Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 82
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Nese supozojme ekzistencen e zotit qe eshte nje pse ka kaq shume fe te ndryshme(se bashku me te gjitha sektet dhe nensektet e tyre)kaq kontradiktore me njera tjetren(dhe brenda seciles fe sekte totalisht kontradiktorme njeri tjetrin).pra kush sekt esht ai i verteti,une jam agnostik,ma mbushni mendjen te behem pjestar i sektit tuaj
    Besimi krishter nuk eshte sekt, por besimi krishter predikon se Perendia erdhi ne bote per te vdekur per mekatet e njerezimit. Besimi krishter mundohet qe personin ta qoje ne pendim per mekatet e tij dhe i kerkon te krishterit qe te flase e veproje me moral dhe etike te larte, duke mos shikuar vetem interesat e tij, por te shikoje se pari interesat dhe lumturine e te tjereve. Kur e shikon boten pereth teje e sheh kompleksitetin e ambientit ne te cilen jetojme, qe nga ligji i gravitetit deri ne oksigjenin qe ne e thithim cdo moment, kjo na qon ne besimin se ka nje Krijues qe i ka krijuar keto. Fe ka dhe do te krijohen edhe ne te ardhmen, do dalin profete te rreme qe do ta fusin boten ne mashtrim edhe me te thelle. Tani ka ardhe koha qe genjeshtra te quhet e vertete, ndersa e verteta te quhet genjeshter.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga user010 Lexo Postimin
    Un un përgjigja për këtë.. të përsëritem prapë? për zotin e qiellit që bën fjalë feja un kam lënë një dritare të vogël.. kështu që nuk merrem shumë me atë çështje.. sa për fenë që më plotëson.. nuk ka fe që më plotëson.. feja është diçka me pak rëndësi për mua, pra as për atë nuk kushtojë kohë.

Vlerë për mua ka dashuria për njeriun dhe natyrën.
    1. Dashuria per njeriun e natyren nuk perjashton dashurine ndaj Zotit.

2. Dashuria ndaj Zotit nuk e perjashton dashurine ndaj njeriut dhe natyres.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Besimi krishter nuk eshte sekt, por besimi krishter predikon se Perendia erdhi ne bote per te vdekur per mekatet e njerezimit. Besimi krishter mundohet qe personin ta qoje ne pendim per mekatet e tij dhe i kerkon te krishterit qe te flase e veproje me moral dhe etike te larte, duke mos shikuar vetem interesat e tij, por te shikoje se pari interesat dhe lumturine e te tjereve. Kur e shikon boten pereth teje e sheh kompleksitetin e ambientit ne te cilen jetojme, qe nga ligji i gravitetit deri ne oksigjenin qe ne e thithim cdo moment, kjo na qon ne besimin se ka nje Krijues qe i ka krijuar keto. Fe ka dhe do te krijohen edhe ne te ardhmen, do dalin profete te rreme qe do ta fusin boten ne mashtrim edhe me te thelle. Tani ka ardhe koha qe genjeshtra te quhet e vertete, ndersa e verteta te quhet genjeshter.
    Pra Zoti ka vdekur .....pse duhet ti besojme dikujte qe nuk egziston me ?

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Dashuria, hmm..interesant, mandej kete natyre kaq te bukur, keta njerez, kafshet e llojeve te ndryshme, keto lule e peme aq te bukura, si mundet te ndodhin me pahir? Pastaj ky dielle i cili nuk guxon te jete as me afer dhe as me larg, hena, ajri, uji,pastaj syte,? etj, etj... Me vjen keq por vertet nuk munde te binde veten, qe te gjitha ndodhen ngase dikur dikund para triliona vitesh pati nje shperthim, mandej nga hiqi levizi diqka dhe rastesisht u krijua diqka kaq perfekte.Edhe nese kthehemi tek levizja me e pare, a thua kush i ndihmoj te leviz te beje lekundjen e pare? Per mua keto jane faktet te cilat edhe pa ndikim te asnje feje por vetem nga logjika e shendoshe tregon qe ka nje dore prapa.
    Ndryshuar për herë të fundit nga prishtina75 : 25-06-2012 më 16:29

Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    E vertet per besimtaret zoti eshte nje. Por une qe gjendem ne mes te tyre nuk me del llogaria o miku im. Se per mua nuk eshte nje.
    Jezusi = 1 (zot)
    Allahu = 2 (zot)
    Pa u zgjatur me tej 1+1 per mua bejn 2. Ky eshte problemi im. Nga ketu nis replika ime.
    Per Hebrejt psh Jezusi nuk vlen si Zot

Kemi ne llogari dhe shume si Buda etj dhe paganizmat qe ne llojin e tyre jan besime apo jo ?

Dalim tek tema

Mendoj qe sa me shume te largohemi nga Starti i fese, aq me shume do kete filiza te reja. Konkretisht si partit politike ne shqiperi. PD ose PS sa jan mbarsur duke nxjerre lloj lloj filizash dhe keta te fundit akuzojne krijuesit e tyre qe kan devijuar. Njejte edhe fete sa me shume vjetrohen aq me shume pjellin nensekte si Ortodokset, Kristjanet, Protestanet etj qe te tere pjelle e Hebraike dhe nga ana tjeter Islami duke u mbarsur me Shijia, Suni , Bektashi etj

Te gjitha keto fe po humbin cdo dite besimtare fale Shkences ne zhvillim qe dhuron arsye per ate qe e ka. Disa qe nuk i njohin hyjn ti provojne dhe disa qe kan qen antare nderrojne fe ose i braktisin nga zhgenjimi.

Cdo besimtar beson ne ate qe i udhezon feja.....dhe....feja i thote qe Zoti eshte i padukshem se keshtu don ai. Nese nje njeri beson kete.... Ketu e tutje mund ti thuash cte duash dhe ai do ta besoje pa asnje dyshim. Prijesit fetare ne cdo fjalim citojne shprehjen qe Ne jemi ne fen e drejte dhe gjith te tjeret jan gabim. Kjo fe ishte ajo qe tha se toka ka 6000 vjet e krijuar dhe qe qendron mbi shtylla apo brire dhe feja tjeter e pranon fen e pare dhe per mos te ren pre e gabimeve te saj shton qe : Ajo fe ishte e vertet por e keqperdoren dhe e ndryshuan. Ne te njejtat rrethana do gjenden besimtaret kudo qe te ven kemben. Kush genjen me mire dhe me embel, ajo fe ka me shume besimtar.

Ketu rol te madh luan dhe kapitalizmi, pasi shume njerez te pa-afte per te arritur lumturine dhe pasurine ne kete bote, bien pre e premtuesve te rreme duke ju premtuar qe do ta gjejne ne ate bote. Dhe kjo behet me bindese kur i thuhet besimtareve se te gjithe pasaniket do ven ne ferr, ndersa ne te varferit do shkojme ne parajse.

Me keto ngushellime arrijne 3 gjera te rendesishme

1-) I japin mundesine kapitalizmit ti shfrytezoje kokulur

2-) Shtojne radhet e besimtareve dhe i sigurojne punen e vazhdueshme vetes nga fondi shteterore

3-) Mbledhin donacione nga individet

Duke mos llogaritur qe kan gati nje grup injorantesh te gatshem per kryqezata apo xhihadiste per te mundesuar arritjet e tyre politike
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga prishtina75 Lexo Postimin
    Dashuria, hmm..interesant, mandej kete natyre kaq te bukur, keta njerez, kafshet e llojeve te ndryshme, keto lule e peme aq te bukura, si mundet te ndodhin me pahir? Pastaj ky dielle i cili nuk guxon te jete as me afer dhe as me larg, hena, ajri, uji,pastaj syte,? etj, etj... Me vjen keq por vertet nuk munde te binde veten, qe te gjitha ndodhen ngase dikur dikund para triliona vitesh pati nje shperthim, mandej nga hiqi levizi diqka dhe rastesisht u krijua diqka kaq perfekte.Edhe nese kthehemi tek levizja me e pare, a thua kush i ndihmoj te leviz te beje lekundjen e pare? Per mua keto jane faktet te cilat edhe pa ndikim te asnje feje por vetem nga logjika e shendoshe tregon qe ka nje dore prapa.
    Nuk kundërshtojë prandaj unë këto i quajta "prezenca e zotit që kam para syve".. tek postimi im.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-02-2012
    Postime
    55
    Citim Postuar më parë nga Bes-s Lexo Postimin
    Zoti eshte nje, ka vetem nje fe, e ajo eshte Islami.
    Por, per tu pranuar kjo nga ju duhet pak, vetem pak logjike.
    Gjithesia u krijua nga Zoti, Zoti ka derguar profete, e cila fe eshte ajo qe i pranon qe te gjithe profetet duke ruajtur monoteizmin, thirjen ne nje Zot?
    Eshte pra Islami, shikojeni cfare logjike e shendoshe, por kot, puna eshte se nuk doni te besoni ju ateistat, e jo se nuk ka argumente.

me te mira te dashur ateista :P
    po ie ore se po na kritikon po pse na krijoi zoti vetem per te na sprovuar apo vetem per te hyre ne parajse e ferr aa po cka i duhemi ne atij perse i vyjm perse krijoi tere kete univers qe per ju thoni se ska jete pervec ne toke perse tere ato plnete e galaktika vetem per ne cna duhen tere ato perse nese islami esht fe e vertet perse zoti nuk i ben te gjith musliman qe ne lindje dhe me fuqin e tij mos ti ler te devijojne perse njerezit ne xhungell as qe kan lidhje me fet monoteiste por kan fete lokale perse slindin musliman apo krishter ?!?!?!?!?!?

Në Gjithësi nuk egziston asgjë unike, çdo gjë është pjesë e unikes. Unike është vetëm dhe vetëm Gjithësia, ndryshe nuk do të quhej e tillë. Rrjedhimisht nuk ekziston asnjë entitet unik brenda saj e jo më të mendohet se ky entitet imagjinar të ketë krijuar vetë Gjithësinë.
    Shkalla e botëkuptimit të njeriut për Gjithësinë është në raport të drejtë me shkallën e botëkuptimit të tij për "Zotin".

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219
    Kjo sikur më kujton pak "set theory".. Algebra.. Russell..

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Atehere i bie qe Zoti te jet dembel
    >>> Pyete vete, e ke falas komunikimin.
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •