teta asnje fjale nuk thone prinderit e tij,edhe nese iu ben pyetje thone alergji ne fyt ka,por kur ia kam sqaruar nje shoqes keto tjeter gje me ka thene!Per kete arsye bera pyetjen se nuk marr vesh nga keto gjera hiq,,,po jaa sa keq ta shohesh nje femije ashtu!![]()
nga menyra se e shpjegon ti te supozojm se femija nuk degjon,ai aktvitetet fizike mund ti beje,eshte pak agresiv se nuk mund te komunikoi me rrethin,por kshu i pa interesuar fare per rrethin as pere lojrat e veta,si thua ti ne boten e tij,athere me shum anon nga autizimi
patjeter nje konsult te psikologu i femijeve
nese jeton ne shqiperi,te vizitohet te gruaja e kryeministrit Berisha eshte edhe pediater edhe kryetare e shoqates se autisteve.do i ket dy konsultat ne nje vend
Ndryshuar për herë të fundit nga teta : 07-06-2012 më 10:33
Nuk ma mban ta lexoj shkrimin too long
Im bir deri ne moshen 3 vjece nuk ka folur. Isha teper e shqetesuar edhe kam shkuar ne doktor te ndryshem edhe te gjithe me thane qe eshte normale sepse shume femij qe jetojne ne familje qe flasin dy gjuhe ose me shume jane confused ne fillim.
E vetmja qe me rekomanduan ishte qe djali te shkonte ne daycare te ishte ne kontakt me njerez te rinj edhe do e ndiente te nevojshme te fliste. Kur e cuam ne daycare i duhej vetem 1 muaj edhe filloj te fliste rrjedhshem ne te dyja gjuhet. Sot im bir eshte 4 vjec i flet edhe kupton te dyja gjuhet shume mire. Di alfabetin permendesh edhe te numeroj ne te dyja gjuhet, plus edhe lexon, shkruan emrin e vet etc. Pra jo ne cdo raste folja me vonese eshte alarmante. Kam vene re qe kur i bleme ipad ka filluar ben zbritje edhe mbledhje, ka lojra te ndryshme qe ndihmojne ne zhvillimin e femijes.
Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 07-06-2012 më 10:46
I LOVE GOD
j&g
po ke te drejte nuk eshte gjithmon alarmante
por sic e pershkruan edhe vete,je konsultuar ,dhe vetem kur ata te kan keshilluar se eshte ne rregull je qetesuar
edhe une ate them duhet konsultuar dhe egzaminuar te gjitha diagnozat diferenciale
do zoti te dalin si te femija jot
I LOVE GOD
j&g
zakonish femijet qe kan femije tjer afer jan me komunikues
na mbyti moda ,duam pak femije,nuk dam bashkesin,dhe per zotin mire qe mesojn te flasin sa pak kohe kemi per ta
po
e perdor shpesh per kete lloj krahasimi
knaqet duke luajtur rrolin e vet,ndersa suksesi asgjekundi edhe pas 2-3 vj
Ndryshuar për herë të fundit nga teta : 07-06-2012 më 10:57
Krijoni Kontakt