Close
Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 168
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu, vëllezër të dashur në Islam, kërkoj falje që ndërhyj, por kjo që jeni duke bërë ju nuk më duket aspak e hajrit, ne nuk na intereson aspak ajo që ju jeni duke e mbushur gjithë temën me të njëjtat fjalë dhe jam i sigurt se nuk do ti jepni përgjigje njëri-tjetrit deri sa të vendosin moderatorët që të mbyllet kjo temë.

Pra, lerni atë çështje se ka tha në apo s'ka thanë Bin Bazi, se fundja nuk vetëm është Bin Bazi që duhet ndjkur dhe s'ka të tjerë. Në rastëse ka thanë bib Bazi duhet ketë thanë me argumente nga Kur'ani dhe Sunneti, përndryshe nëse nuk e ka thënë me argumente, ajo i refuzohet dhe nuk është e hajrit që të ngrehet pluhur pa qenë e nevojshme.

Ju lutem që të qëndrojmë në atë që të sjellim material të dobishëm për të gjithë ne që ta kuptojmë të vërtetën, se kush janë ata që ai Muhammedi (sal-lAllahu alejhi ue selam) ka pasur për qëllim që janë grupet e devijuara dhe ne vetëm ajo na intereson, pikërisht që të mos jemi ne prej atij grupi, kurse ata që mendojnë ndryshe se ajo që kemi sjellë material me argumentet tona, le të sjellin argumentet e tyre dhe kjo është qëllimi i temës. Ma kryesorja është ta kuptojmë atë grupin e vetëm që është prej të shpëtuarve.

Le të mundësojmë që të përmirësojmë gjendjen tonë duke e kapur të vërtetën dhe duke ju shmangur së kotës. Të këshillohemi ndërmjet veti dhe pa ofendime dhe mendjemadhësi.

Mos ma merrni për keq këtë që ju thash, se qëllimi im është ta ndjekim rrugën e drejtë, që ajo rrugë është vetëm se një dhe s'ka tjetër, nëse duam të jemi prej të shpëtuarve.

Esselamu alejkum ue rahmetull-llahi ue berekatuhu
    Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 19-07-2012 më 06:17
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    we alejkum selam Ramazan_it

Ky diskutim i gjate vellazeror filloi me pyetjen qe bera une:

A jane Al Kaideh dhe Talibanet me ata qe i ndjekin pjese e 72 grupeve te devijuara?

Akoma nuk keni kther pergjigje. Doli qe Al Kaidah dhe Talebanet konsiderohen prej hoxhallareve tuaj selefi qe jane KHAWARIXH!

Une perseri pyeta si Khavarixh qe jane a nuk bejne pjese ne 72 gruper e devijuara?

Prap asnje pergjigje.
    RIPPR

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum Acid Burn, ti më duket se nuk je duke folë diçka të hajrit dhe ti shohim me kujdes të gjitha postimet e tua prej kur ke hy tek ky forum, je duke bërë vetëm se lojra fjalësh dhe asnji argument s'ke pruar. Pra, këshilla që ti e meriton është: mjaft ma me fjalë ofenduese dhe largoju gjërave të kota, por merru me veten tënde pik së pari dhe pastaj na jep këshilla, se ne këshillat i pranojmë, por me argumente dhe jo me fillozofi, sepse ne e kemi kuptuar se fillozofi në Islam nuk ka vend.

Na mjafton Kur'ani dhe Sunneti, kurse për fillozofi nuk e dij se mundet dikush me gjetë ndonji argument të thënë nga All-llahu dhe i dërguari i Tij (sal-lAllahu alejhi ue selam),poqese ka na e sjellni po të mos ju pengon.

Unë me të treguar të vërtetën nuk kam agjë kundër teje si person, por sjelljen dhe menhexhin që e ke e urrej, e them këtë mbasi ne kemi pru argumente për këtë, kurse ti nuk ke thënë gjë tjetër përveç se ju vehabi, ju kështu ju ashtu....Kjo nuk është sjellje e muslimanit, njiherë sjell argumente dhe pastaj e sqarojmë se pse është kështu dhe pse është ashtu.

Ne nuk na intereson ajo se të kundërshtojmë të tjerët dhe të mburemi me të, por na intereson përmirësimi i gjendjes tonë, sepse kjo është çelsi i çdo problematike.

All-llahu ( Subhanehu Te'ala ) thotë se: " Nuk ja ndroj gjendjen nji populli, derisa ata vetë ta ndrojnë gjendjen e tyre. "

Ndryshuar për herë të fundit nga ramazan_it : 19-07-2012 më 06:19

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    O Ramazan_it

A jane Khvarixhet prej 72 grupeve te devijuara? Qe Al Kaidah dhe Talebanet jane Khavarixh e kane thene hoxhallaret qe kane menhexhin dhe akiden tende.

Pra meqe Al Kaidah dhe Talebanet jane khavarixh a jane prej 72 grupeve te devijuara?

Kjo eshte pyetje

P.S

Ajeti qe ke dashe te permendesh nuk eshte ai. Allahu ne Kur'an ka thene: "In-n Allahe La jugaj-jiru ma bi kaumin hat-ta Jugaj-jiruu ma bi enfusihim" Qe ne shqip don te thote

Me te vertete Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nje populli derisa ata te ndryshojne gjendjen e tyre

Nuk thuhet Allahu ka thene - dhe te ndiqet me nje fjali ne shqip sepse fjala Allahut nuk eshte shqip. Thuhet Allahu ka thene: shkruhet ajeti ne arabisht, dhe me pas thuhet: Qe ne shqip do te thote : dhe shkruhet kuptimi i ajetit ne shqip.

Kjo eshte keshille

Selamat
    Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 19-07-2012 më 06:31 Arsyeja: korrigjimi i ajetit
    RIPPR

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selamun Alejkum, vëllezërit e mi në Islam, ky Komunitet besoj se është hapur për të përfituar diçka nga njëri tjetri dhe jo për të bërë gara se kush është më i aftë apo më i dobët me dije. Ndodh që ka njerës të ditur,por edhe pse kanë dituri janë në humbje, për këtë po deshtët ju sjell edhe shembulla sa të doni. Këtu qëllimi është se jemi mbledhur në këtë dhomë ( mund ta quajmë ashtu ) dhe jemi të gjithë këtu për nji qëllim, për të përfituar diçka nga ajo që nuk dimë prej Islamit, ose me e pa edhe vehten tonë se ndoshta ne jemi në gabim me atë që jemi të mësuar ose kemi mësuar.

Por ja që tensionet e disa anëtarëve janë të pakontrolluara që na sjell deri në konflikte debatesh të panevojshme dhe të padobishme. Ju lutem të gjithë anëtarëve që ta përmbajmë vehten tonë, e di se është një gjë e rëndë, mbasi çdokush mendon se është në të vërtetën, por duhet pasur parasysh se ne nuk na intereson ajo që dikush mendon, por ajo se kush i ka argumentet e sakta.

Për çështje e rëndësishtme siç është Teuhidi, Akidja, etj,. nuk ka aty shumë për të qenë e paqartë për nji besimtar të devotshëm, por për njerëzit injorant dhe mendjemëdhenj kjo mund të jetë problemi më i madh, mbasi ata mendojnë ashtu siç pretendojnë ato, duke i shtrembëruar argumentet sipas dëshirës së epshit të tyre. Kurse çështja e Fikhut, edhe këtu besoj se nuk duhet me pasur probleme, mbasi ti e merr atë që ty mendon se ka më argument të fortë dhe vazhdon me atë.

Ne nuk jemi këtu për ta zgjedhë se kush është fitimtari, por me i pru çdonjëri që ka argumente dhe ta shohim të gjithë se ku është defeku i këtyre problemeve aktuale që ne po ballafaqohemi në ditët e sotshme.

Nuk jemi ata që i drejtojmë njerëzit në rrugën e drejte, ajo i takon vetëm se All-llahut dhe askujt tjetër, kur the askujt kam për qëllim asnjë qënjije njerëzore.

Për këtë që thash më sipërm po j'ua argumentoj me ajet Kur'anor, ku All-llahu i drejtohet shembëlltyrës së njerëzimit:

" Por, nëse refuzimi i tyre të është bërë brengë e madhe, ti kërkoje, nëse ke mundësi, ndonjë vrimë në tokë ose shkallë në qiell e t'u sjellësh atyre ndonjë argument (po ti s'mund ta bësh këtë). Të kishte dashur All-llahu i kishte tubuar në rrugë të drejtë; po ti mos u bën nga të padijshmit (dhe mos u brengos). " ( En'am 35.)

Pra qëllimi jonë është të shpëtojmë veten tonë, pik së pari.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    O Ramazan_it

A jane Khvarixhet prej 72 grupeve te devijuara? Qe Al Kaidah dhe Talebanet jane Khavarixh e kane thene hoxhallaret qe kane menhexhin dhe akiden tende.

Pra meqe Al Kaidah dhe Talebanet jane khavarixh a jane prej 72 grupeve te devijuara?

Kjo eshte pyetje

P.S

Ajeti qe ke dashe te permendesh nuk eshte ai. Allahu ne Kur'an ka thene: "In-n Allahe La jugaj-jiru ma bi kaumin hat-ta Jugaj-jiruu ma bi enfusihim" Qe ne shqip don te thote

Me te vertete Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nje populli derisa ata te ndryshojne gjendjen e tyre

Nuk thuhet Allahu ka thene - dhe te ndiqet me nje fjali ne shqip sepse fjala Allahut nuk eshte shqip. Thuhet Allahu ka thene: shkruhet ajeti ne arabisht, dhe me pas thuhet: Qe ne shqip do te thote : dhe shkruhet kuptimi i ajetit ne shqip.

Kjo eshte keshille

Selamat
    Alejkum selam acid, All-llahu ta shpërbleftë për këshillën, por deshta me të pyetur diçka. A mundesh me na e treguar ti Akiden e Al-Kaidës dhe Talibanëve?

Sjelle këtu pretendimet e tyre në akide dhe folim pastaj.

A dish harrova se kam kohë që kam dashtë me të pyetur se a e qun ti vehten SELEFI, apo jo?

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Pergezime Ramazan

A nuk eshte detyre e muslimanit te udhezoje ne te mire e te ndale nga e keqja? A duhet te ndjekim Al Kaidan dhe Talebanet dhe te behemi si ata qe i kendojne edhe kenge Bin Ladenit?

Une them JO!!! Dhe po ashtu them qe Khavarixhet jane prej grupeve te devijuara e per disa dijetare jane JO MUSLIMAN!!! Te tjerat jam kam lene Ibn Bazit, Feuzanit, Xhibrinit .... u name it
    RIPPR

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Pergezime Ramazan

A nuk eshte detyre e muslimanit te udhezoje ne te mire e te ndale nga e keqja? A duhet te ndjekim Al Kaidan dhe Talebanet dhe te behemi si ata qe i kendojne edhe kenge Bin Ladenit?

http://www.youtube.com/watch?v=thpEFRsUMJI

Une them JO!!! Dhe po ashtu them qe Khavarixhet jane prej grupeve te devijuara e per disa dijetare jane JO MUSLIMAN!!! Te tjerat jam kam lene Ibn Bazit, Feuzanit, Xhibrinit .... u name it
    Selamun aeljkum acidi, ti po më duket se sheh vetëm se filma dhe çka të duket ti interesan na i sjell këtu.

Unë të them sjelli argumentet për Akiden e Al-Kaidës, se na plase, pastaj folim, se me të thanë të drejtën as që më intereson mua Al-Akaida dhe talibanët, kur e shoh se ne këtu ku jemi flasim të njëjtën gjuhë dhe kemi shumë kundërthënie, e ku më mbeti mua të mirrem me Al-Kaidën dhe Talibanët.

Esselamu alejkum acidi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-07-2012
    Postime
    109
    O Debil!

Une nuk kam thene qe i ka bere Qafir! Kam thene qe i ka quajtur khawarxh!

Khavarixh = i Dale

Une pyes i Dale prej kujt?

Kaq pergjigju.

Nderkohe ky Ebu Khadixhah thote ne anglisht (ty te duhet perkthyes) qe edhe per Fewzanin edhe per Ibn Bazin Khavarixhet jane te Dale nga Feja

Gjithsesi ky eshte mendimi i vetem disa dijetareve sic e permend Neveviu r.a

Ti akoma nuk e ke thene se kur thuhet I Dale - Kharixhij cfare kuptohet.

Tashti qe mos e zgjasim,

Ibn Bazi dhe Feuzani i kane quajtur Al Kaiden dhe Talebanet Khavarixh - Te dale

Sipas ketij ne video po te njejtet i konsiderojne Khavarixhet Te Dale nga Feja ndryshe Qafira.

Pyetje:

Kur Al Kaidah dhe Talebanet jane Khavarixh, Khavarixhet per Feuzanin dhe Bin Bazin jane Qafira, CFARE I BJEN TE JENE AL KAIDJA DHE TALEBANET???? - gjithmone ne baze te videove te publikuara prej vellezerve Vehabi

Beji vete llogarite dhe mos harro qe sido qe te perdridhesh prapanicen e ke mbrapa!

Next?
    meqe qenke edhe maskara njeri po ti tregoj edhe nje here fjalet e tuja.

Postuar më parë nga Acid_Burn Lexo Postimin
    O Mint
    Qe ta marrim vesh tashi a eshte apo nuk eshte Al Kaidah dhe Talebani bashke me ata qe i pasojne KHAVARIXH TE DALE NGA UMMETI???
    lexoje edhe nje her more pleher ,ke pretenduar se shejkh Iben Bazi i ka nxjerr nga umeti ,nuk ke pretenduar se i ka nxjerr nga xhemati.te thash te sjellesh argumente edhe pse e dija se nuk kishe ,pasi e di qe vetem filozofi dini te beni.

nuk e kuptoj pse e zgjat kaq shume po te njetat pyetje.
    metidologjia e al kaides eshte metidologji e haurixhave ,ska dyshim ne kete .

kur nuk ke turp bej cte duash , e ke parasysh vete.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Une akaiden e Al Kaidas dhe Talebaneve nuk e njoh, nuk jam prej tyre dhe as nuk shoqerohem me ta! Une di qe hoxhallaret akiden e te cileve ju ndiqni i kane quajtur Khawarixha!

Ne mardhenien me mua si musliman Al Kaidah dhe Talebanet nuk pyeten se cfare dhe si besojne. Ju shifet ajo qe bejne dhe ajo ne te cilen therrasin. Shifet ajo ne te cilen shtyjne ata si une!

E bazuar ne kete eshte fetwaja e secilit qe keta i quan KHAWARIXH! Dhe po te lexosh hadithin e te Derguarit a.s do kuptosh qe keta KHAVARIXHET do jene teper te perkushtuar, madje po te krahasosh namazin tend me namazin a tyre do turperohesh, por keta do dalin prej dinit sikurse del shigjeta prej harkut!

Te gjitha keto edhe Ibn Bazi edhe Feuzani edhe Naxhmi i dine mire dhe prandaj i kane quajtur Khavarixh, Te Dale dhe Shejtane te felliqur!

Doni ju te jeni si ata?
    RIPPR

Faqja 14 prej 17 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •