Close
Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 173

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Kush flet per pershtatje, harron qe je duke komentuar vete Kur'anin, e me vjen te vjell kur lexoj ate fjalen Perendi qe perdor ne vend te tekstit origjinal, Allah.

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    ane te kerkoj falje qe nuk kam mundur te jem pjese e debatit edhe pse te premtova mbreme

po e shoh qe paske pyetur se si bejme namaz pa hadithe, ateher une do te te pyesja ty se si benin namaz ata para zbritjes se Kuranit, pra kur nuk kishte as Kuran e as Hadithe? Nga Kurani mesojme se edhe me perpara ekzistonte namazi...si behej ai? Si mesonin besimtaret namazin?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ti ke lexuar perkthimin e Kuranit qe esht i kuq(ate te zakonshmin) te perkthyer nga Sh,Ahmeti , e qe ne te ka shume mosperkthime te fjaleve baze si , Allah , Namaz(lutje kontakti) , zekat(bamiresi e obligueshme) etj etj,
    nuk them , perkthimi eshte gjithmone perkthim dhe gjithmone do t'i duhemi t'i referohemi origjinalit pasi eshte e pamundur , jo vetem ne rastin e gjuhes arabe , por ne asnje gjuhe tjeter te botes nuk ka perkthim te sakte fiks , ...por vetem pershtatje ,...ama .., kjo pershtatje duhet te jete sa me e perafert...

une nuk them se ti nuk i ke pare ato qe solla une ne Kuran ,..pasi prononcohesh qe e ke lexuar Kuranin ...une thjesht them qe t'i nuk i ke vene re ato....
    E vertete ,kam lexuar ate qe thua ti ,botim i vitit 1985 me duket ,skam aq e sigurt ,perkthimi nuk ka te bej ketu mendoj ,me shume harresa por jam e sigurt qe festen e bajramit nuk e kam lexu kerkund ne kuran ,si thua ti ,ta kem harruar edhe kete detaj ?!!
    Te them te drejten gjate leximit te kuranit me shume i kam kushtuar rendesi pozites se femres gje qe shume jam zhgenjyer dhe lejimit e ndalesave !!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    19
    po per fjalet tjera qe jan perkthy nga arabishtja ne shqip a te vjen per te vjelle

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Kur'ani lexohet e mundohet te kuptohet arabisht, e ka ardhur ne arabisht, cdo pershtatje tjeter e vanit sado pak esencen!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga La_Lune Lexo Postimin
    Kush flet per pershtatje, harron qe je duke komentuar vete Kur'anin, e me vjen te vjell kur lexoj ate fjalen Perendi qe perdor ne vend te tekstit origjinal, Allah.
    Shume gabim je ,asnje gjuhe e botes nuk zavendeson gjuhen amtare !Edhe lutja behet me me zemer kur lutesh ne gjuhen tende !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    19
    po pershtatjen lituaneze e ke lexu? se thone qe esht predh fare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Kur'ani lexohet e mundohet te kuptohet arabisht, e ka ardhur ne arabisht, cdo pershtatje tjeter e vanit sado pak esencen!
    Pra sipas teje kurani paska ardhur ose vetem per arabe ose ne te tjeret duhet arabizuar!!!

i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Esenca nuk eshte qe ta lexosh e te mos kuptosh asgje, apo te kuptosh vetem pak. Esenca eshte ta lexosh dhe te nxjerresh mesimin e duhur nga ai. Ne rastin tone, padiskutueshem eshte me mire ta lexojme ne shqip (nese nuk kuptojme arabisht). Edhe ky qe thua ti eshte njeri nga mesimet e mbrapshta qe na kan transmetuar me gjenerata te tera, duke na thene se Kurani duhet te lexohet vetem ne arabisht, e duke mos kuptuar asgje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    19
    o ane mysliman je ti plako?

Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •