Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 82
    Grammar Maska e Segestani
    Anëtarësuar
    21-01-2011
    Vendndodhja
    Sibiu
    Postime
    43
    Me qëllim që ti të lexosh dhe të kuptosh se cila fe është e vërteta,dhe ti duke lexuar do ta kuptosh,duke kuptuar do ta besosh,ka shumë gjëra të dërguara nga Zoti,deri sa si kupton ata,gjithmon do të thuash, pse ka kaq shum fe.
    Nganjiher urrej veten,por nganjiher urrej urrejtjen,se me ben te urrej veten.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Ouuuu....sa qarte dhe bukur!!! Ehe, e pastaj si vazhdon?
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Nese supozojme ekzistencen e zotit qe eshte nje pse ka kaq shume fe te ndryshme(se bashku me te gjitha sektet dhe nensektet e tyre)kaq kontradiktore me njera tjetren(dhe brenda seciles fe sekte totalisht kontradiktorme njeri tjetrin).pra kush sekt esht ai i verteti,une jam agnostik,ma mbushni mendjen te behem pjestar i sektit tuaj
    >>> Sepse djalli eshte puntor nuk rri kot. Po e la ujin te kthjellohet ka frike se i shkojne te gjithe ne parajse.
    La verita' ti rendera' libero!

Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Sepse djalli eshte puntor nuk rri kot.
    Atehere i bie qe Zoti te jet dembel
    Revolution 1848

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Do te vije nje dite ku njerezit do te habiten me ata qe nuk besuan zotin, ashtu siq habitemi ne sote me ata qe besuan ne idhuje dhe figura te ndryshme.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Segestani Lexo Postimin
    Me qëllim që ti të lexosh dhe të kuptosh se cila fe është e vërteta,dhe ti duke lexuar do ta kuptosh,duke kuptuar do ta besosh,ka shumë gjëra të dërguara nga Zoti,deri sa si kupton ata,gjithmon do të thuash, pse ka kaq shum fe.
    Nje dileme kam une.........kush prej zotave erdhi i pari ai musliman apo ai katolik?
    Me duket pak si e ngaterruar kjo pune.Te gjithe thone se ka 1 zot por te gjithe nxjerrin si te parin dhe me te mirin,me te fuqishmin ate ne te cilin besojn.
    Kush ka te drejte????

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Nese supozojme ekzistencen e zotit qe eshte nje pse ka kaq shume fe te ndryshme(se bashku me te gjitha sektet dhe nensektet e tyre)kaq kontradiktore me njera tjetren(dhe brenda seciles fe sekte totalisht kontradiktorme njeri tjetrin).pra kush sekt esht ai i verteti,une jam agnostik,ma mbushni mendjen te behem pjestar i sektit tuaj
    Ideja e zotit eshte thjesht pjese e fjaleve te thurura bukur, deri me sot ska asnje fakt konkret per ekzistencen e tij. Por edhe nese supozojm se zoti ekziston dhe ai eshte nje do te thote se eshte supozim. Supozimi eshte alternativ e shembujve qe na duket me te perafert me ate qe na duket e drejt. Pikerisht per kete arsye forca e oratoris eshte tek fakti se sa ndikon tek ne. Pjes popujsh kane hedhur iden e tyre imagjinare se zoti ekziston sipas menyres se tyre dhe se rruga e drejt eshte rruga qe tregojn ata. Lind pyetja po kush jane keta popuj? E thjesht, jane ata popuj qe kan pasur ndikim te rendesishem ne boten qe jetojm per kohen qe u perkiste.
    Pra zoti nuk eshte nje sic thua ti... dhe personalisht temen tende e hedh ne koshe
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Ideja e zotit eshte thjesht pjese e fjaleve te thurura bukur, deri me sot ska asnje fakt konkret per ekzistencen e tij. Por edhe nese supozojm se zoti ekziston dhe ai eshte nje do te thote se eshte supozim. Supozimi eshte alternativ e shembujve qe na duket me te perafert me ate qe na duket e drejt. Pikerisht per kete arsye forca e oratoris eshte tek fakti se sa ndikon tek ne. Pjes popujsh kane hedhur iden e tyre imagjinare se zoti ekziston sipas menyres se tyre dhe se rruga e drejt eshte rruga qe tregojn ata. Lind pyetja po kush jane keta popuj? E thjesht, jane ata popuj qe kan pasur ndikim te rendesishem ne boten qe jetojm per kohen qe u perkiste.
    Pra zoti nuk eshte nje sic thua ti... dhe personalisht temen tende e hedh ne koshe
    A nuk te duket fakt kjo bote e krijuar ne menytre aq perfekte, ky dielli, ky ajer, kjo bote bimore dhe shtazore , kjo gjithesi, keta njerez? A thua i gjithe ky perfektsionizem eshte rastesor, apo u perkujdesi nje fuqi e mbinatyrshme qe ne e quajm zot. Ju munde te mohoni zotin por asnjeher nuk do te munde ti mohoni te gjitha keto argumente qe vertetojne egzistencen e tije.
    Ndryshuar për herë të fundit nga prishtina75 : 24-06-2012 më 15:35

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    C'di ti nga rastesia, prishtina75?
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Di me shume se dikush qe din nga puna e lodheshme me mjete te gabuara ne drejtim te gabuar.

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •