Close
Faqja 2 prej 29 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 290
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    shkarikoni keto 36 faqe dhe hapin syte!!!
    http://www.isn.ethz.ch/isn/Digital-L...g=en&id=128766
    eshte nje studim i european policy centre (EPC) nga i cili kuptohet qe europa po plaket shume me shpejtesi dhe pas disa dekadash do kete teper pensioniste dhe shume pak puntore per te qene ne gjendje te mbajne edhe vetvehten edhe pensionistet...
    E cilet na qenkan keta emigrante joevropiane qe prodhojne te ardhura per pensionistet? Indianet qe verviten me turma neper rruge dhe mundohet te te shesin ndonje loder per femije, apo zezaket qe mundohen gjithmone te te shesin canta dhe syze neper rruge? Apo arabet qe prodhojne bomba?

A prodhojne te ardhura me te vertete keta njerez per evropianet?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    O ju te kulluarit e dynjas. Qenka rracizem eeee? Jo po perzihemi e behemi lesh-e-lij me zezaket e me rracat e tjera. Kaq naive jeni, me termend mendoni 'rracizmi' eshte i gabuar dhe element negativ?

Nejse, ti pergjigjem temes, mendoj se eshte me termend rrezik i math e i vazjdueshem.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    PO po, sot pak te kundershtosh shtypjen e te drejtave te tua, te quajne direkt "racist". Kurse kur arabet vendosin bomba e vrasin me qindra evropiane, nuk eshte racizem, kur arabet e indianet duan te asimiliojne shqiptaret, nuk eshte racizem, kur turqit te thone se 1+1=3 sepse keshtu thone ata e ti duhet t'u bindesh, nuk eshte racizem. Me duket se keta njerez jane te droguar. Nuk arrijne te shohin pertej hundes se tyre.
    Une nuk isha "racist" por u bera kur jetova ne Bruksel. Aty ishte tmerr...Ai qytet tashme ishte shnderruar ne zona getosh ku gerditeshe te ecje ne ato zona e jo me te jetoje. Zezake, arabe, turq qe thyenin cdo ligj te shteti belg, dhe ti nuk mund t'u thoje asgje se direkt te akuzojne ne polici per racizem. A nuk eshte racizem te thyesh ligjet e vendit mikprites e te imponosh kulturen tende te ndyre zezako-turko-indiano-arabe?

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Te keshilloj te emigrosh ne vendet e atyre personave qe pelqen. Te pakten liron vend ketu ne Evrope.

Mos Edvin se edhe forumi do na ngeli me gjysmen e antareve
    Revolution 1848

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin

Mos Edvin se edhe forumi do na ngeli me gjysmen e antareve
    Na bie dhe popullsia e Evropes pastaj e kush do te shese canta, donera e mace te pjekura
    Por do te kemi me teper toke, na zgjidhet problemi i pronave

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga white_snake Lexo Postimin
    Ti faleminderit per keshillat.
    Une kam lexuar ca edhe kam edhe eksperience te dores se pare me emigrimin e me rracizmin.

Perendimi, te flase me me bindje per Angline, me ligje te merr me qaf per rracizem. Anglia ka arritur deri ne ate pike sa kur kane diten e tyre te flamurit (St George's Day) femijet nuk jane te lejuar te shkojne ne shkolle me dekorime nacionale sepse ofendojne nxenesit e origjinave te ndrryshme qe kane ne klase, familjet (me ligj) nuk lejohen te valvisin kryqin e kuq ne fushe te bardhe ne shtepite e tyre se ofendojne komunintetit e ardhur ketu.

Nderkohe, Londra dhe e tere Anglia mbulohet me ngjyrat e flamurit Irlandes ne diten e St Patrick. Pjese te Londres mbulohen ne ngjyrat Kuq e Zi kur luan kombetarja Shqiptare apo per 28-29 Nentorin. Indianet hindu bllokojne rruge lagjesh me zjarre e celebrime kur kane festat e tyre. Myslymanet kur u teket falen edhe ne mes te rruges ne shenje proteste, etj...

Nderkohe, me plote te drejte, vendasit thone 'emigrantet nga kane zene vendet e punes', emigrantet po na imponojne te ndrryshojme menyren e jeteses, neve nuk i morem me zor ketu pse duhet t'u pershatatemi ne atyre e jo ata vendit tone! Keto pakenaqesi shkaktojne urrjetje dhe si rrjedhim akte rraciste ne pjese te ndrryshme te vendit.

Sipas mendimit ten, po te jesh ne nje pozite te tille nuk do te beheshe rracist!?

Per mendimin tim kane plote te drejte, keto vende jane ndertuar nga te paret per pas-ardhesit e tyre, me shfrytezim skllaverie, luftra, pune e gjate te derdhur, etj pak rendesi ka, por tani keta po kthehen ne skllaver te komuniteteve qe jane ngulur ketu. Keta njerez po asimilohen ne vendin e tyre.

Mua vet nuk do te me pelqente qe Shqiperia te vuante te njetin fat. Mua me pelqen qe komshiu im i krishter me fton ne kish e me servir vez te kuqe per pashke, sikurse edhe ai kenaqet kur une i coj nje rracion mish i therur per kurban. Po ta vini re me hyrjen e arabeve, italianeve, turqve e amerikaneve ne Shqiperi ka filluar radikalizmi i madh fetar. Njerzit urrejne njeri tjeterin ne baze te fese qe kane (sikur partite politike te mos ishin mjaftueshem)

Jeto edhe pak me shume e shihe jeten nga kendveshtrime te ndrryshme e jo vetem nga 'uni' pastaj me trego serish se c'mendon per 'rracizmin'.
    Ku jeton ti qe e ''dike'' kaq mire gjendjen e brendshme ne UK?
    Mos fol gjepura kot se koti , duke qene se je emigrant dhe vet.

E tha mire nje humoriste nigeriane '' nena ime eshte me rraciste se ata te BNP'' (lol), e njejta gje edhe me shqipet qe moren nje cope pashaporte.

Sa per temen , ose me mire per hapesin e temes.

Une habitem sesi admini lejon nje moderator me tendenca racisti te qendroje akoma moderator.

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Na bie dhe popullsia e Evropes pastaj e kush do te shese canta, donera e mace te pjekura
    Por do te kemi me teper toke, na zgjidhet problemi i pronave
    Dyqanet e Italise i kishte pushtuar rraca e zeze...Vetem Kebab lol

Ne Canada dyqanet me xhingla mingla i kane indianet. Vetem te shesin rropsa me ngjyra dhe ushqim te thate pikant, tjeter gje nuk dine te bejne.

Shtepit e tyre me balte i kan akoma atje prej nga vijne. Dubai dhe vende te tjera qe ndertohen sipas modeleve perendimore, i marin inxhinjeret dhe operatoret nga Europa dhe Amerika se vete ehe... Me ka ren rasti te vete ne shtepin e nje pakistanezi per ta konfiskuar, nuk di cte them, akoma e ndjej eren e rende te shtepis se tije
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ku jeton ti qe e ''dike'' kaq mire gjendjen e brendshme ne UK?
    Mos fol gjepura kot se koti , duke qene se je emigrant dhe vet.

E tha mire nje humoriste nigeriane '' nena ime eshte me rraciste se ata te BNP'' (lol), e njejta gje edhe me shqipet qe moren nje cope pashaporte.

Sa per temen , ose me mire per hapesin e temes.

Une habitem sesi admini lejon nje moderator me tendenca racisti te qendroje akoma moderator.
    Smth_Poetic, une jam emigranti i katert ne kompanine ku punoj (ku 2 te tjeret jane Jamaican qe jetojne ketu prej 3 gjeneratash e tjetri Indian me banim ketu prej 2 gjeneratash), 57 punojesit e tjere jane anglez.

Debati i flamurit eshte hapur vjet per diten e Shen Xhorxhit e ma sqaroj njeri nga koleget e punes fije e per pe.

Sic thash humultoni pak me shume e do gjeni info.

Nuk eshte puna tek rracizimi, une e kuptoj qe ne kete shtet un jam i tepert, une nuk perkas ketu (edhe pse i adoptuar thuajse teresisht me jetesen ketu). Sic eshte c'do shtetas tjeter ne nje shtet tjeter.

Nqs mendoni se perkisni ne kete shtet (me qe jetoni ne Angli) po mashtroni veten, te pakten ky eshte opinioni im.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    eh more white snake...

"Viti 2037. Shqiperia eshte bere vend i hapur per kedo qe do te vije, dhe kryeminister i Shqiperise eshte endrra e vjerres, president Smith Poetik. Shqiperia quhej dikur, tani e ka emrin Republika Arnautistan al jamahirija guxhuraja.
    Shqiptaret etnike perbejne 17.8% te popullsise, kurse te tjeret jane turqit 30%, arabet 21%, indianet 20%, zezaket 11.2%. Shqiptaret shtrihen kryesisht ne katunde te thella malore ne alpet shqiptare, malesi te madhe dhe zonen e Lures e Skraparit. Pjesa tjeter mbizoterohet nga popullsite e tjera. Gjuha zyrtare eshte turqishtja, arabishtja, indiancja kurse gjuhe minoritetesh jane shqipja, kongolishtja, somalishtja, nigerishtja, zulu etj.
    Dita e veres, shen gjergji, festa e pavaresise, permendje e emrit Gjergj Kastrioti, nuk lejohen me sepse ofendojne popujt e tjere te Republikes. Flamuri shqiptar lejohet vetem po te mbahet brenda ne shtepi, por pa e nxjerre jashte, sepse ofendohen turqit. Lopet ecin kudo neper shqiperi dhe sheh *** kudo pasi indianet e kane lopen te shenjte dhe dhjesin ku t'i kape nevoja. Shqiptareve u ndalohet me ligj te perdorin fjalen zi, zezak, xax, pasi ofendon afrikanet. "

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Smth_Poetic, une jam emigranti i katert ne kompanine ku punoj (ku 2 te tjeret jane Jamaican qe jetojne ketu prej 3 gjeneratash e tjetri Indian me banim ketu prej 2 gjeneratash), 57 punojesit e tjere jane anglez.

Debati i flamurit eshte hapur vjet per diten e Shen Xhorxhit e ma sqaroj njeri nga koleget e punes fije e per pe.

Sic thash humultoni pak me shume e do gjeni info.

Nuk eshte puna tek rracizimi, une e kuptoj qe ne kete shtet un jam i tepert, une nuk perkas ketu (edhe pse i adoptuar thuajse teresisht me jetesen ketu). Sic eshte c'do shtetas tjeter ne nje shtet tjeter.

Nqs mendoni se perkisni ne kete shtet (me qe jetoni ne Angli) po mashtroni veten, te pakten ky eshte opinioni im.
    Kur thashe qe ti i ''di'' shume mire ceshtjet e brendshme ne angli , nuk e thashe kot.
    Problemi eshte se edhe ata anglezet e kompanise tende skane me shume dije se ti. Bile kur hapen tema te tilla , kjo tregon se ke te besh me nje ambjent goxha trashanik verdalle.

St. George's day festohet aq shume sa keta te Tories duan ta bejne dhe bank holiday bile.

Ato trendafilat e kuq kot i vene anglezet diten e st' georges ....si ta merr ty mendja?

Flamuri i st. george eshte ofendues per disa shkaqe. E para eshte flamuri i kryqezatave , e cila perfaqeson vetem angline si ''shtet'' . Mirepo nuk ekziston ndonje shtet me emrin Angli. Kot nuk quhet United Kingdom , e si pasoje duhet te perfaqesoje te gjitha ''shtetet'' ne te , Skocine,Wales,Angline dhe Irlanden e Veriut, keshtuqe detyrimisht ky flamur nuk duhet te behet zyrtar me ligj.
    Me liri veprimi , ky flamur valevitet kudo ate dite , e kete gje e shikojme cdo vit.

Arsyeja tjeter eshte se Saint George nuk ka qene anglez fare , por ushtar romak palestinez. Pra nuk ka lidhje fare me angline drejperdrejt. Shume organizata ''patriotike'' angleze kane kerkuar qe St. Georges day te zevendesohet me nje hero anglez.

Ndersa Saint Patrick , meqe bere krahesimin, ka lidhje direkt me Irlanden , sepse ishte njeriu i pare qe solli kristianizmin ne Irlande.

Besoj se mesove dicka rreth jetes ne UK.

PS: Nqs e ndjen veten te tepert , atehere pse nuk iken mbrapsht? lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 22-03-2012 më 07:47

Faqja 2 prej 29 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •