Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    Pervec se nje mllefi dhe xhelozie ndaj Blendi Fevziut, qe per momentin mbetet nje nga gazetaret me te mire ne Shqiperi, postimi hyres nuk ka asgje tjeter.
    Fevziu ka prekur vetem nje aspekt te asaj periudhe te erret per Shqiperine. Uroj te kemi libra te tjere si te Fevziut me analiza te mbeshtetura ne fakte te asaj kohe, ne menyre qe ajo periudhe mos perseritet me ne historine shqiptare...
    Uroj te mos e kesh seriozisht ate qe the per Fevzon!
    te siguroj qe nuk kam asnje mllef dhe as xhelozi per Fevzon!
    Libri i Fevzos per Enverin nuk kishte ndonje gje te pa thene me pare apo te pa ditur.Nuk ishte risi,por thjesht nje tregim linear i asaj qe kishte ndodhur.Me teper i gjithe libri ishte shkruar ne formen e nje reportazhi ku mungonte alternativa dhe analiza.Thjesht nje pershkrim linear, asgje me teper.Eshte nje liber qe duhet lexuar nga te gjithe sepse eshte i qarte ne skedimin e dokumenteve,por nuk ishte ndonje prurje e madhe.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Libri i Fevzos per Enverin nuk kishte ndonje gje te pa thene me pare apo te pa ditur.Nuk ishte risi,por thjesht nje tregim linear i asaj qe kishte ndodhur.Me teper i gjithe libri ishte shkruar ne formen e nje reportazhi ku mungonte alternativa dhe analiza.Thjesht nje pershkrim linear, asgje me teper.Eshte nje liber qe duhet lexuar nga te gjithe sepse eshte i qarte ne skedimin e dokumenteve,por nuk ishte ndonje prurje e madhe.
    Prurja eshte relative. Njerezit harrojne qe e tashmja eshte produkt i se djeshmesh, sic do jete e nesermja produkt i te sotmes. Po keshtu jo vetem ata qe nuk e kane jetuar ate periudhe, por edhe ata qe e kane jetuar nuk i dine faktet sic kane qene pasi informacioni ishte i politizuar.

Fevziu e ka permendur disa here qe libri nuk eshte analize apo opinion personal. Shume here permendet qe jane histori te degjuara, por te degjuara nuk do te thote te faktuara. Dhe ketu qendron thelbi qe e ben kete liber me vlere. Eshte nje liber qe cdo kush mund ta paraqesi si reference dhe jo qe e ka thene njeri keshtu apo e mbante mend historine ashtu. E mira eshte te kete edhe analiza, por pa u bere te ditura faktet per te gjithe, nuk mund te kemi analiza te mirefillta.

Sigurisht Fevziu nuk eshte perfekt, por duke iu referuar paraqitjes se informacionit dhe analizave qe ben, mbetet nder me te miret ne Shqiperi.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin

pse kishe degjuar me pare te thuhej se ENVERI ka qene homoseksual ,e shikon pra e zbulovi FEJVZIU

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anëtarësuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Citim Postuar më parë nga OPARI Lexo Postimin
    pse kishe degjuar me pare te thuhej se ENVERI ka qene homoseksual ,e shikon pra e zbulovi FEJVZIU

Ja pse eshte i mire libri i Fevziut, se dhe ndonje si puna tende, qe nuk e dinte se Bufe Hasani i pastronte qyngjen Veres, gje qe e dinte gjithe Gjirokastra, e meson nga ky liber, megjithse Blendi e permend si thenje qe "flitej", "thuhej", pa dhene ndonje dokument per kete çeshtje.

Megjithate kjo s'ka pse e sekelldis piro10, qe nga ato qindra faqe kjo i paska bere me shume pershtypje, se dhe Aleksandri i Madh modhoiset e ksemodhoiset per nje fakt te tille dhe sot e kesaj dite nga historianet e gjithe botes, por kjo s'ja ule vlerat si kryestrateg i te gjitha kohrave. E njejta gje vlen dhe per Veren, si kryekriminel i paskrupullte per shqipetaret.

Pra ne total libri ka vlere jo se zbulon gjera qe nuk dihen, por se permbledh dhe deri diku dhe dokumenton nje seri gjerash qe dihen shume mire, per ti vlejtur brezit te ri qe nuk e ka jetuar ate kohe.

Per ne qe e kemi jetuar mirefilli ate kohe, jane gjera te njohura, te degjuar apo jetuar dhe provuara nje pjese te tyre shume mire ne kurizin tone.

,

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Une po pres per biografine e xhaxhi Saliut, si do e beje Blendi, hero mer hero , pa mire per Xhaxhi Verin e morem vesh, ja nxori te palarat (ku e gjeti te drejten per te germuar ne dokumetat shteterore) po nejse nejse keto jane detaje. Mezi po e pres kete liber.
    Jo per gje, po brezi qe s'do e jetoje kete kohe, ti kete te permbledhura ne nje liber keto heroizma.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Cfare thote ligji per arkiven e shtetit ne lidhje me kete gje?
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Per ato qe kane ndodhur ne kohen e Enverit,nuk kishte faj ai por brigadieri i fshatit tim!!!
    Enveri nuk dinte gje fare!Ja ngopnin te tjeret!Mos e beni me faj kot!Ai vetem urdhera jepte!

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Ligji Nr. 9154 datë 06.11.2003 "Për Arkivat".
    http://www.albarchive.gov.al/cms/upl...er_arkivat.pdf

Nejse. Une ngelem ne pritje te librit me sekretet e ketij sistemi, arkiva duhet te jete plote, apo i kane zhdukur do e shohim.

Kalofshit mire.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Helikranon
    Anëtarësuar
    14-11-2010
    Postime
    359
    gjirfabe

Ja pse eshte i mire libri i Fevziut, se dhe ndonje si puna tende, qe nuk e dinte se Bufe Hasani i pastronte qyngjen Veres, gje qe e dinte gjithe Gjirokastra, e meson nga ky liber, megjithse Blendi e permend si thenje qe "flitej", "thuhej", pa dhene ndonje dokument per kete çeshtje.

Megjithate kjo s'ka pse e sekelldis piro10, qe nga ato qindra faqe kjo i paska bere me shume pershtypje, se dhe Aleksandri i Madh modhoiset e ksemodhoiset per nje fakt te tille dhe sot e kesaj dite nga historianet e gjithe botes, por kjo s'ja ule vlerat si kryestrateg i te gjitha kohrave. E njejta gje vlen dhe per Veren, si kryekriminel i paskrupullte per shqipetaret.

Pra ne total libri ka vlere jo se zbulon gjera qe nuk dihen, por se permbledh dhe deri diku dhe dokumenton nje seri gjerash qe dihen shume mire, per ti vlejtur brezit te ri qe nuk e ka jetuar ate kohe.

Per ne qe e kemi jetuar mirefilli ate kohe, jane gjera te njohura, te degjuar apo jetuar dhe provuara nje pjese te tyre shume mire ne kurizin tone.
    QUOTE]

Qe libri i Fevzos ka vlera ke te e dime,por qe do te kishte akoma me vlere ta kish

shkruar ndonje gjirokastrit.Ne i dime mire bemat dhe intrigat e Enverit(ose Veres sic i

thone birit te tyre ata qe njiheshin me te).Enveri(ose Verja i tyre )ishte

gjirokastrit,keshtu qe dhe gjirokastritet e kane intrigen brenda vetes se tyre ndoshta jo

aq te zhvilluar sa ai.

Edhe une me te degjuar kam qe gjirokastritet benin martesa brenda fisit.Por natyrisht

kishte shume e shume qe zgjidhnin bashkeshortin e tyre e megjithate intriga ishte

perseri brenda tyre.

Psh.Kur u martua Ablla-ja,Abeu i vogel duke intriguar i thote:

-Ablla ,te mori per interes ai..!

Packa qe Ablla-ja ishte troke e s'kish ku e zinte qeni.

Por dhe Ablla-ja me vone filloi te intrigonte me keq duke akuzuar burrin se bente flerte

me gruan e Abe-ut te vogel.

Te tilla intriga o Gjirfabe -Kismeti ke plot ng

a gjirokastritet,se te pakten nga dialekti

dukesh i i tille,biles po te duash dhe emra konkrete t'i them se duhet t'i

njohesh,natyrisht po je me te vertete gjirokastrit.

Prandaj them qe po ta kish shkruar per Enverin(ose Veren sic e keni qejf t'i thoni)

ndonje gjirokastrirt,libri do te kish vlera me te medha sepse e njihni mire si Enverin dhe

intrigen.

Keshtu qe leri denglat qe shkruan me germa blu te mbushura gjithe hipokrizi ne forum.

Dakort? Hajde...Good Luck dhe shiko pune.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Helikranon : 16-05-2012 më 18:01

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga OPARI Lexo Postimin
    nuk e thote askund se ka qene homoseksual, perkundrazi.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •