Close
Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 168
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    O mint ik degjoje Ebu Khadixhen ca ka thene per opinionin e Ibn Bazit per Khawarixhet. Ai thote qe per Ibn Bazin dhe Fewzanin Khawarixhet jane qafira>

Ibn bazi nuk ka quajtur Al Kaiden qafira i ka quajtur Khavarixh, nderkohe qe Khavarixhet i ka quajtur qafira ( ne baze te Ebu Khatixhes)

Tashi kush e ka bere qafir ke?? Nexhmi i thote Shejtan I Felliqur khabith!!! Per menhexh thu e ka fjalen?

Sa here te kam thene mos perdor gojen per shkarkim te diharese !

Ti shko pyet Ebu Khatixhen te ta gjeje se ku e ka thene Feuzani dhe Ibn Bazi qe Khavarixhet jane Qafira!

Ja dhe nje here Ebu Khatixha degjoje kur thote qe Khawarixhet per Feuzanin dhe Ibn Bazin jane QAFIRA! Dhe per Khavarixhet e sotshem thote qe jane shume here me te keqinj se ata Khawarixhet e pare!!!

Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 19-07-2012 më 07:42 Arsyeja: shtimi i videos
    RIPPR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Une akaiden e Al Kaidas dhe Talebaneve nuk e njoh, nuk jam prej tyre dhe as nuk shoqerohem me ta! Une di qe hoxhallaret akiden e te cileve ju ndiqni i kane quajtur Khawarixha!

Ne mardhenien me mua si musliman Al Kaidah dhe Talebanet nuk pyeten se cfare dhe si besojne. Ju shifet ajo qe bejne dhe ajo ne te cilen therrasin. Shifet ajo ne te cilen shtyjne ata si une!

E bazuar ne kete eshte fetwaja e secilit qe keta i quan KHAWARIXH! Dhe po te lexosh hadithin e te Derguarit a.s do kuptosh qe keta KHAVARIXHET do jene teper te perkushtuar, madje po te krahasosh namazin tend me namazin a tyre do turperohesh, por keta do dalin prej dinit sikurse del shigjeta prej harkut!

Te gjitha keto edhe Ibn Bazi edhe Feuzani edhe Naxhmi i dine mire dhe prandaj i kane quajtur Khavarixh, Te Dale dhe Shejtane te felliqur!

Doni ju te jeni si ata?
    edhe besimi jot prej eshariu maturidiu eshte perplot me kufri ,eshte krim ndaj kesaj feje.

mirpo ti si shejtan me lekure njeriu mundohesh vetem te vesh lojra shejtanike.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Te falemnderit shume Mint! Se ju kete edukate keni. Eshte nate Xhumaje dhe nuk ben te te shaj para muajit te Ramazanit, muajit te Meshires!

A te mjafton argumenti i Ebu Khatixhes qe per Ibn Bazin dhe Feuzanin Khavarixhet jane qafira dhe Al Kaidah dhe Talebani jane Khawarixh?

Apo ke nevoje te ta perkthej videon?
    RIPPR

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selam alejkum

Ne nuk na intereson ajo se të kundërshtojmë të tjerët dhe të mburemi me të, por na intereson përmirësimi i gjendjes tonë, sepse kjo është çelsi i çdo problematike.

All-llahu ( Subhanehu Te'ala ) thotë se: " Nuk ja ndroj gjendjen nji populli, derisa ata vetë ta ndrojnë gjendjen e tyre. "

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu
    Fln vellaun acid_burn per shkrimin e tij

P.S

Ajeti qe ke dashe te permendesh nuk eshte ai. Allahu ne Kur'an ka thene: "In-n Allahe La jugaj-jiru ma bi kaumin hat-ta Jugaj-jiruu ma bi enfusihim"
    Qe ne shqip don te thote:

Me te vertete Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nje populli derisa ata te ndryshojne gjendjen e tyre

Nuk thuhet Allahu ka thene - dhe te ndiqet me nje fjali ne shqip sepse fjala Allahut nuk eshte shqip. Thuhet Allahu ka thene: shkruhet ajeti ne arabisht, dhe me pas thuhet: Qe ne shqip do te thote : dhe shkruhet kuptimi i ajetit ne shqip.

Kurse i nderuar ramazan_it, po te shikoni shkakun e shpalljes - sbebi nuzulin e ketij ajeti, do tekuptoni seketu nuk behet fjale per permirsimin e gjendjes ne te mire, por e kunderta,
    pra, Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nje populli ( por nuk e ndryshon ne te keqe) derisa ai popull nuk behet helaq dhe nuk e ndryshon vet veten e tij.

Por mos ma zen per temadhe se une jam filozof sipas teje dhe nuk kam njohuri fetare.
    urtësia

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Te falemnderit shume Mint! Se ju kete edukate keni. Eshte nate Xhumaje dhe nuk ben te te shaj para muajit te Ramazanit, muajit te Meshires!
    ta tha ndonej ueli kete ????TE DOLI NE ENDERR APO E KERKOVE TEK VARRI???

A te mjafton argumenti i Ebu Khatixhes qe per Ibn Bazin dhe Feuzanin Khavarixhet jane qafira dhe Al Kaidah dhe Talebani jane Khawarixh?

Apo ke nevoje te ta perkthej videon?
    ore ti lere tha ky e tha ai ,ehli suneti nuk gjykon mbi individin,te thuash bin laden eshte qafir te duhet argument e nuk mjafton se ai ka ndjek rrugen e hauarixhave.keshtu i bien qe edhe ti qe mohon kuranin ,ndryshon fjalen e Allahut ,i bin qe edhe ti je qafir .

Citim Postuar më parë nga urtesia Lexo Postimin
    Kurse i nderuar ramazan_it, po te shikoni shkakun e shpalljes - sbebi nuzulin e ketij ajeti, do tekuptoni seketu nuk behet fjale per permirsimin e gjendjes ne te mire, por e kunderta,
    pra, Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nje populli ( por nuk e ndryshon ne te keqe) derisa ai popull nuk behet helaq dhe nuk e ndryshon vet veten e tij.

Por mos ma zen per temadhe se une jam filozof sipas teje dhe nuk kam njohuri fetare.
    çfare eshte ky ??tefsiri yt ????e mesove ti permendesh dhe pastaj i bere tefsir ketij ajeti ??nuk e kisha dite qe ka edhe nje tefsir urtesia.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mint : 19-07-2012 më 09:56

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Mint! Kij Kujdes!!!

Une mohoj Kur'anin? Ndryshoj fjalen e Allahut? Na ruaj o Allah!!!

Une nuk kam thene qe Al Kaidah jane qafira!!! Une kam thene sikurse thote edhe Ebu Khatixhah qe:

Ibn Bazi dhe Feuzani i kane quajtur Al Kaiden dhe Talebanet Khawarixh dhe Khawarixhet Qafira!

Une kam pyetur a jane Al Kaidah dhe Talebanet ne 72 grupet e devijuara?

E perseris friksoju Allahut dhe mos shpif!
    RIPPR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    Mint! Kij Kujdes!!!

Une mohoj Kur'anin? Ndryshoj fjalen e Allahut? Na ruaj o Allah!!!

Une nuk kam thene qe Al Kaidah jane qafira!!! Une kam thene sikurse thote edhe Ebu Khatixhah qe:

Ibn Bazi dhe Feuzani i kane quajtur Al Kaiden dhe Talebanet Khawarixh dhe Khawarixhet Qafira!

Une kam pyetur a jane Al Kaidah dhe Talebanet ne 72 grupet e devijuara?

E perseris friksoju Allahut dhe mos shpif!
    mos u ben merak se elhamdulilah un nuk shpif.je ti qe shpife per shejkh Iben Bazin kur the se shejkh iben Bazi ka thene qafir per talebaet dhe bin ladenin.

ja nje ajet per ty

الرَّ*حْمَـٰنُ عَلَى الْعَرْ*شِ اسْتَوَىٰ

dhe ta shikojme e mohon apo jo fjalen e ALlahut ,dhe e ndryshon apo jo fjalen e ALlahut.

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Selamu Alejkum

Gjithe Besimtareve Te Besimit Islam Urime - Per Hajr Muaji I Agjerimit,
    Me Deshire Qe Gjate Ketij Muaji Te Arijme Graden E Duhur Te Devotshmerise.
    urtësia

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Hahahahahahahahajahajaj

O Mint O I shkrete

Edhe nje here po ta perseris qe: ibn bazi quan khavarixhet qafira dhe quan al Kaiden khawarixh! Argumentet per kete t'i kam sjelle sa je ti ne kembe o LoPE !!!!

Ti do te behesh Inteligjent o qyqar? O sa me dhimsesh!

Hahahahahahahah
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Urtesia alejkum selam vllai

agjerim te lEhte e te pranuar insha'allah! Perfitoj nga rasti te informoj te gjithe lexuesit e kesaj teme qe une nuk do shkruaj ketu gjate muajit te madherueshem te Ramazanit!

Pas Bajramit insha'allah do kthehem prap ketu!

Selamun alejkum Allahu ju rujte!
    RIPPR

Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •