Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga Urimy-meraga Lexo Postimin
    Une vetem një dijetarë e kam mohuar me bidje plotë dhe ai ështe Muhamed Abdyl Vahabi
    Injorantëve dhe hipokritëve si ky Urimy është mirë që ti tërhiqet vërejtja nga moderatorët dhe të mos lihet të ofendojë Dijetarët e Hakut dhe le të mësojë Fenë Islame ashtu siç e kanë mësuar të Parët e Mirë ( es-Selefus Salih ) dhe të flasë me argumente sikur kanë folur Selefët e Drejtë.

Muhamed Abdul Vehabi, nuk ka thënë asgjë më tepër përveçse çka ka thënë All-llahu, çka thënë Pejgamberi i Tij (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) dhe çkanë thënë Sahabët e ndershëm.

Por ja që këta hipokrita si ki Urimy nuk kuptojnë të drejtën se çka thënë All-llahu, çka thënë Pejgamberi i Tij (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) dhe çka kanë thënë Sahabët e ndershëm, por këta marrin atë se ëka thënë Baba Sheh, dhe çka thonë të devijuarit e tyre nga ata që marrin dijen këta devijues të prishur.
    Kush nuk është robi i All-llahut, ai është robi i shejtanit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Une vetem një dijetarë e kam mohuar me bidje plotë dhe ai ështe Muhamed Abdyl Vahabi
    Po është normale që ju e mohoni Dijetarin e Famshëm Muhamed Abdul Vehabi, sepse ai jua ka thyrë shpinën Sufistëve Devijant, se ju kundërshton ju devijantëve në atë që ju as që e keni kuptuar dhe as nuk mundeni me e kuptuar me këto ideja që keni, vetëm se në rastëse e kuptoni Teuhidin ashtu siç e kanë kuptuar Pejgamberët të All-llahut, Sahabët e ndershëm, Selefët, ku bën ppjesë edhe Muhamed Abdul Vehabi ( All-llahu Subhanehu Te'ala e mëshiroftë dhe e shpërbleftë me Xhennetin Firdevs ).

Muhamed Abdul Vehabi ka qenë nji Dijetar që ka kontribuar shumë për këtë Din, për Teuhidin që është baza e Islamit, që ju Sufitëve ju mungon kjo bazë, për këtë nuk mundeni me i kuptuar gjërat ma kryesore duke bërë shirk dhe bidate për përfitime të kësaj bote. Kundërshtoni të Drejtët me injorancë dhe hipokrizi.

Për këtë që them ka arsyje, mbasi sa e sa herë ju kam këkuar argumente nga Kur'ani dhe Sunneti për çdogjë që prraktikoni ju jashtë Islamit, ju atë nuk e keni bërë, por vetëm se me injorancë keni kundërshtuar.

All-llahut i mbështetem dhe nga Ai kërkoj që të më drejtojë në atë rrugë që është e vetmja rrugë që të çon në shpëtim dhe të më rruajë nga devijimet e shumta që ne po ballafaqohemi në ditët e sotme.

Amin.

i/e regjistruar Maska e Urimy-meraga
    Anëtarësuar
    23-04-2011
    Vendndodhja
    Hijen e drites
    Postime
    223
    Citim Postuar më parë nga Selma* Lexo Postimin
    Selam alejkum, nuk u durova pa be nje nderhyrje...ndoshta eshte mendim i ngutshem i juaji...
    Ju kisha propozuar te degjoni minutat e para te kesaj ligjerate se cka flet hoxha i nderuar Enis Rama per ndikimin e ketij dijetari dhe per njeren nga veprat e tij "Teuhidi" si dhe shpjegim me te gjere te temes, shumee e nevojshem per cdo musliman!

http://www.qsi-ks.com/webi/degjo.php?id=440
    Më shum e ka perkrahur Enis Rama Muhamed abdyl Vahabin sesa Muhamed Gazaliun (Zoti i shtoft nur) gjoja Gazaliu ka bërë mëkat nuk fund t jetes qfare lloje mëkati ka bërë Gazaliu ore kokëbosha

i/e regjistruar Maska e Urimy-meraga
    Anëtarësuar
    23-04-2011
    Vendndodhja
    Hijen e drites
    Postime
    223
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Injorantëve dhe hipokritëve si ky Urimy është mirë që ti tërhiqet vërejtja nga moderatorët dhe të mos lihet të ofendojë Dijetarët e Hakut dhe le të mësojë Fenë Islame ashtu siç e kanë mësuar të Parët e Mirë ( es-Selefus Salih ) dhe të flasë me argumente sikur kanë folur Selefët e Drejtë.

Muhamed Abdul Vehabi, nuk ka thënë asgjë më tepër përveçse çka ka thënë All-llahu, çka thënë Pejgamberi i Tij (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) dhe çkanë thënë Sahabët e ndershëm.

Por ja që këta hipokrita si ki Urimy nuk kuptojnë të drejtën se çka thënë All-llahu, çka thënë Pejgamberi i Tij (sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem) dhe çka kanë thënë Sahabët e ndershëm, por këta marrin atë se ëka thënë Baba Sheh, dhe çka thonë të devijuarit e tyre nga ata që marrin dijen këta devijues të prishur.
    Pikësëpari nuk ka qka të më terhiqet vëretja nga moderatorët per arsye se thjesht nuk e kam ofenduar Dijetare e hakut siq e pandejne kokëboshat ,thjesht e kam mohuar si dijetar në bidjen time as gje me pak as gje me shum.

Muhamed Abdyl Vahabi bindjen e ka pasur në gjuh e jo në zemer njejtë si Lorenc Arabiu,pothujse edhe misionin e kanë pasur të njejtë si Avdyl Vahabi dhe Lorenc Arabiu për dallim se Avdyl Vahabi e ka pasur misionin të kufizojë muslimanët,duke e futur injorancën dhe si princin Islamin pa Shkencë domethënë Islam të jashtem diqka që edhe Hebreitët e dijin më mir sesa Arabët e sotem.Kurse Lorencë Arabi e ka pasur misionin ta shkatrojë Kalifatin e ti perqajë muslimanët duke lujatur lojen "Njeriu me marjonetë" domethënë duke e perdorur injorancen e Arabve te asaj kohe, e Allahu iu faltë gjynahet [FONT="Arial Black"]vetem sikur të dinin, (Lutje: Allahu fal shum e mëshirues na fal o Allah se me të vertet gabojim e ti i pagabushem)kurse Imam Alia r.a ka thëne së pari do të pyeten(diten e Llogarise) të dijshmin pse nuk e perhapet diturin e pastaj të paditurit.Armiqët krysorë te Islamit jane mosbesimtarët dhe hbreitët,kurse i imam Alia rahmetullah ka thëne do te jene edhe injorantët.Te mos thellomi më shum e të qendrojim ne temë.

E treta
    Unë nuk e kam marrë shka ka thënë baba sheh po shka thotë Allahu dhe i derguari e Allahut teala.

E katerta
    Një Pyetje që kerkoj pergjigje e mos tento te largohesh siq bëre me antarin Norça.li ku ti parashtoje vetem 11 pyejte e t ia pohove se mi bëre 100 pyetje,89 pyetje ia fryve pakes po ska dert.Edhe njeher po ta përsëris mos tento te largohesh nga tema por qendro direkt në temë se e ki punen pisk e pastaj do detyrohesh ta fshijësh temen sepse ti mendon se e ki kuptuar islamin e Allahu thotëPyenti të diturit në qoftse nuk dini ,Pyetja është kështu..Në qoftse Muhamed Avdyl Vahabi ka ndjekur fjalen e Allahut xh.sh dhe synetin e Dërguarit Allahut edhe ne(gjenerate ynë) e djekim synetin e plotë baze ideologjive Selefe të kupatuara nga Avdyl Vahabi,perse osht synet(që po e marrin si obligim selefet e sotem) shkurtimi i flokëve dhe rritja e mjekrres e në vend të kësaj osht synet mirfillet i pejgamberit rritja e e flokve dhe e mjekrres se pejgamberi i ka pasur foloket e gjatë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Urimy-meraga : 01-07-2012 më 15:47

i/e regjistruar Maska e Selma*
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    405
    Më shum e ka perkrahur Enis Rama Muhamed abdyl Vahabin sesa Muhamed Gazaliun (Zoti i shtoft nur) gjoja Gazaliu ka bërë mëkat nuk fund t jetes qfare lloje mëkati ka bërë Gazaliu ore kokëbosha
    Se sa "kokendritur" tregojne ato ikonat e animuar qe dalin siper tek shkrimet tua..e mos te flasim per fjalet dhe vizionin tend te mbyllur. E paske lene dijetarin qe i kishe vene pike e tash na dole tek tjeret...ik more aman, mesoje abc-ne njehere..!!
    E kur jemi tek abc-ja jam kurreshtare te di. A di te lexosh Kuran? texhvidin?...merru me veten me bazen cka te nevojitet e do te pyesesh ti se nuk ke jete per ti ngjitur (mberrire), shkallet e dijetareve, e lere me te flasesh e detektosh gabimet e tyre.

p.s. I lus moderatoret te fshijne keto komente, duke perfshire edhe te miat siper, se edhe ashtu nuk kane te bejne me temen.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Unë nuk e kam marrë shka ka thënë baba sheh po shka thotë Allahu dhe i derguari e Allahut teala.

[/FONT]
    Po mirë atëherë mbasi e mohon se merr nga baba sheh, po na e trego këtë që njiherë ti e ke thënë:

Cituar nga UrimY në një postim të tij:

E sa i përket 12 Tarikatëve jane si 12 Burime uji.në secilon burim qe pin ta shuan etjen

Mos e ke marrë vallë nga ajo se çka thotë All-llahu dhe i Dërguari i Tij?????

Na i sjell argumentet për këtë, të lutem.

Dhe pastaj vazhdojmë më tej.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •