Bravo kutje
Ja fale Epirin e veriut grekeve, qe nga shkumbini e poshte.
Teza serbesh, shqiptaret s'kane lidhje me iliret sepse shqipja s'ka fjale te veta detare.
Bravo kutje
Ja fale Epirin e veriut grekeve, qe nga shkumbini e poshte.
Teza serbesh, shqiptaret s'kane lidhje me iliret sepse shqipja s'ka fjale te veta detare.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Billy Joe : 15-04-2012 mė 19:20
Gjuha shqipe ka fjale detare,pore ska mend ne krye.E dyta epiri gjithmone u kone shqipetare,gjuhen shqipe ma mire e kane fole tosket ,GEGENISHTEN se sa geget,ashte fakti,pore verbesia ashte tjeter.Epiri ashte i shqipetareve dhe GJERGJI ishte mbret i fundit i EPIRIT te pelqeu tye ose jo.Sa per pasha e vezira plote ashte ,ata lehte ndrohen si kure fryen era.kane nisun edhe kufijte,po kush po ju jep te drejta me marue shkolla greke,une jo,edhe nji mose haro se sa qytete jone shitur _ Keshtjella turqeva para ardhjes se turqeve ska numer.Pra kure humbe gjuhen humbe pasunin,normale kure ndron gjuhen,ne misis Shqypnije me shkolla greke atehere kush po ja fale epirin.he he nji komentues i thjeshte.Mire e ke kure ske qka i bane gomarit meshoji SAMARIT.
Sapo shkrove me lart qe dialekti tosk nuk eshte shqiptarore e mendon ti cfar shkruan apo shkruan kuturu.
GJUHA LETRARE E JONA ESHT SI AKUARJUM PESHQISH QE NUK TE LE TE NOTOSH.GEGNISHTJA ESHT SHUM E ZHDERVJELLET NGJAN ME DETIN sps ke mundesi hapsir mendimet qe vijn nga truri i shpreh shum kollaj.1 shembull esht postimi maqellarjotit me AT FISHTEN nji oaz i vertet KU DUHET TE REFEROHEN SPECJALISTET APO TE MBESHTESIN NEVOJEN PER NDRYSHIM TE GJUHES TON.Bej shpesh diskutime me miq te mi po te krahasosh greqishten me shqipen ndihem shum keq kur ate fjal apo fjali qe e them ne greqisht nuk e them dot ne shqip.mendimi im esht duhet dhen rendesi te zgjedhimi foljeve ose pershtatja me gegenishten.i them keto me deshiren e mir jo per te luftuar gjuhen letrare apo toskerishten sps kan vlerat e tyre.habitem kur ndegjon arsimtar njerez qe e mbajn veten te zgjuar e bejn sallat fjalimin greqisht italisht anglisht frengjisht kur kan si zgjidhje gegnishten .nuk edi por esht si pun rracizmi.fus ne kte mes edhe naimin me te mirat dhe te kqijat e tij.dhe komunistat qe i ndanin gjerat bardh e zi.
Po toskerishtja eshte si liqen?
Perkthimet jane gjithnje te veshtira nga nje gjuhe ne tjetren. Ka dhe gjera qe mundohesh ti perkthesh nga shqipja ne anglisht apo gjuhe tjeter dhe has veshtiresi, ashtu sic ndodh edhe e kunderta. Nuk do te thote se njera gjuhe eshte superiore ndaj tjetres. Jane thjesht gjuhe te ndryshme qe kane menyra te vecanta per te shprehur dicka.
un i flas shum mir dialektet e toskerishtes dhe e di ku ecen mir dhe calon puna .por un anoj nga gegrishtja jo per tifozllik.dhe njoh disa gjuh te huja.por greqishtja esht shum e pasur menyra si shprehesh ....kte mundsi ta jep edhe gegnishtja me shpreh ate qe do.megjithate un nuk jam ekspert per kte pun.kjo itakon njerzve qe merren me gjuhen por te xhveshur nga emocjonet dhe dashurit e krahinave te ndryshme ku kan lind.
Pamvaresisht gjuhes standarte qe mesohet neper shkolla une mendoj se ne arsimin 9 vjecar duhet te kete ore te vecanta per mesimin e dialektit gege. Nuk mendoj se ka shume fjale te ndryshme por te te njejtit kuptim te cilat fliten kryesisht nga dy dialektet kryesore .
Mendoj qe gegnishtes nuk ju ka dhene vendi qe i takon, pasi nuk eshte gjuhe minorance po te mendosh qe nga Elbasani( icili mendohet qe 60 perqind flet gegenishten e 40 toskerishten) ne Shkoder , kosove , shqiptaret e Malit te Zi, dhe ato te Maqedonise flasin gegenishten.
Nuk e lexova tė gjithė temėn, se janė 15 faqe, por jam dakort qė Gegnishtja tė jetė gjuha standarte. Mė shume shqiptarė flasin Geg se Tosk.
Shikoni kėto dy harta. Njėra ėshtė pėr ndarjen e dialekteve, tjetra ėshtė pėr dendėsinė e popullsisė:
![]()
Krijoni Kontakt