gabimin qe bani me ni fjale gojet te pakontrolluer, por mbes e habitur nga arsytimet tua per ata qe vrane doren bamirse shpetimtare dhe turperuen krejt shqiptarine edhe pse ti thue se bota e civilizueme nuk jua merr per te madhe. Pse a qorra jane te gjith pervech teje dhe ata qe mendojne si ti?
    Vogelushe , ashtu sic ti fole me pare per Kqiren, te njejten gje e bera edhe une, por une fola nje realitet te hidhur per te dyja palet dhe ato fjale qe i thash une 'topi si lun' e dashur. Tani, gjithkush mund te thote cfare te deshiroj, por realiteti eshte i tille, ata kane qene disa individ si ca pika ne oqean qe nuk qojne peshe dhe vetem injorantet i marin per baze ata dhe mundohen ta paraqesin gjithe kombin shqipetar sikur ata. A mund t'a mendojme edhe ne tani gjithe Danimarken popull kriminel, sepse nje danez beri krim permbi krim? JOooo...! Kurrrr...

Prandaj te them, llogjiko pak me teper dhe mendoi gjerat me ngadal dhe me mire, e mos ia fut 'kuturu', vetem se ty ashtu ta do zemra....

Cdo e bardhe e ka edhe nje pike te zeze diku, dhe cdo e zeze e ka edhe nje pike te bardhe diku...!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 14-08-2012 mė 06:15

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Une vazhdoj te kembengul qe te diskutojme rreth statujave te shenjtoreve dhe idollizimin e tyre, ju prap mireni me te tjera gjera. Une kam hapur nje teme per Lisa, kurse ju ia filloni te flisni per Fshisa dhe ma impononi qe edhe une te filloj te flas per Fshisa...

Ne se deshironi te diskutojme keto gjera rreth Kqires e Ukes e Dukes, ju lutem hapeni nje teme tjeter, sepse kjo teme nuk ka te bej fare me keta
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 14-08-2012 mė 06:16

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Vogelushe , ashtu sic ti fole me pare per Kqiren, te njejten gje edhe une e bera, por une fola nje realitet te hidhur per te dyja palet dhe ato fjale qe i thash une 'topi si lun' e dashur. Tani, gjithkush mund te thote cfare te deshiroj, por realiteti eshte i tille, ata kane qene disa individ si ca pika ne oqean qe nuk qojne peshe dhe vetem injorantet i marin per baze ata dhe mundohen ta paraqesin gjithe kombin shqipetar sikur ata. A mund t'a mendojme edhe ne tani gjithe Danimarken popull kriminel, sepse nje danez beri krim permbi krim? JOooo...! Kurrrr...

Prandaj te them, llogjiko pak me teper dhe mendoi gjerat me ngadal dhe me mire, e mos ia fut 'kuturu', vetem se ty ashtu ta do zemra....

Cdo e bardhe e ka edhe nje pike te zeze diku, dhe cdo e zeze e ka edhe nje pike te bardhe diku...!
    A i luen topi fjalet tona a jo, duhet ta vlersoje tjeterkush e jo na, por ato pikat ne oqean bahen detna kure i mbrojme dhe i perkrahim sikur po ban ti. Ajo asht "bukurija" jone, ashtu ne i kthejme te mirat qe na bahen. Ashtu duem ne te hecim perpara drejt Europes dhe civilizimit. N'se do te ishin te paket ata qe i perkrahin si ti, edhe ndashte, por......

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    A i luen topi fjalet tona a jo, duhet ta vlersoje tjeterkush e jo na, por ato pikat ne oqean bahen detna kure i mbrojme dhe i perkrahim sikur po ban ti. Ajo asht "bukurija" jone, ashtu ne i kthejme te mirat qe na bahen. Ashtu duem ne te hecim perpara drejt Europes dhe civilizimit. N'se do te ishin te paket ata qe i perkrahin si ti, edhe ndashte, por......
    Oj vajze, une nuk e mbroj krimin e tyre, pos asaj ata e moren denimin e merituar, por une bera disa krahasime dhe u mundova te shpjegoj ne menyre psikollogjike natyren e tyre, asgje tjeter nuk bera.

A kupton ti apo nuk kupton? Ose nuk deshiron te kuptosh?!! Mos i kthe gjerat ne te kunderten, sepse ti deshiron ashtu dhe me pake fjale mendimi yt te jete me favorit.

Kush ka mend edhe do t'i kuptoj mendimet e mia sigurisht.

Sa here te thashe, leri me keto gjera, por merru me temen dhe arsyeto qellimin e idollizimit...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Oj vajze, une nuk e mbroj krimin e tyre, pos asaj ata e moren denimin e merituar, por une bera disa krahasime dhe u mundova te shpjegoj ne menyre psikollogjike natyren e tyre, asgje tjeter nuk bera.

A kupton ti apo nuk kupton? Ose nuk deshiron te kuptosh?!! Mos i kthe gjerat ne te kunderten, sepse ti deshiron ashtu dhe me pake fjale mendimi yt te jete me favorit.

Kush ka mend edhe do t'i kuptoj mendimet e mia sigurisht.

Sa here te thashe, leri me keto gjera, por merru me temen dhe arsyeto qellimin e idollizimit...
    Une e kam arsytue, po ju duket nuk e keni lexue se ato qe nuk ju pershtaten nuk i shihni. Kam thane qe statujat nderohen e ruhen, por nuk adhurohen sikure mendoni ju. Po njerzit i luten Zotit me ndermjetesimin e shejterve, sepse ata kane meritat e tyne qe i fituen me veprat e tyne gjate jetes toksore.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Une e kam arsytue, po ju duket nuk e keni lexue se ato qe nuk ju pershtaten nuk i shihni. Kam thane qe statujat nderohen e ruhen, por nuk adhurohen sikure mendoni ju. Po njerzit i luten Zotit me ndermjetesimin e shejterve, sepse ata kane meritat e tyne qe i fituen me veprat e tyne gjate jetes toksore.
    Edhe Bibla ne disa raste e thote se te gjithe njerezit do te perballen te vetem me Zotin e tyre, pse pra ju kerkoni ndermjetesues? Ata, meritat e tyre i kane per veten e tyre, jo edhe per te tjeret. Si ne Bibel, poashtu edhe ne Kuran thuhet se per te fituar parajsen duhet te adhurohet, nderohet dhe te perkujtohet vetem Zoti duke u lutur ne forme riti, e jo edhe para statujave te kryhen rituale perkujtuese, nderuese dhe adhuruese. Rasti ne video flet vete, une mendoj se skam tjeter cfare te shtoj rreth ketij incizimi, ulerimat e njerezve qe ndegjohen per shkak te thyerjes se statujes se nje te shenjti flasin vete se ai ka qene shume i nderuar dhe i adhuruar nga ata njerez...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Edhe Bibla ne disa raste e thote se te gjithe njerezit do te perballen te vetem me Zotin e tyre, pse pra ju kerkoni ndermjetesues? Ata, meritat e tyre i kane per veten e tyre, jo edhe per te tjeret. Si ne Bibel, poashtu edhe ne Kuran thuhet se per te fituar parajsen duhet te adhurohet, nderohet dhe te perkujtohet vetem Zoti duke u lutur ne forme riti, e jo edhe para statujave te kryhen rituale perkujtuese, nderuese dhe adhuruese. Rasti ne video flet vete, une mendoj se skam tjeter cfare te shtoj rreth ketij incizimi, ulerimat e njerezve qe ndegjohen per shkak te thyerjes se statujes se nje te shenjti flasin vete se ai ka qene shume i nderuar dhe i adhuruar nga ata njerez...
    Bla bla bla bla, Pse ne qabe kure shkohet e gjuhet shejtani me gur, ku chdokush i merr gurt me veti, a e ka pa ndokush shejtanin aty te pranishem ? Nuk e bana si krahasim sepse nuk mund te krahasohet, por due te them qe gjithmone gjinen asish qe e teprojne, por e spjegove ne pika te shkurta chka jane statujat per nje te krishtere normal

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •