Postuar më parë nga
white_snake
Ti faleminderit per keshillat.
Une kam lexuar ca edhe kam edhe eksperience te dores se pare me emigrimin e me rracizmin.
Perendimi, te flase me me bindje per Angline, me ligje te merr me qaf per rracizem. Anglia ka arritur deri ne ate pike sa kur kane diten e tyre te flamurit (St George's Day) femijet nuk jane te lejuar te shkojne ne shkolle me dekorime nacionale sepse ofendojne nxenesit e origjinave te ndrryshme qe kane ne klase, familjet (me ligj) nuk lejohen te valvisin kryqin e kuq ne fushe te bardhe ne shtepite e tyre se ofendojne komunintetit e ardhur ketu.
Nderkohe, Londra dhe e tere Anglia mbulohet me ngjyrat e flamurit Irlandes ne diten e St Patrick. Pjese te Londres mbulohen ne ngjyrat Kuq e Zi kur luan kombetarja Shqiptare apo per 28-29 Nentorin. Indianet hindu bllokojne rruge lagjesh me zjarre e celebrime kur kane festat e tyre. Myslymanet kur u teket falen edhe ne mes te rruges ne shenje proteste, etj...
Nderkohe, me plote te drejte, vendasit thone 'emigrantet nga kane zene vendet e punes', emigrantet po na imponojne te ndrryshojme menyren e jeteses, neve nuk i morem me zor ketu pse duhet t'u pershatatemi ne atyre e jo ata vendit tone! Keto pakenaqesi shkaktojne urrjetje dhe si rrjedhim akte rraciste ne pjese te ndrryshme te vendit.
Sipas mendimit ten, po te jesh ne nje pozite te tille nuk do te beheshe rracist!?
Per mendimin tim kane plote te drejte, keto vende jane ndertuar nga te paret per pas-ardhesit e tyre, me shfrytezim skllaverie, luftra, pune e gjate te derdhur, etj pak rendesi ka, por tani keta po kthehen ne skllaver te komuniteteve qe jane ngulur ketu. Keta njerez po asimilohen ne vendin e tyre.
Mua vet nuk do te me pelqente qe Shqiperia te vuante te njetin fat. Mua me pelqen qe komshiu im i krishter me fton ne kish e me servir vez te kuqe per pashke, sikurse edhe ai kenaqet kur une i coj nje rracion mish i therur per kurban. Po ta vini re me hyrjen e arabeve, italianeve, turqve e amerikaneve ne Shqiperi ka filluar radikalizmi i madh fetar. Njerzit urrejne njeri tjeterin ne baze te fese qe kane (sikur partite politike te mos ishin mjaftueshem)
Jeto edhe pak me shume e shihe jeten nga kendveshtrime te ndrryshme e jo vetem nga 'uni' pastaj me trego serish se c'mendon per 'rracizmin'.
Krijoni Kontakt