Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga Gjyka Lexo Postimin
    Bla bla bla bla, Pse ne qabe kure shkohet e gjuhet shejtani me gur, ku chdokush i merr gurt me veti, a e ka pa ndokush shejtanin aty te pranishem ? Nuk e bana si krahasim sepse nuk mund te krahasohet, por due te them qe gjithmone gjinen asish qe e teprojne, por e spjegove ne pika te shkurta chka jane statujat per nje te krishtere normal
    Me kete bla bla bla ti ke treguar vetem injorancen tende, asgje tjeter nuk ke bere. Krahasim i pa kuptimt eshte ky; 'gjuajtja e shejtanit me gure' me ate 'idollizimin e statujave te shenjtoreve'...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2010
    Postime
    365
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Me kete bla bla bla ti ke treguar vetem injorancen tende, asgje tjeter nuk ke bere. Krahasim i pa kuptimt eshte ky; 'gjuajtja e shejtanit me gure' me ate 'idollizimin e statujave te shenjtoreve'...
    Po si te them kure une e sqarove se ky nuk asht krahasim e ti prap thue e krahason. Une vetem e ceka si teprim e marri sikure kishte me kene edhe adhurimi i statujave, chka ti bajsh kure se merr vesh. Statujat i adhuron vetem kund ndonje injorant, e shejtanin me gur e gjuejne te gjith "te divotshmit" qe shkojne ne pelegrinazh. Edhe ketu kemi nje dadhim te madh qe nuk mund krahasohet.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    I paskeni perzier gjerat shume o shoke..

Tema eshte hapur per t'i shtjelluar 'fenomenet' (ne se mund t'i quaj keshtu) idollizime, idhujtari, statuja dhe shenjtore, e jo per Duka e Uka e Krasniqa e Kqira..etj.

Por mua ma keni imponuar tani, qe edhe une te dal krejtesisht prej temes
    Jo, jo, i dashur Gon! Pergjigja t'u dha si prej meje, po ashtu edhe prej fattlumit, por ty me duket se te kruhet pak si shume!!

Te krahasohet rasti i dom Anton Kqires me rastin e Dibraneve Duka eshte gje e pa kuptimte, poashtu te krahasohet rasti i dom Anton Kqires me rastin e te miturit Arid Uka eshte marrezi e madhe...!
    E ketu gabon me te madhe, pasi, jo vetem qe rastet e mesiperme jane te lidhura shkakesisht me njera-tjetren(pa hajvanllekun e Dukeve, dom Kēira s'do te kishte shperthyer),por ti, ndoshta me shume perciptesi, anashkalon thelbin e debatit dhe nuk ke as guximin t'i pergjigjesh pyetjes sime!!
    Reagimi i dom Kēires, nuk u shkaktua nga akti i dy trushpelareve te arabizuar, por nga heshtja fajtore e shqiptareve ne diaspore, heshtje qe vazhdon akoma sot e kesaj dite dhe prova per kete eshte "arsyetimi" yt i mefshet i ketyre akteve!! Ben vaki qe disa shqiptare trushpelare e bukeshkale te organizojne nje sulm kunder shpetimtareve te vellezerve shqiptare kosovare e faktikisht rrugehapesve te lindjes se shtetit te pavarur kosovar, duke i prere ne bese para gjithe opinionit publik shqiptar e boteror, e shqiptaret heshtin!! Ndersa, kur nje prift ne Boston, piskat se paska qene me mire me vdeke se sa me pre ne bese mikun, degjohet ulerima e shqiptareve me "bisht" kudo neper Kosove e internet!! Neper cilat skuta ishin fshehur keta qelbesira trushpelare, kur ishte koha per te uleritur kunder turpit te vellezerve "myslimane" e per t'i treguar botes se Shqiptari nuk e pret ne bese mikun??!!

Dom Anton Kqira para se gjithash eshte nje prift i shkolluar i cili ka per detyre te shperndaj fjale miradie dhe te perkrah paqen ne cdo moment, e jo te shperndaj fjale urryese. Kete gje dom Antoni e ka bere kunder popullit te vete, kunder gjakut te vete. Ndersa ndryshe nga prifti, ata djem kane qene pa asnje lloj titulli, ata kane qene thjesht disa individ te perditshem, te cilet nuk perfaqesojne asgje dhe ate qe e kane bere ka qene krejtesisht iniciativ individuale, kane shprehur ne praktike ndjenjat e tyre individuale rradikaliste (ndoshta), por jane frymezuar nga diqka. Kjo qe po e them nuk dua te merret nga te tjeret si nje forme perkrahje, sepse une nuk jam pro krimit, pro rradikalizmit, nuk perkrah dhunen, por thjeshte dua te shpjegoj natyren e tyre si njerez te thjeshte qe kane qene, te cileve iu eshte bere lavazh truri nga video incizime te ndryshme dhe kane ardhur deri tek ai moment kur pjesa e shpirtit kafsherore i ka dalur nga kontrolli dhe njeri beri krimin, kurse te tjeret vetem e shprehen me goj qellimin e tyre rradikalist, te ngjashem me ate te dom Anton Kqires. Por prap keta nuk mund te krahasohen me priftin sic thashe edhe me larte.
    Natyrisht se nuk mund te krahasohet shqiponja me gjarperinjte, i dashur Gon!!
    Nese, edhe sot e kesaj dite, kosovaret mendojne se vellezerit Duka, Uka e te gjithe ata qe vjellin kunder ShBA, nuk kane bere asgje te keqe, une them: Me mire vdekja se turpi!!
    E them edhe une, si Arid Uka, poashtu edhe vellezerit Duka i kane shkaktuar deme te dyjave shteteve shqipetare, Shqiperise dhe Kosoves, por njerezit e ndritur dhe intelektualet e medhenj boteror i kuptojne keto incidente. Ata e dijne se disa individ te paket ne numer nuk mund te perfaqesojne te gjithe popullin shqipetar, dhe se nuk jane te gjithe shqipetaret njesoj si ata individ. Ne kete menyre mund te mendojne vetem injorantet dhe shqipetaro-fobet, serbofilet dhe grekofilet, te cilet me cdo kusht deshirojne te na paraqesin te erret para botes duke mare per baze disa incidente te vogla qe ndodhin nga disa individ qe nuk perfaqesojne asgje...
    Epo, kur qe momenti per ta shpalosur perpara gjithe botes kete gje, se disa trushpelare myslimane nuk mund te perfaqesojne tere shqiptaret, shqiptaret heshten!! Vetem nje Shqiptar klithi prej Bostoni.....

Ta marrim si aforizem ate thenien time i nderuar Jarigas , por ajo qe e thashe eshte plotesisht e vertete. Se, ne se ti Jarigas me ben mua dhjete te mira dhe pas nje kohe te shkurter apo te gjate me perkujton ato te mira dhe ne njefare menyre behesh pishman qe me ke bere ato te mira, dhe kthehesh me sulmon pa pritmas ne menyren me te pa kuptimte, atehere te gjitha ato te mira qe ti me ke bere, besoj se do te bien automatikisht poshte...
    Shpresoj qe ta kuptosh edhe vete se ke rene ne nuhizem!! Nuk mund te behet njeriu pishman per te mirat dhe te te kthehet me te keq ne "menyre te pakuptimte" e pa shkak!! E sidoqofte, ti per t'u ngritur ne te njejtin nivel, duhet me pare t'i kthesh nente te mirat qe te ka bere...., por po t'i kthehemi Muhamedit pastaj, a mjafton vetem nje prerje duarsh qe ka urdheruar, apo grabitja e nje femre, apo zhvirgjerimi i nje te miture, apo udheheqja e lufterave gjakderdhese , apo....etj, per ta quajtur kriminel, pamvaresisht te "mirave" te shumta qe ka bere??!!
    Vajzushe Gjyka, ai diali i ri shqipetar, te cilit ti ia ke harruar emrin dhe vazhdon e mallkon, ai ka kerkuar falje para dhe pas shqiptimit te denimit me vdekje qe i eshte dhene, dhe ai eshte pajtuar me ate denim te shqiptuar nga ana e gjyqesorit. Ne njefare menyre edhe ai eshte penduar si dom Anton Kqira, por ndryshe nga Anton Kqira, ai ka vrare 2 burra (ushtare) dhe tani per ate krim ai barte mbi supet e tij denimin, ndersa prifti fjalet qe i kishte thene jane me mijera here me te renda se sa vepra e atij djaloshit qe e kishte bere. Fjalet qe tha kqira urdherojne krim kunder njerezimit, pa dallim gra, femi, bura e pleq dhe po te kishte mundesine, ai do te kishte bere ate krim, sepse fjalet qe ai i tha ishin edhe qellimi i tij...
    Pyes veten se pse i quajte vellezerit Duka trushpelare, nderkohe qe ti "arsyeton" njesoj si ata!!
    E, pyes veten, se pse per nje ēast mendova se ti ishe person i denje per respekt...!!
    Sa zhgenjim e sa hidherim...!
    Jarigas

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Pyes veten se pse i quajte vellezerit Duka trushpelare, nderkohe qe ti "arsyeton" njesoj si ata!!
    E, pyes veten, se pse per nje ēast mendova se ti ishe person i denje per respekt...!!
    Shoh nje kohe te gjate,se si forumistin ne fjale e perkedhel !!!
    Tipi eshte kriptoIslamik,me koncepte te coroditura...
    Keshtu eshte me te nenshtruarit.Problemi i tyre eshte:standardet e dyfishta.

Arid Uka ishte i ri,ore (axhami)...e mllefin e nje plaku te deshperuar nga tradhetija e shpallin si tradheti te atij dhe lehin viteve....qendrim dhe logjik neandertali ! fujjj
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Jo, jo, i dashur Gon! Pergjigja t'u dha si prej meje, po ashtu edhe prej fattlumit, por ty me duket se te kruhet pak si shume!!
    Cfare pergjigje me dhe ti o i nderuar...? Mua me kruhet shpesh dhe nuk hezitoj te sulmoj tru shpelaret atehere kur kam te drejte...

E ketu gabon me te madhe, pasi, jo vetem qe rastet e mesiperme jane te lidhura shkakesisht me njera-tjetren(pa hajvanllekun e Dukeve, dom Kēira s'do te kishte shperthyer),por ti, ndoshta me shume perciptesi, anashkalon thelbin e debatit dhe nuk ke as guximin t'i pergjigjesh pyetjes sime!!
    Per cilen pyetje e ke fjalen, per ate se cfare me ka bere mua dom Anton Kcira? Dom anton Kcira me ka quajtur mua dhe te gjithe popullin e Kosoves 1900000 shqipetare "QEN" dhe ka thene se eshte dashur te bej me teper Milosheviq, te masakroj te gjithe keta shqipetar mysliman...! Apo e ke fjalen per 'Nivelin'??!! Eh, per kete ta kam dhene pergjigjen

Reagimi i dom Kēires, nuk u shkaktua nga akti i dy trushpelareve te arabizuar, por nga heshtja fajtore e shqiptareve ne diaspore, heshtje qe vazhdon akoma sot e kesaj dite dhe prova per kete eshte "arsyetimi" yt i mefshet i ketyre akteve!! Ben vaki qe disa shqiptare trushpelare e bukeshkale te organizojne nje sulm kunder shpetimtareve te vellezerve shqiptare kosovare e faktikisht rrugehapesve te lindjes se shtetit te pavarur kosovar, duke i prere ne bese para gjithe opinionit publik shqiptar e boteror, e shqiptaret heshtin!! Ndersa, kur nje prift ne Boston, piskat se paska qene me mire me vdeke se sa me pre ne bese mikun, degjohet ulerima e shqiptareve me "bisht" kudo neper Kosove e internet!! Neper cilat skuta ishin fshehur keta qelbesira trushpelare, kur ishte koha per te uleritur kunder turpit te vellezerve "myslimane" e per t'i treguar botes se Shqiptari nuk e pret ne bese mikun??!!
    Kritikat nga te gjithe shqipetaret, pa dallim feje jane dhene menjehere pas ketij rasti, e edhe pas rastit 'Uka', por ky eshte arsyetim i yt. Ne kete rast je ti ai qe deshiron te arsyetosh priftin Kcira. Pikerisht ky Kcira ka folur me bisht, i cili eshte i mbushur mllef ne myslimanet dhe pas atij rastit te 'Dukajve' sulmon te gjithe shqipetaret e Kosoves, te cilet i perkasin fese Islame, duke harruar qe ata 'Dukajt' muk ishin te Kosoves. Ky pra eshte bishti i vertete qe dom Anton Kcira e shfrytezoi mementin me te duhur per te shprehur mllefin ndaj myslimaneve qe ka pasur ne zemren e tij, rast ky, i cili ka pasur hapesire edhe per arsyetim pas nje kohe...

Natyrisht se nuk mund te krahasohet shqiponja me gjarperinjte, i dashur Gon!!
    Nese, edhe sot e kesaj dite, kosovaret mendojne se vellezerit Duka, Uka e te gjithe ata qe vjellin kunder ShBA, nuk kane bere asgje te keqe, une them: Me mire vdekja se turpi!!
    Por, kjo shqiponja u kthye ne nje sorre pas nje kohe te shkurter, duke kerkuar falje publike!. Ndersa te gjithe e dijme se Arid Uka beri krim, kurse vellezerit duka po pergatiteshin per nje sulm kriminal dhe une nuk e mohova kete. Une thash se ata e moren denimin e merituar, por Kcira a mori ndonje denim? Rasti 'Kcira' dhe rasti 'Duka' kane ngjashmeri se tepermi nese ndalesh edhe i mendon ne menyre te mirefillt keto dyja. Ajo pra, cfare bera une ishte nje krahasim individesh dhe rastesh, asgje me teper. Hap memorien pak me teper i dashur Jarigas...

Epo, kur qe momenti per ta shpalosur perpara gjithe botes kete gje, se disa trushpelare myslimane nuk mund te perfaqesojne tere shqiptaret, shqiptaret heshten!! Vetem nje Shqiptar klithi prej Bostoni.....
    Te tregova me larte bishtin e kesaj klithme te ketij shqipetari pro sllav...

Shpresoj qe ta kuptosh edhe vete se ke rene ne nuhizem!! Nuk mund te behet njeriu pishman per te mirat dhe te te kthehet me te keq ne "menyre te pakuptimte" e pa shkak!! E sidoqofte, ti per t'u ngritur ne te njejtin nivel, duhet me pare t'i kthesh nente te mirat qe te ka bere...., por po t'i kthehemi Muhamedit pastaj, a mjafton vetem nje prerje duarsh qe ka urdheruar, apo grabitja e nje femre, apo zhvirgjerimi i nje te miture, apo udheheqja e lufterave gjakderdhese , apo....etj, per ta quajtur kriminel, pamvaresisht te "mirave" te shumta qe ka bere??!!
    Cfare na qenka ky 'Nuhizmi' more aman...??!! Une nuk e njoh kete term 'Nuhizem'! Te krahasosh kete rast me rastin e Muhamedit?? Pfffff... Absurditet!!! Vec asaj, ti e di qe une nuk besoj qe Muhamedi te kete urdheruar prerje duarsh apo jo?!

Ps. Muhamedi nuk iu ka drejtuar asnjehere te gjithe atyre qe beri shume per ta ne atemenyren sic iu drejtua Kcira popullit kosovar, ai nuk e quajti askend 'Qen'. Ne se nje njeri ka bere krim, ai nuk iu drejtua te gjitheve duke i akuzuar per krim, por iu drejtua vetem atij qe e bere krimin. Te pakten une keshtu mendoj.

Jarigas, une u mundova thjeshte te shpjegoj deri diku natyren e tyre, si dhe pse kane ardhur deri aty, qe te planifikojne nje sulm kaq kriminal. Duke u bazuar ne diturine e 'paket' te tyre dhe ne trurin e ngusht dhe te turbulluar nga sekte rradikaliste te ashtuquajtura "Islamike"...

Ahaaaa, rasti im per natyren tende tani ngjason shume me rastin e Kcires!! U vertetua aforizma ime qe kam thene me heret apo jo...??!!

Por cfare te bera qe ti te ndihesh per nje moment i zhgenjyer dhe i hidheruar mo vlla?!!! A di te me tregosh me saktesisht dhe me gjeresisht arsyen e ketyre dyjave? Apo te lendon me teper e verteta e hidhur rreth Kcires dhe ato idollizimet qe ekzistojne tek njerezit, te cilat i hodha ketu ne forum??!! Apo cfare??

Me vjen keq qe edhe ti me ke keqekuptuar i nderuar Jarigas. Shpresoj qe ta kuptosh nje dite ate qe e kam thene ne kete teme...

Shendet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 17-08-2012 mė 10:42

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    cfare eshte 'Tipi'??

Tipi eshte kriptoIslamik,me koncepte te coroditura...
    Tipi eshte plotesues deshirash, prandaj po te them 'e sakt' Lol

Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Shoh nje kohe te gjate,se si forumistin ne fjale e perkedhel !!!
    Perkedhelja ka qene e ndersjellte

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Tani pashe edhe pyetjen tende Jarigas, me fal, por pa qellim e kame anashkaluar. Edhe rasti i Dukajve dhe Ukes me kane lenduar rende, mua dhe te gjithe shqipetaret (ne perjashtim te atyre selefive), sepse ata qe u sulmuan nga Uka dhe deshen te sulmohen nga Dukajt ishin ata qe na e dhane lirine dhe pavaresine qe sot ne e gezojme. Ata tani e kane mare denimin e merituar.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •