Close
Faqja 17 prej 29 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 290
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Freebyrd,

Is immigration from other continents a risk for Europe and the European culture? It is the equivalent of discussing Mexican immigration in the states, but the problem is bigger in Europe since geographically they are closer to other continents and immigration is more common, adding to it the factor of culture clashes. The topic then deviates as usual as people give their opinions.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 31-03-2012 më 10:46

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Po me habisin shume disa ketu qe me te vertete besojne se nuk egziston rracizmi ne EU.
    Keta tipa ose mashtrojne veten aq denjeshem sa nuk e kuptojne qe jane duke mashtruar veten ose rrine mbyllur ne apertamentet e tyre ne 'europe'.

Rracizem ka kudo, nuk eshte e gabuar te ruash sojin tend.

Dua te di c'mendojne te gjithe keta 'anti-rracista' nese nje i aferm i tyre (moter, vlla, xhaje, halle, teze, daje) do te przihej me nje rrace tjeter!?

Nuk mund ta deklarosh veten jo rracist vetem se nuk e ke problem qe komshiu yt eshte i nje rrace tjeter. Kur lejon rracen tjeter ne jeten tende, teresisht, atehere hajdeni edhe me tregoni qe nuk jeni rracista.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin

Nuk mund ta deklarosh veten jo rracist vetem se nuk e ke problem qe komshiu yt eshte i nje rrace tjeter. Kur lejon rracen tjeter ne jeten tende, teresisht, atehere hajdeni edhe me tregoni qe nuk jeni rracista.
    White Snake, ne fakt e verteta eshte dhe komshiun se do jevg. Nuk po flas per te lidhur krushqira. lol.

Une jetoj ne USA, qe mbahet si vendi i lire dhe rracizmi nuk eshte i dukshem si ne vende te tjera. Por ama nje gje eshte e vertete dhe nuk e luan topi. Le te dali njeri dhe ta pergenjeshtroje po deshi. Ne USA qytet ne nje menyre apo tjeter, te dukshme apo disi jo te qellimte jane te ndara nga drejtimi i rrracave. Ne qytetet qe jetojne te bardhet nuk ka jevgj, ose perqindja eshte aq e vogel se do ishte e kote ta thoja. Ose e anasjellta, aty ku jetojne jevgjit, nuk shkojne te bardhet te blejne shtepite. Duhet te them me ne lidhje me rracizmin, kur duket qarte ne nje rast kaq te thjeshte?!

Dhe une sjam rraciste ne fakt, sme bezdis fakti se mund te kesh shoqeri me rraca te tjera, po aty mbaron ama. lol

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    http://news.yahoo.com/80-arrested-an...172249372.html

Arrestohen 80 vete pas perleshjeve me antiislamilket ne Danimarke. 300 vete nga vende te ndryshme te Evropes u mblodhen ne Aarhus per te protestuar kundra xhihadit ne Evrope, kur nje grup me maska te zeza u shfaq dhe u mundua te shkaterroje protesten duke hedhur gure mbi protestuesit antiislamike qe po largoheshin me autobuse.

Ja dhe perleshjet e para qe emigrimi masiv po shkakton.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    O Edvin,Evropa vet i ka fajet,me heret kam permendur Francen,tash po e permendi edhe Gjermanine,pse i mirpriti mbi 4 milion turq,bile i ka futur edhe ne kabinetin qeveritar.
    Evropa nuk e ka planifikuar se do i vie puna deri ketu.Tash eshte vone.
    Gjersa riatdhesojne me mijera shqiptare,mijera aziateve dhe afrikaneve u jipet leja e qendimit.
    Prape vijme ne ate thenjen e vjeter se Evropa eshte kurve,behet kurve per interesa te veta,kur asaj i konvenon.Nuk eshte ceshtje religjioni.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    White Snake, ne fakt e verteta eshte dhe komshiun se do jevg. Nuk po flas per te lidhur krushqira. lol.

Une jetoj ne USA, qe mbahet si vendi i lire dhe rracizmi nuk eshte i dukshem si ne vende te tjera. Por ama nje gje eshte e vertete dhe nuk e luan topi. Le te dali njeri dhe ta pergenjeshtroje po deshi. Ne USA qytet ne nje menyre apo tjeter, te dukshme apo disi jo te qellimte jane te ndara nga drejtimi i rrracave. Ne qytetet qe jetojne te bardhet nuk ka jevgj, ose perqindja eshte aq e vogel se do ishte e kote ta thoja. Ose e anasjellta, aty ku jetojne jevgjit, nuk shkojne te bardhet te blejne shtepite. Duhet te them me ne lidhje me rracizmin, kur duket qarte ne nje rast kaq te thjeshte?!

Dhe une sjam rraciste ne fakt, sme bezdis fakti se mund te kesh shoqeri me rraca te tjera, po aty mbaron ama. lol
    Pink eshte pikerisht kjo pra qe me besdis mua.
    Shumica ketu po na triumfohen si jo-rracista, po na shiten si te kulluarit e dynjas.

Edhe une kam njoh e shoqerohem me individe nga prejardhje te ndrryshme ketu ku jetoj, por ama sic thua ti kjo shoqeri ka caqet e veta.

Kur ti nuk konsideron, respekton, dashuron rracen tjeter njesoj si rracen tende atehere je rracist/e. E di qe shume nga ju s'do e pranoni etiketen rraciste keshtu qe po ju them 'mild racists' .

Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Pink eshte pikerisht kjo pra qe me besdis mua.
    Shumica ketu po na triumfohen si jo-rracista, po na shiten si te kulluarit e dynjas.

Edhe une kam njoh e shoqerohem me individe nga prejardhje te ndrryshme ketu ku jetoj, por ama sic thua ti kjo shoqeri ka caqet e veta.

Kur ti nuk konsideron, respekton, dashuron rracen tjeter njesoj si rracen tende atehere je rracist/e. E di qe shume nga ju s'do e pranoni etiketen rraciste keshtu qe po ju them 'mild racists' .
    I don't think you're racist, white_snake. As an Albanian naturally you are ethnocentric. If this had not been a part of your culture you would have long ago been assimilated by the other ethnic groups around you. There's no crime to go your own way and keep your unique culture in the face of a society that prefers you lose your identity as an Albanian.

Unë nuk mendoj se ju jeni racist, white_snake. Si një shqiptar natyrisht ju jeni etnocentrike. Nëse kjo nuk kishte qenë një pjesë e kulturës suaj ju do të keni shumë kohë më parë janë asimiluar nga grupet e tjera etnike rreth jush. Nuk ka asnjë krim për të shkuar rrugën tuaj dhe të mbajë kulturën tuaj unik në fytyrën e një shoqërie që preferon që ju të humbni identitetin tuaj si shqiptare.
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga FreeByrd Lexo Postimin
    I don't think you're racist, white_snake. As an Albanian naturally you are ethnocentric. If this had not been a part of your culture you would have long ago been assimilated by the other ethnic groups around you. There's no crime to go your own way and keep your unique culture in the face of a society that prefers you lose your identity as an Albanian.

Unë nuk mendoj se ju jeni racist, white_snake. Si një shqiptar natyrisht ju jeni etnocentrike. Nëse kjo nuk kishte qenë një pjesë e kulturës suaj ju do të keni shumë kohë më parë janë asimiluar nga grupet e tjera etnike rreth jush. Nuk ka asnjë krim për të shkuar rrugën tuaj dhe të mbajë kulturën tuaj unik në fytyrën e një shoqërie që preferon që ju të humbni identitetin tuaj si shqiptare.
    That's my point Freebyrd.
    I do not consider myself as racist for having these thoughts, but during the debate here people fell the need to brand my behaviour (and edvin83's behaviour) as 'racist' And I explained that if they needed to brand this behaviour as 'racist' than let it be. I could not care less.

I am of the opinion that emigration into EU from other continets should defenetly be conrolled if not eleminated!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Sigurisht qe eshte nje rrezik tej mase i madh qe nese nuk eshte shfaqur ende me te gjithe tmerrin e vet do shfaqet se afermi.

Problemi ketu me disa idiote te kalibrit te larte me te cilet eshte e kote te diskutohet eshte se mire qe e kane humbur per vete instiktin e ruajtjes nga anihilimi(dmth kot sa rrojne) por na quajne "rraciste" sepse kerkojme te ruajme evropen te pandotur nga injoranca e tejskajshme dhe nga rracat e ndyra qe jane bere kancer i shoqerise evropiane.
    Krahasimi me shqiptaret eshte komplet i pabaze dhe tregon thjesht shenja inferioriteti bastarde sepse shqiptaret kane te drejte hyjnore me trashegimi mijeravjeçare te jene pjese e evropes dhe jane evropiane ne te gjitha aspektet. Duhet punuar akoma per te pastruar mbeturinat kulturore aziatike, por kjo per fatin tone te keq nuk eshte diçka qe behet sot per neser, megjithate evropa na ka borxhe te medha per te na shlyer.

Ajo qe shume ketu nuk kuptojne se mbase nuk i njohin mire keto rraca jevgjish te afrikes veriore dhe lindjes se mesme eshte se keta sjellin me vete jo vetem injorance por edhe perversitet dhe ndyresite nga me te paimagjinueshmet, jane popuj te ndrydhur seksualisht dhe intelektualisht qe nuk dine te integrohen. Jo vetem qe emigrojne dhe mbijetojne ne kurriz te evropes por kane pafytyrsine te shajne evropianet si "te pamoralshem" ndersa keta moralin nuk e kane njohur ndonjehere ne asnje lloj forme perveç ligjeve kafsherore te krijuara per kafshet qe jane ne fuqi ne keto vende primitive ne kuptimin me te keq te fjales, dhe ku etiketimi me i pershtatshem qe mund te perdor do ishte "Abominim", deshtim grotesk i natyres njerezore ne te gjitha aspektet, misherimi i te gjitha te keqijave shpirterore e biologjike, ndjesia e vetme qe te shkaktojne eshte e vjella.

Po nuk ka me keq se ata qe nuk respektojne rracen e vet, nese eshte e sigurte se çfare gjaku kane ne vena, qe nen justifikimin e korrekteses politike dhe gjoja vlerave liberale te zhytur ne nje injorance te pakufishme pranojne anihilimin total te gjakut te vet te bardhe per hir te ca eksperimenteve te deshtuara te nenspecieve hibride humanoide te tipit "semit". E thote vete fjala "semit" semi, demi, gjysem njeri.

Nderkohe qe ne flasim e keqja ka trokitur ne shqiperi prej kohesh.
    Lajm i fundit, Durres: sherr me thika mes afganeve.

Nuk kam nerva te merrem me liberal scum, por po them vetem kaq,
    mallkimi i brezave te ardhshem rente mbi ju qe mohuat gjakun tuaj dhe pranuat ne heshtje nje pushtim kulturor qe do sjelli nje te ardhme jo per t'u pasur zili.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ardhja e emigranteve nga azia ka filluar dhe ne Shqiperi:

02 Prill 2012 - 10:00 | Shqiperi

Durrës, sherr mes 2 afganësh, plagoset njëri me thikë
    DURRËS- Një sherr i nisur mes dy emigrantëve ilegalë afganë ka përfunduar me plagosjen e njërit prej tyre.

Ngjara ka ndodhur në plazhin e Durrësit, ndërsa policia sqaron se shtetasi afgan është plagosur me thikë gjatë orëve të para të mëngjesit të sotëm.

Nuk dihen ende shkaqet e sherrit mes dy emigrantëve ilegalë, ndërsa policia sqaron se i plagosuri është shtruar në spitalin e Durrësit.
    (ma.ar/BalkanWeb)

Faqja 17 prej 29 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •