Close
Faqja 4 prej 29 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 290
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Kemi debatuar edhe ne nje teme tjeter ketu ne forum, edhe ne ate debat me dhe te njetat pershtypje je si pune maces, nuk bie ne kurriz. Mbase ka te bej qe kemi edhe opinione te ndrryshme per jeten ne Angli edhe per emigrimin.

Cka thashe shume qe ti s'kuptove asgje po ti permbledh shkurt:

Nese ti dhe keta te intergruarit e 'jo-rracistet' e tjere jeni me te vertet dakort me lejimin e e migranteve nga kontinetet te tjera, atehere besoj se e keni marre parasysh edhe faktin qe diku ne te ardhmen keto rraca do te shartohen me rracen europine (sic edhe jane shartuar). Pra ster-ster-ster-nipi apo mbesa (ose nipi e mbesa pa ster-a fare) jote mund te mos kene te njeten ngjyre lekure qe ke edhe ti sot
    Jo vetem ngjyren, por do te kene fe te tjera te ndryshme, do te kene zakone e tradita qe sot ne shqiptareve na bejne te luajme nga varri (si psh martesa me gjini e arabeve, apo prerja e klitorit nga afrikanet), do te kene dhe gjuhe te tjera, simbole te tjera, perendi te shumta (hinduizmi) etj etj. Shkurt, asgje nuk do te mbetet nga populli origjinal, sac ka mbetur ndonje gje nga popujt vendas te lindjes se SHBA-ve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ti paske qejf , me sa po shoh , te hidhesh nga nje dege ne tjetren , kur nuk ke me cfare te thuash ne diskutimin ne fjale.
    Me the qe kontradiktoj veten , edhe akoma sna tregove se ku.

Pastaj fillon e na tregon sesi nje dite kaloresi i bardhe do behet kalores i zi apo larosh e kjo te bezdiska ty jashte mase.
    Kur nuk e bezdis vendin vet ku jeton , atehere cfare ke qe ankohesh?
    Ik ne shqiperi , ne shpellat e dragobise , dhe krijoji kaloresat e bardhe vet , nqs e paske shume merak.
    diskutimit ne fjale ju thane te tera, vendi ku une e ti jetojme eshte viktim e vet-asimilimit qe une e ti te jemi te lumtur.

Arsyja qe te thash qe je ne konradite me vet-veten eshte sepse u shprehe qe nuk sheh problem me mergimtaret e kontineteve te tjera ne EU, por na pohon qe keta te ardhur vendi po vet-asimilohet.

Une kete e shoh si problem, ty mbase te duket normale dhe si rrjedhije c'do gje shkon ne harmoni me ato cfare the.

Persa i perket kalorseve te bardhe te zinj, eshte dicka qe me shqetson shume biles. Ne jemi rrace arjane, ty nese s'te ben pershtypje e ke qef te besh kalores larosh e te zinje atehere t'u plotesofshin deshirat.

Ndersa une, edhe ne Shqiperi do shkoj, edhe ne Shpelle te Dragobise do shkoj, por ama gjithnje do e di kush jam.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ti paske qejf , me sa po shoh , te hidhesh nga nje dege ne tjetren , kur nuk ke me cfare te thuash ne diskutimin ne fjale.
    Me the qe kontradiktoj veten , edhe akoma sna tregove se ku.

Pastaj fillon e na tregon sesi nje dite kaloresi i bardhe do behet kalores i zi apo larosh e kjo te bezdiska ty jashte mase.
    Kur nuk e bezdis vendin vet ku jeton , atehere cfare ke qe ankohesh?
    Ik ne shqiperi , ne shpellat e dragobise , dhe krijoji kaloresat e bardhe vet , nqs e paske shume merak.
    Pse duhet te quhet dikush racist a punist a ku ta di une pse nuk i pelqen qe te martohet a te rrije me dike tjeter? A nuk shkelje e te drejtave te njeriut detyrimi i njerezve te rrine me persona qe nuk i duan? Apo ti e mendon globin si nje shtet te vetem dhe keto kufijte e kombet jane ne leter? Ndoshta mund te arrihet dikur ajo, por tani per tani as qe mund te paramendohet prandaj mos na u beni futurista.
    Eshte interesante te shikosh qe te gjithe ata qe jane "mendje e b***e hapur" dhe thone qe s'ka problem se na vijne 10 milione te zinj e arabe, jane te gjithe persona qe zakonisht punojne ne pune shteti apo organizatash ku marrin leke pa u munduar shume dhe e kane rrogen te siguruar.

Hiqjua keto rroga te majme, leri ta fitojne buken vete, dhe e sheh se si u ndryshon mendimi.

Emigracioni duhet te jete i kontrolluar sa me mire. Kjo eviton shume probleme qe mund te sjellin emigrantet. Megjithese nuk mund te kontrollosh cdo person, prap mund te ndalosh shume kriminele, njerez qe nuk kane ndermend te punojne, e qe nuk do i sjellin asnje te mire shtetit.

Po nese vijne nga shtete te tjera europiane, apo kontinente te tjera, pak rendesi ka. Nese jane te shkolluar, kane ndermend te punojne te shteti ku shkojne etj etj, atehere cdo gje eshte ne rregull.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ky djali I vjerres, sado kete mbaru high school. Ne ate Moshe je idealist e kerkon te ndryshosh boten. lol

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    E cilet na qenkan keta emigrante joevropiane qe prodhojne te ardhura per pensionistet? Indianet qe verviten me turma neper rruge dhe mundohet te te shesin ndonje loder per femije, apo zezaket qe mundohen gjithmone te te shesin canta dhe syze neper rruge? Apo arabet qe prodhojne bomba?

A prodhojne te ardhura me te vertete keta njerez per evropianet?
    indianet qe verviten me turma neper rruge per te shitur lodra??? hahahaah...
    me kete shprehje tregon qe europen e sheh vetem ne menyre siperfaqesore zoteri...
    KINDER STATT INDER ka qene nje slogan shume i perfolur ne gjermani qe perpara nje dekade...
    do te thote "FEMIJE NE VEND TE INDIANEVE". kjo sepse schröder kishte plan te merrte 20.000 informaticiene nga ku? NGA INDIA...
    kjo sepse gjermania kishte nevoje urgjente per informaticiene dhe eksperte te tjere te elektronikes...
    po italia pse vendosi te paise me leje qendrimit TE GJITHA colf (domestic workers)???
    sepse ka aq shume pleq saqe pa te huajat qe kujdesen per to, nuk dihet cfare do ndodhte...
    ke dhjetra dhjetra shembuj te tjere ne mbare europen...
    vetem nderro pak kendveshtrim
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    the admiral, Politika e re e Europes eshte qe te sjelle emigrante nga vendet e Amerikes se Jugut ( latine ). Ketu do jemi, do rrojme dhe do shikojme perfundimin
    ka mundesi... sdq e thashe edhe me lart. nuk ka rendesi nga vijne emigrantet. eshte fakt qe europa pa emigrante eshte e destinuar te vdese...
    cdo statistike e thote kete dhe jane bere plot studime prestigjoze qe e vertetojne...
    ata qe e mendojne ndryshe jane thjeshte pre te propagandave te kota.
    le te fikin televizorin dhe te ndezin trurin.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Smth_Poetic, une jam emigranti i katert ne kompanine ku punoj (ku 2 te tjeret jane Jamaican qe jetojne ketu prej 3 gjeneratash e tjetri Indian me banim ketu prej 2 gjeneratash), 57 punojesit e tjere jane anglez.
    wow. emigrant e quan zotrrote nje person qe lind, rritet edukohet, shkollohet, punon dhe jeton ne nje vend,
    vetem per faktin se gjysherit e tij kane lindur ne nje vend tjeter???????

pikpamje shume interesante kjo... hahaha
    sa breza duhet te kalojne per mos t'u etiketuar me keshtu nga ti (se nga ligji nuk jane absolutisht te tille)???
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    wow. emigrant e quan zotrrote nje person qe lind, rritet edukohet, shkollohet, punon dhe jeton ne nje vend,

sa breza duhet te kalojne per mos t'u etiketuar me keshtu nga ti (se nga ligji nuk jane absolutisht te tille)???
    Ne shtetet nacionale keshtu eshte ,do jesh i huaj per shume gjenerata....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin

Mos te vij per te qeshur hic zotrote.
    Stergjysherit e tij/ saj jane prejardhja e tij/ saj, origjina nuk humbet i nderuar.

Kete debat e kam bere edhe ne nje teme tjeter, nuk mund ta quash veten Anglez, Gjerman, Kinez apo c'te duash nese prej ardhja jote eshte nga diku tjeter.

Nuk mund t'i thuash Indianit Anglez sepse mbart nje pasaport Angleze apo se punon ne Angli, ate e tradheton ngjyra e lekures e perberja fizionomike sic tradhton edhe Shqiptarin edhe cilndo komb nga nje tjeter.

Harrova te permend, kudo qe kam takur individ te edukuar i referohen emigranteve ne te njetin format sic e per menda une (nga ata e kam mesuar), pra emigrant i gjenerates se pare, dyte, trete e me rradhe.

Faqja 4 prej 29 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •