Close
Faqja 48 prej 89 FillimFillim ... 38464748495058 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 471 deri 480 prej 885
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    ;;
    Citim Postuar mė parė nga trestenik Lexo Postimin
    Shqiprija I Shkatrroj Armer Komuniste Dhe I Murr Armet Me Te Persosura Nga Perendimi Dhe Sot Esht Antare E NatO-os Qe Sguzon Kush As Gishtin Te Huna Me Ja Qu Se E Ban Pifti Si Serbin Ashtu Malin E Zi E Maqedonin Besa As Grekt Qenefat E Ballkanit Nuk Kan Guxim Me Shqiprin Me Liftuarrin Pjes Ne Shum Vende Te Botes Me Ushtri Pjes Me Amerik E Angi Se Bashkur
    He trestenik, q'ma kujtove ate kėngėn;

"barkas brinjas shkonte,
    gjith ushtria popullore,
    formoi shtabin e lirisė
    me pishtar ne dor,
    Mbi ēelik u rrite e flakė baroti
    Me na prek askush me dor, ... nuk guxon ...!

..interesante, dikur i kendonim ushtrisØ sonź, e tani ushtrisė sė huaj...ēudi...apo jo ?
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Heavy Metall Maska e trestenik
    Anėtarėsuar
    18-10-2010
    Postime
    353
    kreksi-nuk kam qen ushtar ne shqipri, se une vi nga kosova,por eshte ni rrezulltat shum i madh per kombin shqiptar se asht antare e nato-s
    se nga pakti i varshaves me sllavet kurrfar dobije skena pas veq prapambeturije ushtarake.
    pre si asht antarsu shqiprija ne nato te gjith shqiptaret ne ballkan e ndijen veten me te sigurt
    High Voltage , Power Supply

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    e kan kap me amerikant kuqot
    mire enverucat e shqipnise, qe nuk i ka plas kurre per kosoven, por edhe enverucat kosovare, qe e dine mire se pa ata iu hin serbi te shpia per 2 ore
    ashtu si ne kohen kur ishte ushtria e baces e treta ne bote e amerika tiger prej letre
    Puro ,
    mos fol me gjuhen e serbit dhe kundershtareve te shqiptareve ! Mos i fry percarjes ! Ne po flasim per ndodhi qe jane fakte , me preokupacionin se nen "Hall" do te jemi si ti dhe une , si te verdhet edhe blute apo te kuqte ! Jemi shqiptare te gjithe ! Konkurrencen per administrimin e politikes dhe ekonomise ne Shqiperi , nuk duhet me e ngaterru me interesin e vete Shqiperise (me Shqiperi une kuptoj gjith trojet tona) , i cili ne kete rast eshte vetem NJE ! Ekzistenca !

Prandaj e ke gabim ! Po te isha "kuqo" une , nuk do t'i thoshja Stalinit , Staleshi ! Por i them , se pavaresisht se nga halli i tij , mbeshteti Shqiperine ne ate moment , ishte po ai , njeri i pa parime qe ne 1945 , as nuk e zuri ne goje dhe ra dakort per ndarjen e saj me Cercillin dhe Ruzveltin!

E kjo na tregon se , duhet ta respektojme "mikun" , por per vehten duhet te jemi sy cele dhe duhet te marrim masat qe na duhet me mbrojt familjet , shtepite dhe token tone ! E kjo nuk ka asnje lidhje me kuqo , jeshile apo kaki ! Shqiperia eshte mbi te gjithe dhe mbi gjithcka !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 01-05-2012 mė 11:37

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991
    Citim Postuar mė parė nga trestenik Lexo Postimin
    Shqiprija I Shkatrroj Armer Komuniste Dhe I Murr Armet Me Te Persosura Nga Perendimi Dhe Sot Esht Antare E NatO-os Qe Sguzon Kush As Gishtin Te Huna Me Ja Qu Se E Ban Pifti Si Serbin Ashtu Malin E Zi E Maqedonin Besa As Grekt Qenefat E Ballkanit Nuk Kan Guxim Me Shqiprin Me Liftuarrin Pjes Ne Shum Vende Te Botes Me Ushtri Pjes Me Amerik E Angi Se Bashkur
    Llafi jot , ne vesh te Perendise !

Por une e kam zakon mos tu besoj llafeve te bukura ! Une ndihem i sigurt , kur krahu im eshte i fuqishem ! Kur muskuli im i dekurajon ata qe iu shkon mendja te me gjuajne ! Dhe kur arma ime iu tregon atyre qe duan te me qellojne se mundet te kene edhe shancin qe mund te lene koken !

Dhe pasi UNE te jem trim , atehere vlen ajo fjala "Trim i mire me shoke shume !" .

Te te bej nje pyetje : Kush e mbron me mire familjen tende ? TI ? Apo nje ushtar grek i NATOS , meqenese te dy jeni anetare te NATOS ?

O mik , po flasim per vehten tone , jo per nje cfaredo per te cilin bie muhabeti !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 01-05-2012 mė 11:06

he he hee... Maska e halla mine
    Anėtarėsuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojė
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga violativo Lexo Postimin
    Neve o Mine , neve !
    Neve, qe nuk kemi lejuar kurre askend ! Shqiperia , nuk filloi sot ! Shqiperia nuk po goditet sot ! Trojet e saj , jane copetuar e pushtuar qindra here , me afate te shkurtera dhe te gjata ! Kane rene burra ne luftera te paorganizuara dhe te organizuara !

Here e kane rrudhur dhe here ka celur ky dheu yne qe e ka emrin Shqiperi ! Por megjithese ka shekuj qe heq dhe vuan , prape sot gjallon ! Gjallon , fale vete shqiptareve !

Po keshtu do ta pesoje edhe Salija apo Hillaria ! Do te "fitojne" perkohesisht duke i bere dem Shqiperise dhe shqiptarise , por nuk kane dhe nuk kane per ta patur kurre shancin ta cbejne !

Prandaj e "dashura" Halle , ne rast se nuk e dije se si punon kjo bote eshte mire ta mesosh dhe keshtu largon edhe depresionin !

Armiqte e shqiptarise duhet te jene ata qe te kene depresion !
    Neve nuk egzistojme me, vetem emri na ka mbetur.. peshe e rande, bejme ēmos ta flakim tutje pa menduar asnje sekond.. vetem te na ipet rasti. Harro qe neve do arrijme te bejme kthese ne kohe te nevojshme per ta pamundesuar me te keqen. S'kam fare besim ne ne.. Nuk meritojme as ta mbajme kete emer bazuar ne plaget qe po i shkaktojme, jemi armiqte e tij, me te rrezikshmit dhe vendimtaret.. neve vet do e varrosim kete emer.. pa asnje solemitet, si nje ngordhesire qe qelbe ajrin dhe na behet vone derisa t'ja hudhim dheun mbi..
    Trojet jane coptuar e pushtuar edhe me pare, me dhune e masakra eshte bere.. sepse nuk ishim dakord dhe nuk benim sehir asokohe. Ishim kompakt e homogjen, me fjale bes e nder si prioritet. Ndersa sot perveq qe ne nuk posedojme asnje vyrtyt te asaj kohe, edhe metodologjia e coptimit e ndarjes nga ana a armiqeve ka nderruar taktik. Sot armiqte i ke "miq" pa miratimin e te cileve nuk ben nje hap. Nuk ke sot armiqe kunder te cilit duhet mobilizuar.. edhe fjala armik ka humb kuptimin. Sot kemi vetem miq.. miq te te gjitha llojeve qe na pergezojne e duartrokasin per "arritjet e medha" ne shkaterrimin e vendit dhe ne jemi te kenaqur si femije per aprovimin. Ndersa armiku i vetem i te gjitha koherave eshte shpallur zyrtarisht Enveri dhe ēdo mendim e ide qe largesisht mund te kete perputhje me qendrimin e tij, duke perfshire edhe armatimin e perforcimin material e shpirteror te kombit shqiptare. Rilindja e ringjallje eshte e pamundur derisa numri 1 eshte armik i perbetuar. Rehabilitimin e tij do ta beje historia e popujve qe sot i konsiderojme miq, atehere kur nga ne qe mbajme kete emer do mbetet vetem kujtimi.
    Nuk jam fare i depresuar!
    Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991
    Citim Postuar mė parė nga halla mine Lexo Postimin
    Neve nuk egzistojme me, vetem emri na ka mbetur.. peshe e rande, bejme ēmos ta flakim tutje pa menduar asnje sekond.. vetem te na ipet rasti. Harro qe neve do arrijme te bejme kthese ne kohe te nevojshme per ta pamundesuar me te keqen. S'kam fare besim ne ne.. Nuk meritojme as ta mbajme kete emer bazuar ne plaget qe po i shkaktojme, jemi armiqte e tij, me te rrezikshmit dhe vendimtaret.. neve vet do e varrosim kete emer.. pa asnje solemitet, si nje ngordhesire qe qelbe ajrin dhe na behet vone derisa t'ja hudhim dheun mbi..
    Trojet jane coptuar e pushtuar edhe me pare, me dhune e masakra eshte bere.. sepse nuk ishim dakord dhe nuk benim sehir asokohe. Ishim kompakt e homogjen, me fjale bes e nder si prioritet. Ndersa sot perveq qe ne nuk posedojme asnje vyrtyt te asaj kohe, edhe metodologjia e coptimit e ndarjes nga ana a armiqeve ka nderruar taktik. Sot armiqte i ke "miq" pa miratimin e te cileve nuk ben nje hap. Nuk ke sot armiqe kunder te cilit duhet mobilizuar.. edhe fjala armik ka humb kuptimin. Sot kemi vetem miq.. miq te te gjitha llojeve qe na pergezojne e duartrokasin per "arritjet e medha" ne shkaterrimin e vendit dhe ne jemi te kenaqur si femije per aprovimin. Ndersa armiku i vetem i te gjitha koherave eshte shpallur zyrtarisht Enveri dhe ēdo mendim e ide qe largesisht mund te kete perputhje me qendrimin e tij, duke perfshire edhe armatimin e perforcimin material e shpirteror te kombit shqiptare. Rilindja e ringjallje eshte e pamundur derisa numri 1 eshte armik i perbetuar. Rehabilitimin e tij do ta beje historia e popujve qe sot i konsiderojme miq, atehere kur nga ne qe mbajme kete emer do mbetet vetem kujtimi.
    Nuk jam fare i depresuar!
    Halle o Hallemadhe ,
    qe je e kthjellet si kristali ne shfaqjen e mendimeve te tua ! Kesaj qe po thua ti i thone "ELEGJI PER SHQIPERINE" njelloj sic vajtonte Noli tek "Elegji per Luigj Gurakuqin" !

se te deshte kur s'te deshnin
    se te qante , kur te qeshnin
    Se te veshte kur te zhveshnin
    Nene moj te ra deshmor !

Pra kohet nuk jane te "reja" , por jane po aq edhe te vjetra ! Une besoj ne Zotin e vertete dhe e ndiej se ai ka folur shqip ! Nuk ka se si te jete ndryshe kur ketij populli dhe vendi t'i sillen me kaq djallezi dhe poshtersi ! Pra djalli nuk eshte ne anen tone ! Ky popull nuk i ka bere gje askujt ..... nuk mbahet mend ne histori ndonje veprim djallezor dhe antinjerezor i tij !

Nuk besoj pra se djalli do te mund ta munde kete popull , sado i sperdredhur , gjakatar , i pabese , i shkathet , i bukur , pragmatik te jete .
    Nuk e di .....Une kam besim , pavaresisht se situata qe ti pershkruan eshte realiste .
    Te kuptoj fare mire dhe realiteti duket vertet i zymte.......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 01-05-2012 mė 18:18

***VIP***
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    Ushtria shqiptare do behet e lavdishme kur te kete halla k0qe. Ne kohen e xhaxhit ushtaret ushqeheshin me leng fasuleje (se ato pak fasule qe ishin i hante komandanti) dhe ushtaret i perdornin rrobat e ushtrise per te vajt ne dasem. Sot skemi ushtri fare. Te kishim nje ushtri te forte ne do e kishim pushtuar nje vend fqinj te pakten nje here ne histori. Ne te kundert, gjithmone na kane pushtuar.

PS: Perjashto kohen e Skenderbeut dhe para tij, pas Skenderbeut prit hallen.
    Moderator, e di vet ti...

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar mė parė nga ^SHIU^ Lexo Postimin
    Ushtria shqiptare do behet e lavdishme kur te kete halla k0qe. Ne kohen e xhaxhit ushtaret ushqeheshin me leng fasuleje (se ato pak fasule qe ishin i hante komandanti) dhe ushtaret i perdornin rrobat e ushtrise per te vajt ne dasem. Sot skemi ushtri fare. Te kishim nje ushtri te forte ne do e kishim pushtuar nje vend fqinj te pakten nje here ne histori. Ne te kundert, gjithmone na kane pushtuar.

PS: Perjashto kohen e Skenderbeut dhe para tij, pas Skenderbeut prit hallen.
    Ne asnje moment te historise se tyre shqiptaret nuk kane sulmuar nje shtet fqinj per ta pushtuar.Edhe kur kane qene me te forte ushtarakisht sesa fqinjet!

Citim Postuar mė parė nga violativo Lexo Postimin
    Prandaj e ke gabim ! Po te isha "kuqo" une , nuk do t'i thoshja Stalinit , Staleshi ! Por i them , se pavaresisht se nga halli i tij , mbeshteti Shqiperine ne ate moment , ishte po ai , njeri i pa parime qe ne 1945 , as nuk e zuri ne goje dhe ra dakort per ndarjen e saj me Cercillin dhe Ruzveltin!
    Ruzvelti nuk ka qene ne dijeni te paktit te Curcillit me Stalinin per ndarjen e Ballkanit.Ky plan u mor vesh me vone, kur Presidenti Amerikan kishte vdekur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bel ami : 01-05-2012 mė 19:18
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga Bel ami Lexo Postimin
    Ne asnje moment te historise se tyre shqiptaret nuk kane sulmuar nje shtet fqinj per ta pushtuar.Edhe kur kane qene me te forte ushtarakisht sesa fqinjet!

Ruzvelti nuk ka qene ne dijeni te paktit te Curcillit me Stalinin per ndarjen e Ballkanit.Ky plan u mor vesh me vone, kur Presidenti Amerikan kishte vdekur.
    Keni te drejte Bel amie,

Ishte postimi i perparshėm...ketu;

Si ecoptuan Stalini dhe Qerēili Ballkanin ? dokument nga Arkiva Britanike

Nje dokument i riqfaqur nga BBC

Uinston Qerqili nuk ishte aspake krenar por edhe i ndershem kur shprehet ne Mememuret e tija te publikuara, nder tjera ai citon ne keto kujtime kur i kishte bere vizit Stalinit ne Kremlin me daten 9 tetor 1944, ku duke patur parasysh se si ofenziva sovjetike perparonte gjithnje ne terren kunder trupave gjermane, qe pasonin ne Ballkanė, e shifte urgjente qeveria Britanike qe te ndarmerrte diēka per te ruajtur kete zone te influeces, kjo situat pra e nderlikuar, mbi te gjitha u intereresoheshin per fatin e Greqis. Cila ishte pra menyra mė e duhur per ti ruajtur interesat e veta, perndryshe me se miri do sihte qe te bie ne pajtim drejte per se drejti me diktatorin e Moskes, "per te marrur pjes ne kete zjarr" dhe ti ndajjn zonat e influences ?

Dhe ashtu veproi kryeministri Britanikė, para se ti drejtohej me fjalet, si gjoja; "te evitojmi qe te kundervihemi per qeshtje qe nuk ia vlejnė"...dhe i propozoi Stalinit keshtu; "njė predominim prej 90% nė Greqi pėr ne"dhe "te barabartė me 50% nė jugosllavi"...

=======================

Pra sqarim, ky ishte takim i saqem vetem per Ballkanin nė Moskė...eshte tjetri ai ne jalta e Teheran...mos ti ngatrrojmi...

shendet
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Postime
    991
    Citim Postuar mė parė nga Bel ami Lexo Postimin

Kerkoj ndjese per pasaktesine ! Rusvelti ne ate takim nuk ka qene ! Megjitheate , amerikanet , kane qene bashke me anglezet kur asistonin dhe drejtonin forcat greke ne sulmet e 1949 !

Une kam edhe nje opinion , por te pavertetuar me analize , qe Cercilli nuk diskutonte me Stalinin pa ditur me pare opinionin amerikan lidhur me ceshtjen ! Po keshtu ne Konferencen e Paqes ne Paris ne 1946 , edhe delegacioni amerikan mbeshteste pretendimet e Caldarisit per copetimin e Shqiperise !

Shiko , ndonje pasaktesi edhe na lejohet , se kur shkruajme ketu shume dokumente i kemi lexuar prej kohesh dhe me nje pjese , mbase nuk jemi njohur akoma ! Por duke marre ne konsiderate se ketu flitet parimisht logjikisht mbi fakte , kam pershtypjen se jemi duke thene te verteten ! E hidhur apo e embel qofte !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 02-05-2012 mė 11:11

Faqja 48 prej 89 FillimFillim ... 38464748495058 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •