Ku po sheh fakt ti ketu, ne kete video ska kurrfare fakti e argumenti, nje statuje thehet sic do te thehej edhe nje Statuje e Jezus Krishtit, apo e cilitdo shenjtor apo personalitet, dhe kjo ka ndodhur dhe do te ndodhe edhe ne te ardhmen.
A e din ti dallimin ne mes ketyre fjaleve apo per ty krejt njesoj jane?!
'Ikone', 'Zot', 'Kishe', 'Statuje', 'Shenjtor', 'Statuje e shenjtorit', 'Statuje e Marise', 'Statuje e Jezusit' etj.
Ska cka me kuptu ketu, ti e keqkupton me qellim dhe mendon se katoliket e besojne nje statuje te nje shenjtori si Zot. Une mund te te them se katoliket por edhe ortodokset nuk e besojne nje statuje te nje shenjtori si Zot.
Krejt myslimanet pothuajse besojne se Trinia vjen nga paganizmi, asnje s'ka mujt me gjet asnje fakt e argument per kete, por perseri mendojne se ka ndodhur keshtu.
Ne qofte se futemi ne nje forum internacional, ku aty futen njerez te ndryshem, pa dallim shtresash, qofshim te 'ngritur' ne, ose te 'ulur', atehere patjeter do te ndodhe ballafaqimi ne mes te 'ulurit' dhe te 'ngriturit'. Por nevoja per komunikim e bene te veten ne kete rast. Cfare dua te them eshte se ne futemi ketu qe te komunikojme, te japim mend dhe te marrim mend deri diku. Futemi qe te mesojme dic me teper dhe futemi t'u tregojme te tjereve ate pak dituri qe kemi, pastaj formohet dituria mesatare me bashkim te ketyre dyjave ne shoqerine shqipetare dhe rinore ne pergjithesi. Kjo eshte nje gje e mire per shoqerine tone.
Injorant dhe te mencur ka nga te dyja palet, si nga te krishteret, poashtu edhe nga myslimanet. Une me pare jame perballur me teper me anetare te besimit Islam, pikerisht per arsye te 'idolizimeve' te ndryshme qe ata i bejne dhe nuk i verejne aspak! Ne kete forum jam marre pak a shume edhe me qeshtjen kombetare, fenomenet negative qe ndodhin ne dem te kombit dhe masat te cilat duhet te ndermeren per te ndaluar keto dukuri. Tani kete temen qe gjeta rastesisht ne YouTube, mua nuk me ka interesuar shume se cfare shkruan aty, por pashe kete "shefqet krasniqi.kosova.vatikan.anton kqira.stupcat" dhe sa per kuriozitet u futa ne kete video, mbresa me la video e jo emrat qe shkruhen aty. Une me teper pashe se u komentuan keta emrat si lloj titulli qe i jane vene videos se sa domethenia e videos...!
Ne se e marrim me detajisht kete punen e shenjtoreve, statujave te ndryshme te shenjtoreve dhe i krahasojme keta me Zotin, atehere llogjika na thote se keta jane duke u llogaritur si zotera nga shumica e njerezve, vetem se jane me te dobet, ose me te vegjel se Zoti kryesore qe eshte, por kete fenomen njerezia nuk po mundet ta kuptoj ende fatkeqesisht! Sepse keta, ketyre statujave iu luten per te gjitha gjerat e deri te perjetesia, e cila eshte me kryesorja per besimtarin! E cfare mund te llogariten tjeter keto statuja pervec se idolle = zoter...?!!! Me falni, ndoshta jam gabim, por une kete gje ne kete menyre arrij ta kuptoj, dhe ndryshe jo...!!!
I nderuari fattlumi thote se Anton Kqira paska lobuar ne vitet e 90-a per pavarsine e Kosoves..! E si ishte e mundur qe nje njeri, i cili ka lobuar aq shume per pavaresine e kesaj Kosoves dhe jo me shume se pas nje dekade clirimi arrihet, por me pas ky njeri hedh mallkimin e tij si prift qe eshte, permbi gjithe popullin e ketij shteti qe ai loboi dikur per pavaresine e tij...?!?! Ai tha se; "serbi eshte dashur te shfaros gjithe kete popull 'turkofil'..."! .... E pa kuptimt apo jo...?!!! Keto dy gjera nuk perputhen.
Lol, Yllbardh i nderuar, pasi qe kam pare se stupcat ne forme repi, ngjashem si Unikatili kishin bere nje diss kunder Anton Kqires, pas atyre mesazheve urryese qe ai leshoi per popullin e Kosoves, mendoj se per kete arsye punuesi i videos i ka futur edhe stupcat ketu...
Ju pershendes dhe shpresoj per mirekuptim me te gjithe...
Paqe
Gon!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 12-08-2012 mė 14:48
Kjo ndodhi eshte 100% fakt, e cila ka ndodhur identike ne ate menyre sic na ka pershkruar Zoti ne Kuran para 14 shekujve, se ata zoter (statuje) te cileve iu luten njerezia, ata as veten nuk mund t'a ndihmojne, e lere me njerezit, sepse jane statuja te pa levizshme..
Me duket se ne shek. XXI Perendia po ben cdo gje edhe ne praktike per te bindur njerezit se e kane gabim ne ate cfare besojne..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 12-08-2012 mė 15:05
Goni, mundesh me shkrue si te duesh, por per chka luten n jerzit para statujave, ti nuk mund ta dijsh. Statujat i nderojne njerzit e i duen, por vetem Zotin adhurojne, n'se din te bejsh dadhimin. Njerzit gjithmone kane me teprue dhe kane me i keqperdore gjanat, ajo asht fakt. Edhe njerzve tone te dashur u punojme statuja e permendore dhe keto i mbajme dhe i nderojme, por nuk i bejme Zota. Prandaje nuk mund te quhet idollizim sich thoni ju. Asht e vertet se Don Anton Kqira ka lobue per pavaresi te Kosoves aq shume sa s'mund te tregohet. Gjithmone ishte ne krye te demostrateve, ishte mikpritesi i pare per te gjitha aktivistet, delegacionet dhe te gjith qe vijshin nga atedheu per misione ne Amerik te aj gjejshin mikpritjen. Aj gaboji vertet, por a thue per nje gabim te vetem ta shlyejm krejte nga "e dheut" bile edhe pa i pa shkakun qe e shtyni te "bej gabim".
E nderuar, statujat (shenjtoret) per njerezit llogariten ndermjetesues per tek Zoti, cka me kete nenkuptojme se ato na qenkan dicka me te fuqishme se ne dhe fjala (lutja) jone po u percillka me mire neper mes ketyre tek Zoti se sa direk nga ne...! Po ne qofte se 'rastesisht' nje deshire apo lutje njeriut i permbushet, pas asaj ata fillojne ta adhurojne ate statuje dhe t'i faleminderohen gjithnje vetem asaj dhe Zotin e harrojne...
Ndersa, te afermve, te cileve njerezit pas vdekjes se tyre u ngrisin statuja, keto behen per qellim nderimi dhe madherimi te tyre, qe ndoshta ne te ardhmen pasardhesit e tyre shkojne e u perkulen atyre, pas perkuljes se perseritur ne breza ato statuja mund te marrin edhe titullin e shenjtorit, sepse fjalet shtremberohen dhe hiperbolizohen pas nje periudhe te gjate dhe historia e atyre statujave behet legjend...
Nganjehere nje e keqe varros dhjete te mira...!
Por edhe pendimi ka vlere te madhe si per te edhe per te tjeret (per don Anton Kqiren e kam fjalen)
Per mua nuk qojne dhe aq shume peshe fjalet tij, fundja, turpi i ngelet atij, e jo mua dhe te tjereve qe u fyen nga ai, por ne jemi ne nje bote demokratike dhe cdo njeri ka te drejte te thote cfare te doje, te shaje, te mallkoj, ne nuk mund t'ia ndalojme...
Shendet
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 12-08-2012 mė 15:46
...dhe kjo vlen vetem per jomyslimanet, apo vlen edhe per "profetin" Muhamed?!
Kujdes me aforizmat....
E pse na qenke fyer ti, i dashur Gon, pre dom Anton Kēires?! Dhe, a u fyeve po aq nga akti i vellezerve Duka dhe heshtja e turpshme e tere shqiptareve myslimane karshi nje beseprerje te tille?!Por edhe pendimi ka vlere te madhe si per te edhe per te tjeret (per don Anton Kqiren e kam fjalen)
Per mua nuk qojne dhe aq shume peshe fjalet tij, fundja, turpi i ngelet atij, e jo mua dhe te tjereve qe u fyen nga ai, por ne jemi ne nje bote demokratike dhe cdo njeri ka te drejte te thote cfare te doje, te shaje, te mallkoj, ne nuk mund t'ia ndalojme...
Shendet
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga jarigas : 12-08-2012 mė 16:11
Jarigas
Jo Goni nuk i sheh vdhezrit Duka, as ate tjetrin ne Gjermani (ja kam harrue emnin, ju harrofte per gjithmone) dhe sa tjere, per ata i mbulle syte, por i mban chele per ata qe gjith jeten vepruen mire, dhe te hidheruar per akte te turpshme te dukajve e tjerve, shfryne pakenaqesine e vet (ndoshta ne menyre te teprueme) por.......
Nese une kam nje foto te Adem Jasharit apo Zahir Pajazitit, Skenderbeut, Naim Frasherit, Isa Boletinit etj. ne shtepi nuk d.m.th. se e besoj si Zot. Nese ajo foto bjen nga muri e thehet aksidentalisht cka ka te keqe ketu, blihet tjetra e zevendesohet. Kjo nuk d.m.th. se ajo Adem Jashari ka qene i paafte. Statuja te jep edhe identitet, per kete ju islamiket e urreni statujen e Gjergj Kastriotit sepse ajo statuje te jep identitet evropian, po ju s'doni te jeni evropian, ma me rendesi per juve eshte Allahu dhe 72 grate e xhenetit te cilat ekzistojne vetem ne mendjet e semura te arabeve. Mire e ka anetari i forumit Iliria e Para kur ju pyet se cfare mesazhi ka rrufeja ne xhami, cfare mesazhi sipas teje po te jepka Allahu. Rrituni se ende jeni duke mendu si nje femije 5 vjecar qe sdin t'i kuptoje disa gjera themelore.
Krijoni Kontakt