Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 76
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Aftesia qe cdo ngjarje madhore shkencore ta kthejne ne diqka te parendesishme eshte per tu habitur .

Nuk po mund tju dalloj , a jeni ne fazen e pare apo te dyte ?
    une nuk jam ne ate faze sa te gezohem se nasa do sjelli ca gure nga marsi

guret gure mbeten kudo ne univers ,nuk ka ndonje ndryshim guri i tokes nga guri i marsit apo ai i henes

nuk kam motiv te gezohem dhe ta cilesoj ngjarje madhore

ATMAN e morem vesh qe ske pse gezohesh. Sa here do e shkruash? Tema nuk eshte per gezimin apo hidherimin tend. Hiqni dore nga zakoni i te ngulurit kembe si mushka sidomos kur nuk sjell asnje gje pozitive ne teme. Tjetra, lexoj riperseritje te gjerave te shkruara e stershkruara me pare ne kete forum. Konsultoni temat ekzistuese perpara se te shkruani gjera qe mendoni se po i beni si sensacion ne nje kohe qe kane mbi 7 vjet qe jane trajtuar madje me detaje ne forum. Spara me pelqejne komentet e lagu se lagu (nese ke lexuar tema te meparshme prej meje) keshtuqe le te mjaftohemi me subjektin e temes dhe shprehjen e opinionit personal vetem nje here.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    ATMAN e morem vesh qe ske pse gezohesh. Sa here do e shkruash? Tema nuk eshte per gezimin apo hidherimin tend. Hiqni dore nga zakoni i te ngulurit kembe si mushka sidomos kur nuk sjell asnje gje pozitive ne teme. Tjetra, lexoj riperseritje te gjerave te shkruara e stershkruara me pare ne kete forum. Konsultoni temat ekzistuese perpara se te shkruani gjera qe mendoni se po i beni si sensacion ne nje kohe qe kane mbi 7 vjet qe jane trajtuar madje me detaje ne forum. Spara me pelqejne komentet e lagu se lagu (nese ke lexuar tema te meparshme prej meje) keshtuqe le te mjaftohemi me subjektin e temes dhe shprehjen e opinionit personal vetem nje here.

e mbylla kjo ishte e fundit

ne lidhje me temen po pate ndonje gje interesante sille se une per vete nuk pertoj ti lexoj ,pavaresisht nga mendimi im personal pro apo kundra

(temat e tua te forumi shkences i kam lexuar dhe jane per tu lavderuar ,por mos harro se jo te gjithe arrijne te kuptojne)

klm
    Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 08-08-2012 më 11:16

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    shiko pak çfare ngjyre ka foto .
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Aftesia qe cdo ngjarje madhore shkencore ta kthejne ne diqka te parendesishme eshte per tu habitur .

Nuk po mund tju dalloj , a jeni ne fazen e pare apo te dyte ?
    lexoje pak sa arritje e rendesishme shkencore eshte kjo e roverit ne mars per shkencetaret e ginevres,ata qe zbuluan bozonin e higsit.

http://www.newyorker.com/online/blog...cientists.html

Citim Postuar më parë nga mint Lexo Postimin
    lexoje pak sa arritje e rendesishme shkencore eshte kjo e roverit ne mars per shkencetaret e ginevres,ata qe zbuluan bozonin e higsit.

http://www.newyorker.com/online/blog...cientists.html
    Shume artikull pa vlere. Si ata qe shajne NASA dhe ai qe i pergjigjet nga NASA. Si muhabete ne kafe. Jane dy gjera te ndryshme qe nuk ka pse te krahasohen me njera tjetren.

Sigurisht qe jo cdo person ne bote do e konsideroje si arritje te madhe, plus qe ka dhe xhelozira mes shkencetareve. Megjithate eshte opinioni i tyre dhe vetem kaq, pasi nuk eshte ekipi i Higgs-boson qe vendos se cilat quhen arritje shkencore e cilat jo.

Nese kerkoj ne Google, besoj se do gjej dhe shkencetare qe e quajne arritje kete.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Shume artikull pa vlere. Si ata qe shajne NASA dhe ai qe i pergjigjet nga NASA. Si muhabete ne kafe. Jane dy gjera te ndryshme qe nuk ka pse te krahasohen me njera tjetren.

Sigurisht qe jo cdo person ne bote do e konsideroje si arritje te madhe, plus qe ka dhe xhelozira mes shkencetareve. Megjithate eshte opinioni i tyre dhe vetem kaq, pasi nuk eshte ekipi i Higgs-boson qe vendos se cilat quhen arritje shkencore e cilat jo.

Nese kerkoj ne Google, besoj se do gjej dhe shkencetare qe e quajne arritje kete.
    pikes i re.ka xhelozira ,dhe keto xhelozira ne te shumten e rasteve i shtyejne shkenctaret te fryejne arritjet e tyre madje edhe te genjejne.

Disa te dhena per kete mision qe te kihen parasysh ne te ardhmen dhe te shmangim replika te kota.

Kostoja e ketij projekti eshte rreth 2 miliard dollare, shume ne te cilen perfshihen prodhimi i aparatures, hedhja ne hapesire e Roverit dhe kostoja e nevojitshme per ta menaxhuar ne 2 vjetet e ardhshem. Ky program ka qene aktiv prej 6 vjetesh pra paraja e shpenzuar nuk eshte shpenzuar ne kete moment por llogaritet per nje hark kohor prej pothuajse 10 vjetesh.

Roveri ka 17 kamera, pjesa me e madhe e te cilave eshte ne bardh e zi pasi duhen per tu perdorur vetem ne rast identifikimi radiacioni si dhe navigimi. Sidoqofte roveri eshte i pajisur me nje kamera te fuqishme ne HD e afte te filmoje 10 frames ne sekonde me ngjyra te plote. Kjo kamera ende nuk eshte futur ne funksionim pasi pritet pozicionimi perfundimtar i roverit. Ne javet qe vijojne do presim marrje te pamjeve filmike dhe fotografike me ngjyra dhe rezolucion te larte, perfshi ketu dhe pamje nga momenti i uljes dhe shkeputja nga mburoja e nxehtesise. Pak rendesi ka qe shume gjera nuk do publikohen. Mjaftohem me faktin me ne fund do behen publike foto me ngjyra te Marsit.

Ja ku e keni dhe pamjen me te fundit te publikuar nga NASA ne korrik te 2012.

http://www.panoramas.dk/mars/greeley-haven.html

Klikoni ne link dhe lereni te levize vete pamjen e cila rrotullohet 360 grade. Sic do e shikoni, pamja qe shfaqet ska asnje ndryshim nga ngjyrat e tokes. Cudi se deri para pak kohesh, pamja nga Marsi ishte gjithmone nje e kuqe e shpleare.

Fotoja e meposhte eshte direkt nga JPL (Jet Propulsion Laboratory) NASA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063
    ngjasoka me shume si nje shkretetire si ajo lugina e vdekjes ne kaliforni

them se duhet te kete shume minerale aty ne mars te pakten keshtu duket nga pamja

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •